viernes, 24 de mayo de 2019

Cap de setmana de corriols i més corriols.

Estem a poques setmanes de la sortida de 2 dies a Llançà i això es comença a notar. Dissabte la Plaça Nova hi haurà la trobada més nombrosa del Bicigaló.

Puntuals a les 08:00 comencen a sortir bicis de tot arreu fent una bona munió al voltant de la font.
Som en Pere C, Pepe C, Robert D, Tino i Tomas LL, Jordi S, Jordi T, Xavi B, Dani M, Quim M, Jordi F, Fernando, Kiko S, Oscar E amb un amic i Salva B..... i a última hora s'afegueix en Francesc M.


Tot i ser un grup força nombrós tenim clar que la sortida d’avui serà de corriols i aprofitarem per resseguir-ne alguns per la La Roca del Vallès, així que sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la riera de Riudemeia per enfilar-nos cap a Can Roviró.

Avui dèiem de banda els corriols que pugen cap a Can Vinyamata i ens endinsarem de pujada cap als Galzereans. Tram més curt, alhora que més exigent, poca cosa per les e-bike i a tenir més en compte pels que anem amb “atmosfèriques”.

Cadascú al seu ritme, tot mirant que ningú es quedi gaire enrere, anem resseguint el revirat traçat de l’anti-29 fins a acabar sortint a la pista de la Pedrera on ens reagruparem abans de continuar pujant pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa.

Un cop dalt, ens deixem caure cap al Bosc de Ca l’Argent, on remuntarem un tram de corriol fins a l’entrada del corriol de l’Amic Invisible. Ens hi endinsarem resseguint el seu tècnic traçat i seguirem fent corriols de baixada, enllaçant amb el The Rock.

Primers trams de corriols del dia desconeguts per a alguns i que de ben segur els hi han deixat bon regust de boca.

D’aquí ens dirigim cap al Bosc de Can Planes per fer part del corriol de l’Amic Invisible i és que ens dirigim cap al corriol Gravetat Zero, un altre corriol desconegut fins ara per gran part del grup.

Baixada amb algun punt tècnic que ens porta a sortir a l’asfalt a tocar de La Roca del Vallès. Ens reagrupem en plena carretera i aprofitem per fer la foto de la sortida.


Ens toca remuntar uns metres per asfalt i tornar a endinsar-nos en corriols de pujada, però a aquí tenim l’avaria de la sortida. El company de l’Oscar ha patit un parell de caigudes als trams de corriols anteriors i la patilla del canvi de la seva e-bike se n’ha ressentit i ha dit prou. Així que no pot continuar, L’Oscar anirà a Argentona a buscar el cotxe i fer d’escombra i en Fernando decideix que ja en té prou per avui i l’acompanyarà.

La resta seguim de pujada fins a passar altre cop per la sortida del corriol The Rock i tornant a dirigir-nos cap al Bosc de Can Planes.

Aquest cop anem fins a la Pedra Forada i entrarem al corriol de baixada que ens baixa fins al Torrent de Can Companys. Com sempre divertida baixada que tancarà un excel·lent primer tram de sortida per alguns del millors corriols de la zona.

Travessarem la carretera i entrem de nou en senders cap al Torrent de Sant Miquel, però avui farem una pujada diferent a l’habitual. Qualsevol altre sortida ens haguéssim enfilat cap al Pla de l’Espinal, però avui fem uns trams de pujada força més suaus mentre ens enfilem fins a sortir a Can Sigala. Continuem per pista i trams asfaltats, passant per la Casa de Colònies i Granja de Can Montcau, per seguir rodant fins a sortir al Coll de Parpers.

Se’ns està fent tard i n’hi ha que fa estona que remuguen, així que per a fer-ho ràpid, travessem la carretera i anem cap al Pessebre per endinsar-nos al corriol de la Mercè, que encara té els primer trams tècnics d`arrels. De totes maneres, no farem el tram final que està força obert desprès dels treballs de desforestació que s’hi van fer, sinó que acabarem baixant pel Torrent del Fondo de la Gallega. Tram més tècnic, força pedregós que farà que les suspensions treballin forà i que haguem d’estar amb els cinc sentits si no volem acabar per terra.

Sortim a la riera de Riudemeia i ara sí, a rodar tranquil·lament cap a Argentona que al Centru ja fa estona que ens esperen, i desprès de la sortida d’avui ningú es vol perdre l’esmorzar.....


.... ni el marró final.


Diumenge, en Joan B no té tant poder de convocatòria, de totes maneres a les 08:00 a la Granja.com som en Joan B, Quim M, Salva M, Jordi T, Francesc M, Kiko P, Javi, Valentin Y i Salva B.

No som molts, però amb aquest grup la cosa pinta bé.....bons corriols, però segur que no serà una sortida plàcida.

De moment sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt. Ens dirigim cap a la Torrassa, així que hem d’anar fins a Dosrius, però evitarem el màxim de rodar per la riera i ho farem passant pel Torrent de Manyans per entrar al Torrent de la Feliu de pujada, per fer els corriols de l’Alternativa.

Un cop a Dosrius, rodem vorejant el Torrent de Rials fins a pujar a la carretera que va a la Breinco, abans d’entrar al Sot de Can Bosquets on ens començarem a enfilar pel Dragon Khan.

Anem pujant pel tram clàssic, però no ens podem estar de fer alguna petita variant resseguint petits trams de corriol encara força verges. El tram final bans d’acabar sortint al Pla de la Bassa del Llop el fem pel tram nou de corriol que vam fer les darreres sortides, i on part del grup encara no hi havia passat mai.

Encara ens queden uns metres més de pujada fins dalt de la Torrassa del Moro, on en Jordi T ens ha de deixar que les obligacions familiars el reclamen.

A la resta ens esperen poc més de 2 quilòmetres de baixada resseguint la zona del Bosc de Can Bruniquer. La zona de la Torrassa és un laberint de corriols i per molt que hi passis sempre et dona la sensació de fer algun tram nou. El que no ens perdrem és el tobogan final que ens durà a la pista que baixa cap a Can Diviu, on ens aturem a menjar alguna cosa i a fer una mica de “postureo” per la foto d’en Salva M.


Reprendre la marxa i començar a enfilar-nos és tot una. Corriols de pujada, amb alguns trams exigents cap al Pla dels Garrofers, però a alguns encara els hi queden ganes de fer algun bucle que posa a prova la resistència dels que anem al darrera.

De tornada no anirem cap al Dragon Khan, avui ens dirigim cap a la zona de Can Bordoi on farem alguns trams de sender i corriol que hem fet a alguna Transcorredor tot vorejant per sobre del Torrent dels Rials fins a sortir a Dosrius a la zona de la Font del Sot.

La sortida ha estat intensa, però encara ens quedarà ganes de tornar a fer els corriols de l’alternativa, així evitem altre cop el màxim possible de rodar per la riera.

Els últims metres els fem per la riera i com va sent habitual per l’asfalt del Polígon fins a entrar a Argentona pel Torrent del Collell. Hem d’anar mantenint-lo obert, tot i que les males herbes ja hi estan campant a la part baixa.

I com avui alguns ja tenien la idea d’esmorzar i els hi hem tret del cap el fer-ho a mitja sortida, acabarem entaulats al Centru amb un tiberi al més ben estil Bicigaló.....


....i no l’acabem amb marró, sinó que avui en Jose ens ha posat un “tuticolori”!!!



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario