martes, 23 de mayo de 2023

Dissabte a casa, diumenge corriolada cap a Llinars.

Diumenge 14 de Maig 2022:

Aquesta setmana el btt començarà diumenge. L’intent de convocatòria dels Bicigaló per dissabte ha acabat en un no res. Per unes coses i altres, totes les respostes de whatsapp van pel mateix camí: “Demà soc baixa!!!”, així que encara que les previsions meteorològiques no encertin la pluja pronosticada per al matí, ens quedarem a casa com a bons minyons, i ho deixarem per al proper dissabte... bé tots no, en Pere C ha fet una sortida molt ben guiat pel Montseny, fent-nos una mica de dentetes.

Dissabte al vespre, hi haurà una nova convocatòria d’en Joan B pels Bttargentona. Aquest cop no hi ha excuses, sortirem plogui o no!!!

Matinarem per ser puntuals a la Plaça Nova, on avui ens trobarem en Joan B, Quim M, Javi F, Pere B, Marc X i Salva B. De moment res de pluja, i pel que sembla ens aguantarà sense ploure tot el matí.

Doncs apa, si ja hi som tots, a pedalar!!! Marxem de la plaça en direcció a l’Agility, entrant a la riera. Mentre hi rodem anirem rumiant cap a on dirigir la sortida. Aviat ens posem d’acord, anirem cap a la zona de la Torrassa, a veure si fem alguns corriols per la banda de Llinars.

Rodem tranquil·lament cap al Bell Racó, passant per sota del viaducte de la C60, seguim vorejant el Xaragall de l’Espinal, per tot just acabats de passar pel túnel de sota la carretera de Parpers, trencar a la dreta, fent els primers corriols de pujada de la sortida, tot travessant les Malloles de Can Pins. Trams de pujada clàssics que ens porten cap dalt del Turó de Can Ribot, on farem el corriol alternatiu a la masia, que ens deixarà dalt de les Planes.

Normalment sempre seguim cap a Sant Carles, però avui no serà el cas. Ara que som dalt, aprofitarem per fer alguns corriols que fèiem anys enrere, i que tenim mig oblidats. Primer ens deixarem caure uns metres per anar a fer el corriol del Pi Tort, que ens acabarà enfilant fins a sortir a la pista, a tocar de l’entrada del corriol del Gorro, que normalment sempre fem de pujada, però que avui farem a l’inrevés, mirant de xalar mentre hi baixem.

Tot i que no està en les millors condicions, gaudirem d’una ràpida i divertida baixada, que ens portarà cap a la Font del Sot, ja a Dosrius.

Aquí en Quim ens deixarà. Fa estona que té molèsties al genoll, i una retirada a temps no és mala opció. La resta continuarem, per pujar a la carretera, que només hem de travessar per tornar a enfilar-nos, ara pel Dragon Khan. 

Mentre ens enfilem pel Dragon Khan no ens creuem amb ningú, es clar, encara és d’hora, i els que han pujat a la Torrassa encara deuen estar demanant les botifarres. Amunt, amunt, cap a la zona del Penjat dels Garrofers. Aquí ens deixarem portar uns metres per corriol seguint a en Pere B, que per un dia ens farà de guia, abans de deixar-nos caure cap al Pla dels Garrofers, passant per la “parcel.la” d’en Francesc M.

A partir d’aquí el rol de líder recau de nou sobre en Joan B, que ens fa un petit puja-baixa en direcció a la masia de Can Bordoi, tot i que sembla que no era ben bé la intenció. Res, res, uns centenars de metres de pujada per la pista ens redreçaran al bon camí, entrant de nou en trams de corriols per la zona del Bosc de Can Bruniquer.

En principi teníem pensat deixar-nos caure pels trams del tobogans, fins a sortir al Mogent per anar a cap al Pont Blau, i enfilar-nos pel Dofí, però això suposaria fer un bon tram de pista i asfalt, allargant-nos potser massa. Al final decidim no fer els metres finals de baixada pels tobogans que ens deixarien a baix de tot del Torrent de Roques Altes. Ens enfilarem de nou per corriols per tornar a pujar altre cop cap a la zona de Can Bordoi, on aprofitarem al sortir a la pista per fer una breu aturada, menjant alguna cosa, i agafant una mica d’esma.



Reprendrem la marxa, per corriolejar altre cop cap al Pla dels Garrofers, on desfarem el camí fet fa una estona de pujada. Primer enfilant-nos un metres cap al Penjat dels Garrofers, amb la següent baixada pel Dragon Khan. Altre cop no ens creuem amb ningú, i menys mal, perquè sembla que s’estigui cremant alguna cosa... cada cop costa més seguir als de davant, però de totes maneres, tot i arriscar potser més del compte, les cares de felicitat un cop a baix del Sot de Can Bosquets, són clars símptomes de lo bé que ens ho hem passat.

Ara ens toca travessar la carretera per deixar-nos caure cap a Dosrius, vorejant el Torrent dels Rials. A la sortida de Dosrius, anem a buscar els corriols de l’alternativa de la riera. Últimes pujades de pulsacions, acabant pel canyer del Torrent de la Feluia, que ens portarà a sortir a la riera de Dosrius.

D’aquí, rodant per la riera, en un tres i no res serem altre cop a la Plaça Nova d’Argentona, on tancarem una altra bona sortida, amb el piscolabis al xino.

31 quilòmetres amb 933 metres+, sense ni una gota de pluja. Bona manera de tancar el cap de setmana de btt, a l’espera de la propera setmana, on tindrem “visites inesperades”... però això es mereix sens dubte una crònica especial!!!







No hay comentarios:

Publicar un comentario