miércoles, 29 de mayo de 2019

Corriols, fang, sauló...si la pluja no ens fa por.

Desprès de tota la setmana de treball arribem al cap de setmana amb la previsió de pluja i de fet a primera hora del matí el whatsapp del grup Bicigaló comença a activar-se......”Està espurnejant”....”nois que fem?”....”aquí no plou”....”aquí cauen 4 gotes”..... la cosa està pendent de que algú es decideixi i en Manel V amb el seu “estic al Cros, vinc, ara surto” fa que ens animem a agafar la bici i trobar-nos a la Plaça Nova.

Bé, no tots....al final alguns decideixen canviar la bici per un esmorzar al Mogent i assegurar el tret mantenint la roba seca.


A la Plaça Nova, més o menys puntuals, ens trobem en Jordi P, Manel V i Salva B....


....a l’espera que arribin en Pere C i en Jordi S.

No plou, però fer corriols equival a acabar xops, així que decidim dirigir la sortida cap a senders no gaire tancats, així que sortim cap a l’Agility  i rodem riera amunt cap a la riera de Riudemeia, on se’ns afegeixen en Francesc M i Kiko P que també han sortit.

Rodarem junts poca estona, doncs ells s’enfilen cap a Can Roviró i nosaltres seguim vorejant la riera fins passat Can Boringues de Baix on començarem a enfilar-nos per corriol per la Brolla de Riudemeia. Primers trams on el terreny argilós fa que en algun tram sigui complicat mantenir l’equilibri doncs les rodes no tenen adherència i patinen força.

Avui no ens enfilem cap a la part de dalt de les Ginesteres, sinó que anem fent senders per sobre de la riera fins a sortir a la pista per sobre de la depuradora d’Òrrius. Continuarem per la pista cap a la zona d’entrenament de Trial per enfilar-nos cap a la carretera per sota del cementiri.

Hem de travessar la carretera i fer pista cap a Ca n’Altafulla on ens tocarà remuntar pels senders que travessen la zona de la Vinya del Truc i que enllaçarem amb els corriols de la Brolla de l’Abril fins acabar sortint al Coll de Gironella.

Al sortir a la pista, rodem pel Camí del Mal Pas, fent un petit tram de corriol vorejant el Turó de Matacabres fins a sortir al Pla dels Matxos.

Aquí, en Jordi F ens porta a fer un tram de corriol de baixada que hem fet alguna altra vegada i que ens porta a la pista que baixa cap a Can Ferreters, i ja posats on som i aprofitant l’hora que és, en Jordi S ja ens ha de deixar, però abans ens deixarà altre cop constància de la seva traça amb els selfies.


La resta, ens enfilarem pista amunt altre cop cap al Pla dels Matxos. Ens toca un petit tram de pista per de seguida deixar-nos caure per corriols i senders, passant per la Font d’en Quico i la Font del Roure.

Ens acabarem enfilant cap al Rocar d’en Serra sortint als dipòsits d’aigua, per acabar baixant pels senders que han quedat desprès dels treballs de desforestació cap al Torrent del Collell i entrarem a Argentona per la Vinya d’en Serra cap a Can Barrau.

Asfalt travessant Argentona fins al Centru, on tot i ser quatre, no deixarem perdre l’esmorzar de costum.

La pluja ens ha respectat durant tota la sortida i només els primers trams argilosos ens han complicat una mica el rodar. El terreny durant la resta de la sortida estava en perfectes condicions.....a la tarda pronostiquen més pluja, així que diumenge ja veurem com ho trobarem.

Les previsions meteorològiques no fallen. La pluja és present la tarda de dissabte, però diumenge tindrem bon temps.

Tot i això, a la Granja.com no som gaire gent, de fet, només ens trobem en Joan B, Salva M, Pere B, Quim M, Jordi S i Salva B.

Buscarem terreny de sauló, així que sortim cap a l’Agility i només travessar la riera ens endinsem en el Torrent d’en Bellatriu per, sense temps a escalfar, enfilar corriols de pujada fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Un petit tram de pista i altre cop ens endinsarem en un continu puja-baixa de corriols que ens porten fins a la Urbanització de Can Vilardell, que travessem de pujada cap al Parc Forestal.

Aquí anirem a buscar corriols de baixada cap a la Font dels 3 Raigs, però abans, en unes de les escales que hi ha dins del Parc Forestal, aprofitem per comprovar com està el terra desprès de les pluges, tot fent un “front-flip” en tota regla, però sense conseqüències greus....l’únic dany visible és en l’amor propi. 

Aquesta font no és un punt de pas habitual, així que ens hi aturem i fem algun foto.



 Reprenem la sortida, enfilant-nos combinant corriol, senders i pista cap a la urbanització de la Cornisa, fent últims metres per pista fins a sortir al Coll de Can Bruguera.

Ara ens esperen trams de corriols cap al Coll de Can Xerrac, on seguim cap al corriol del Cabró que farem de pujada, per acabar baixant cap al Coll de Llorita on avui deixarem que en Pere B ens guiï de baixada per corriols cap a la zona de Canyamars, en concret baixarem per trams que teníem mig oblidats i que ens porten fins a la riera de Can Rimbles.

Ara ens tocarà remuntar i ho fem rodant per pista. Poc més de 4 quilòmetres que anem fent tranquil·lament fins a sortir a la pista que puja de la Font del Malpàs cap a la Creu de Rupit, just al punt on fins fa un temps hi havia el Pi de la Guilla que ja ha passat ha millor vida desprès de les nevades i ventades de fa uns anys.

Aquí provem d’enfilar-nos per corriol cap a la Pedra de la Ferradura però de seguida es converteix en uns trams impossibles de ciclar i desprès d’uns metres empenyent la bici, decidim que el millor és baixar pel corriol alternatiu que voreja la pista fins a sortir a la part de dalt de l’Aspirina. També feia temps que no passàvem per aquest corriol i segueix tenint trams força pedregosos que reclama estar amb tots els sentits alerta, no fos cas que tornem a anar per terra. 

Continuem baixant per pista cap al Coll de Pallarès, on entrem al Tintorer Llarg per de seguida endinsar-nos en corriols que anirem enllaçant altre cop cap al Coll de Llorita, per tornar a fer el corriol del Cabró a l’inrevés que fa una estona.

D’aquí a rodar cap al Coll de Xerrac i pujada cap a Can Bruguera. Travessem la Urbanització i fem pista fins al creuament de camins a  Plana del Pou de la Plata, on fem corriol alternatiu abans d’acabar sortint altre cop al Parc Forestal que hem de travessar, però aquest cop anant amb compte amb tots els esglaons que trobem.

La baixada cap a Argentona la fem resseguint el corriol d’en Bellatriu, fent els últims metres abans de sortir a la riera pel corriol de Can Marfà.

Avui  hi ha eleccions Municipals i Europees i la Plaça Nova és plena de gent, però sempre hi ha una taula preparada per un grup sedent i famèlic desprès d’una sortida divertida, alhora que exigent.


I mentre uns estem asseguts al sofà escrivint la crònica, d’altres volten i volten sense parar, aprofitant que els dies cada cop tenen més hores de sol.



El track de diumenge.... 30,73 quilòmetres amb 1044 metres de desnivell positiu.



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario