sábado, 2 de noviembre de 2019

Sortides per tancar Octubre.

Dissabte 26 d'Octubre

Últimes sortides d’Octubre i per seguir el costum, dissabte altre cop trobada del grup Bicigaló a la Plaça Nova. Aquesta setmana som en Pepe C, Jordi T, Tino LL, Jordi S, Oscar E, Josep, Fernando R, Manel V, Robert D i Salva B.

Sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap al Bell Recó. Passarem per sota del viaducte de la C60, per pujar cap a la carretera de Parpers, entrant per la cadena i començant a enfilar-nos tot travessant les Malloles de Can Pins.

Pujada tranquil.la fins al Turó de Can Ribot, on aprofitem per fer la primera foto de la sortida i és que en Jordi S avui té un “bono-bici” superreduït i ja ens ha de deixar.


La resta continuem pujant pel corriol alternatiu fins a les Planes, però avui en aquest punt, trenquem a la dreta de baixada cap al Corriol del Pi Tort, per anar a buscar l’entrada del corriol del Pi Dret que ens ha de baixar fins a Dosrius. Aquest últim tram, l’estat aixaragallat en alguns punts, fa que  el fem força més lents que en èpoques anteriors, sinó volem prendre mal. De totes maneres, a la sortida al Torrent de Rials, sempre et queda el bon regust de boca d’haver gaudit d’una baixada divertida.

Un cop a baix i reagrupats, anem en busca del Dragon Khan. Travessant la carretera, hi entrarem pel Torrent de Can Bosquets. I ara sí, amunt que fa pujada, enllaçant corriols cap a la zona del Penjat del Garrofers.....


 per acabar sortint al Pla de la Bassa del Llop i d’aquí últims metres fins a sortir dalt de la Torrassa del Moro.

Petita aturada, però ni la flaire a botifarra a la brasa fa que ens hi aturem gaire estona. Altre cop dalt de les bicis anem en busca dels corriols de baixada que ens faran sortir a l’Ermita de Sant Esteve del Coll.

Toca rodar per la pista cap a la Pedrera dels Dous, deixant-nos caure cap a Ca l’Arumí. Travessem la carretera i altre cop a enfilar-nos per senders, aquest cop cap a la urbanització de Sant Carles, que travessarem i seguirem de pujada altre cop cap a Can Ribot.

La tornada decidim fer-la pel corriol de l’alternativa a la Font de Javà, amb dubtes de com estarà desprès de les últimes pluges. El trobem en prefecte estat, menys al últims metres, on hi ha un arbre força gran que ens barra el pas, fent impossible passar tan per sota com per sobre. Només ens queda l’opció d’empènyer les bicis pel marge de la muntanya per mirar d’evitar-lo i aquí alguns podran comprovar un dels pocs desavantatges del les e-bikes.

Un cop solventat l’entrabanc, anem a baixar pel Xaragall de Can Pins, que aquesta setmana fa honor de veritat al seu topònim dons hi ha algun punt amb xaragalls de fondària considerable que sort que és de dia i els veiem amb antelació.

Acabem sortint al Xaragall de l’Espinal i altre cop cap al Bell Recó, per tornar a Argentona rodant per la riera.

Com sempre ens espera l’esmorzar per tancar altre cop una bona sortida.



Diumenge 27 d'Octubre

I diumenge, altre cop trobada del grup Bttargentona. Aquesta setmana a més d’en Joan B, Francesc M, Salva M, Toni P, Jordi S i Salva B, també ens acompanya en Miquel, que ja va sent una assidu a les últimes sortides i en Mario, que ve de Ripollet per veure si és veritat el que li han explicat de la nostra zona.

Sortim cap a la Plaça de Vendre i anem cap a Sant Sebastià, on entrem pel corriol de les Caques, cap a la zona de la Vinya d’en Serra començant a enfilar-nos cap als dipòsits a la zona del Rocar d’en Serra.

Seguim de pujada cap al Dalipà i aquí entrem al corriol de les Figueres de Moro. Un bon inici de sortida per entrar ràpidament en calor. Portem 3 quilòmetres i ja sobra roba!!!

A la sortida del corriol, fem tram de pista cap al Pla dels Matxos i agafem tram de corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres. Seguirem la pistes cap al Coll de Gironella, on tot just passat, tornem a fer corriol de pujada cap a la Mútua. Al tram de baixada cap a Can Genís tenim una petita col·lisió entre dos integrants del grup, sense cap més transcendència que l’orgull, i és que de vegades anem massa ràpids i la frenada de les bicis és menys progressiva que a moto GP.


Seguirem per la pista cap a Coll de Porc, agafant el trencall a Can Camat Vell per dirigir-nos cap a Sant Bertomeu, però un cop a la Plana del Fum, a l’alçada de can Tarascó tornem a endinsar-nos en trams de corriols que ens evitaran un bon tram de pista.

Acabem sortint a l’ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes i ara ens deixem caure per pista en busca de l’entrada del corriol que ens ha de baixar fins a la Pedra de les Orenetes. Trams que n Miquel i en Mario segur que gaudiran doncs són més “descenders” que la resta del grup.

El primer tram de corriol ens porta fins a la Cabana del Moro de Cèllecs, on ens creuem amb el grup dels Addict Bike que estan de pujada, el que aprofitarem per aturar-nos i fer petar la xerrada una estona. Un cop dalt de les bicis altre cop, ja no hi haurà descans. Baixada amb trams tècnics, roques, arrels, pedregam que ja nos ens deixarà fins al capdavall. És hora de refer forces menjant alguna barreta o fruits secs, fent la foto de rigor.


Refets, tornem a remuntar per corriol menys tècnic que ens porta altre cop dalt de la pista. Seguirem cap a la zona del Bosc Màgic d’Òrrius, on aprofitarem per ensenyar l’elefant als nous integrants del grup.

Acabarem fent corriols que ens porten fins a la carretera que baixa a La Roca del Valles, però només hem de travessar-la i tornem a fer corriols de pujada que ens duen a passar per la sortida del corriol de The Rock.

Estem a una de les millors zones de corriols de les nostres contrades i no podem deixar de fer-ne algun i avui anem cap al Turó Gros per fer tram del corriol Amagat, que ens acabarà portant a la Pedra Foradada de Can Planes.

Aquí, ens deixarem caure pel corriol dels tobogans, que com sempre ens farà gaudir de valent fins a sortir al Torrent de Can Companys. Sinuós, amb algun petit punt tècnic, però que avui el terreny està en perfectes condicions i ens permet fer-lo amb alegria.

De tornada tenim diverses opcions, però al final triem potser la més corriolaire, remuntar altre cop cap a la zona de Can Planes, enllaçant corriols, entre ells el de la Creu. Tornem a passar per la Pedra Forada i amunt cap al Bosc de Ca l’Argent passant pel corriol que voreja les restes de Can Ronses.

En aquests trams, agafarem el trencall que ens puja cap a la zona del Turó del Morro del Gall, enllaçant amb els corriols quer travessen el Bosc de Can Païssa. Anem en direcció a la pista de la Pedrera, per buscar l’entrada del corriol de Can Vinyamata, una de les poques opcions de tornada divertides que ens queden a aquesta zona.

Doncs apa, ara sí, cadascú al ritme que pot cap avall que fa baixada, encara que ens reagruparem per força a l’alçada de Can Vinyamata, per culpa d’un arbre que ens dificulta el pas pel corriol. Solventat aquest petit escull, altre cop a deixar-se caure pels corriols que ens porten a sortir a Can Roviró.

Feina feta!!! Només ens queda acabar de baixar fins a la riera de Riudemeia i tornada tranquil·lament per la riera cap a la Plaça Nova.

Ens entaulem amb la sensació d’haver gaudit d’una molt bona ruta, que sembla ser que farà repetir la presència d'en Miquel i en Mario en alguna altra sortida.








No hay comentarios:

Publicar un comentario