viernes, 8 de junio de 2018

Dissabte cap a La Roca, diumenge a improvisar.

Hem entrat al mes de Juny i dissabte tenim la segona oportunitat per sortir a fer corriols mentre lluïm per segon cop la nova equipació de Bicigaló.

Puntuals a les 08:00 ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Manel V, Pepe C, Oscar E, Robert D, Tino LL, Salva B i per fí, de nou ens acompanya en Jordi T que sembla que ja està més o menys recuperat de la fissura que va tenir fa unes setmanes. Aprofitarem que el metge li ha donat l’alta per mirar de fer una sortida divertida, amb baixades tranquil·les i pujades.....bé, ja veurem com seran les pujades.


Sortim cap a l’Agility i a rodar com cada dissabte riera amunt. Anem en direcció cap a la riera de Riudemeia, on de seguida travessarem la riera per endinsar-nos de pujada pel torrent del Fondo de la Gallega. Aquí ens trobem amb la sorpresa de que els treballs de desforestació també han arribat a aquesta zona i el que abans era un corriol, ara les màquines l’han convertit en una mena de pista que haurem de seguir mentre pugem cap a la part de dalt del Koala, tot passant per sobre del Túnel de Parpers. Una veritable llàstima que uns dels pocs corriols de la zona que estava inclòs dins dels trams ciclables del  Parc de la Serralada hagi passat a millor vida..... i com aquest ja en són un munt!!!  Si la cosa segueix així, no serà mala opció anar pensant a canviar a una “gravel”.

Però seguim a la nostra, que hem sortit a passar una bona estona i no és cosa que ens bulli la sang.  Travessem la carretera de Parpers i seguim fent corriols que ens han de pujar cap al Pla de l’Espinal.
Ara ens dirigirem cap al Coll de Parpers i uns mesos enrere ho haguéssim fet pels corriols que vorejaven per sota de la pista, però ja fa setmanes que els treballs de desforestació han malmès la zona i fins que no es retirin les restes del arbres i branques tallats no es podrà mirar de recuperar aquests trams. De moment haurem de rodar per la pista fins a sortir a la carretera.

 Com que volem deixar-nos caure cap a La Roca, farem un petit tram de baixada per asfalt abans de començar a baixar pels corriols de Can Cigala. Les pluges dels últims mesos han fet que la vegetació en els seus trams inicials hagi crescut força, el que fa que s’hagi d’anar més en compte no fos cas que l’amplada del manillar de les 29” ens  facin tenir un ensurt amb alguna de les moltes branques que estrenyen el camí.

La divertida baixada ens porta a sortir a la riera de Gausacs, on seguim cap a Can Company per travessar la carretera de La Roca del Vallès.

Ara ens toca remuntar, i com sempre la opció més divertida o al menys la que tenim més per la ma, és anar enfilant-nos cap al Bosc de Can Planes, tot passant pel corriol de la Creu.  Aquests trams s’han convertit en tot un clàssic de les nostres sortides, però no pel fet de passar-hi tan sovint fa que sigui menys divertit.

Un cop a dalt, anirem fent fins a sortir a la pista on ens aturem per reagrupar-nos i aprofitarem per fer alguna foto.



Reprenem la marxa, tot entrant altre cop en corriols passant pel costat de les ruïnes de Can Ronses i enfilant-nos mentre travessem el Bosc de Ca l’Argent. Corriols de pujada que anirem enllaçant un rera l’altre mentre anem  cap a la zona del Bosc de Can Païssa, abans d’acabar baixant a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Un cop aquí tenim la opció de baixar cap a Can Vinyamata o fer un tram de la pista per anar a buscar els Galzerans i avui ens decantarem per la segona opció, i és que la baixada dels Galzerans fins a Can Roviró també és un dels referents de la nostra zona, que ens garanteix un final de sortida ràpid i divertit. Aquests trams de baixada són un campi qui pugui i cadascú baixa al seu ritme....com sempre, ja ens reagrupem a Can Roviró.

Ja  només ens queda baixar fins a la riera de Riudemeia i tornada tranquil.la per la riera fins a Argentona, per tancar la sortida al Centru entaulats una bona estona gaudint del merescut esmorzar, el cigaló que dóna nom al grup i fins i tot sd'algun xupito per celebrar la feina ben feta.

I per culminar la jornada de btt, una foto de grup aprofitant la feina altruista d’alguna paparazzi que rondava pels voltants.


Diumenge hi ha dubtes de si la pluja ens farà la guitza. L’intent de convocatòria d’en Joan B no té gaire ressò, però haurem d’esperar a veure com s’aixeca el dia.

A primera hora del matí no plou i les previsions més favorables diuen que plourà cap a migdia, així que a vestir-se, esmorzar i cap a la Plaça Nova.

Avui som en Joan B, Francesc M, Joan S, Toni P, Salva M, Rafael F, Robert D i Salva B.


Un cop algun ja han pres la dosi de cafeïna a la Granja.com, sortim cap a l’Agility i comencem rodant riera amunt.

