miércoles, 1 de enero de 2020

Sortides per Nadal.

25 de Desembre de 2019

Hi ha la dita de “per Nadal, cada ovella al seu corral” que es referia antigament al retrobament familiar dels parents que vivien fora de casa i tornaven a casa per les festes nadalenques.

Els temps han evolucionat i a dia d’avui , per a en Joan B, Quim M, Francesc M, Pere B, Salva M i Joan S, la dita podria ser “per Nadal, alguns a fer corriols”. Aprofitaran per trobar-se i passar un bon matí de btt resseguint el bo i millor dels corriols de la zona de La Roca del Vallès, alhora que van fent gana pels apats que ens esperen en aquests dies.



26 de Desembre de 2019

Diada de Sant Esteve, en el que s’amplia la dita. Si per Nadal cada ovella torna al seu corral, “per Sant Esteve, cada ovella a casa seva”. Sembla ser que l’origen de la festivitat radicaria en que antigament la gent necessitava el dia desprès de Nadal per acomiadar-se de la família i tornar cap a casa.

Com tot últimament canvia, això també, i ara el dia desprès de Nadal s’aprofita per entaular-se i atipar-se altre cop. Així que la millor manera de contrarestar-ho serà amb una nova trobada a la Plaça Nova per cremar els torrons.

Repeteixen en Joan B, Francesc M, Pere B i Joan S. Els acompanyem en Toni P, Jordi S i Salva B.

Sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap a la riera de Riudemeia. Avui entrarem pel Fondo de la Gallega, enfilant-nos cap a sobre del Túnel de Parpers on ens endinsarem en el corriol del Gas. Fa temps que el teníem oblidat, ja que el recordàvem tancat pels matolls. A dia d’avui, els primers trams han passat a ser un sender i a mesura que anem pujant el camí es va tancant convertint-se en un corriol que ens acabarà portant a la part final de la Via Romana.

Acabem enfilant-nos fins a sortir al Coll de Parpers, on travessem la carretera i seguim de pujada cap al Pla de l’Espinal, per seguir de pujada pels senders que travessen els Bosc de Can Forns, en direcció al Turó dels Castellans.

Ens dirigim cap a Ca l’Arumí, però abans aprofitarem per resseguir el corriol de la Pistola. 

Travessem la carretera i ens enfilem cap a la Pedrera dels Dous, on rodem per la pista del Camí del Coll fins a l’ermita. Aquí tornem a entrar en corriols de pujada cap a la Torrassa del Moro.

De totes maneres, no arribem a enfilar-nos fins dalt. La sortida d’avui va dirigida a enllaçar els divertits corriols de baixada del Bosc de Can Bruniquer, acabant pel corriol dels tobogans que ens deixa al Torrent de Roques Altes, on aprofitarem per menjar una mica abans de tornar a remuntar.


Reprenem la marxa, tenim 1,5 quilòmetres de corriols exigents de pujada cap al Pla dels Garrofers. A partir d’aquí altre cop divertit enllaç de corriols baixant mentre travessem el Penjat dels Garrofers. Al tram final abans de sortir a la carretera que puja cap a Can Bordoi trobem un arbre caigut que barra el pas, deixant-nos la opció d’una pendent difícil d’enfilar. En Joan B es posa mans a la obra i un ràpid treball d’enginyeria de camins, obre una petita alternativa que en Francesc M serà el primer a provar.


Per tornar a zona de corriols hem de fer un petit tram d’asfalt deixant-nos caure per la carretera. De seguida tornarem a enfilar-nos per pujar a enllaçar amb el Dragon Khan, i ara sí, ràpida baixada fins a sortir al Sot de Can Bosquets. 

Travessar la carretera i  baixem cap a Dosrius, on encara tenim temps d’entrar al corriol de l’Alternativa a la riera que resseguirem sortint pel Torrent de la Feliua, per enllaçar amb la riera.

Avui rodarem poc tram de riera, i és que entrem al Torrent de Coll de Bocs per entrar al corriol que ens ha de pujar cap al Nutrisport. Fa molt de temps que no hi passem, i el trobem amb alguns arbres caiguts que ens obliguen a posar peu a terra. Al tram final, algun veí de la zona s’ha entretingut a tallar branques i arbusts, posant-los barrant el pas, el que ens obliga a baixar de la bici fins a trobar de nou el bon camí.....poca feina que tenen alguns!!!

Un  cop al Nutrisport, rodem per la pista travessant Can Bagot. Ens dirigim cap als corriols de Can Comalada. Aprofitarem el poc que queda desprès dels treballs de desforestació que s’hi ha fet per baixar fins a sortir a la riera.

Ja tenim la feina feta, tornem per la Grumbe per tancar la sortida a la Plaça Nova.

Hem sortit per cremar els torrons i fer una mica de lloc a l’estómac per les viandes d’avui, però si de cas el començarem a omplir amb un petit piscolabis més que merescut. 



27 de Desembre de 2019

Desprès de les festes Nadalenques alguns tornem a la rutina diària. Diuen que el treball és salut, però segur que és força més saludable la sortida que s’han marcat en Quim M i en Pepe C.

Avui s’acosten fins a Tossa de Mar, a la comarca de la Selva per resseguir un track que els ha  d'endinsar al massís de Cadiretes.....

.....per fer corriols que els pugin fins al Puig de ses Cadiretes....


....entre boscos de pins i alzines sureres, gaudeixen de les vistes sobre l’interior i el Mediterrani.


Sempre està bé deixar la nostra zona de confort i recórrer altres indrets on practicar el btt. Llàstima que la resta, aquest cop no els hem pogut acompanyar.


28 de Desembre de 2019


I arribem a l’últim cap de setmana del 2019. Dissabte dia dels Sant Innocents, en el que la majoria del grup Bicigaló per unes coses o d’altres serem baixa.

Nomès en Pere C, Robert D i Jordi seran els afortunats que gaudiran de la sortida d’avui.



També poca cosa podem explicar de la sortida. Per les fotos d’en Jordi sembla ser que la sortida ha anat dirigida cap a la zona de Sant Mateu, un dels llocs del nostre entorn pel que normalment no solem moure’ns.



29 de Desembre de 2019

Amb ganes de tancar l’any amb una bona sortida  de btt, ens tornem a trobar a la Granja.com. Avui fem un mixt dels grups Bttargentona i Bicigaló. Serem en Joan B, Francesc M, Toni P, Pere C, Pepe C, Oscar E, Robert D, Jordi S, Quim M, Dani Q, Jordi R i Salva B.


Posats a fer coses diferents, la proposta d’avui és acostar-nos fins al Santuari de Lourdes a Arenys de Munt. Doncs apa, sortida cap a l’Agility i anem cap al canyer de Can Comalada on començarem els primers trams de pujada de la sortida. Anem enfilant-nos pel que queda del Rovell de l’Ou desprès d’haver-ho destrossat les màquines, mentre ens anem trobant amb el marcatge que ha fet Besttrail per la cursa de la Christmas Bike que se celebra avui.

Enllacem corriols cap a la zona de Can Castells, enfilant-nos fins a sortir al Camí de les Aigües. Uns metres de pista i de seguida altre cop enllaç de divertits corriols que ens enfilen cap a la zona de les Sureres de la Bofarulla per acabar sortint al Parc Forestal.

Travessem el Parc Forestal vorejant el Turó d’en Dori i seguim corriolejant de pujada fins a sortir a la pista que puja cap a Can Bruguera.

Altre cop per corriols i senders, anirem cap a la zona dels Boscos de Can Gel, enllaçant amb corriols de baixada cap a la Font de n’Oms. Al final acabem enfilant-nos fins al Coll de Can Bruguera.

Seguim travessant la Plana dels Brucs i ens deixem caure cap al Coll de Can Xerrac. Anem cap al corriol del Cabró que fem de pujada, abans de baixar cap a la pista cel Camí Ral. Uns metres de pista i altre cop corriol sinuós que ens porta al Coll de Pallarès a la sortida del Tintorer.

Seguim la pista pujant per l’Aspirina, on un cop dalt del Turó d'en Palletes, agafem el corriol de pujada que ens ha de portar fins a la Pedra de la Ferradura. Divertit corriol, exigent i amb trams tècnics que cadascú fa al seu ritme, per reagrupar-nos un cop a dalt.


Un cop a la Pedra de la Ferradura encara ens hem d’enfilar uns metres més, per deixar-nos caure per uns divertits corriols, que fa unes setmanes havíem fet de pujada, i que no sense algun punt on dubtem de cap a on tirar, ens acabaran portant a sortir a les runes del Corral d’en Forn.

Baixem pel Camí del Corral fins a trobar l’entrada del corriol al Turó de Ca l’Amar, i ara sí, a xalar de la divertida baixada cap a la Mare de Déu de Lourdes.


Portem 23 quilòmetres i l’Oscar, Robert, Pere i en Pepe ens deixen i baixaran cap a Arenys de Mar per tornar per la costa.

A la resta ens toca remuntar i ho fem desfent el camí de baixada altre cop fins a sortir al Corral d’en Forn, això sí, la baixada ha estat ràpida, però ara de pujada ho fem tot xino-xano.

Mentrestant, n’hi ha que han trobat algun corriol que et porta a llocs que també estan prou bé, serà qüestió de seguir-los més sovint.


De tornada no ens enfilarem altre cop cap a la Pedra de la Ferradura, sinó que acabarem deixant-nos caure per corriols fins a sortir a la Creu de Rupit, on tornarem als clàssics de fa un munt d’anys. Baixarem pel sender del Torrent de Rupit cap al Pou del Glaç fins a sortir a Canyamars.

Deixem enrere Canyamars rodant per la riera cap als Rucs del Corredor i altre cop per la riera abans d’enfilar-nos cap a la Creueta de Can Martorell, on ja ens deixem caure fins a Dosrius.

Per la tornada cap a Argentona, ens deixem d’alternatives, on per cert avui també hi passava la cursa de la Christmas Bike, i ho fem resseguint el torrent de la riera.

Tanquem la sortida altre cop a la Plaça Nova, on malgrat ser tard, buscarem on entaular-nos a fer l’últim piscolabis del 2019, més que merescut desprès dels 42,74 quilòmetres i 1125 metres + de la sortida d’avui.


I amb això, sembla ser que s’ha acabat el btt pel 2019, o  potser no?


31 de Desembre de 2019

Tornem a la feina, i a alguns ens ressona al cervell la dita de que el treball és salut, però mentre uns tindrem una salut de ferro, d’altres aprofiten l´últim dia de l’any per fer salut de la bona..... btt, corriols i un bon esmorzar!!!



Ara sí, això és tot el que ha donat de si el 2019....per un 2020 ple de salut i corriols!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario