viernes, 7 de febrero de 2020

Corriols per començar febrer.

Dissabte 01 de Febrer:

Comencem el mes de Febrer dalt de la bici. Com cada dissabte trobada del grup Bicigaló a la Plaça Nova. A les 08:30, amb una temperatura força agradable per les dates en que estem, ens trobem en Pepe C, Josep, Oscar E, Robert D, Xavi B, Jordi S, Fernando i Salva B.

Sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt per començar els primers trams de pujada de la sortida entrant pel canyer de Can Comalada. Ens enfilem pels senders que travessen la zona del Rovell de l’Ou fins dalt de la pista de Can Bagot.

Ens toca seguir de pujada per les arrels, de camí cap a la Granja de Can Bagot. Seguim cap al Turó de les Rovires, fent els primers trams travessant la zona de l’Esbarzer Gran per sender, per no entrar als corriols més tancats on probablement hi haurà arbres caiguts desprès del pas de la tempesta Glòria. De totes maneres, al tram final mirem d’endinsar-nos en corriols i de seguida ja trobem algun arbre que ens mig barra el pas, però ens servirà per posar a prova la nova eina d’en Robert....


...desprès de comprovar que amb una mica de pràctica ens podrà ser d’ajuda a l’hora de netejar els corriols del nostre entorn, tornem a pujar dalt de les bicis i ara sí, ens acabem enfilant al Turó de les Rovires, no sense haver de fer l’últim tram empentant les bicis per haver perdut del tot el corriol i trobar-nos enmig del bosc sense recorregut per on ciclar. Això sí, les e-bikes al capdavant....


....i la resta seguint les seves passes.


La pujada per corriol cap a la pista de Can Ferriols tampoc està en les millors condicions, però al menys, amb una mica de traça a l’inici, es pot fer tot dalt de la bici. Un cop a dalt, en Jordi S es veu obligat a deixar-nos per un “bono-bici” avui superreduït.

La resta ens deixem caure cap a l’Oasis, per de seguida tornar-nos a enfilar cap a Can Nogueres. Fa molt temps que no hi pujàvem, pel fet dels treballs de desforestació que s’hi van portar a terme, però un cop a dalt, mirarem de deixar-nos caure per corriol de sobre la casa a veure com ens el trobem. Grata sorpresa, doncs aquest tram està pràcticament igual que els últims cops que hi havíem passat. Aquí també ens deixarà en Fernando.

Desprès dels primers trams que han estat de baixada, acabarem pujant cap a la zona dels Boscos de Can Gel, on farem el corriols de baixada que fem últimament cap a la Font de n’Oms, per acabar enfilant-nos pel torrent fins a sortir al Coll de Can Bruguera.
La sortida d’avui no serà gaire llarga, de fet ja anem de tornada i el millor serà dirigir-nos cap al Parc Forestal, per acabar la sortida fent ràpida baixada pels corriols d’en Bellatriu, enllaçant el tram final amb el corriol de Can Marfà fins a sortir a la riera.

Al final ens ha quedat una sortida de poc més de 18 quilòmetres, que a més de fer-nos passar una bona estona, es ha ajudat a fer un lloc a l’estomac per a l’esmorzar que ens espera a l’arribada. 



Diumenge 02 de Febrer:

Fa temps que no ens acostem a fer els divertits corriols de la zona de la Roca del Vallès i avui diumenge serà un bon dia per a fer-ho, i amb aquesta intenció ens trobem a la Granja.com en Joan B, Francesc M, Kiko P, Salva M, Quim M, Toni P, Pere C, Javier, Jordi S, Joan S i Salva B.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt cap a la riera de Riudemeia, per comença a enfilar-nos cap a Can Roviró, on farem els corriols de Can Vinyamata fins a acabar sortint a la pista de la Pedrera.

Tornem a fer corriols de pujada travessant el Bosc de Can Païssa, fins a l’entrada del corriol de l’Amic Invisible, que avui trobem una mica més complicat que de costum. El terreny està més tècnic, les arrels i pedres estan relliscoses i als dos baixadors es comença a notar el pas de bicis i potser alguna no bici.

