jueves, 27 de abril de 2017

Dissabte cap a Òrrius, diumenge cap al Mogent

Un cop passada la Setmana Santa, torna la rutina a la feina, però aquesta setmana ha estat més curta i de seguida entrem de nou en el cap de setmana, amb lo que això comporta... bici i corriols!!!

Dissab te a la Plaça Nova ens trobem en Pere C, Pepe C, Oscar E, Josep, Manel V, Jordi S i Salva B.

La setmana passada vam anar cap Sant Carles, Llinars... així que haurem de canviar de banda. Sortim cap a l’Agility i riera amunt, cap a la Riera d’Òrrius en direcció Can Riudemeia.

Tot just abans d’arribar-hi, trenquem a l’esquerra per entrar en zona de corriols de pujada cap a Òrrius.

Mentre anem pujant haurem de decidir quin corriol agafar. La pujada cap al dipòsit de sobre les Ginesteres de seguida queda descartat, haurem de buscar uns trams menys exigents.

La segona opció és fer uns corriols cap a la Pedra de la Fada que en els seus trams inicials són més planers, però si deixes guiar a en Jordi S ja saps el que et trobaràs. Ens passem l’entrada d’un corriol i provem de pujar per una pista que de seguida s’enfila fort. La seguim un tram, però avui no és el dia per fer-la. Girem cua i tornem a baixar fins agafar el corriol que buscàvem.

El tram final de pujada cap a la Pedra de la Fada és curt però intens i com no podia ser de cap altra manera, el primer a arribar dalt és en Pepe C amb la seva e-bike..... la veritat que veient la estètica de la bici i el rendiment que dóna et fa venir enveja sana!!!

Un cop a la Pedra de la Fada ens reagrupem i aprofitem per refer forces.

Continuem la sortida de pujada cap al Turó d’Aquenza, però no farem el corriol clàssic cap a Òrrius. Avui trenquem a la dreta per agafar corriol alternatiu on farem trams de baixada força tancats, el que et fa pensar que no hi passa gaire gent. Quan acaben els trams de baixada es converteix en corriol ample que va planejant fins a sortir a la zona de Can Guineu d’Òrrius.

Travessem la carretera on ens deixa en Pere C que per avui ja en té prou i torna cap a casa buscant baixada cap a Can Raimí.

La resta seguim per la pista en direcció Ca n’Altafulla, on tornem a enfilar pujada per corriols. Anem fent xino-xano fins a sortir a la pista que ens ha de baixar cap al Coll de Gironella.

Seguim una mica més per la pista per de seguida entrar en zona de corriols que últimament hem fet força vegades, inclús en la última Burriac Bike i que per cert teníem previst passar-hi a la propera Repicacorriols fins que les autoritats del Parc ens hi van posar totes les pegues del món!! Però això avui no toca!!!

Corriols divertits i tècnics amb la majoria de trams de baixada cap a la zona del Turó de Matacabres, amb alguna petita pujada abans d’arribar a la zona del Pla dels Matxos.




Aquí ens hem de reagrupar de nou i en Jordi S ens deixa que el “bonobici” de dissabte ja està tocant a la seva fi.



La resta tenim diferents opcions com seguir fent corriols cap a la Font del Castanyer, Font d’en Quico.... però al final triem la opció més fàcil i ràpida, pista que ens porta directa a la part alta de Can Barrau, baixant per asfalt cap a la Plaça Nova, on tanquem la sortida entaulats esmorzant.

Diumenge altre cop a llevar-se aviat que a les 8:00 hi ha trobada a la Plaça Nova, malgrat que les respostes a la convocatòria d’en Joan B han estat força minses.....bé tan minses, que només n’hi va haver una. De totes maneres, ja és un costum i segur que a l’hora de la veritat algú més s’apunta.

Dit i fet, avui ens trobem en Joan B, Francesc M, Quico P, Javier, Valentin, Quim M, Joan V, Jordi S, Jordi P i Salva B.

Sembla que en principi la intenció és anar cap a la zona del Corredor, però el camí és llarg i les possibles variants també són múltiples, així que en principi sortim cap a l’Agility i riera amunt.

Anem cap al Bell Racó, i seguim cap al Xaragall de l’Espinal. Farem el corriol del mig que puja, travessant la carretera de Parpers, i que ens enfila direcció Can Ribot.

A mig pujar, aprofitem per fer el corriol de l’alternativa de la Font de Javà. Amb en Joan V al capdavant anem enfilant-nos fins a sortir a la casa de Can Ribot, on reculem una mica la pista per fer el corriol alternatiu que ens deixa a les Planes de Can Ribot.

Seguim cap a Sant Carles, però de seguida ens n’adonem que anem a l’inrevés, volem baixar cap a Dosrius. Doncs apali, girem cua i fem el corriol de l’alternativa de Can Ribot de baixada, enllaçant-lo amb el del Pi Tort i gaudint d’una ràpida i divertida baixada pel corriol del Pi Dret, fins a sortir a la Riera del Far.

A aquestes alçades ja hem canviat el destí final. Aprofitant que estem aquí i que tenim en Joan V amb nosaltres, a veure si podem anar a fer el corriol del Cabirol Mort, que la majoria del grup només el coneixem de sentir-ne parlar algun cop.

En Jordi S i en Jordi P ens deixen aquí, se’ls hi fa tard i han de tornar cap a casa, o potser el fet de que avui és Sant Jordi fa que sigui el moment d’una retirada a temps per estalviar-se una convidada?? Jajaja


La resta continuem la sortida per pujar cap a la Torrassa del Moro, i com sempre per evitar el Dragon Khan, comencem a pujar pel corriol de la Pedra.

Són 5 quilòmetres de pujada exigent però alhora divertida, amb trams estrets i revirats, combinats amb d’altres més amples i empedrats. La última part la fem per pista fins arribar dalt de la Torrassa del Moro.

Aprofitem aquesta petita aturada per menjar alguna cosa i refer forces ensumant la flaire de la carn que estan preparant a la barbacoa del bar que hi ha instal·lat i que fa les delícies dels bikers i caminants que si som presents. Aquí ens trobem amb un integrant dels Salamandres (que no recordo el nom) que ha decidit afegir-se al grup.

Ara toca baixar i guiats per en Joan V anem enllaçant corriols per zones desconegudes per la majoria de nosaltres, entre ells el del Cabirol Mort. També fem algun petit tram de pista i com tot ens ve de nou, aprofitem per aturar-nos a fer alguna foto...



... i els més agosarats provar el seu domini sobre la bici.


Acabem la baixada sortint a la riera del Mogent entre Llinars i Cardedeu.

Aran farem pista en direcció cap a la Urbanització de Sant Esteve del Coll, però abans passem per davant del restaurant el Mogent on també ens envaeix una agradable flaire a carn a la brasa.

Continuem fins a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid, que farem de pujada. Aquí cadascú tira com pot. Tots sabem el divertit que és fer-lo de baixada, doncs de pujada, la diversió es converteix en exigència i patiment.

A l’arribar dalt, travessem la carretera i anem fent corriols cap al Turó dels Castellans, continuant cap al Pla de l’Espinal.

A partir d’aquí tenim diferents opcions per acabar la ruta, però en Joan V encara ens té preparada una altra sorpresa..... el corriol de la Selva. Ostres a la zona que estem i encara hi ha un corriol que no coneixem?

Doncs som-hi, baixem un petit tram i entrem en corriol que ens porta a sortir a la carretera de Parpers. 

Fins aquí sembla que anem en busca del corriol del Koala, però només travessar la carretera agafem corriol a la dreta, sinuós i ple de matolls que mostra clarament que no hi passa gaire gent i que en ràpida baixada ens porta a enllaçar amb el corriol del Gas.Tornem a estar en zona coneguda i acabem sortint a la riera de Riudemeia.

Només ens queda ja rodar tranquil·lament i fer riera cap a casa.

Al final no hem anat cap al Corredor com teníem previst, però ens ha sortit una altra magnífica sortida de 36 quilòmetres i 1000 metres de desnivell positiu.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario