viernes, 1 de febrero de 2019

Primeres sortides del 2019.

Diumenge 01/01

Vam acabar el 2018 sobre la bici i el 2019 no podia ser d’altre manera, encara que només sigui per als que ja tenim la canalla gran, o que ja tenim una edat per excessos nocturns.

Tot i ser el primer dia de l’any ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Jordi T i Salva B. Avui ho fem una mica més tard, a les 9.


Sortirem cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Recó per passar per sota la carretera de Parpers i enfilar-nos pel Xaragall de Can Pins.

Un cop a dalt, en Jordi ens portarà al paratge on les Bicicorriols instal·laren una placa commemorativa per la pèrdua del seu company Carles. Mira que hi hem passat forces cops i mai ens hi havíem adonat.


Al reprendre la marxa, la roda de la bici d’en Jordi està força desinflada, tot i haver-la inflat fa una estona, així que en Joan s’ha de posar a la feina i ho solventem posant una càmera.


Reprenem la marxa per enfilar-nos per l’alternativa de la Font de Javà fins a sortir a Can Ribot.

D’aquí cap a Sant Carles, on seguim per connectar amb el corriol de la Pistola per acabar sortint a la carretera que baixa cap a Santa Agnès, que travessem per anar a gaudir de ràpida baixada pel corriol d’en Jordi Cid fins a sortir al Mogent.

Un cop a baix rodem tranquil·lament cap La Roca del Vallès on ens tocarà de nou enfilar-nos cap al Bosc de Can Planes, però abans de començar ens aturarem per contemplar un pessebre que han muntat al mig del bosc.


De pujada passem pel corriol de La Creu on immortalitzem la sortida. 



Un cop a dalt altre cop problemes a la bici d’en Jordi, aquest cop a la tija telescòpica que està perdent oli. Sembla que haurà de passar per urgències a repassar el retens.


De moment no impedeix continuar, així que seguim pujant cap al Bosc de Ca l’Argent, ens enfilem cap al Turó del Morro del Gall per acabar pel Bosc de Can Païssa on acabem fent tram de corriol fins a sortir a la Pista de la Pedrera.

De baixada ho farem pels Galzerans, enllaçant cap a Can Roviró i riera de Riudemeia cap a Argentona, on tanquem una molt bona sortida per celebrar l’any nou.

Dissabte 05/01

El cap de setmana següent és Reis, però dissabte tenim lliure per sortir, encara que les baixes al Bicigaló són nombroses. De fet a la Plaça Nova ens trobem en Jordi T, Pere C, Pepe C, Jordi S i Salva B.

Avui dirigirem la sortida cap a La Roca del Vallés i ho fem rodant per la riera cap a la riera de Riudemeia per enfilar-nos cap a Can Roviró i seguir pujant cap als Galzerans fins a sortir a la pista de la Pedrera, on farem corriols pel Bosc de Can Païssa. Corriols que normalment fem a l’inrevés, però que avui, aprofitant que té un bono-bici llarg, faré cas a en Jordi S, tot i que això comporti empènyer la bici uns metres.

En aquests trams en Jordi T ens deixa, que ha de ser d’hora a casa. La resta ens deixem caure cap al Turó del Morro del Gall, per anar a enllaçar corriols pel Bosc de Ca l’Argent..... i daquí cap al Bosc de Can Planes, on aquest cop en Jordi sí que ens guia per un corriol divertit que hem fet només u parell de cops i que coneixem com el Corriol Amagat.

Per baixar cap a La Roca ho fem passant pel corriol de la Creu i aprofitem aquests trams de baixada per aturar-nos i fer alguna foto de grup...


...entre les matolls on encara es present la gebrada.


Seguim fins a sortir a la carretera que travessem cap a Can Company per enfilar-nos cap al Coll de Parpers tot passant pel corriol del Crani.

Un cop a la carretera anem cap al Pessebre on decidim que ens endinsarem al corriol de la Mercé que tenim abandonat de fa un munt de temps. Els primers trams continuen tenint les arrels que fan difícil passar-hi, però de seguida ens trobem amb arbres caiguts que ens dificulten el pas. A partir d’aquí és ciclable, però els treballs de desbrossament que s’hi han fet l’han fet perdre l’encant que tenia. Un cop a baix, tenim clar que s’ha de millorar força per tornar a ser un punt de pas a les nostres sortides.

A la riera de Riudemeia ja només ens queda rodar tranquil·lament cap al Centru on ens espera l’esmorzar i demés acompanyaments de rigor.


Una bona sortida tenint en compte que diumenge al ser dia de Reis no hi haurà sortida.

Diumenge 13/01

Dissabte el Bicigaló no s’atura. No coneixem la ruta, però per la cara d’en Pere C, Pepe C, Jordi T, Oscar E i en Tino LL, segur que s’ho han passat d’allò més bé.


Diumenge tornem a trobar-nos a la Granja.com. Avui som en Joan B, Toni P, Jordi S i Salva B.

Portem dies repetint rutes i avui decidim que anirem a fer corriols per la banda de la riera, així que ens començarem a enfilar per Can Comalada i resseguirem corriols voltant per Can Bagot, la zona de l’Esbarzer Gran, el Turó de les Rovires, fins a sortir a Ca n’Oms on mirarem d’esbrinar si és possible passar pel corriol que travessa la Pedrera i que pujava cap al Turó de la Gola.

Abans a la Pedrera ens aturarem per menjar alguna cosa i fer alguna foto....




...un cop enllestit el reportatge fotogràfic, seguirem amunt i de seguida comprovem que el corriol s’ha tancat de no passar-hi, i el tram final ja no és ciclable després dels treballs de desforestació.

Continuem cap a l’Oasis, Can Ferriols, on tornarem a buscar puja.baixa de corriols travessant la Brolla de Can Martí, les Sureres de Can Famada, seguint cap a Sant Jaume de Traià, passant abans pel corriol d’en Bellatriu. En aquetsts trams provem d'innovar una mica, el que comporta haver d'empenyer la bici....coses del btt!!!


Allargarem una mica més buscant enllaçar corriols altre cop cap a Can Castells, on ens trobem amb la sorpresa d’un abocament incontrolat de brossa d’algun irresponsable.


Acabarem baixant cap a la riera pels corriola de Can Comalada tot travessant el Rovell de l’Ou.

Una sortida de poc més de 20 quilòmetres, però exigent com sempre que ens movem per aquesta zona, cosa que compensarem amb un piscolabis entaulats a la Plaça Nova.

Diumenge 20/01

El següent cap de setmana, dissabte per unes coses i d’altres la majoria ens quedem a casa....

... i diumenge, tot i llevar-nos d’hora esperant que les prediccions meteorològiques no s’acompleixin, ens haurem de quedar a casa. La pluja és present i no som tant valents com en Francesc M, Kiko P, Uri Gil i Vado P que malgrat el mal dia que fa, participen a les II Hores  de Resistència BTT que organitzen els companys del Club Ciclita Bike Burriac de Cabrera.






Dissabte 26/01

Aquest cap de setmana els companys Xurribikers organitzen la 18ª Montaltbike, però això és diumenge.

De moment dissabte ens tornem a trobar a la Plaça Nova en Pere C, Pepe C, Jordi T, Josep i Salva B.
Sortim cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Racó, travessem la carretera de Parpers i ens enfilem per l’Esquei d’en Febrer dirigint-nos cap a Can Ribot, on fem el corriol alternatiu cap a les Planes, baixem cap a Sant Carles i seguim en direcció al Pla de l’Espinal.

Travessarem al Coll de Parpers on ens ha de deixar en Jordi  T. La resta pugem cap a l’Àrea de Picnic de Nostra Sra. dels Àngels per fer un tram de pista i enfilar-nos per corriols altre cop que anirem resseguint fins a sortir al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera i a rodar per la pista fins a Coll de Porc, on tornem a endinsar-nos en corriols pel Bosc de Can Cardí mentre ens deixem caure cap a Can Blanch, on continuem rodant per pista cap a l’entrada del corriol del Roure, on ens espera ràpida baixada fins a Ca n’Altafulla.

A l’arribar a baix ens reagrupem i tenim la sorpresa que en Josep ha trencat el nucli de la roda de darrera, així que hem de buscar baixada cap a Argentona i el millor serà fer-ho per la pista del Camí dels Rucs que ens permet baixar fins a Can Raimí sense pedalar.

De Can Raimí fins Argentona més o menys planer, el que ens permet una tornada lenta, que acabarem amb l’esmorzar de rigor. I haurem fet la feina ben feta, doncs a l’arribar al Centru ja ens esperen....


I demà, cap a Sant Vicenç..... però això es mereix una crònica apart!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario