miércoles, 24 de enero de 2024

Iniciant el 2024.

Diumenge 07 de gener 2024:

Després de las festes nadalenques per fi arriba l'hora de tornar a agafar la bici. Dissabte, dia de reis, hem estat bon minyons i ens hem quedat a casa tot esperant a veure si queia alguna cosa per estrenar avui. No hem estat de sort, però no serà cap impediment per matinar i ser puntuals a les 8 davant la Fleca Casas.

Avui som en Joan B, Francesc M, Salva M, Quim M, Javi F, Jordi S, Pere B, Marc X, i Salva B. Marxarem de la plaça sense tenir ben clar cap a on anar, de moment cap a l'Agility, i només travessar la riera, entrarem al Torrent de Can Bellatriu.

Sembla ser que entrarem en calor ràpidament. De moment, un cop a la Hípica de Can Salvat, trencarem a la dreta, enfilant-nos pels trams desbrossats cap dalt de la pista del Camí de les Aigües.

De seguida en sortirem, mirant d'entrar en corriols, tot i que hi estarem només uns metres. El pas està tallat, i tenim que baixar a peu per un marge que ens deixa altre cop a la pista. 🤦

Una centenars de metres més endavant, en tornarem a sortir, ara sí, enllaçant senders i corriols cap a la zona de la Vinya d'en Rouaix.

Més endavant, ens acabarem enfilant fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell. Pujarem per asfalt cap al Parc Forestal, que travessarem de pujada vorejant el Turó d'en Dori.

Uns trams més de corriol de pujada, fins a sortir al creuament de pistes de la Plana del Pou de la Plata. Tenim pel davant pujada pel corriol de l' Incinerat, per un cop als metres finals, decidir corriolejar de baixada per enllaçar amb el tram final del Mossèn.

Un cop al torrent, ens toca remuntar per sender cap a Can Nogueres, on només travessarem la pista, per enfilar-nos dalt del Turó de Can Barraquer.

Portem una bona estona pujant i ja va sent hora de baixar. Anirem a buscar el Mikaku, enllaçant amb els corriols que ens porten cap a la Font de n'Oms.

Avui, de moment, no ens enfilem cap al Coll de Can Bruguera, seguim cap a la Font de la Moreneta, continuant amb un tram de pista abans de dirigir-nos cap a la Plana dels Brucs, tot i que abans d'arribar-hi, en Pere B agafarà el rol de líder, per fer-nos corriolejar de baixada cap a la zona de la Font dels Avellaners, abans de tornar a pujar cap al Coll de Can Xerrac.

Aquí farem una breu aturada, mengen alguna cosa, i fem la foto abans de reprendre la marxa.



Qualsevol altre dia, ara ens haguéssim enfilat cap al Turó de Can Tunyí, per anar a resseguir el Guineueta, Amaito... però avui no és un dia "normal". De moment, ens deixem caure cap al torrent de les travesses del tren, passant per sota de l'ermita de Sant Martí de Mata, sortint a l'esplanada del Repòs de Sant Bernat, i d'aquí, ràpida baixada per trams d'arrels, que ens deixaran a tocar de la Bassa d'en Noè.

Acabarem deixant-nos caure per sender fins al Sot de la Salamandra, on en Marc i en Pere ens tornaran a fer de guies. Ens toca remuntar uns primers metres per corriol, tot passant per la Hawaiana, abans de tornar a sortir a pista. Ara diuen no sé que de la Pedra del Metxero, tot i que no he acabat de tenir clar on era. El que sí hem tingut clar, és que hem acabat sortint altre cop al Repòs de Sant Bernat.

Tot just a Can Flequer, en Joan B torna a posar-se al capdavant, i ja tornem a estar de baixada. Uns centenars de metres de ràpida baixada... per tornar a remuntar!!! Ara travessem el Bosc de la Vendrella. Com sempre que ens movem per aquestes zones, no fem molts quilòmetres, però el desnivell positiu es va notant, uns més que d'altres, el que farà que anem pujant cadascú al seu ritme.








Una bona sessió de fotos, abans de sortir per tercer cop a l'esplanada del Repòs de Sant Bernat.

Tornarem a entrar al torrent, ara de pujada, per enllaçar senders i corriols, ara sí fins dalt del Turó de Can Tunyí.

Ja és hora d'anar tornant, així que fem els corriols que travessen la Plana dels Brucs, de camí al Coll de Can Bruguera.

Ens enfilem cap a la urbanització de la Cornisa, per tornar a fer el corriol de l'Incinerat, ara de baixada.

Un cop a la Plana del Pou de la Plata ens enfilem uns metres, fins a trobar l'entrada del corriol de la Nevera. Tenim pel davant una bona estona baixant, per trams divertits i ràpids que sense adonar-nos ens faran treballar de valent. Acabarem sortint altre cop al Camí de les Aigües, abans de deixar-nos caure cap al Torrent de Can Bellatriu, i en res ja som a la riera.

Tanquem la sortida a la Plaça Nova, asseguts al xino amb el més que merescut piscolabis.

Excel.lent manera de començar l'any, amb aquests encara no 28 quilòmetres i 1193 metres+.




Diumenge 14 de Gener 2024:

Aquesta setmana altre cop sense convocatòries dels Bicigaló per dissabte, amb lo que aprofitarem per dormir una estona més, i sortir amb la flaca. Fet i fet sortim de casa a les 10 del matí mirant de poder rodar amb una temperatura més agradable.

Pujada a Òrrius, baixada a La Roca, on ens hi estarem poca estona que hi fot un fred!!!...


...remuntada per Parpers, seguint cap a Dosrius. Pujada al Coll de Can Bordoi, baixada a Llinars, per anar a buscar la última pujada cap a la Breinco. Altre cop cap a Dosrius, i a la tornada ens aturarem a Argentona.

No sabiem que aquest dies és la Festa Major d'Hivern, i ens trobem la Plaça Nova plena de gom a gom, amb la ballada de sardanes.

Res, pràcticament no ens aturem, només quatre paraules amb en Piu, i cap a casa. Us deixem amb les ballaruques que tant us agraden.

Els que a aquesta hora no estan per ballaruques són en Francesc M i en Kiko P, que pel que es veu han fet una sortida cap al Pla de la Calma, enfilant-se fins al Sui.



Demà tenim "feina", i no podrem sortir.  Al vespre, nova convocatòria pels Bttargentona, i es tornaran a trobar davant la Fleca Casas en Joan B, Francesc M, Salva M, Pere B, i Jordi S.

I sort que no hem sortit, que pel que sembla ningú ha posat gaire seny. De ben segur, un "anem a Burriac???" d'en Jordi S els ha trasvalsat. Encigalades varies per Burriac, amunt, avall, un bucle, ara un altre, empentem les bicis...


...ara cap a la Font Picant de Cabrera, amunt cap a la Creu de l'Avellà, i pujada menys clàssica fins al Coll de Gironella. Per acabar-ho d'adobar, baixada final pels corriols de Can Ferreters.

Però aquesta colla, sempre s'ho passen bé. Tot i patir, la bona cara que no falti!!!


Poc més de 20 quilòmetres amb 870 metres+, i feina feta.

La propera setmana, tocarà corriolades per La Roca, amb el nou corriol de La Roca del Drac, i la propera la Xurribikers.... però això per una altra crònica. Se'ns acumula la feina!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario