viernes, 30 de abril de 2021

"Pim-Pam Tracatrà", amb "una dona i un soldat"

Dissabte 24 d’Abril 2021:

Últim dissabte d’Abril, i de nou matinem per una nova trobada dels Bicigaló. Avui tornem a tenir pensat resseguir alguns dels nous corriols que hem fet a les últimes sortides.

Puntuals anem arribant a la Plaça Nova. Avui som en Pere C, Pepe C, Robert D, Quim M, Jordi T, Oscar E, Josep, Tino LL, Jordi F, Xavi B, Quico S, Jordi T i Salva B. A més se’ns afegiran en Rafael F, Àngel i Susanna C dels Burriac Bikers.

En principi dirigirem la sortida cap a la zona de La Roca del Vallès, així que tots dalt de les bicis, començant els primers cops de pedal cap a l’Agility, per travessar la carretera i rodar tranquil·lament fent petar la xerrada per la riera cap a la riera de Riudemeia.

Com ja és tot un clàssic, farem el primer corriol que coneixem com la Nevera, pel seu característic microclima, per fer la primera enfilada pels senders que ens pugen cap a Can Roviró. Sense aturar-nos ens endinsem dins dels corriols de pujada cap a Can Vinyamata, per tot just a tocar de la casa, fer els últims metres pels trams desbrossats per les màquines, fins a sortir a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Baixem una mica al ritme per facilitar el re-agrupament, mentre rodem per la pista, fins a trobar altre cop entrada de corriols, que aquest cop anirem enllaçant de pujada mentre travessem el Bosc de Can Païssa.

Anem de camí cap al Bosc de Ca l’Argent. Un primer tram de corriol força revirat que ens portarà fins a l’entrada de l’Amic Invisible. Apa cap dins!!! Uns primers metres i trobem el trencall de La Vacuna. Una part del grup serà més conservador i farà l’Amic Invisible que ja el tenen més que apamat, i la resta ens deixarem “vacunar” tot i que encara no ens toqui per edat. Uns trams inicials més tècnics, que un cop hi passes per segona vegada, ja tens clar que els pots fer dalt de la bici, amb uns trams finals més assequibles, tot i haver de anar amb compte, fent treballar els frens de les bicis.

Al sortir a la pista ens tornarem a re-agrupar, per seguir fent corriols, entre ells el The Rock. Continuarem cap a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes, per entrar al corriol Amagat, que farem de pujada cap a la zona del Turó Gros. En aquests trams passem a tocar de l’entrada dels corriols que anomenen el Conejo Perplejo, i l’Easy Peasy, que haurem de fer a properes sortides.

Avui farem per segon cop el Cagando Blando. En Quim al capdavant obrint camí, i la resta al darrera, gaudint dels primers trams que tot i ser una mica tècnics, els aconseguim fer dalt de les bicis. Avui som força gent, i al poc de començar ens haurem d’aturar al primer trencall per no desfer el grup, i això farà que ens equivoquem i ens deixem caure per un tram de corriol força aixaragallat i pedregós que no recordem de la setmana passada. Ens acabarà baixant tot just a tocar dels dipòsits de sobre de la masia Can Planes.

Ens hem perdut els trams més divertits del corriol. De totes maneres, desprès d’unes curtes deliberacions, decidim que no estarà de més remuntar un centenar de metres i fer els trams que teníem al cap. Ens dividim en 2 grups, uns remuntarem i acabarem el Cagando Blando, mentre la resta es deixen caure cap a Can Planes. En una estoneta tornarem a retrobar-nos.

La veritat que la remuntada no ha estat per a tant, i hem acabat podent gaudir d’aquests divertits trams de baixada.

Un cop tots junts altre cop, decidim no remuntar per la masia de Can Planes, i ens deixarem guiar per en Jordi S, que a la zona de La Roca s’hi mou com si fos a casa seva. Una bona enllaçada de corriols, entre ells el de la Creu, que ens tornarà a pujar cap a la zona de la Pedra Foradada.

Continuem de pujada, passant a tocar de les runes de Can Ronses, de camí al Turó del Morro del Gall. Estarem a prop de l’entrada del Colosal, però aquest no està inclòs al programa d’avui. Seguirem fent corriols pel Bosc de Can Païssa, fins a tornar a sortir a la pista de la Pedrera.

Aquí ens deixarà en Xavi B, que encara no en té prou, i vol allargar la sortida cap a Órrius, però abans immortalitzarem la sortida.

La resta ja tenim en ment la tornada, i ho farem potser per la millor opció que tenim hores d’ara en aquest punt, els corriols de Can Vinyamata fins a Can Roviró. Ràpida i divertida baixada, amb els últims metres fins a acabar sortint altre cop a la riera de Riudemeia.

Tornada per la riera fins a la Plaça Nova d’Argentona, tancant una molt bona sortida, amb una millor companyia.

Al final ens ha quedat un “Pimpam Tracatrà” de poc més de 29 quilómetres, amb uns 800 metres+. 



Diumenge 25 d’Abril 2021:

Desprès de la sortida d’ahir, tornem a matinar per ser a les 8 a la Plaça Nova. Avui trobada dels Bttargentona, amb la intenció de tornar a gaudir d’una matinal de corriols.

Aquesta setmana som en Joan B, Francesc M, Salva M, Miquel Àngel, Quim M, Jordi S, Toni P, Pere B, Marc G, i Salva B.

Aviat ens posarem d’acord per la ruta d’avui, no ens allunyarem gaire d’Argentona. Sortirem de la Plaça Nova cap a l’Agility, travessem la riera i entrem al Torrent de Can Bellatriu.

Primers corriols de pujada fins dalt de la pista del Camí de les Aigües, que tot just travessem, i ja tornem a estar enfilant-nos per corriols cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Aquí farem els primers metres de baixada de la sortida, per tot seguit tornar a pujar pels senders desbrossats a la zona de les Sureres de la Bofarulla, fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell.

Continuem pujant per l’asfalt cap al Parc Forestal, travessant-lo mentre pugem cap al Turó d’en Dori. Aquí variarem una mica els tracks clàssics, deixant-nos caure cap a la Font dels 3 Raigs, per remuntar fins a la sortida del Covid19, del que farem uns metres fins a enllaçar amb la pista que ens ha da dur a la urbanització de La Cornisa, i d’aquí cap al Coll de Can Bruguera.

Un cop dalt, rodem uns metres per la pista, mentre anem rumiant les diferents opcions que tenim per la zona, Lechon 2.0, Guineueta, Pixats, Corriol d’en Cid...al final guanya la darrera opció.

Doncs apa, cap dins!!! Poc més d’un quilòmetre de divertit i ràpid corriol de baixada que ens deixarà a tocar del Torrent dels Pixador dels Ases. Un cop a baix encara tenim temps de creuar quatre paraules amb el que diu ser propietari dels terrenys, motoserra en mà, tallant un pi caigut enmig del camí. Ens comenta si ens agrada el corriol, i fins i tot, mig en broma, prova d’enredar-nos per que l’ajudem en la tasca. No estem per la labor, així que seguim per remuntar per la pista del Camí Vell de Can Bruguera, altre cop cap dalt del Coll de Can Bruguera.

Ara entrarem als corriols que travessen la Plana dels Brucs, enfilant-nos fins al pla on hi ha l’entrada de l’Arqueòleg Xtrem. Nosaltres anem a buscar l’entrada de la Guineueta. Ens hi endinsem sense aturar-nos, i gaudirem altre cop del divertit i revirat traçat, enllaçant-lo amb el Ferrari, que ens acabarà baixant al Torrent de Can Cabot de la Brolla.

Un cop a baix, remuntem un centenar de metres per la pista, i agafem entrada de corriol a l’esquerra, que farem de baixada fins a sortir al Torrent del Pixador dels Ases. Anem amb cura de no fer gaire soroll, doncs n’hi ha que encara estan fent feina amb la motoserra i no el volem destorbar.

Hem de remuntar altre cop, i per no tornar a fer tota la pista del Camí Vell de Can Bruguera, ens endinsarem en corriols que ja de primeres fan tota la pinta de ser de baixada. Cap problema, cap amunt i força tram el farem dalt de les bicis, excepte un petit “pujadó” final que tot i algun intent, ens veiem obligats a baixar de la bici. Tornarem a sortir a la pista, i en un tres i no res ja som al Coll de Can Bruguera, per tercer cop aquest matí!!!

Ara continuarem cap a dalt de la urbanització La Cornisa. Ens han parlat d’un corriol nou per la zona, i en Miquel Angel ja l’ha fet i ens guiarà.

En Jordi S se’l perdrà. Ha de ser d’hora a casa i ens ha de deixar. La resta ens acabem d’enfilar al Turó de Tarau per trobar l’entrada del corriol. Segons sembla, aquest turó és el punt més alt de Mataró, 434 metres per sobre del nivell del mar, fins i tot més alt que Burriac.

Ens trobarem davant d’uns 400 metres de divertit corriol de baixada, sense excessives dificultats que ens deixa a la pista que va cap al Mossen. Cap allà anem, però abans farem el Wally per tornar a sortir a la pista, fent l’enèsim bucle de la sortida.

El següent corriol de la sortida serà el Mossén. Cap avall que fa baixada fins al torrent on tenim la opció de la dreta per pujar cap a Can Nogueres, o a l’esquerra que és cap a on seguirem, però abans haurem de fer alguna foto.

Amunt tot xino-xano seguint a en Miquel Angel que sembla tenir la zona del tot controlada. Anirem enllaçant corriols en direcció a la Plana del Pou de la Plata, on ens endinsarem al corriol de l’incinerat, del que farem un metres de pujada.

Els propers trams, complicats d’explicar, tot i tenir al track al davant de la pantalla de l’ordinador. Una encigalada de corriols de poc més d’un quilòmetre, difícils fins i tot de recordar, tot plegat per acabar sortint altre cop al torrent de la sortida del Mossén...sort que tot ha estat de baixada. Tornarem a fer la foto, aquest cop amb una altre perspectiva, al menys que sembli que estem a un lloc diferent!!!

A partir d’aquí deixem que en Joan B torni a exercir el rol de líder. Tornem a remuntar pels corriols que hem fet fa una estona, però els enllaçarem cap a l’Amazones, de camí cap a l’Oasis.

Un tram de pista fins a la caseta del caçadors, i a partir d’aquí ràpida baixada pels corriols de la zona de l’Esbarzer Gran fins a sortir a les arrels de Can Bagot, continuant de baixada fins a sortir a la riera d’Argentona.

Amb la feina feta rodem cap a la Plaça Nova, on alguns encara tindrem temps de tancar un excel·lent  matí de btt, amb un petit piscolabis, que ens ajudarà a refer-nos dels 27,93 quilòmetres, amb els més de 1000 metres+ a les cames.

I ara que hi penso, a que venia lo de la "noia i un soldat", si la canço deia que era baixant de la Font del Gat??? i la que hem passat nosaltres és la dels 3 Raigs!!! A veure si ens ho expliquen a la propera sortida.






 

No hay comentarios:

Publicar un comentario