martes, 31 de mayo de 2016

Cabrerès i alguna cosa més.

Últim dissabte de Maig i de nou trobada a la Plaça Nova per sortir en bici pels voltants d’Argentona.

Ens trobem en Pepe C, l’Oscar, Carlitos, Fernando, Manel V, Quim M, Jordi S i Salva B.

Com no volem tornar gaire tard, sortim cap a l’Agility i anem riera amunt cap a la riera d’Òrrius i seguim cap al Bell-Racó, per fer la pujada clàssica cap a Sant Carles entrant per la cadena de la carretera de Parpers.

Pugem i decidim fer l’alternativa de la Font de Javà, enllaçant amb el corriol que ens deixa just a la casa de Can Ribot.

Agafem la pista a la dreta i de seguida enfilem corriol que ens porta a mitja alternativa de Can Ribot. 

Baixarem per enllaçar amb el corriol del Pi Tort i anem a buscar l’entrada del corriol del Pi Dret.

Abans de començar a baixar ens reagrupem. La baixada la obre en Carlitos, però a mitja baixada ha patit una caiguda que li ha provocat, entre d’altres, un petit trau a la cama que ha fet que a l’arribar a Dosrius ens deixés per anar a fer-se cures d’urgència. Més tard hem pogut comprovar la feina feta.....li han posat 6 punts, però tampoc s'hi han matat gaire, és el que tenen les retallades.... ja no tenen diners ni per modistes i en lloc de brodats o acabats dignes de l’alta costura, ho arreglen tot amb un arramba i clava com el de la foto!!!


Bé, la resta a Dosrius hem continuat fent l’alternativa a la riera fins a sortir al Torrent de Manyans, pugem per Coll de Bocs sortint al Nutrisport i acabem baixant pels corriols de Can Comalada.

Diumenge en Josep, amb en Pere (un company de Llavaneres) i en Salva B anem fins al poble de l’Esquirol per fer la Cabrerès 2016.

Arribem a quarts de 9 i ens dirigim cap al village per recollir els dorsals. Les inscripcions s’han tancat als 3000 inscrits, però com la sortida és lliure i des de les 7 del matí la gent ja va sortint, tampoc triguem molt en estar preparats per iniciar la ruta.


Sortim de l’Esquirol i de seguida comencem la pujada. Aviat veiem que avui es tracta d’una pedalada....hi ha un munt de gent i malgrat que estem pujant, la gent va xerrant però ningú fa mala cara.


 Els primers quiilòmetres són per pista, passant per Cantonigròs, anant cap al Pla d’Ardura on trobem el primer avituallament del dia. Aprofitem per parar, tastar alguna cosa que ens ofereixen els col.laboradors i fer alguna foto envoltats de boira.


Continuem i de seguida arribem al primer tram de corriols.... i també al primer tap del dia. Un corriol de pujada, sense cap complicació, però quan s’ajunta tanta gent ja se sap!!!

A partir d’aquí han estat trams divertits, combinant pista i corriols, amb alguns trams una mica enfangats per les pluges dels últims dies. La ruta ens baixa cap al poble de Tavertet, on abans d’arribar-hi gaudim d’un paisatge espectacular. No podem deixar d’aturar-nos per immortalitzar el moment.


A Tavertet la organització ens esperava amb un entrepà de botifarra i aigua, begudes energètiques o un bon got de vi!!!




Aquest és el punt on es separen la ruta curta i llarga. Als participants que feien la llarga, la organització els havia preparat un itinerari pel Parc Natural de les Guilleries.

Un cop l’estomac ple continuem la ruta i segon tap del dia. El camí es converteix en un corriol estret de baixada cap a la riera de Balà, amb trams de pedres que fa que la major part de participants la facin baixats de la bici.

Travessem la riera per sobre d'un pont i remuntem fins a sortir a la carretera de Tavertet a l’Esquirol. 

Seran uns 2 quilòmetres planers d’asfalt, abans de tornar a agafar pista que ens anirà pujant durant uns 3 quilòmetres, però sense ser d’un desnivell elevat, el que permet afrontar-la a un bon ritme sense patir gaire.

Un cop a dalt, altre cop baixada que ens porta de tornada cap a l’Esquirol. En aquest tram, cap al quilòmetre 29 trobem el darrer avituallament, on continua regnant un bon ambient i la gent recupera forces bebent alguna beguda energètica o menjant alguna peça de fruita.


Ja estem de tornada, i els últim quilòmetres són força planers, el que permet rodar amb facilitat, anant a buscar l´últim tram de baixada de la sortida..... el camí de Puigsespedres, uns trams amb gran lloses de pedra, formant graons que s’ha de tenir cura a l’hora de passar-hi i que fan que s’agraeixi el fet de portar una suspensió com Déu mana!!!

Arribem de nou al village de l’Esquirol, on fa goig de veure el bon ambient que hi ha entre ciclistes, acompanyants i organitzadors. Aprofitem per recollir els obsequis i gaudir d’unes cervesetes fresquetes.

També aprofitem per netejar les bicis i prendre una dutxa per quedar com nous i reprendre el camí de tornada cap a casa.

Segons el gps, uns 38 quilòmetres amb 1021 metres de desnivell positiu. Sens dubte una sortida completament diferent del que estem acostumats a fer cada setmana, però que ha superat amb escreix les expectatives inicials. De totes maneres, és una pedalada per fer-la en grup i no estaria malament la propera edició, que per cert serà la 25ª, poder fer la versió llarga.

I mentre nosaltres gaudíem dels paisatges de Collsacabra, en Joan B, Salva M, Quim M, Jordi S i Joan S, sembla que també s’ho passaven bé per la nostra zona....només tenia fotos..... i estava a punt de "meter la gamba" i mai més ben dit!!!



... fins que en Quim M ens ha passat la seva crònica.

Entre els que feien el Cabrerès, els que tenien la bici ingressada, els que estan amb la pota enlaire i els que només pensen en fer llargues quilometrades,  diumenge, a les 8 del matí ens trobem 5 ciclistes, Joan B., Joan S., Jordi S., Salva M i Quim M.
Després de donar uns minuts de gràcia a qui s’hagués llevat tard i amb la idea d’anar cap a la banda de La Roca acabem sortint direcció... ? Direcció Can Serra Lladó i camins de Burriac! De capità en Joan B. i un murmuri dubtant a veure si ens embolicarem altre cop.

Aquesta vegada no, Can Serra Lladó amunt cap al bosc de darrera el veïnat de Madà i per sobre la Torre Amatller enllaçant corriols (el de les abelles?) passem la font de Cabrera i en lloc de continuar amunt cap a la torre de guaita en Joan S. suggereix anar per darrera la urbanització. Ens equivoquem inicialment i aprofitem per fer-nos una salva-selfie i per prendre unes pastilles màgiques que ens ajuden a trobar ara si el corriol que ens conduirà cap a la Mutua.


Neteja de baixos amb la frondositat de les mates del corriol i a proposta d’en Jordi S. ens dirigim o al menys ho pretenem, cap a can Jep de la Mel. A la pista d’Orrius en Jordi ens ha de deixar perquè se l’hi acaba el temps i vol reservar punts per la propera sortida!
Trenquem direcció Vilanova pels corriols de la cara del Vallès cap a la riera del Xaragall i la riera de l’Ardenya. Després de iniciar la remuntada de la Urbanització Can Nadal i de dubtar si era el lloc adequat per anar de tornada amunt direcció Cellecs, acabem desfent el tros de l’urbanització i anem a la cerca d’una altra urbanització que en Joan si recordava haver remuntat per anar cap a Sant Bertomeu.
Tirem avall i ens trobem un parell de ciclistes que ens acaben donant indicació per anar a trobar el PR que puja per la urbanització Can Roquetes. Fem les boniques rampes asfaltades de la urbanització per enfilar el PR i les variants ja conegudes del bosc de Ruscalleda fins arribar a Sant Bertomeu de Cabanyes.
D’aquí agafem el corriol de l’esquerra i des d’aquí tot seguit i fins a Riudemeia pels galzerans, hem ciclat els corriols un darrera l’altre a un ritme molt alegre que ens ha donat accés a la darrera trialera a la plaça nova on s’ha beneit apropiadament i de forma definitiva un altre bon matí de btt.
Uns 30 quilòmetres llargs i desnivell sense determinar.

El track de la Cabrerès;


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario