domingo, 9 de agosto de 2020

Cap de setmana de nous liders.

Dissabte 08 d’Agost:

Tot i ser agost, el grup Bicigaló, tot i les baixes d’aquesta setmana, no tanca per vacances. Així que en Pere C, Jordi T, Robert D, Oscar E, Jordi F i Salva B ens tornem a trobar a la Plaça Nova.

En Robert porta pensada de casa una ruta, i a la majoria ja ens anirà bé. Doncs apa, a rodar cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Racó. Passarem  per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal, per entrar al Xaragall de Can Pins, on tot just passem per sota de la carretera de Parpers i agafem sender a la dreta que ens puja cap a la zona de l’Esquei d’en Febrer.

Fem pujada travessant les Malloles de Can Pins cap dalt de Can Ribot. Com sempre, farem el corriol alternatiu, evitant passar a tocar de la casa, que ens enfila fins dalt de les Planes.

Seguim cap a Sant Carles, deixant-nos caure per l’asfalt cap al restaurant, on farem sender de baixada fins a sortir a Ca l’Arumí.

Ens dirigim cap a la Torrassa, així que travessem la carretera i ens enfilem cap a la Pedrera dels Dous. Avui farem una alternativa diferent a l’habitual, ens enfilem per la pista passant per les runes de Can Puigverd, seguint pista amunt, fins a trobar l’entrada d’un corriol que ens va ensenyar en el seu dia en Joan V, i que ens farà un puja-baixa, passant per sota de l’Ermita de Sant Sebastià.

Enllaçarem amb d’altres corriols que ens acabaran baixant fins a la Plana de Can Bosquets, on tenim la intenció de continuar per trams del Dragon Khan que ens haurien de portar de pujada cap a la Torrassa.

En aquest punt, comprovem que són certes les noticies rebudes fa uns dies de que a la zona han començat treballs de desforestació i que alguns trams del Dragon Khan ja han estat destrossats.

Reculem uns metres i ens tocarà remuntar un tram per pista, abans de tornar a entrar en corriols que ens enfilaran fins dalt del Pla de la Bassa del Llop, de camí als últims metres fins a sortir a la Torrassa,  on per cert, avui casi bé no hi ha ningú, potser degut a que el bar està tancat per vacances?.

Sense aturar-nos, farem corriols de baixada, que anirem enllaçant fins a sortir a l’Ermita de Sant Esteve del Coll. Un cop a baix, rodem per la pista altre cop cap a la Breinco.

Tornem a travessar la carretera i ens enfilarem pel corriol de Ca l’Arumí, seguim travessant el Bosc de Can Poc, per deixar-nos caure cap al Pla de l’Espìnal.

Seguim pels corriols que ens porten fins al Coll de Parpers, on travessem la carretera i agafarem la opció més ràpida de tornada. Ens dirigim cap al Pessebre, o millor dit, el que en queda, desprès d’haver-hi passat les màquines. Volíem baixar per la Mercé i ho mig aconseguirem, rodant pels trams oberts per les màquines i algun petit tram de corriol que hi ha quedat.

Un cop a baix, ens deixem caure cap a la riera de Riudemeia i a rodar amb tranquil·litat cap a Argentona, on farem l’esmorzar de rigor.


Diumenge 09 d’Agost:

I el que no tanca tampoc per vacances és el grup Bttargentona. També amb baixes, de fet avui som en Joan B, Francesc M, Javier, Salva M, Toni P i Salva B. I també com ahir, hi haurà un nou líder a la sortida, en aquest cas en Toni P, que no ens vol dir cap a on ens dirigirem, només ens avança que farem 4 o 5 baixades, entre elles una que no hem fet mai.

Doncs apa, dalt de les bicis i arrenquem!!!

De moment, m’ho posa fàcil per la crònica, l’inici és igual que la sortida d’ahir, