viernes, 14 de febrero de 2020

Cap de setmana amb nous corriols.

Dissabte 08 de Febrer:

Altre cop dissabte i nova sortida del grup Bicigaló. Com les últimes setmanes trobada a les 08:30 a la Plaça Nova. Aquest cop som en Pere C, Pepe C, Oscar E, Josep, Manel V, Jordi S, Jordi T, Robert D, Salva B....i avui també ens acompanyarà una e-bike BH més avesada a fer pista i que mirarem d’introduir dins el fosc mon dels corriols.

Sortim pel carrer Gran cap a la Grumbe, on ja seguim a en Jordi S que ens vol portar cap a la Bandera i per això entrem a tocar del Torrent del Collell per enfilar-nos cap al Rocar d’en Serra. Com fa unes setmanes enrere ho enllaçarem amb corriols de baixada fins a sortir al Cementiri de La Vall de Clarà.

Seguim cap al Torrent de Can Manreset i ara sí, amunt que fa pujada fins a l’esplanada per sota de la Bandera on ens reagrupem i aprofitem per fer la foto de grup.


Reprenem la sortida i ens deixem caure cap a la Font d’en Quico. Un petit tram més de pujada abans de deixar-nos caure cap a Can Raimí, passant per la Font del Gavatx. Rodarem vorejant la riera de Clarà i ens tornarem a enfilar per la pista fins dalt de Ca n’Altafulla, per entrar al sender que ens pujarà travessant la zona de la Vinya del Truc.

Farem corriols, sender i pista fins a Can Blanc, on entrarem en els divertits corriols que ens porten fins a Coll de Porc, travessant el Bosc de Can Cardí. En algun tram en Robert encara té temps de treure a passejar la seva eina...


Ens dirigim cap a la Mútua i per no fer pista, entrem a tocar de les runes de Can Genís. De la Mútua fins al Coll de Gironella fem els últims metres per divertit corriol.


Seguim rodant per la pista, fent el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres, de camí al Pla dels Matxos. Ens dirigim cap al corriol de les Figueres de Moro que ens ha de baixar fins al Dalipà, on en Jordi T ens farà de guia en el tram final. Travessarem el Bosquet d’en Serra per algun tram que no havíem fet mai. Una excel·lent manera d’entrar a Argentona tancant una bona sortida de 18 quilòmetres amb 634 metres+....més que suficient per ser mereixedors de l’esmorzar.

Amb tot això, la BH ha tornat sana i estalvi i el biker amb cara d’haver-s’ho passat bé, tot i fer força corriol.



Diumenge 09 de Febrer:

Diumenge la trobada és a les 08:00 a la Granja.com, amb la intenció d’acostar-nos cap a la zona de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.

Avui ens trobem en Joan B, Kiko P, Quim M, Toni P, Javier, Pere C, Robert D, Pere B, Jordi T i Salva B.

Sortim cap a l’Agility, travessem la riera i entrem al Torrent de Can Bellatriu on anirem enllaçant corriols cap a la zona de Can Cabanyes fins acabar sortint al Camí de les Aigües per fer un petit tram de pista abans de tornar a enfilar-nos per corriols travessant les Sureres de la Bofarulla fins a sortir a la urbanització de Can Vilardell.

Seguim cap al Parc Forestal, que hem de travessar pujant cap al Turó d’en Dori, per seguir fent corriol de pujada fins a sortir a la pista que puja cap a Can Bruguera. Avui com no podem perdre gaire temps en el camí d’enllaç cap a Llavaneres, rodarem per la pista fins al Coll de Can Bruguera, però el que no deixarem de fer són els corriols de la zona de la Plana dels Brucs. Últims trams on ens acompanyarà en Jordi T, que ha de ser aviat a casa.

La resta seguim de baixada cap al Coll de Can Xerrac, enllaçant amb el corriol del Cabró, per tornar a deixar-nos caure cap a la pista del Camí Ral. Anem cap al Coll Pallarès fent l’últim tram per corriol.

Al Coll de Pallarès entrem al sender del Tintorer que hem de fer de baixada cap a Santa Mònica. Com és diumenge, aquest tram està força transitat de pujada, de totes maneres farem un parell de corriols tècnics alternatius que ens retallarà camí, encara que en algun punt ens farà posar peu a terra. Cada cop ens agrada més fer trams complicats i alguns no tenim les bicis i la ment preparades per aquests menesters.

Un cop a Santa Mónica aprofitarem la taula i l’aparcabicis que hi ha instal·lat l’Ajuntament de Llavaneres per aturar-nos i menjar alguna cosa abans dels trams que ens esperen.



Altre cop dalt de les bicis anem cap a la Hípica i ens enfilem per la pista cap a la Plana d’en Cot, on entrarem en corriols de pujada pels trams d’arrels que enllaçarem amb els de la zona dels Rocs d’en Magí fins a sortir a la urbanització de la Roca de la Nao. Trams exigents però com sempre força divertits.

Dalt de la urbanització pugem uns metres per asfalt cap al Turó de l’Oriola, on ja entrem en els corriols que eren el destí de la sortida d’avui. Poc més de 1’5 quilòmetres de corriols de baixada, amb trams revirats, algun punt tècnic que ens fa xalar de valent.

Desprès ens tocarà remuntar i desprès d’un parell de dubtes, decidim enfilar-nos per la pista fins a trobar altre cop zona coneguda on poder entrar altre cop en corriols per acabar sortint altre cop dalt de la urbanització. En aquests trams en Robert ens deixarà per deixar-se caure cap a casa.

La resta, un cop dalt del Turó de l’Oriola, ens dirigim a fer corriols de baixada que vam fer a la última edició de la Montaltbike i que ens tornen a baixar cap a la Plana d’en Cot, sortint de cap a l’entrada d’un corriol que havíem vist ja fa uns mesos mentre estàvem amb els preparatius dels pessebres Nadalencs. Doncs apa, avui és l’hora d’endinsar-nos-hi i comprovar com és i a on ens porta.....excepcional troballa, segons sembla li diuen Glory 2 i la veritat que el seu recorregut malgrat haver estat obert per gent més “endurera”, fa honor al seu topònim.

El poc més de un quilòmetre des del Turó de l’Oriola fins a sortir a la Hípica de Llavaneres que sens dubte és un dels millors corriols que es poden fer pels nostres entorns.

És hora de tornada i alguns se’ns fa tard per compromisos familiars i posats on som el millor és aprofitar per baixar cap a Llavaneres. La resta segueixen amb la sortida cap a Santa Mònica per enfilar-se pels senders del Tintorer Curt fins dalt del Coll de Pallarès.

De camí cap al Coll de Can Xerrac sense deixar la pista del Camí Ral, seguint per la pista cap a Can Bruguera. És tard i els corriols de la zona es deixen per un altre dia amb més temps. Es desfà el camí fet de pujada cap al Parc Forestal, anant a buscar l’entrada del corriol d’en Bellatriu, excel·lent manera de tornar a Argentona fent el tram final fins a la riera pels corriols de Can Marfà.  

Tot i ser tard, alguns encara tenen temps d’entaular-se per recuperar-se de l’esforç de la sortida...


....però no han estat els únics. A d’altres, els compromisos familiars també ens han portat a destins similars!!!


Una sortida fora de la nostra zona de confort que hem de repetir en d’altres ocasions. El terreny Xurribiker és espectacular i encara té forces coses desconegudes que hem d’explorar!!! 





No hay comentarios:

Publicar un comentario