domingo, 9 de octubre de 2016

Cap de setmana per La Roca i Llinars del Vallès

Arriba el cap de setmana i de nou tenim dos dies per sortir.

Dissabte ens trobem en Pere C, Josep, Jordi S i Salva B. En principi decidim que anirem cap a la zona de la Roca, així que com sempre anem cap a l’Agility i riera amunt.

Continuem cap a Riudemeia per començar pujant cap a Can Roviró, on agafarem el corriol de l’esquerra per fer els trams de la Prehistòrica que ens van pujant cap a Can Vinyamata.

Tot just passar la casa, anem a fer de nou el corriol que enllaça amb el dels Galzerans. Crec que serà un clàssic de les sortides quan passem per aquesta zona, ja que ens ajuda a allargar una mica la ruta, i és un tram força divertit.

Fem el revirat corriol dels Galzerans de pujada fins a sortir a la pista, on continuarem fent corriols de pujada. La baixada cap a la Roca la comencem passant per la zona del Turó del Gall, fent els divertits i ràpids corriols de baixada.

Un cop estem a la zona de la Roca, aprofitem per anar a fer el corriol de la Creu, que sempre és un gust poder gaudir del seu revirat traçat i més tal com estava avui el terreny desprès de la pluja de dijous.

Travessem la carretera de La Roca a l’alçada de Can Companys de Dalt per començar la tornada, però avui no ho farem per la ruta clàssica. En Jordi S ens porta cap al Turó de la Simona, buscant el camí que ens ha de pujar cap a Sant Carles.

La pujada és per pista, però al tram inicial ens hem despistat una mica, però de seguida ens  adonem que no anem ben encaminats i més quan acabem de passar per una granja de vaques i comença el camí a baixar en direcció a Santa Agnés de Malanyanes.

Reculem i de seguida trobem el camí correcte que ens puja per pista cap al Turó dels Castellans.

Abans d’arribar a Sant Carles, ens dirigim cap al Pla de l’Espinal i posats a fer variants, anem a buscar el corriol de la Font del Llorer. Continuem cap al Xaragall de l’espinal de baixada i tornada per la riera.

Al final ens ha sortit una ruta divertida de 28 quilòmetres amb 707 metres de desnivell positiu.

El track:



I diumenge, malgrat les poques respostes a la convocatòria del whatsapp, ens trobem un grup nombrós. Som en Joan B, Salva M, Pere B, Manel L, Jordi S, Quim C, Francesc M, Javier, Valentin i Salva B.


Avui anirem a fer alguns trams de la Transcorredor 2016, així que anem cap a la riera en direcció a Dosrius.

Un cop al Torrent de Manyans, decidim fer l’alternativa del revés, per sortir a Dosrius, on travessem el poble i posats a fer variants, agafem asfalt cap al restaurant Can Batlle on comencem a pujar per la zona del camp de tir amb arc fins a sortir a la pista que puja cap a Can Massuet –El Far.


Continuem pista amunt, aprofitant per fer algun tram de corriol i aturant-nos per fer una petita sessió fotogràfica.




              

Just arribar a la urbanització en Jordi S ens ha de deixar. La resta seguim pujant, passant pel restaurant Can Carreres i anem cap a la casa de Can Bosc per començar a gaudir dels divertits corriols de la Transcorredor.

Són uns 5 quilòmetres enllaçant corriols que ens porten de baixada cap al Mogent.

Els primers trams són ràpids de baixada amb algun petit tram intermedi de pujada, on anem vorejant la zona del Torrent de Can Mora. Aprofitem algun tram per reagrupar-nos, menjar alguna cosa per refer forces i avui fer alguna nova amistat...


Continuem anant a buscar els trams finals que són més tècnics, alguns plens de pedres que has d’anar en cura a l’hora de passar-los.

De totes maneres és un conjunt de corriols que val molt la pena fer-los, llàstima que has d’anar fins a Can Massuet per buscar l’inici.

Al Mogent fem tram de pista per anar a buscar la pujada que ens ha de portar de tornada. Ens enfilem pista amunt, per de seguida entrar a fer corriols pujant pel Bosc de Can Bordoi.

Són uns 3 quilòmetres de pujada fins a sortir a la pista de la Torrassa i just quan només quedaven 2 pedalades per arribar-hi, trencament de la cadena d’en Salva B. Menys mal que tenim el mecànic oficial del grup que sempre està llest per solventar qualsevol incidència a les sortides.

En Joan B i Pere B, que s’arremanguen o millor dit que es baixen els manegots i en un tres i no res, tanca ràpida col.locada i a córrer altre cop.

Continuem i poc més endavant decidim desviar-nos de la ruta de la Transcorredor i fer un Dragon Khan de baixada.

No ha estat mala decisió, el terreny està en un estat òptim i fer el Dragon en aquestes condicions és un plaer.

Sortim a la zona del Torrent del Coll, i fem riera del Far fins a Dosrius.

Per tornar, altre vegada farem l’alternativa a la riera. Sortim al Torrent de Manyans i riera fins a Coll de Bocs, on fem corriol de pujada fins al Nutrisport.

Passem per Can Bagot i anem a baixar pels corriols de Can Comalada. Riera i cap a casa.

En definitiva, una altra bona sortida, amb 37,44 km i 1044 m desnivell + en unes 3 hores de temps real en moviment.

El track:


<

No hay comentarios:

Publicar un comentario