jueves, 31 de mayo de 2018

En Jordi R ens porta a l'hort.....perdó, a la Torrassa!!!

Hem deixat enrere un cap de setmana de 3 dies amb ple de sortides de btt i mirem cap al següent amb il·lusió de poder tornar a gaudir d’un nou cap de setmana de corriols en bona companyia.

De moment, entre setmana els que no disposem d’hores per fer btt aprofitem per sortir a córrer, però ja tenim una edat i a l’endemà notem que els isquiotibials no estan del tot fins, però ens queda l’esperança que a l’estar a mitja setmana la cosa millori..... doncs no, o al menys no del tot!!! Així que dissabte haurem de fer repòs i deixar la flamant equipació de Bicigaló a l’armari, mentre part del grup aprofitarà per tornar a gaudir d’una bona sortida i segur d’un bon esmorzar com acostumem a fer cada dissabte.

El no estar present a una sortida fa impossible qualsevol fer qualsevol crònica....deixem passar dissabte a veure com ens trobem diumenge.

I diumenge de bon matí sembla que la cosa pinta bé, així que atenent a la convocatòria d’en Joan B, ens preparem i cap a la Plaça Nova. Només rodar cap a Argentona ja es nota que els isquios no han millorat del tot, però esperem que la sortida d’avui no sigui molt exigent.

A la Granja.com ens trobem en Joan B, Francesc M, Kiko P, Salva M, Jordi S, Salva B.....i avui també ens acompanya en Jordi R.....collons la cosa comença a complicar-se!!! Jajajajaja


També arriba en Robert D que a última hora decideix afegir-se a l’Oscar E i en Josep que també són a la Plaça, però que avui no ens acompanyaran i aprofitaran per fer una sortida més tranquil.la.

Sortir amb en Jordi R equival a gaudir d’una sortida de btt autèntic i mirarem d’aprofitar-ho tan com puguem, així que ens posarem en marxa sortint cap a l’Agility i rodant riera amunt mentre coneixem que avui té la intenció de portar-nos cap a la zona de la Torrassa.

Encara recordo fa un temps que ens va acompanyar per aquella zona i va ser un continu enllaç de corriols de forma magistral, en una sortida exigent però alhora divertida.... i avui segur que no serà gaire diferent.

De fet rodem a un bon ritme per la riera fins arribar a Dosrius, ni alternativa ni res!!! Els corriols ja vindran més tard.

Seguim vorejant la Riera del Far fins a sortir a travessar la carretera que puja cap a la Breinco i és que començarem enfilant-nos pel Dragon Khan en la seva versió més clàssica que ens va pujant fins a sortir al Pla de la Bassa del Llop i ja que hi som acabem pujant fins dalt de la Torrassa. En aquest primers trams, els isquios van mig fent i només es queixen quan hi ha algun petit tram on has de forçar una mica més, que és casi bé tota la estona i vols mig seguir el ritme del grup.

Un cop aquí i sense aturar-nos comencem els primers trams de baixada del dia, on enllaçarem corriols fins acabar sortint a la pista del Camí del Coll, on rodem cap a la Pedrera d’en Dous, on tornem a enfilar-nos aquest cop per pista passant pel costat de la ruïnes de Can Puigvert. Estem tornant a pujar cap a la part de sota de la Torrassa i sense forçar més del compte la cama, el ritme és difícil de seguir.

En aquest punt l’abandonar el grup i tornar ja comença a ser la millor opció i de fet en Jordi S sembla que també vol plegar aviat. Seguim un petit tram abans de reagrupar-nos....


.....però sembla ser que ara ve algun tram divertit de baixada i no farem un lleig al grup, segur que trobarem una altra ocasió per una retirada digne. De fet mentre anem baixant, enllacem corriols i sembla que anirem a sortir altre cop a la pista del Camí de Can Coll a l’alçada de l’ermita....però aviat veurem que no és el que en Jordi R té pensat.

Tot just abans d’arribar-hi seguirem corriolejant travessant el Bosc de Can Suarí, fins a acabar baixant a la zona de Can Casavella. Ha estat pràcticament 1,5 quilòmetres de baixada enllaçant divertits corriols que fins i tot ha fet que la opció d’abandonament passés a un segon terme.....i això aviat canviarà.

A partir d’aquí ens esperen poc més de 4 quilòmetres d’un continu puja-baixa resseguint  el bo i millor dels corriols que trobem mentre recorrem el Bosc de Can Bruniquer....potser fins i tot hem passat pel corriol del Cabirol Mort, però prou feina teníem en no quedar despenjats del grup i és que les baixades són força divertides, però les pujades exigents i més quan la condició física no t’acompanya.....fins i tot alguna pujada ha fet posar peu a terra  tot el grup, i no per estar en mal estat, sinó per tenir una pendent massa important. De fet aquest tram l’hem de fer de baixada doncs té una pinta impressionant. Aquí ja tinc clar que a la primera ocasió que tingui, la retirada és una opció que ja no té volta enrere.

De totes maneres tot i l'exigència del recorregut, sembla ser que no ens ho estem passant del tot malament!!!


Anirem pujant fins a sortir al Pla dels Garrofers on s’acaba aquest impressionant trencacames de corriols que només tindrem 2 maneres de poder-lo repetir...o que en Jordi R ens torni a guiar....o amb l’ajut del gps.

Un cop aquí seguirem per remuntar una mica travessant el Penjat dels Garrofers per continuar deixant-nos caure fins a trobar el Dragon Khan, on haurem de desfer el camí fet a l’inici de la ruta.

Però abans de gaudir de la divertida baixada, ens hem d’aturar per un problema a la pressió de la roda d’en Salva M.....


.....la roda té poca pressió, però el làtex obstrueix l’obús i no es pot inflar, així que haurà de baixar amb cura si no vol tenir un ensurt. De totes maneres, poc a poc, tampoc es pot dir que afronti la baixada.

Ens reagruparem abans de travessar la carretera i en Salva M decideix tornar per asfalt cap a Argentona. La resta ens deixem caure cap a Dosrius, on en Jordi R encara no en té prou i també ens deixa per continuar una estona més, a veure si per fi pot rodar al seu ritme. Jajaja

La resta decidim endinsar-nos als corriols de l’alternativa, així evitarem un tram de rodar per la riera i també podrem comprovar si és veritat que Best Trail ha fet algun “treball” d’arranjament en aquest tram pel pas de la Transcorredor de la setmana passada.

Un cop sortim al Torrent de Manyans hem pogut comprovar que tot està igual que les setmanes anteriors....bé, no tot, un dels dos arbres que molestaven al pas pel Torrent de la Feliua ja no hi és. Alguna cosa s’ha avançat!!

Ara ja només ens queda rodar per la riera fins a Argentona, on acabarem entaulats gaudint d’un més que merescut piscolabis.

Una sortida de 32 quilòmetres amb 908 metres de desnivell positiu, amb un munt de divertits corriols.

I com no, donar les gràcies a tot el grup per la paciència que han tingut i que ha demostrat que malgrat cadascú té el seu nivell físic i tècnic, el que tots tenim per igual és que “ÉS UN GRUP COLLONUT!!!!”

I mentre nosaltres rodavem per Territori Misser, d'altres a Menorca gaudint de l'espectacular recorregut del Camí de Cavalls.


El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario