jueves, 23 de enero de 2020

Corriols abans de que arribi la Glòria.

Dissabte 18 de Gener:

Entrem en un nou cap de setmana en el que s’anuncia l’entrada del temporal Glòria, que pel nom potser ens faria pensar que no serà gaire cosa. Res més allunyat de la realitat, forta llevantada amb embranzides de vent en moments superiors als 100 km/h, pluges, rierades, calamarsa, neu que faran activar els plans Inuncat, Neucat i Vencat....però això no ens començarà a afectar fins a migdia de diumenge i aquest cap de setmana tenim molta feina a fer.

De moment i sense ser-ne conscients, dissabte el Bicigaló es tornarà a trobar a la Plaça Nova, encara que modifiquem l'horari, aprofitant per dormir mitja hora més, Aquesta setmana som en Pere C, Eloi, Robert D, Jordi S, Oscar E, Josep, Fernando, Pepe, Ramon A i Salva B.

Aprofitant la presència de l’Eloi, avui mirarem d’ensenyar-li alguna zona nova per a ell, on pugui gaudir dels corriols del nostre entorn i decidim que el millor és fer la zona entre la riera i can Bruguera que a dia d’avui li és desconeguda.

Doncs apa, sortida cap a l’Agility i rodem per la riera cap al canyer de Can Comalada, per començar a enfilar-nos pel Rovell de l’Ou, cap a les arrels de Can Bagot, encara que abans d’arribar-hi decidim deixar-nos caure cap a Can Castells. Farem corriols fins a enfilar-nos al Camí de les Aigües, amb un últim tram de corriol de forta pendent que avui no aconseguirem fer-lo sense haver de posar peu en el seu punt més tècnic.

Uns metres de pista per de seguida tornar a enllaçar corriols de pujada cap ala zona de les Sureres de la Bofarulla per acabar sortint a l’asfalt de Can Vilardell, per seguir pujant cap al Parc Forestal.


Avui en Jordi S té un “bonobici” dels curts i ens ha de deixar. En Josep i l’Oscar decideixen que també ja en tenen prou per avui i s’apunten a tornar, però mentre decidim una cosa o l’altre, n’hi ha que no perden passada per fer de les seves. 


La resta reprenem la marxa travessant el Parc Forestal, enfilant-nos cal al Turó d’en Dori, i a seguir pujant cap als Boscos de Can Gel, on ens esperen divertits corriols de baixada cap a la Font de n’Oms, abans de remuntar fins a sortir al Coll de Can Bruguera. Aquí, en Fernando i en Pepe també ens deixen.

Mirem d’allargar una mica més dirigint-nos cap a la zona de la Plana dels Brucs, encara que abans d’arribar-hi en Robert ens guia per un fantàstic enllaç de corriols fins a sortir al Coll de Can Xerrac.

Com els últims cops que ens movem per aquesta zona no podem deixar de fer els trams de corriols que ens pujaran cap a la pista de Can Bruguera, remuntant els últims metres pel corriol de descens.

Un cop dalt, altre cop ens dirigim cap a la Plana dels Brucs, desfent el camí cap al Coll de Can Bruguera. Ens toca remuntar cap a la Urbanització de la Cornisa per deixar-nos caure altre cop cap al Parc Forestal.

La sortida ja toca a la seva fi, però encara tenim temps de que l’Eloi xali una estona més gaudint de la divertida baixada pel corriol d’en Bellatriu. El terrenys està perfecte, amb una bon adherència que ens permet rodar força ràpid fins a sortir al Torrent d’en Bellatriu, on encara ho allargarem una mica per sortir a la riera baixant pels corriols de Can Marfà.

Ens hem guanyat l’esmorzar, però n’hi ha que tenen compromisos familiars i no ens podran acompanyar. Els més afortunats ens entaularem per fer un “recovery” com cal....


....amanit amb una petita ajuda de cara a la tan important recuperació de líquids i electròlits.


Al final ens ha quedat una bona sortida de poc més de 22 quilòmetres amb 669 metres +.



Diumenge 19 de Gener:

Si dissabte vam endarrerir la sortida mitja hora, diumenge ens veurem obligats a fer-ho una mica més. La trobada a la Granja.com serà a les 09:00, amb un cafetó matiner que ens ajudi a posar-nos en solfa, i és que la nit s’ha fet llarga.....


....ens fem grans, uns més que d’altres....


....però tot es porta millor si la companyia és grata, i avui ha estat un d’aquells dies que te n’adones que el mon del btt és alguna cosa més que quatre tarats damunt d’una bici....


En dies així surten quatre gats, i de fet en principi som 4, en Joan B, Pere B, Francesc M i Salva B. Al final, aprofitant que sortim més tard, també s’apunta en Kueka.

De bon matí ja comencen les embranzides del vent, però de moment no es preveu pluja, així que sortim cap a l’Agility i només travessar la riera, entrem al Torrent de Can Bellatriu. Seguim cap a la zona de Can Marfà per enfilar-nos cap al Camí de les Aigües.

De seguida ens tornem a endinsar en corriols, guiats per en Joan. Farem un divertit recorregut, enllaçant un corriol rera l’altre, travessant la zona de la Vinya d’en Rouaix, les Sureres de la Bofarulla, la Surera de Can Famada,on ens tocarà remuntar per un tram del sender que han deixat el treballs de desforestació de la zona, fins a sortir a Can Ferriols. Han estat 6 quilòmetres de corriols que ens transporten a l’època que miràvem de seguir a en Joan V mentre ens anava mostrant la ideologia dels Avis Enginyers, amb algun punt on els corriols han desaparegut i ens toca empentar les bicis, això sí, sempre amb un somriure al rostre.


Ara ens dirigim cap a l’Oasis, per fer un tram que tenim oblidat de fa molt de temps, enfilar-nos cap al Pla de la Gola, per fins i tot enfilar-nos fins dalt del Turó, on aprofitem per immortalitzar la sortida.


Continuem de baixada, però cadascú al seu ritme i mentre el grup entra al que queda del corriol d’en Toni, d’altres nom ens n’adonem i baixem un tram del torrent cap a Ca n’Oms. Ho solucionarem amb una trucada de telèfon, encara que ens toqui remuntar altre cop pel feixuc sender.

En Kueka ens deixarà, la canalla el reclama. La resta ens endinsem en el corriol d’en Toni, aturant-nos en els trams inicials per netejar una mica el corriol....


....fins que ens trobem arbres caiguts que ens barren per complet el pas, amb lo que ens veiem obligats a desfer el camí. Definitivament aquest corriol ha passat a millor vida.

Doncs apa, baixem altre cop cap a l’Oasis i seguim cap a la caseta dels caçadors on mirem de passar per corriols que fèiem antigament, però que també estan tancats per arbres i matolls, el que ens obliga fins i tot a baixar de les bicis fins a trobar trams ciclables. 

Acabarem deixant-nos caure cap a la zona de l’Esbarzer Gran, passant per la granja de Can Bagot i baixant per les arrels cap al Camí de les Aigües. La tornada cap a la riera la farem baixant pel mig del bosc de la zona de Can Comalada.

El dia s’està complicant, el vent continua bufant, les terrasses de la Plaça Nova estan buides....però això no farà que ens quedem sense el “recovery” de torn, encara que no recordo cap d’igual en tots els anys que portem de sortides.


Desprès de la nit passada, potser al llit s’hauria estat bé....però gaudir dels poc més de 17 quilòmetres de la sortida d’avui ens han acabat posant el cos al seu lloc.

A l’hora d’acabar aquesta crònica, la tempesta Gloria ja ens ha deixat. Han estat 4 dies durs, en els que ha causat força destrosses. A veure com trobem els nostres boscos el proper cap de setmana!!!

Per cert, diumenge els companys Xurribikers organitzen la 1era Montalt Crono Bike, una nova modalitat de cursa que esperem que tingui molt d’èxit, a la vegada que coincideix amb la 3era edició de les 2h de resistència btt 100 cabrones que organitzen a la zona de Torre Ametller els companys de Bikeburriac.





No hay comentarios:

Publicar un comentario