martes, 30 de enero de 2024

Dissabte de clàssics, diumenge la Roca del Drac.

Dissabte 20 de Gener 2024:

Sense donar-nos compte i ja estem a mitjans de gener. Si és dissabte toca sortida dels Bicigaló, i avui l'encarregat de fer la convocatòria serà en Pere C, tot i que serà una crida poc reeixida. De fet, fent honor a la dita, serem 4 gats comptats, ni un més, ni un menys. 

A les 8 ens trobarem a la Plaça Nova en Pere C, Jordi T, Quico S, i Salva B. Som pocs i aviat ens posarem d'acord en la ruta, de moment marxem cap a l'Agility, per entrar a la riera on rodarem tranquilament cap al Bell Recó.

Passem per sota del viaducte de la C60, per anar a buscar el Xaragall de l'Espinal, que avui farem de pujada. Ens hi estarem fins tot just passat per sota del pont, on trencarem a la dreta amb en Magret al capdavant per enfilar-nos cap a les Malloles de Can Pins.

Bona zona per fer una breu aturada, i com no, una foto.


Reprenem la marxa, seguint de pujada cap al Turó de Can Ribot, amb el corriol alternatiu fins a les Planes.

Tenim a tocar Sant Carles, i travessarem la urbanització cap al Turó dels Castellans, on buscarem corriols que ens baixin al Pla de l' Espinal. 

Continuem per acabar sortint al Coll de Parpers, amb un tram d'asfalt, fins tot just passat el "Jabalí de Oro".  És hora de xalar resseguint de baixada els corriols de la zona de Can Cigala. El terreny està perfecte, i podrem fer una divertida i ràpida baixada per sortir al Torrent de Sant Miquel, i uns metres més endavant ja som a Can Companys.

Ens ho hem passat bé baixant, però ara toca remuntar. Avui en Quico porta la Turbo Levo d'en Pepe C, i ja sabem que la bateria de la SL té les seves limitacions si li demanes massa, i en això estem, ja queden poques llumetes, i em de mirar que aguantin una estona més.

De moment, travessem la carretera, i comencem a enllaçar corriols de pujada. Resseguirem el corriol de la Creu, de camí al Bosc de Can Planes. Passem per la zona desbrossada just per sobre de la Pedra Foradada, de camí a Can Ronses, on farem una aturada obligada.

Fa uns dies que volten per les xarxes socials vídeos del nou corriol de la Roca del Drac, que sembla passar per dins de les restes del Can Ronses, i aviat ho esbrinarem. De fet, només arribar-hi ens trobarem amb en Diablillo i companyia que l'estan resseguint. Una breu xerrada és suficient per fer-nos dentetes, tot i dir-nos que hi ha trams complicats. Avui no és el dia, però demà segur que el mirarem de fer.

Apa, seguim!!! Corriols amunt cap el Turó del Morro del Gall, on mirarem de no perdre gaire el temps, així que en Quico ens agrairà que pugem per la pista cap al Pessebre de Can Païssa.

Ens queden uns quants corriols més, de camí a l'Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels. D'aquí, uns metres més avall tenim el corriol de la Mercè, que ens permetrà una ràpida baixada travessant la Gallega, fins a sortir just per sota de Can Roviró.

Uns centenars de metres més avall ja som a la riera de Riudemeia, on ja només ens queda tornar tranquilament per la riera, per tancar la sortida a la Plaça Nova.

L'esmorzar al Cèsar Díaz posa punt i final a una nova sortida Bicigalera.



Poc més de 26 quilòmetres amb 678 metres+, punt d'inici d'aquest nou cap de setmana de BTT.




Diumenge 21 de Gener 2024:

Avui toca corriol de la Roca del Drac, i en Joan B se'l perdrà. Dissabte al vespre penjarà una no convocatòria, demà ens farà el salt amb el Mago Pop 🤦... però hi ha gustos per tots.

Els que no ens ho perdrem serem en Quim M, Francesc M, Salva M, Pere B, Marc X, Jordi F, i Salva B, i per això hem de matinar per ser puntuals a les 8 davant la Fleca Casas.

A aquesta hora també està a la plaça en Jordi S, que avui també ens farà els salt, però ell sortint en bici amb uns amics.

Res, ja hi som tots, doncs marxem cap a la Plaça de Vendre, i rodant pel carrer de Ca l'Oriol, marxarem d'Argentona per Can Volard. 

Primers corriols cap al Torrent del Collell, amb la primera enfilada pel Rocar d'en Serra, fins dalt als dipòsits. Una mica més endavant farem corriols de baixada que ens deixen al cementiri de la Vall de Clarà.

Travessem la carretera, entrant al polígon. Rodem cap a la riera de Riudemeia on entrarem a la Nevera abans de començar a pujar cap a Can Roviró.

Aquí tindrem l'enllaçada clàssica de corriols per la zona de Can Vinyamata, que ens deixarà dalt de la pista de la Pedrera de la Pedra Blava, on hi rodarem uns centenars de metres abans de tornar a fer corriols de pujada, ara travessant el Bosc de Can Païssa.

Començarem pel corriol de la Lola, però primer farem el petit bucle d'en Salva M, passant just per sobre de la Pedrera. Resseguirem els trams de la Lola, gaudint-los com sempre, i com fem normalment a la que puguem en sortirem per enfilar-nos fins a l'entrada de l'Amic Invisible. 

Deixem que passi en Marc, en Salva M i en Quim, per la resta deixar córrer les bicis mirant de seguir-los l'estela. El farem sencer, enllaçant sense aturades amb el The Rock.

A la sortida, reagrupament abans de continuar per anar a buscar el corriol de la Roca del Drac, i per això haurem de pujar una estona. Amunt per Can Ronses, passant pel Turó del Morro del Gall, de camí al Pessebre de Can Païssa, on trobarem l'entrada.

Primers metres de pujada, fins dalt del turó, amb petits passos pedregosos. Hi farem una aturada, menjant alguna cosa, mentre comprovem els primers trams de baixada.


Dues opcions a la primera baixada, a la dreta força complicada, amb 3 lloses seguides, per on en Quim i en Marc s'hi tiraran sense miraments. La resta ho mirem embadalits, triant l'opció de l'esquerra que sembla ser oberta com a escapatoria pels menys agosarats. 

L'enllaçada següent és força més assequible, tot i algun petit punt, i algun arbre caigut que ens posarà certa dificultat. Al tram final passem per dins les restes de Can Ronses, i en res tornem a ser al sender que acabem de fer després del T'he Rock. En definitiva un corriol que de ben segur serà punt de pas a les nostres sortides per la zona. 

Ara deixarem enrere la zona del Bosc de Ca l'Argent, cap a la Pedra Foradada de Can Planes, on en Salva M ens endinsa dins del CDR. Primers trams amb el terra ple de branques tallades a les tasques de desforestació. Més endavant, el corriol ja està més net, i podrem xalar de la baixada cap al Torrent de Can Companys.

Haurem de travessar la carretera entrant al torrent de Sant Miquel. Ens toca remuntar, i ho farem pels corriols de Can Cigala. Si ahir els gaudiem baixant, avui els suarem de pujada. Com sempre, als últims trams hem de baixar de les bicis, però de seguida tornarem a ser dalt, fent els metres finals amb la millor cara possible.



 

Un cop a dalt, rodem uns metres per la carretera fins al Coll de Parpers. En principi la idea és baixar pel Koala, així que ens enfilem cap a sota del Pla de L' Espinal... fins que en Francesc M agafa el rol de líder. Sembla ser que no en té prou, la Montaltbike és el proper diumenge, i deu voler fer més desnivell per anar-nos aclimatant.

Doncs apa, ens enfilem dalt del pla, continuant fent corriols amb baixada fins a Ca l'Arumí, amb la següent pujada per sender cap al restaurant de Sant Carles. Aquí ens trobem amb l'Enric T que ens acompanyarà una metres mentre ens enfilem cap dalt de les Planes de Can Ribot.

Aquí ens deixarà que se'n torna a la seva sortida. Nosaltres buscarem la baixada final, i ens Francesc decideix deixar de banda el corriol de l'alternativa de la Font de Javà, per resseguir trams de corriols que feiem anys enrere amb en Joan B. Corriol més exigent, i amb força menys de flow, que anem fent cadascú al seu ritme, el que ens farà dubtar en un trencall als que anem al darrera. De fet errarem l'opció bona, fins a trobar-nos en un punt on no hi ha camí. Amb forces i treballs, tornarem al bon camí, reagrupant-nos a la sortida.

Un cop tots junts, continuem baixant per corriols fins a la carretera de Parpers, que travessarem i ja serem al Xaragall de l'Espinal. Res, tornada per la riera que ja va sent hora, per tancar un nou diumenge de btt asseguts a la Plaça Nova amb el piscolabis de rigor, mentre comentem la sortida, refent-nos d’aquests poc més de 36 quilòmetres i 1080 metres+. Haurà estat un bon entrenament per a la Montaltbike de la propera setmana?



No hay comentarios:

Publicar un comentario