Mentre ens movem pels Boscos de Ca l’Argent, aprofitem per enllaçar amb el corriol The Rock, que segueix sent un dels millors de la zona, i avui sense els embussos de la última sortida en que hi vam passar.

Ara ens toca anar cap al Bosc de Can Planes per entrar al corriol Amagat, on farem el corriol que ens baixa cap als dipòsits, amb alguns trams força tècnics pel pendent del terreny i que a alguns ens aconsella posar peu a terra i arribar sans i estalvi al capdavall. Són els moments en que et ve al cap que una doble i tija telescòpica no és mala opció.

Un cop als dipòsits, altre cop corriol de baixada fins a sortir a la masia de Can Planes, on ens toca remuntar un tram per pista, abans de tornar a fer els trams nous de corriols, no sense algun dubte en algun punt, però que solventem de seguida. Aquí farem una petita aturada per agafar aire i menjar alguna cosa...



...abans de tornar a pujar dalt de les bicis per acabar baixant cap a Can Companys.

Travessem la carretera i entrem al Torrent de Sant Miquel, per anar-nos enfilant cap al Pla de l’Espinal, amb una petita aturada per fer una mica de pas sota un arbre caigut.


Un cop a dalt, en Joan S i Pere C ens han de deixar que les obligacions familiars els reclamen.

La resta allargarem la sortida cap a la Torrassa del Moro, així que seguim de pujada cap al Turó dels Castellans, per travessar el Bosc de Can Poc i deixant-nos caure fins a sortir a Ca l’Arumí. El ritme de la sortida va en augment i costa anar reagrupats, el que farà que a la Pedrera dels Dous, uns vagin cap a l’Ermita de Sant Esteve del Coll i d’altres ens enfilem cap a Can Dous per entrar en trams de corriols.

Ens tornarem a reagrupar dalt de la Torrassa, malgrat haver d’estar una estona d’espera, ensumant la flaire a botifarra a la brasa, i és que avui el temps acompanya i el bar està atapeït de ciclistes i caminaires.


Un cop de nou tots junts, baixem cap al Pla de la Bassa del Llop i ara sí, divertida baixada enllaçant corriol cap al Penjat dels Garrofers, per acabar fent un ràpid Dragon Khan fins a sortir al Sot de Can Bosquets.

Per baixar cap a Dosrius, remuntarem uns metres de carretera per de seguida deixar-la per fer baixada tècnica cap a la Font del Sot. Potser no ha estat la millor opció, doncs el Torrent dels Rials baixa amb aigua i desprès de les últimes tempestes està impracticable per travessar-lo en aquest tram, així que hem de baixar de la bici si no volem acabar molls. 

Un cop a Dosrius ens queda la disjuntiva de tornar per la riera o fer l’alternativa. Avui escollim la primera opció i l’hem encertat de ple. La tempesta Glòria ha destrossat completament la riera, els primers metres estan en un estat deplorable, canonades arrencades, troncs, pedres...i més endavant no està gaire millor. Les rierades s’han endut els marges i en alguns punts ens veiem obligats a passar pel bell mig de la riera, plena d’aigua i fang. Tot i la resistència del fang i sorra de la riera, no podem deixar de pedalar si no volem acabar amb els peus molls...la imatge és espectacular, 9 grillats gaudint com la quitxalla, mentre algun caminaire ens mira amb cara de no entendre la nostra bogeria transitòria.

No podíem deixar d’immortalitzar el moment i ho fem en una petita cataracta, que no sabem si tornarem a veure alguna vegada.


D’aquí fins a la riera d’Argentona, trams amb sorra que dificulta el rodar i d’altres on l’aigua ha fet grans sots que han convertit la riera en un circuit perfecte per millorar la tècnica sobre la bici.

El tram final de tornada cap a Argentona ja força més tranquil, rodant per l’asfalt del Polígon, amb cares d’haver gaudit d’una magnífica sortida.


La Plaça Nova està a petar i hem de buscar una nova alternativa per gaudir del piscolabis que ens refaci dels casi 35 quilòmetres de la sortida d’avui.







No hay comentarios:

Publicar un comentario