viernes, 16 de abril de 2021

Dissabte per Òrrius...diumenge cap a LLavaneres.

Dissabte 10 d’Abril 2021:

Tornem a les sortides habituals dels caps de setmana, ara sí, més nombroses un cop passada la Setmana Santa. Comencem dissabte amb la trobada dels Bicigaló. Avui serem en Pere C, Jordi T, Pepe C, Oscar E, Robert D, Quim M, Quico S, Manel V, Tino LL, Jordi F i Salva B. Avui al grup s'estrena una nova màquina, la Merida e-ONE, una e-bike que té molt bona pinta, a més de ser molt silenciosa.

A la Granja.com fem un cafetó matiner acompanyats d’en Francesc M i en Kiko P, que s’afegiran al grup, al menys a l’inici de la sortida.

Deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, i comencem a rodar riera amunt mentre anem decidint cap a on dirigir la sortida d’avui, amb l’única cosa clara que és mostrar a en Tino LL alguns dels corriols nous que hem anat fent durant aquesta llarga travessia pels temps de la pandèmia.

Mentre rodem cap a la riera de Riudemeia decidim que anirem cap a Òrrius. El ritme és lent, així que en Francesc i en Kiko ens deixaran abans d’arribar a Can Boringues de Baix. La resta farem la primera enfilada pels corriols que pugen per la Brolla de Riudemia, però sense la intenció de pujar cap a la Pedra de la Fada. Farem algunes variants més conservadores que siguin més aptes pels que estan en ple procés de recuperació física. Sender amunt, fins al primer trencall, on després de reagrupar-nos ens deixarem caure a la dreta, fins a sortir a la pista que puja cap al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres.

Seguim uns centenars de metres amunt per la pista, fins a trobar l’entrada del corriol que ens portarà de baixada cap a la riera d’Òrrius. Farem altre cop uns metres de pista fins a sobre de la depuradora d’Òrrius, on ens separarem en dos grups. Uns aniran per la pista cap a Òrrius, mentre la resta remuntarem pel sender que vam fer de baixada a la primera Repicacorriols, per reagrupar-nos de nou a Can Guineu.

Altre cop junts, ens deixem caure per asfalt cap a la zona esportiva d’Òrrius, per tornar a separar-nos. En Jordi F té tard i s’enfilarà pel Torrent de la Pallota per buscar alternativa de tornada cap a Argentona, En Pepe C, Manel V i Quico S s’enfilaran per la pista, mentre la resta entrarem als corriols de pujada, tot travessant la zona de les Palomeres, fins a sortir dalt de la pista de Sant Bartomeu, per fer el segon re-agrupament de la sortida, que durarà ben poc.

Uns tornarem a fer corriols alternatius a la pista fins a Can Tarascó, mentre la resta hi van rodant tranquil·lament per la pista. A partir d’aquí sí que tornem a rodar tots junts cap al creuament de Cal Camat Vell, de camí a Coll de Porc, punt de separació altre cop del grup.

En Pepe, Manel i Quico S se’n van cap a la Mutua per fer tornada rodadora cap a Argentona, mentre la resta decidim que ja és hora que en Tino tasti algun corriol nou, i que millor que fer les variants  que travessen el Bosc de Can Cardí de baixada fins a Can Blanc. Els dos primers trams completament ciclables, amb un punt més tècnic a l’últim tram que la majoria encara tenim “atravessat” i on posem peu a terra sí o sí...bé tots menys en Quim M que ho fa gairebé sense despentinar-se.

Al sortir a la pista de Can Blanc, rodem fins a trobar l’entrada del corriol del Roure. Doncs apa, ràpida baixada, encara que avui serà poc més d’uns centenars de metres, doncs agafem el primer trencall que ens portarà altre cop de pujada cap al Coll de Gironella.

Un  cop dalt, el temps sembla que es complica, hi ha boira gebradora, i de fet comença a mig espurnejar. Rodem per la pista cap al Pla dels Matxos, però encara tindrem temps de fer el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres.

A la sortida, en Robert i l’Oscar també ens deixen, i la resta anem a mostrar un parell de trams nous a en Tino.

Mentrestant, n’hi ha que a més de rodar, també recorden que a les sortides s’hi pot fer fotos...tot i la boira, que tot just deixa entreveure Burriac.

El primer corriol que tastarà en Tino, serà el que s’enfila al Turó de l’Esquei del Ros, per fer seguidament els divertits i tècnics trams de baixada, inici del tram que es coneix com l’Xtrem. Tot i estar millor que temps enrere, encara s’ha d’anar amb compte amb les arrels, rocs i algun punt més o menys aixaragallat.

Un  cop superat aquest tram, ens encaminem a la baixada final, que serà per l’enllaç de corriols de Can Ferreters. Tot i que al terreny li fa falta una bona remullada, gaudirem d’aquests divertits corriols, que tot i no ser complicats, t’obliga a no badar ni un moment si no vols tenir un ensurt. Tot plegat un últim quilòmetre de corriols que ens deixen ja dins d’Argentona, tancant una altra bona sortida, aquest cop de 22,63 quilòmetres amb uns 700 metres de desnivell+.



Diumenge 11 d’Abril 2021:

Com cada diumenge, toca matinar per ser puntuals a la Plaça Nova per la convocatòria dels Bttargentona. Aquesta setmana som en Joan B, Francesc M, Salva M, Toni P, Pere B, Marc G i Salva B. Una altra sortida, on s'estrena una nova màquina, aquest cop una flamant Scott Spark.

Sense temps a perdre farem cas a en Joan B que vol anar cap a la zona de Llavaneres. Bona idea més tenint en compte que fa un temps que no hi anem, però això comportarà segur força desnivell. Doncs apa, deixem Argentona per l’Agility, travessem la riera i ja som dins del Torrent de Can Bellatriu.

Anem enllaçant corriols cap al Torrent de la Reimina, passant per sobre de Can Cabanyes, per acabar sortint al Camí de les Aigües. Uns metres per la pista, i altre cop corriols de pujada per la zona de les Sureres de la Bofarulla, abans de sortir al Pí Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Asfalt fins al Parc Forestal, que travessarem pujant cap al Turó d’en Dori. Ara ens deixarem caure per senders fins a la sortida del corriol de la Font dels 3 Raigs, per tornar a enfilar-nos per la pista cap al Covid19, del que farem uns metres a l’inrevés, per buscar la pista que ens ha d’acabar pujant cap a la urbanització La Cornisa, i d’aquí en un no res ja som al Coll de Can Bruguera.

Farem els corriols de la Plana dels Brucs, bona alternativa per evitar la pista de camí al Coll de Can Xerrac. Continuem enllaçant corriols i senders en direcció al Turó de Llorita, passant pel corriol del Cabró.

Acabarem sortint a la pista del Camí Ral, per un tram més endavant fer l’últim corriol abans de sortir al Coll de Pallarès.   Som dalt del Tintorer, i ara ens toca baixar cap a la Hípica de Llavaneres. Ho farem pel Tintorer Curt, tot i saber que és la variant més concorreguda i més en diumenge. Tot i això, farem un parell de “muntanya a través” amb trams d’arrels i xaragalls que ens evitaran uns metres de pista.

Mentre baixem, ens creuem amb en Valentín Y. Encara tindrem temps d’una breu aturada, i no ens costarà pas gaire per que faci mitja volta i s’uneixi al grup, tot i que ja de bon principi diu que sempre que el trobem l’acabem liant.

 La baixada final fins a sortir a l’entrada de Santa Mònica, uns la fem per la pista, mentre els més agosarats aprofiten per provar com està el baixadó final.


Ja portem 14 quilòmetres, i a partir d’aquí ens esperen 3 quilòmetres de continua pujada. Primer per la pista des de la Hípica, cap dalt de la Plana d’en Cot, per seguir pels senders de les arrels, amb els últims metres per la zona dels Rocs de Sant Magí. Ja som dalt de la urbanització de La Roca de la Nao, però encara ens queden uns metres d’asfalt fins dalt del Turó de l’Oriola.

La pujada ha estat feixuga, però sens dubte ha valgut la pena pel que ens espera en els propers 2 quilòmetres. Un continu enllaç de divertits corriols de baixada, entre ells el Maria Muffin i algun altre que encara està mig en construcció per la gent de Santvihills. Sort en tenim de les noves fornades del btt que tan bones tasques estan fent en diferents zones del nostre entorn per a que gaudim setmana rera setmana d’espectaculars singletracks.

No volem allunyar-nos gaire més, que el matí passa molt ràpid i la tornada serà llarga, així que girem cua. Ens toca remuntar altre cop cap al Turó de l’Oriola, i ho farem enllaçant corriols, i trams de pista.

Un cop dalt, farem trams de corriol de baixada que havíem fet en alguna Montaltbike, per acabar sortint altre cop a la zona de la Plana d’en Cot. En aquest tram portem a en Marc de líder, que anirà obrint pas al grup, fins i tot mirant de decantar els arbres tot i que sigui amb l’ajut de l’espatlla....collons quin tros de senglar!!!!

Anem a buscar l’entrada del corriol Glory, i un cop dins a gaudir del seu espectacular traçat, tot i que encara hi ha el petit tram de roques que ens fan aturar-nos per passar-hi a peu... tot i els anys que fa que anem en bici, continuem sent gent mé de XC. A la majoria l’Enduro ens queda força lluny. Tot i això, acabarem sortint a la Hípica amb molt bon regust de boca.

Continuem de baixada altre cop cap a Santa Mónica, per desfer el camí fet fa una estona. Ara ens toca remuntar pel Tintorer, però aquesta vegada pujarem per la variant llarga, fins a sortir altre cop al Coll de Pallarès. Aquí en Valentín ens deixa, mé o menys al mateix punt on l'havíem trobat, esperem que amb la sensació d’haver patit a estones, però també haver gaudit d’un bon recorregut en bona companyia. 

Continuem desfent camí, ara altre cop cap al Turó de Llorita, seguint cap al Coll de Can Xerrac, de camí cap als corriols de la Plana dels Brucs que ens deixaran a Can Bruguera.

Ens enfilem cap dalt de la urbanització de la Cornisa, per entrar al corriol de l’Incinerat, i d’aquí cap al Parc Forestal. Els últims metres de pujada ens deixen al Turó d’en Dori, i a partir d’aquí...tot baixada!!!

Travessem el Parc Forestal i anem a buscar els corriols d’en Bellatriu. Baixada a "full" gas resseguint les ja clàssiques variants fins a sortir a la riera d’Argentona. Quines bones sensacions en aquests corriols tot i haver-los fet un munt de vegades.

Tancarem els gps a la Plaça Nova, amb un més que merescut piscolabis després de 37,88 quilòmetres amb els seus 1400 metres+.



No hay comentarios:

Publicar un comentario