Rodem per la riera fins arribar a l’alçada de la deixalleria on girem cua i anem a buscar pujada per la pista de Can Comalada, però només uns metres ja que de seguida ens deixem caure per entrar als corriols de Can Comalada on començarem a enfilar-nos travessant el Rovell de l’Ou fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Aquí tenim la intenció d’enfilar-nos per les arrels cap als Porcs, però ja hi ha arribar les màquines i s’han carregat part del corriol, amb lo que hem de passar vorejant les arrels i mirant d’evitar les moltes branques que han quedat tirades per terra. Els treballs de desforestació s’estan portant a terme a la part de baix del corriol, al menys de moment, i podem seguir pujant pel sender cap a la zona de l’Esbarzer Gran sense més complicacions.

Aquí tornarem a entrar en corriols més tancats mentre anem pujant, sembla ser que cap ala zona de l’Oasi però no hi arribarem. Ja que estem per aquests vorals, aprofitarem per fer el corriol d’en Joan V que ens baixarà fins a sortir a la zona de la Font dels Albes. Feia temps que no gaudíem d’aquests trams de baixada i avui no l’hem pogut gaudir del tot pel fet de que hi ha alguns arbres caiguts al bell mig del corriol que fan que s’hagi de baixar de la bici per evitar-los.

Rodarem uns metres pel sender abans de tornar a corriolejar per la Brolla de Cal Carreter, mentre anem vorejant per sota del Turó  de les Rovires,  fins a sortir a la pujada que volíem posar com a “cirereta” a la 1era Repicacorriols.

Tampoc farem aquesta pujada, sinó que ens deixem caure uns metres per la pista per tornar a remuntar cap a la pista de Ca n’Oms, on rodarem fins a arribar al Coll de la Creueta.

Aquí ens toca enfilar-nos en direcció cap al Turó d’en Jofre, per tot just abans d’arribar-hi trencarem a la dreta i ens deixarem caure cap a Dosrius pels corriols del Bosc d’en Gavarra. Aprofitant que fa baixada, el grup es disgrega i els que van més ràpid per davant agafen trencall a l’esquerra que els acabarà baixant fins a la riera del Sot de Can Canals. La resta agafarem trencall a la dreta anant a sortir a l’inici de la pista de pujada de la Cita.

Cap problema, un cop som tots a baix, no triguem gaire en reagrupar-nos i ens dirigirem cap a la zona esportiva per travessar la carretera a l’alçada del restaurant Can Batlle.

Ara ens toca anar pujant  per la zona de les Costes d’en Verges, mentre travessem el bosc de tir amb arc. Pujada tranquil.la fins a sortir a la pista que seguirem en direcció a Can Massuet. En aquest tram no hi ha moment per relaxar-se i si ho fas el grup es trenca, doncs dit i fet, alguns enes quedem més endarrerits i  a sobre la Pedrera d’en Sesa entrem a fer el corriol puja cap al Turó del Gat Salvatge, però només començar ja veiem que la resta no ha triat aquesta opció i decidim tornar a la pista, on ens tornem a reagrupar.

Ara sí que agrupats seguim  cap a les Planes de Can Pruna, per fer tram asfaltat abans de seguir cap a Can Carreres i vorejant el Turó de Sant  Joan, ens plantem al bell mig de la urbanització de Can Massuet-El Far.

Asfalt mentre travessem la urbanització i entrem en els senders que fem quan ens dirigim cap al Corredor, però avui no és el cas, anem a buscar un corriol de baixada cap a Canyamars que vam fer fa un munt de temps i que en el seu dia em va semblar complicat en alguns trams. Són uns tres quilòmetres de rodar més o menys planer per sender, però la baixada que ens espera bé s’ho val.

Un quilòmetre de corriol de baixada amb un desnivell mig d’un 15%, amb algun punt més tècnic a l’inici, però que segueix amb un traçat revirat, estret i divertit, que permet baixar més o menys ràpid depenent de les habilitats de cadascú.


A la sortida ens reagrupem i aprofitem per comentar les sensacions tingudes, abans de continuar amb la marxa fent algun petit corriol alternatiu que ens acaba baixant a la pista del Pou del Glaç.

Rodem cap a Canyamars i ens deixem caure per darrera del Restaurant Cal Víctor, on farem algun tram de corriol i riera abans d’enfilar-nos per asfalt cap a Can Gel i sortir al Camí de Can Rimbles, on seguirem per asfalt per anar cap als Rucs del Corredor.

Ens toca rodar per la riera de Canyamars fins a sortir a Ca l’Arenys on ens enfilarem cap a la Creueta de Can Martorell on ja només haurem de deixar-nos caure fins a sortir al Poliesportiu de Dosrius.

Per no travessar el poble, entrem a la riera de Can Rimbles que de vegades sembla que estiguis a la Titan Desert, però avui està en millors condicions i la sorra et permet rodar amb certa comoditat.

I posats que estem aquí, evitarem la riera tot fent l’alternativa, on avui tenim la sorpresa que per fi els arbres mig caiguts al Torrent de la Feliua ja no hi són.  Com sempre acabem sortint al Torrent de Manyans, on decidim que per avui ja n’hi ha prou i tornarem per la riera cap a Argentona, on aprofitarem que avui el temps ens acompanya per entaular-nos una estona a la Plaça Nova amb el piscolabis de costum.

Com sempre una bona sortida, amb una mica de tot i sobretot amb un corriol que és el segon cop que alguns hi hem passat, però que segur que no serà l’últim.

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario