domingo, 30 de diciembre de 2018

Últims corriols per tancar el 2018.

Ara sí que sí.....hem acabat el btt per aquest any, al menys els que hem de treballar dilluns.

Últim cap de setmana, que comencem dissabte puntuals a la Plaça Nova on ens trobem en Pere C, Pepe C, Oscar E, Eloi, Miquel I Salva B.

Avui tenim clar que hem de seguir provant l’adaptació d’en Pere i la seva nova màquina i de fet, desprès de les últimes dues sortides, ens queden els corriols revirats que fa molt de temps podríem considerar com anti-29, i per això tenim una ruta que ens anirà com anell al dit.

A la Plaça la temperatura és força baixa, de fet marca 3ºC, així que ens haurem de posar en marxa. Sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap a la riera de Riudemeia, on encara la temperatura és més baixa i trobem una important gebrada.

Ens comencem a enfilar cap a Can Roviró, però al tram inicial ens harem d’aturar. L’Óscar té molèsties a la cama degut a les rascades fetes a una petita caiguda en la sortida de dimecres i decideix no continuar.

La resta continuem de pujada, fent els corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata per acabar sortint a la pista de la Pedrera.

D’aquí, seguim pujant per la zona el Bosc de Can Païssa per continuar cap al Bosc de Ca l’Argent, on ens esperen els primers tres trams de corriols que ja són un clàssic a les nostres sortides. Avui els trobem en un estat perfecte i els que encara no hi havien passat sembla ser que han gaudit de valent.

Seguim cap al Bosc de Can Planes, on anem a buscar el quart tram de corriol. Com sempre, tram divertit que ens acabarà baixant fins a la carretera de La Roca del Vallès.

Ara tenim diferents opcions, però avui remuntarem cap al corriol de la Creu. Els trams revirats i tècnics de pujada a més de garantir-nos passar-ho bé, serà una perfecte presa de contacte per a la nova 29”.

A la sortida del corriol ja tots tenim clar que els corriols anti-29 són una fal·làcia que ha passat a millor vida ja fa temps.

A la sortida del corriol seguim remuntant travessant altre cop el Bosc de Can Planes, passant  pel corriol que voreja les restes de Can Ronses, per desviar-nos de pujada cap al Turó del Morro del Gall...


.... i aprofitarem per veure el Pessebre de Can Païssa que munten cada Nadal.



Reprenem la sortida i ens dirigim altre cop a fer corriols que ens tornen a portar a la pista de la Pedrera tot just a l’entrada del corriol del Galzerans.

Ens endinsarem al corriol per resseguir el seu sinuós traçat. Un clàssic a les sortides i que malgrat haver fet un munt de cops el gaudim com sempre, tot i arriscant cada vegada una mica més.

A la sortida, enllacem amb ràpida baixada cap a Can Roviró, per acabar baixant fins a la riera de Riudemeia on la gebrada encara és present. Aquest últim tram té un microclima força característic.

Tornada tot xino-xano per la riera cap a Argentona, on ens espera l’Óscar per gaudir de l’esmorzar de costum.

Última sortida de dissabte i últim esmorzar del 2018 que ve és mereix un brindis!!!


I diumenge tenim sortida, on teòricament hauríem de fer corriols més o menys tècnics de baixada per provar la nova tija telescòpica d’en Joan B.

Més o menys puntuals ens trobem a la Granja.com, en Joan B, Francesc M, Toni P, Kiko P, Vado P, Jordi S, Quim M i Salva B.

Uns cafetons abans de posar-nos en marxa i a rodar cap a.....Burriac!! Collons, trialeres tècniques n’hi ha, però no sé si de pujada serà la millor manera de comprovar el comportament de la nova joguina!! Jajaja

Doncs apa, travessem Argentona cap a la Font Picant i a enfilar-nos per corriols cap al Turó dels Oriols, tot passant per les Roques Encantades. Si a aquesta hora la temperatura és baixa, aquests 2 quilòmetres d’exigent pujada farà que no triguem gaire a entrar en calor.

Acabarem deixant-nos caure cap al Collet de Burriac, on anirem a buscar trams de corriols que teniem mig oblidats de fa temps i que anirem enllaçant de baixada fins a sortir a la Font Picant de Cabrera.

Ara ens toca remuntar un tram de pista cap a la Creu de l’Avellà, on posats a fer “remembers” farem un petit bucle de poc més de 1,5 km, tot fent alguns corriols que ens acabaran portant a remuntar per pista fins a la Creu de l’Avellà.

Aquí en Jordi S ens ha de deixar, volia fer només una horeta i ja està fora d'horari.

 A la resta ens toca seguir pista amunt cap a la part de dalt de la Urbanització La Llobera de Cabrils, on tornarem a entrar en corriol que fa temps que no hi passem i que pel que sembla no som els únics.... corriols ja mig abandonats en el que ens veiem obligats fins i tot a saltar alguna petita tanca que han posat els veïns de les noves cases de la zona per dificultar el pas. Acabarem baixant de la bici i sortint a la pista que puja de Cabrils fins al Coll de Gironella, tot just a la Font del Gossos també coneguda com la Fonteta.


Aprofitem per menjar alguna barreta o fruit sec i fer la foto de rigor.....


...abans de reprendre la marxa i enfilar-nos fins al Coll de Gironella, on fem tram de pista per de seguida tornar a enfilar-nos per corriol cap a la Mútua, on ens deixarem caure altre cop cap a les restes de Can Genís, per sortir a la pista cap a Coll de Porcs.

Estem dubtant si tirar cap a Òrrius o dirigir-nos a La Roca. Ho decidirem mentre rodem per la pista, però de seguida guanya la segona opció, encara que en Kiko i en Vadó han de ser més d’hora a casa i no podran allargar-ho tant.

De moment rodarem per pista fins a Cal Camat Vell on trencarem per deixar-nos caure cap a la Plana del Fum per anar cap a Sant Bartomeu, encara que a Can Tarascó ens endinsarem en corriols que ens evitaran un bon tram de pista. Corriols divertits amb algun tram tècnic, on segur la tija telescòpica ha pogut entrar en funcionament.

La resta farem un “dejà-vu” de la sortida de dissabte i tornarem a fer els trams de corriols de les zones dels Boscos de Ca l’Argent i de Can Planes fins a sortir a la carretera de La Roca. Altre cop gaudim d’aquests quatre trams de magnífics corriols.

Un cop a baix, travessem la carretera per Can Company per enfilar-nos per corriol cap al Coll de Parpers. Ho fem en principi pel tram menys habitual que voreja el Torrent de Sant  Joan, on encara són visibles els efectes de le gebrada.


Fins i tot aprofitem per retirar un arbre caigut que dificulta el pas i ja posats, unes fotos de “postureo” del  bo!! Jajaja



De totes maneres, abans d’arribar al corriol del Crani, trobem marcat un corriol que avui mirarem de resseguir. Els primers trams es fan còmodament, però arriba un moment que la cosa es complica i deixa de ser ciclable, amb lo que hem d’empentar la bici un centenar de metres abans d’acabar sortint al Coll de Parpers.

Un cop a dalt, ja posats, farem cas a en Toni P i avui baixarem per la Via Romana. Com sempre, corriol no gaire agradable de fer, amb algun tram massa pedregós....però que  tot i que en Jordi S ja no hi és, serà una mena d’homenatge per las vegades que ens ha proposat passar-hi i no li hem fet cas.

Sortim a Riudemeia pel que queda del Fondo de la Gallega i a rodar tranquil.lament per la riera cap a Argentona, on alguns encara tindrem temps per fer l'últim piscolabis del 2018.

Última sortida de l'any amb no gaires quilòmetres, però amb un bon desnivell.

Tanquem un 2018 amb un munt de bones sortides, però amb la mala noticia de la caiguda d'en Rafael F, que el tindrà altre cop una temporada fora de combat.


Rafael a recuperar-se aviat i  molts ànims.... t'esperem pel 2019!!!

El track d'avui:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario