miércoles, 12 de abril de 2017

Sortides abans de tancar la Quaresma.

Cap de setmana abans de les festes de Setmana Santa i el temps acompanya a sortir en bici malgrat que encara fa una mica de fresqueta a primera hora, però res que no permeti trobar-nos de nou a la Plaça Nova per gaudir d’uns matins de btt.

Dissabte ens trobem en Pere C, Jordi S, Oscar E, Manel V, Fernando, Robert D i Salva B. Com fa temps que en Manel V i en Fernando no ens acompanyen a les nostres sortides, intentarem fer alguna cosa més rodadora per anar entrant poc a poc en calor, així que sortim cap a l’Agility i anem tirant riera amunt.

Rodem cap a la Riera d’Òrrius per enfilar pujada cap a Can Roviró, on trencarem a l’esquerra i anirem fent els corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata. En aquests trams de pujada tenim problemes amb la transmissió de la bici d’en Fernando i malgrat els intents d’ajustar-la, es veu obligat a deixar-nos.

La resta continuem pujant per enllaçar amb el corriol que fem últimament i que ens porta cap als Galzerans. Un cop hi arribem no pujarem cap a la pista, sinó que ens deixem caure per anar a buscar els corriols de pujada que ens porten fins al Pessebre.

D’aquí anem a travessar la carretera al Coll de Parpers per anar seguint fins a sortir al Pla de l’Espinal.

Travessem el pla i anem pujant cap a Sant Carles tot passant per la zona del Turó dels Castellans.

Continuem cap a les Planes de Can Ribot, evitant passar per la casa tot fent l’alternativa, i anem corriolejant de baixada fins a enllaçar amb el corriol del Pi Tort on ens toca remuntar un tram per anar a buscar l’entrada del corriol del Pi Dret (o del Litos com l’anomenen alguns).

Aquest corriol de baixada, com sempre, és força divertit de fer, malgrat que el pas de les motos ja ha fet malbé alguns trams i has d’anar amb cura a l’hora de posar-hi la roda, no sigui cas que acabis anant per terra.

Sortim a la riera del Far i rodem tot xino-xano cap a Dosrius.

Avui la tornada la fem per la riera, encara que últimament hi ha trams amb força sorra que et fa venir ganes de buscar corriols alternatius a fí de no passar-hi.

Acabem la sortida entaulats a la Plaça Nova gaudint d’un merescut esmorzar i no precisament de bunyols de Quaresma.

Diumenge ja són figues d’un altre paner. Malgrat que a la convocatòria d’en Joan B només hi ha una resposta, a l’arribar a la Plaça Nova ens trobem en Joan V, Joan B, Quico P, Javier, Salva B i 3 agradables sorpreses:

-           - En Jordi T que avui ens acompanya desprès de molt de temps d’absència.

-           - En Quico P que porta un amic, en Quico, que esperem que s’ho hagi passat bé, o al menys que no hagi patit gaire i ens torni a acompanyar sempre que volgui.

-           - I la presència d’en Salva M, que això no seria una novetat, si no hagués vingut acompanyat de la seva flamant nova adquisició, la Cannondale FSI Carbon Team 2016, una “màquina” de només 9 kgs, que era el que li faltava per fer-nos caure la baba a la resta.



      Doncs un cop fetes les oportunes presentacions, sortim cap a l’Agility i sembla ser que avui farem un canvi d’aires i que anirem cap a la zona de la Pedra de l’Oreneta, o això és el que sembla.

      Doncs apali, com dissabte, riera amunt i riera d’Òrrius, pujant cap a Can Roviró i corriols de pujada cap a Can Vinyamata. Cadascú puja al seu ritme el que fa que al passar la casa el gruix del grup pugi directament cap a la pista i en Jordi T, Quico i Salva B ens fiquem al corriol alternatiu que enllaça amb els Galzerans, cosa que a la fi ha estat d’agrair doncs en Jordi i en Quico no l’havien fet mai.

      A l'arribar als Galzerans fem el corriol de pujada fins a sortir a la pista on ens reagrupem de nou.

      I continuem pujant per anar enllaçant corriols cap a la zona de Sant Bartomeu, però abans d’arribar-hi sembla ser que en Joan B ha canviat d’idea i comencem a baixar cap a la zona del Turó del Gall, així que suposo que devem anar cap a La Roca del Vallès.

      Fem trams de baixada clàssica fins a sortir a la pista que baixa a La Roca, però no anem cap a l’entrada del corriol de La Creu, sinó que travessem la pista i anem a fer corriols de baixada que feia un munt de temps que no hi passàvem. En aquest tram ens deixen en Quico P, Javier i Quico que se’ls hi fa tard i han de tornar cap a casa.

       La resta continuem per fer el corriol de la Creu de pujada, sortint de nou a la pista, tancant així el primer bucle de la sortida.

      Anem desfent trams que havíem fet abans baixant per continuar fent uns trams divertits de corriols per la zona de Can Planes per acabar tancant un altre bucle a la part de baix del corriol de la Creu.

      Han estat uns 3 quilòmetres de corriols guiats magistralment per en Joan B, malgrat que a l’editar el track veiem que hem passat molt a prop de 3 conjunts prehistòrics :

      La Pedra Foradada....


      La Pedra de l’Escorpí....



.     .. i el Dolmen de Can Planes....


      ....el que no havien tingut en compte els homes de la Prehistòria és que si volien que admiréssim les seves obres, les havien de posar ben a prop dels corriols, que els diumenges no s’està per punyetes i els líders van per feina!!! De totes maneres si que hi ha temps per immortalitzar la sortida.



      Es va fent tard, així que seguim corriolejant fins a sortir a la carretera de La Roca, que travessarem i passant per Can Companys anem a enfilar pujada pel Torrent de Can Cigala en els seus trams clàssics que ens acaben pujant al Pla de l’Espinal.

      Travessem el Pla i anem de baixada cap a la Font del Llorer i acabem baixant pel Xaragall de l’Espinal fins a sortir al Bell Racó.

      Ja només queda tornada xino-xano per la riera cap a Argentona, on alguns aprofiten per recuperar forces ben entaulats a la Plaça Nova.


      Al final, anar improvisant ens ha sortit una molt bona sortida d’una mica més de 30 quilòmetres amb 922 metres+.

El track:
Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario