sábado, 30 de diciembre de 2017

Cremant els torrons per Sant Esteve!!!

El dia de Nadal qui més qui menys s’està a casa amb la família amb llargues sobretaules i menjant com si no hi hagués un demà.... però sí que hi ha un demà, el dia de Sant Esteve i com a Catalunya és festiu aprofitem per sortir altre cop i cremar calories desprès dels últims àpats.

La Granja.com està tancada, així que qui no s’hagi pres un cafè sortint de casa s’ha quedat sense.

A les 08:00 ens trobem en Joan B, Pere C, Pepe C, Oscar E, Josep, Jordi S, Pere B, Robert D, Eloi E i Salva B.

Com ja és costum als últims anys avui és la cursa Chritsmas Bike organitzada per Besttrail, amb lo que haurem d’evitar els voltants d’Argentona, Dosrius i Torrassa per on passen els 3 recorreguts de la cursa. De totes maneres, tenim un munt de recorreguts a fer pels nostres voltants, amb lo no ens suposarà cap problema.

Sortim cap a l’Agility i comencem rodant riera amunt cap a la riera d’Òrrius i seguim per la riera de Riudemeia fins a començar a enfilar-nos cap a Can Roviró, on trenquem a l’esquerra i seguim pujant en direcció als Galzerans.

Davant en Jordi S ens va estirant i no entrem al corriol dels Galzerans, sinó que seguim corriolejant cap al Pessebre. Sembla que anem cap al Coll de Parpers, però en Jordi té la intenció de aprofitant que estem en època nadalenca, fer una visita al pessebre que munten cada any a Céllecs. Així que ens enfilem cap a la pista de l’àrea de Picnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Seguim combinant uns metres de pista i corriol, abans d’enfilar-nos pel Bosc de Can Païssa. Aquí en Jordi S ja té tard i ens ha de deixar, així que la visita al pessebre de Céllecs quedarà per una altra ocasió.

La resta seguim fent els corriols de pujada, per continuar baixant cap a la Font del Llop sortint a la pista de darrera de Can Segal.

Seguirem baixant mentre travessem el Bosc de Ca l’Argent. A una part del grup també se li està fent tard i ens haurem de separar. En Pere C, Oscar, Pepe, Josep i Robert es dirigeixen a pujar cap al Turó del Morro de Gall de tornada cap a Argentona.

La resta continuarem baixant fins a sortir a la pista per sota de la Font de la Mansa, on com ja es costum quan fem aquesta zona, fem els corriols que travessen el Bosc de Can Planes.

A diferència de les últimes  sortides, avui  no farem el corriol de la Creu, sinó que ens endinsarem en corriols que fèiem antigament a les nostres sortides i que ens baixen una mica més directes cap a la zona de Can Companys..... però no pel fet ser més directes són menys divertits, continuen sent trams revirats i tancats que ens fan gaudir com sempre que fem la zona de La Roca del  Vallès.

Travessem la carretera i avui no ens enfilarem per Can Cigala, sinó que rodem pel Torrent de Sant Miquel i farem pujada clàssica fins a sortir al Pla de l’Espinal.

Encara és d’hora, així que allarguem la sortida, evitant al màxim la pista tot baixant per Ca l’Espinal i passant per sobre de la Font del Llorer, acabant pujant per corriol fins a sortir a Sant Carles, on fem asfalt fins a les Planes de Can Ribot.

Ara ens endinsem en el corriol de l’alternativa de Can Ribot que baixarem per enllaçar-lo amb el del Pi Tort i com ja és costum seguir baixant pel corriol del Pi Dret.

Per no acabar sortint  a Dosrius, a mitja baixada ens tornarem a enfilar pel corriol del Gos Perdut. La ràpida baixada fa que l’entrada del corriol passi força desapercebuda, el  que permet  que malgrat que fa força temps que en Joan V ens el va ensenyar, encara es manté un estat força verge.

El corriol es converteix en sender ample que travessa les Costes d’en Terrades fins a sortir a sota de la cadena, on fem els corriols que ens baixaran fins a Can Belluguins mentre travessem les Malloles de Can Pins vorejant la Pedrera d’en Bosquer.

A Can Belluguins ja ens deixem caure a la riera de Dosrius i tot xino-xano tornada cap a casa.....i mai més ben dit, ja que els quatre que quedem ja no parem a la Plaça i tornem cap a Mataró.

Al final no sé si haurem cremat els torrons, però ens ha sortit una bona sortida d’uns 28 quilòmetres amb 725 metres+. I potser el fet d’haver gaudit de la sortida ha fet que no haguem pensat ni en fer una sola foto.

El track:

Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario