jueves, 28 de enero de 2021

Dissabte una clàssica...diumenge cap a Vallromanes.

Dissabte 23 de Gener 2021:

Fa ara tot just any les pluges i ventades de la tempesta Gloria feien estralls durant uns quants dies i ens mantenien tancats a casa sense poder sortir en bici. Després el maleit Covid-19, al que hi afegim un inici del 2021 amb les ventades de fa unes setmanes de la tempesta Filomena... i aquesta setmana, tot i la menor intensitat, altre cop una tempesta, la Hortensia que també ens porta ventades importants.

De totes maneres, dissabte al matí el vent ja no bufa tant, i ens podem acostar a la Plaça Nova per fer una sortida dels Bicigaló. Aquest com som en Pepe C, Pere C, Oscar E, Manel V, Robert D, Xevi B, Quico S, Ernest, Jordi S i Salva B.

De seguida ens posem d’acord en arrecerar-nos per la banda de la riera, així que ens dirigim cap a l’Agility, i només travessar la riera ens endinsem dins del Torrent de Can Bellatriu.

La primera enfilada serà per corriol cap dalt a la pista del Camí de les Aigües, on ens trobem amb en David T y la seva Canyon mentre esperen reagrupar-se amb algun company per segur anar a fer algunes baixades “de tranquis”.  Una petita xerrada, mentre aprofitem per treure’ns ja alguna capa de roba, i a continuar amb la sortida deixant la pista per enfilar-nos fent un divertit enllaç de corriols cap dalt de les arrels a la zona de la Vinya d’en Rouaix.

Aquí farem els primers metres de baixada de la sortida...

... mentre ens dirigim cap a la zona de les Sureres de la Bofarulla, abans de remuntar fins a sortir al Pi gros de la urbanització de Can Vilardell. Haurem de pujar per l’asfalt cap al Parc Forestal, que travessarem enfilant-nos mentre voregem el Turó d’en Dori, fins a sortir a la pista del Camí de la Serra.

Un cop reagrupats, tornem a entrar en corriols de pujada fins dalt de la pista que puja cap a Can Bruguera. Ja som dalt, just al creuament de camins de la Plana del Pou de la Plata, ara ens endinsarem al corriol alternatiu a la pista i que ens puja fins dalt a tocar de l’entrada del Covid-19.

Un cop dalt, trenquem a l’esquerra i ens dirigim per la pista cap al Bosc de Can Gel, on ara sí, tornem a entrar en un clàssic enllaç de corriols de la zona, passant per la Font de n’Oms, amb una enfilada final pel torrent que ens farà sortir al Coll de Can Bruguera. Rodarem fins a passar el camp de futbol i tornem a entra en corriols vorejant la Plana del Brucs en direcció a Can Xerrac.

Tot just a tocar de la masia, ens deixarem guiar per l’Ernest que ens fica dins d’un corriol que no recordàvem haver-hi passat fa molts anys i que ens acaba baixant a la Font dels Avellaners...

... una breu aturada mentre decidim quina de les dues opcions de reprendre la marxa farem...



...per acabar triant la més curta, que potser no la més encertada, doncs el fort pendent del corriol ens obliga a empentar les bicis en la remuntada. Al final, altre cop dalt de la bici, fem els metres finals fins a sortir al Coll de Can Xerrac, on decidim girar cua, i reprendre camí de tornada.

La tornada cap a Can Bruguera, la farem amb un enllaç de corriols que ja és un clàssic de quan ens movem per la zona, amb un primers trams que ens pugen fins a la caseta dels caçadors, fent  els metres finals pel corriol de l’Arqueòleg Extrem. Continuem pel corriols que travessen el Pla  dels Brucs i ja tornem a ser al Coll de Can Bruguera.

Ara es toca enfilar-nos altre cop fins a l’entrada del Covid-19, per tornar a fer el corriol alternatiu que, ara de baixada, ens porta altre cop a la Plana del Pou de la Plata. Enfilada cap dalt del Turó d’en Dori, baixant pels esglaons del Parc Forestal.

A la sortida a la urbanització, anem en busca de l’entrada del corriol d’en Bellatriu. Resseguirem totes les noves variants fins a sortir altre cop al Camí de les Aigües, enllaçant amb els corriols de Can Marfà. En un tres i no res, ens hem tornat a plantar a la riera d’Argentona, on avui altre cop “cada ovella al seu corral”...els esmorzars post-sortida hauran d’esperar a que millori la pandèmia.

Una sortida de poc més de 20 quilòmetres en bona companyia, a l’espera del que ens depararà la sortida de diumenge.



Diumenge 24 de Gener 2021:

La setmana passada no ens vam portar gaire bé amb en Miquel Àngel, i si volem que torni a ser un assidu a les sortides, haurem de fer una mica de penitència, i amb aquesta intenció matinem diumenge per apropar-nos a la Plaça Nova.

El cafetó de primer hora d’alguns no falta, mentre comentem la mala sort d’en Xavier F a la sortida d’ahir. Una mala caiguda amb unes arrels de Burriac. que el mantindrà al dic sec durant un temps. Esperem que tingui una recuperació el més ràpid possible, i puguem tornar a tenir el plaer de rodar amb ell altre cop.

Avui som en Joan B, Francesc M, Toni P, Miquel Àngel, Pere B, Marc i Salva B. També s’acosta a veure’ns en Jordi S, que ens farà el salt. Avui surt amb uns companys i les seves e-bikes. Esperem que no li facin pujar massa les polsacions.

Deixarem el rol de líders per en Toni i en Miquel Àngel, i la resta els seguirem com un ramat ben obedient...si convé queixar-nos ja tindrem estona per a fer-ho.

Diuen d’anar cap a Sant Mateu, doncs som-hi. Deixem Argentona pels carrers Gran i Sant Narcís, cap a Sant Sebastià, on ja entrarem en senders i corriols per la Vinya d’en Serra, amb la primera enfilada del dia cap als dipòsits d’aigua, fins a sortir al Dalipà.

Aquí, un centenar de metres per la pista fins a trobar l’entrada del corriol de les Figueres de Moro que ens anirà pujant cap al Pla dels Matxos.

Amunt per la pista cap al Coll de Gironella, aprofitant per passar pel corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres. S’ha d’aprofitar per fer el menys tram de pista possible.

Passat el Coll de Gironella, agafarem el corriol a l’esquerra que ens puja cap a la Mútua, per deixar-nos caure cap a les restes de Can Genís, on tornem a enllaçar amb la pista.

Rodem tranquil·lament, passant per Coll de Porc, fins al creuament de Cal Camat Vell, on seguim a l’esquerra per la pista, passant per Ca l’Arcís, fins dalt del Turó d’en Banús, on entrarem als corriols clàssics que ens acabaran per baixar al restaurant de Cal Senyor.

Continuarem amb corriols de baixada cap a la Creu de Can Boquet, on encara farem un centenar de metres baixant per sender, abans de tornar a remuntar per corriols cap a les Planes  de Sant Mateu. Un cop dalt aprofitarem per aturar-nos i fer un petit mos, abans de fer el primer corriol objectiu de la sortida d’avui.

Darrera d’en Miquel Àngel ens endinsarem en el Buddha Trail, més o menys 700 metres de corriol de baixada sense excessives complicacions, amb un desnivell promig del 19,8%, i que gaudirem fins a sortir a tocar de Can Gurgui.

Uns centenars de metres de baixada per pista, i altre cop enllaçada de corriols de pràcticament1,5 quilòmetres que ens deixaran a Vallromanes. Altre cop divertits trams que es tornen a fer sense cap complicació, i on tornem a xalar de valent....uns més que d’altres, sobretot en Marc seguint l’estela d’en Miquel Àngel.

Un cop a baix de la riera de Vallromanes ens deixarem enredar per anar a buscar el corriol que anomenen Bola 88, i que ens diuen que salivarem de debò. Doncs apa, amunt que fa pujada!!! A remuntar per pista poc més de 1’5 quilòmetres, que tot i el desnivell encara es fan prou bé.

Un cop a dalt, altre cop a divertir-nos baixant. Ara poc més d’un quilòmetre de corriols de baixada que ens tornaran a baixar a la riera de Vallromanes. Tampoc han estat trams complicats, però tot i estar allunyat de la nostra zona, és un tram digne de repetir en alguna altra ocasió.

De moment, en Miquel Àngel i en Toni s’estan portant prou bé, llàstima que és hora de planificar la tornada, i ara sí que les bones opcions estan difícils. No ens queda més remei que feixuga remuntada per pista, entrant pel Torrent de Ca l’Agutzil, fins dalt del creuament de la Font de Can Gurguí. Passem per la sortida del Buddha Trail, fent un tram de pista abans de remuntar per corriols i senders altre cop cap a Sant Mateu.

Ara ens toca desfer el camí que hem fet a primera hora del matí, pujada cap a la Creu de Can Boquet, corriols cap al restaurant de Cal Senyor de camí cap a Ca l’Arcís, amb baixada a Coll de Porc.

Un cop aquí, entrem en corriols de la zona del Bosc de Can Cardí, però avui ens deixarem guiar per en Toni, amb una nova variant força divertida, tota ciclable a excepció d’un petit punt més tècnic que potser en posteriors passades aconseguirem fer-ho dalt de la bici. Avui el més responsable ha estat posar peu a terra i tornar sans i estalvis. Tot i això encara aprofitarem per fer una foto i comentar la jugada, abans de seguir baixant fins a sortir a Can Blanc.

Seguirem per la pista fins a l’entrada del corriol del Roure, on ara sí que és un campi qui pugui. Baixada el més ràpid possible, difícil seguir als capdavanters del grup, i més avui que hi ha gent en bici per tot arreu, tot i que tenen l’amabilitat de decantar-se i deixar-nos passar.

Un cop a Ca n'Altafulla, girem a la dreta i anem a buscar els corriols de baixada que vam fer a la segona edició de la Repicacorriols, i que ens baixaran fins a Can Raimí.

Ja tenim la feina feta, o això creiem alguns, pensant que rodarem per la riera de Clarà fins al Cementiri. Res d’això, encara ens queda la última remuntada del dia, aquest cop a sota de la bandera, de camí altre vegada cap als dipòsits d’aigua, tornant a entrar a Argentona per la Vinya d’en Serra.

Parem el GPS a Sant Sebastià, amb 36 quilòmetres i 1234 metres+.

Avui tampoc hi ha piscolabis, tot i que els líders se l’han ben guanyat, i els que els hem seguit encara més!!! A veure si ho millorem la propera setmana.





No hay comentarios:

Publicar un comentario