viernes, 3 de julio de 2020

Covid19, La Roca del Vallès i Torrassa del Moro.

Dissabte 27 de Juny:

Immersos de ple en l’anomenada “nova normalitat” arribem a l’últim cap de setmana de Juny i que més normal pel grup Bicigaló que tornar-nos a trobar a la Plaça Nova per tornar a gaudir dels corriols del nostre entorn.

Aquest dissabte serem en Pere C, Pepe C, Oscar E, Robert D, Jordi T, Quim M i Salva B.

Sortida cap a l’Agility i rodem un tram de riera fins a entrar al canyer de Can Comalada, on ens toca començar la primera enfilada del dia pels senders que han quedat desprès de la desbrossada de la zona del Rovell de l’Ou, fins just a sota de les arrels de Can Bagot.

Aquí ens deixarem caure cap a sobre de Can Castells, per tornar a seguir enfilant-nos tot enllaçant corriols cap a la zona de les Sureres de la Bofarulla, per acabar sortint a tocar del Pí Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Seguim de pujada travessant el Parc Forestal, vorejant el Turó d’en Dori i fent l’últim tram per corriol fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata, creuament amb la pista que puja cap a Can Bruguera.

La sortida d’avui va encaminada cap al Covid19, corriol que es va posar de moda en les primeres fases post confinament i que es comenta que està malmès en algun punt desprès d’algun petit enfrontament entre bikers i motoristes. Però, malgrat ja hi som a tocar, allargarem una mica abans, tot tornant a fer corriols cap al Turonet de Can Barraquer.

Enllacem posteriors corriols, amb uns primers trams de baixada, per desprès fer un puja-baixa passant per la Font de n’Oms, abans d’endinsar-nos al torrent que ens ha de pujar cap al restaurant de Can Bruguera.  

Un cop a dalt dubtem si fer algun dels corriols que transcorrent pels voltants de la Plana dels Brucs i la zona de Can Xerrac, però sembla ser que avui tira més no tornar tard per poder gaudir d’una estona d’esmorzar, així que remuntem altre cop cap dalt de la urbanització per anar a buscar l’entrada del Covid19.

Sense temps a aturar-nos ens hi endinsem i, els que encara no el coneixen, malgrat que avui el terreny està un pel sec, poden gaudir dels primers trams més revirats d’aquest divertit corriol mentre travessem la zona del Racó del Cul del Mon, per acabar xalant amb els trams finals de tobogans.

Tot i els comentaris a les xarxes socials, no hem trobat cap tram malmès...i així hauria de ser perquè hi puguem anar passant per molt de temps. Bikers i motoristes hem d’aprendre a conviure dins la muntanya.

Un cop a baix, tenim la opció de remuntar per la pista cap al Parc Forestal, però decidim deixar-nos caure uns metres per senders cap a la Font dels 3 Raigs, punt mig obligat per aturar-nos i fer la foto de la sortida....


....ara sí que ens toca remuntar de nou i ho fem tot xino-xano fins a sortir al Bosc Vertical del Parc Forestal.

La tornada cap a Argentona la farem pel corriol d’en Bellatriu, o millor dit, pels corriols d’en Bellatriu, doncs la pandèmia ens ha portat alguna nova variant que està d’allò més bé. Acabem sortint al torrent que ens deixa a la riera.

Tot plegat ens ha quedat una sortida curta en quilòmetres, però amb força corriols que ens han fet mereixedors de l’esmorzar.



Diumenge 28 de Juny:

Diumenge, part del bttargentona hem quedat de nou a la Granja.com. Avui tenim baixes significatives, i es que ja estem a l’estiu, i la platja o la piscina, a qui més qui menys, ens farà caure d’alguna convocatòria en els propers mesos.....



....però tornant al btt, més o menys puntuals ens trobem en Quim M, Francesc M, Javier, Pere B, Tino LL i Salva B.


En principi la convocatòria és fer una sortida a un ritme suau per encaminar-nos a la zona de la Roca del Vallès, que segurament immersos dins del corriols de la zona, estarem una mica més arrecerats de la calor que ens acompanya en aquests últims dies.

Així que sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap a la riera de Riudemeia, per fer la primera enfilada del dia cap a Can Roviró, on enllacem els corriols cap a Can Vinyamata fins a sortir del de la pista de la Pedrera.

Tornem a entrar en corriols i senders de pujada per la zona del Bosc de Can Païssa, per deixar-nos caure cap al Bosc de Ca l’Argent on entrarem al corriol de l’Amic Invisible. Avui el terreny està força més sec i als dos baixadors més tècnics s’ha d’anar amb cura per les soques i pedres que hi ha al bell mig. Quina enveja ens fan  les tijes telescòpiques d’alguns en aquest punts!!!

Com sempre, aquest tram l’enllacem amb el The Rock, corriol divertit i ràpid, però sense cap tram complicat a no ser les pedres de la sortida i de la llosa que li dona el nom i que la majoria ja tenim per costum evitar-la per l’alternativa de la dreta.

Ja hem fet dos dels corriols de la zona, i encara ens en queden al menys tres més, així que ens dirigim cap al Bosc de Can Planes on ens endinsem al corriol Amagat per acabar deixant-nos caure fins a sortir a la Masia de Can Planes, amb uns trams de baixada tècnics i treballats, amb algun punt on alguns millor ajudar-nos dels peus si no estem gaire segurs mentalment de que és possible passar-hi sense tenir cap ensurt.  

Un cop a baix, remuntem un tram de pista per anar a buscar els corriols de la zona de la Pedrera de Can Planes. Un altre tram divertit que s’ha de fer lent, gaudint del seu traçat, amb algun punt més tècnic de rocam que ens deixa l’evidència de l’acurada tècnica d’alguns dels integrants del grup.

L’enllaçarem amb un tram que vam descobrir fa unes setmanes i que ens puja a la part final del corriol de la Creu, amb lo que tornem a sortir a la pista tancant un bucle.

Seguim amb un petit corriol que ens porta a la Pedra Foradada de Can Planes i ja posats farem l’últim corriol de la zona, el dels tobogans que ens acabarà baixant fins al Torrent de Can Companys.

Portem ja una mica més de 16 quilòmetres, i fet i fet els últims 6 han estat el bo i millor dels corriols de la zona. Un recorregut que ens assegura diversió per moltes vegades que haguem fet aquests trams.


Un cop a baix, travessarem la carretera de Parpers cap a Can Companys per entrar al Torrent de Sant Miquel. Ara ens dirigim cap al Pla de l’Espinal i avui ho fem de pujada per la seva vesant més clàssica, el que anomenen l’Star Wars.

Un cop al Pla de l’Espinal i malgrat la majoria hem acabat d’escurar les últimes gotes del bidó, sembla ser que encara hi ha ganes d’allargar la sortida. Així que continuarem enfilant-nos cap a Sant Carles, per deixar-nos caure cap a Ca l’Arumí, però ja posats abans farem el corriol de la Pistola, no sigui cas que es tanqui de no passar-hi ningú.

Aprofitarem la font de la Breinco per remullar-nos una mica, omplir els bidons i immortalitzar la sortida, mirant de posar la millor cara possible.


Doncs apa, un cop refets enfilem pujada cap a La Torrassa del Moro. Avui ho fem pujant cap a la Pedrera dels Dous, entrant al corriol de sobre la Pedrera, passant a tocar de les runes de Can Cames. Pujada pels corriols de la zona fins dalt de la Torrassa, on sense casi bé ni aturar-nos anem a buscar els corriols de baixada que ens porten cap a la zona del Penjat dels Garrofers abans d'enllaçar amb el Dragon Khan.

La ràpida baixada fins a sortir al Sot de Can Bosquets ens deixa un últim bon regust de boca desprès de l’encigalada de corriols de la sortida d’avui.

La tornada de Dosrius cap a Argentona la fem al tram inicial pels corriols de l’alternativa a la riera. Tot i saber que hi ha un parell de punts on haurem de posar peu  per evitar els arbres caiguts que ens barren el pas, sempre és millor opció que l’estat actual de la riera.

Tanquem la sortida a la Plaça Nova d’Argentona, amb un petit piscolabis recuperador per refer-nos dels casi 38 quilòmetres amb uns 1000 metres+. 


Com no tenim foto del moment, aprofitarem una d’en Toni P que està més o menys en la mateixa situació que nosaltres.

Havíem dit que seria una sortida suau, el ritme no ha estat molt fort, però el desnivell i la xafogor han estat elevats....i que seria divertida, i això s’ha complert amb escreix. 







No hay comentarios:

Publicar un comentario