viernes, 15 de noviembre de 2019

Primeres sortides de Novembre

01 de Novembre:

Com cada any comencem Novembre amb la festivitat de Tots Sants. Ens estem internacionalitzant força i ja és normal celebrar Hallowen , i potser aquesta ha estat la causa de que divendres no hi hagi respostes a una sortida de btt.

Toca sortir sol i aprofitarem per fer una sortida diferent, s’acosta la IV edició de la Repica i potser serà bo recórrer alguns dels senders, corriols i perquè no, pistes del nostre entorn, per veure en quin estat es troben i si són adients per al track que mirarem de presentar a les autoritats del Parc de la Serralada Litoral i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la  Generalitat.


Tot el matí voltant per la zona d’Argentona i Òrrius amb bones sensacions.


La majoria de corriols estan en bon estat, exceptuant la banda de la riera on hi ha alguns trams on encara hi ha alguns arbres tallant el pas dels corriols, i fins i tot algun sot de certa envergadura.

                

Al final ha quedat una sortida de 35,26 quilometres amb 1157 metres de desnivell positiu. En principi, una bona base per començar l’àrdua tasca que ens queda per endavant per treure un recorregut amb cara i ulls i que a més sigui del gust de tota la “colla” que ha d’aprovar el track.

A seguir treballant que encara hi som a temps, però de moment ja hem passat un altre dia de bon btt.....i per cert, sense creuar-nos amb ningú en tot el matí.

Hallowen està fent molt de mal!!!

Anem posant fil a l'agulla, que els dies passen ràpid i la IV Repica escalfa motors!!!





02 de Novembre:

Dissabte, nova trobada del Bicigaló a la Plaça Nova. Aquesta setmana son en Pepe C, Jordi T, Oscar E, Jordi S, Josep, Fernando L, Pere C i en Joan que ve des del Pla de l’Estany per comprovar com són els corriols de la nostra zona.

La sortida es dirigirà cap a la Torrassa del Moro, sortint cap a la riera i rodant cap al Bell Recó. Passar per sota del viaducte de la C60 i enfilant-se cap a la carretera de Parpers. Entrar per la cadena i enfilar-se pels senders de les Malloles de Can Pins, cap al Turó de Can Ribot.

A mitja pujada encara els hi queda temps per a aturar-se a tallar algun arbre caigut que fa força temps que dificulta el pas, tasca que segur que tots els bikers de la zona els hi agrairan.


Seguint cap a la Urbanització de Sant Carles, enllaçant amb els corriols que baixen cap a Ca l’Arumí.
Travessar la carretera, enfilant-se cap a la Pedrera dels Dous. Tram de pista fins a l’ermita de Sant Esteve del Coll, i ara sí, amunt que fa pujada anant enllaçant corriols fins a sortir dalt de la Torrassa, on s’ha de fer la foto de grup.


I mentrestant, en Robert que no ha pogut acompanyar al grup per tenir un ¨bono-bici¨ de curta durada, voltant per la zona de Can Bruguera i trobant-se amb alguna que d’altre sorpresa.


La baixada, cap al Pla de la Bassa del Llop i aquí, tornar a entrar en trams de corriols cap al Penjat dels Garrofers, acabant amb la baixada pels últims trams del Dragon Khan fins a sortir al Sot de Can Bosquets.



Travessar la carretera i baixada cap a Dosrius vorejant el Torrent de Rials.

Tornada cap a Argentona per la riera, tancant una bona sortida on segur que el convidat d’avui ha pogut xalar de valent.




03 de Novembre:

Arriba diumenge i de nou trobada a la Granja.com. Aquesta setmana som en Joan B, Francesc M, Salva M, Quim M, Martin G, Miquel i Salva B.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Recó. Passem per sota del viaducte de la C60 i entrem al Xaragall del’Espinal. Els primers trams de pujada els fem pel Xaragall de Can Pins, en direcció cap al Turó de Can Ribot.

Un cop dalt de les Planes ens deixarem caure cap a la urbanització de Sant Carles, per anar a buscar el corriol de la Pistola que ens durà fins a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Avui farem el corriol d’en Jordi Cid que ens baixarà cap al Mogent. Als trams inicials ens trobem algun arbre caigut, on ja s’hi ha fet una petita alternativa per vorejar-lo. Com sempre, divertida i ràpida baixada. El terreny està força bé d’humitat, alhora que amb alguns trams un pel aixaragallats i si a això li sumem que cada dia és més difícil seguir el ritme del grup de baixada, no és gens estrany que “comprar-se una parcel·la” no sigui cap cosa de l’altre mon.

Dit i fet, un xaragall al bell mig del camí, un excés de velocitat, i uns neumàtics massa gastats, et fan provar el terra. Sort que anant l’últim i si no et fas mal, només queda espolsar-te una mica i posar bona cara quan et reagrupes amb la resta a la sortida del Polígon de Can Font de la Perera.

Ja tots junts, rodem per la pista cap a la urbanització del Coll, per entrar al torrent i començar a remuntar travessant el Bosc de Can Pellisser fins a sortir a Ca l’Arumí.

Travessem la carretera i ens seguim enfilant cap a la Pedrera dels Dous, on rodem tranquil·lament per la pista cap a l’Ermita de Sant Esteve del Coll.



Altre cop a fer corriols de pujada cap dalt de la Torrassa del Moro, i sense aturar-nos, que avui n’hi ha que tenen tard, ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, per a endinsar-nos en divertits corriols de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers, per acabar sortint a la carretera que puja cap a Can Bordoi. Bon enllaç de corriols, amb l’única pega d’un arbre caigut al tram final que ens obliga a posar peu aterra per evitar-lo.


Ens deixem caure un petit tram per l’asfalt de la carretera abans de tornar a enfilar-nos uns metres per corriol que ens enllaça amb el Dragon Khan. Ara sí, que tornem a deixar-nos caure gaudint del seu divertit i ràpid traçat fins a sortir al Sot de Can Bosquets.

Continuem de baixada cap a Dosrius, i per no perdre més temps, fem la tornada per la riera cap a Argentona, malgrat que els bancs de sorra i trams malmesos per les ultimes pluges ens fan dubtar si no hagués estat més adient fer l’alternativa.

Tot i rodar més o menys tranquils, encara tenim temps per a que algú altre es “compri una altra parcel.la” en aquests trams, però no direm qui és l’afortunat....ens guardarem el secret fins a la sepultura!!!

Al piscolabis post-sortida de la Plaça Nova casi bé no quedem ningú, de fet només som dos, per lo que no cal ni fer foto.

Bona sortida, malgrat les preses d’alguns....però ja se sap, les obligacions familiars son ineludibles i la bici només és això, un vici!!! Jajaja




09 de Novembre:

Els dies passen ràpid, i arriba un nou cap de setmana. Les respostes afirmatives a la convocatòria del grup Bicigaló són minses. De fet, per unes coses o d’altres, només podran sortir en Josep, Oscar E, Manel V i Robert D.

Poca cosa sabem de la sortida. Ens basarem amb les fotos, i podem deduir 2 coses, que han passat pel Mogent....


....i que l’esmorzar d’avui no ha estat al xino...

           

Segur que han pogut gaudir d’una bona sortida, a l’espera que les properes setmanes l’agenda de la resta del grup no estigui tan ocupada.


10 de Novembre:

I acabem el cap de setmana amb una altra trobada a la Granja.com del Bttargentona, tot i que a primera hora del matí la cosa no pintava gens bé, plovia i dubtàvem si escamparia. Uns busquen capelines, d’altres mirem les noticies esperant confirmació de la millora del temps, i mentrestant anem comentant pel whatsapp, fins que les previsions meteorològiques diuenn que a partir de les 08:00 el vent bufarà enduent-se els núvols cap dins del mar.

Dit i fet, l’encerten de ple, així que els més agosarats quedem a 2/4 de 9. Al final som en Francesc M, Joan B, Salva M, Toni P, Pere B, Jordi S i Salva B.


Sortim cap a l’Agility i travessant la riera ens endinsem al Torrent de Can Bellatriu, amb lo que això suposa, comencem a enfilar-nos sense temps a escalfar cames. Pugem cap al Torrent de la Reimina, seguim pels corriols cap a la zona de Can Cabanyes, abans de sortir al Camí de les Aigües. Uns quants metres per la pista i altre cop a enllaçar corriols de pujada fins a sortir a la urbanització de Can Vilardell.

Seguim de pujada travessant el Parc Forestal cap al Turó d’en Dori, continuant per corriol fins a la pista que puja cap a Can Bruguera. Ara ens toca planejar una mica cap als Boscos de Can Gel, on començarem a fer els primers trams de baixada en direcció cap a Can Bruguera, amb una aturada
per fer fotos...



...i alguna altra aturada obligada per comprovar com han arrasat amb un tram de corriol, desforestant-lo per complet, amb la sorpresa afegida de trobar un 4x4 que sembla ser que ha estat arrastrat per les últimes pluges.



Altre cop dalt de les bicis, seguim cap a la Font de n’Oms, acabant enfilant-nos cap al Coll de Can Bruguera. Fem un tram de pista i tornem a entrar en corriols passant per la Plana dels Brucs, per acabar enfilant-nos cap a la caseta dels caçadors, doncs avui en Joan B ens porta a fer els corriols de descens que baixen cap a la zona de Mataró, això sí, els salts que hi ha instal·lats no en fem ni un, aquesta modalitat no és lo nostre.

Desprès d’aquests trams divertits de baixada ens toca de nou remuntar i ho fem cap a Can Flaquer, on ens deixa en Pere B. La resta ens seguim enfilant cap a Sant Martí de Mata, on hi ha un tram d’esgraons de fusta en mig del torrent que obliguen a posar peu a terra, inclús a un grup de “moteros” no gaire destres en l’enduro. De fet algun a més del peu ha acabat amb alguna altra part del cos per terra, ara no tinc forces per aixecar la moto, regalimant benzina del dipòsit.....un despropòsit de cap a peus. No em vull imaginar que haurien fet en un corriol tècnic estret, més val no pensar-hi.

Nosaltres a lo nostre, tornem a resseguir corriols de pujada altre cop cap a la caseta dels caçadors, i ara rodem per la pista en direcció a Can Bruguera.

Un cop al Coll de Can Bruguera, ens deixarem caure cap a la urbanització, on altre cop farem corriols de baixada cap a la Font dels 3 Raigs i sense ni aturar-nos comencem a remuntar fins a sortir al Parc Forestal.

La tornada cap a Argentona la fem en ràpida baixada resseguint el corriol d’en Bellatriu, fent el tram final pel corriol que passa per Can Marfà, tancant una molt bona sortida d’encara no 22 quilòmetres amb 756 metres+.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario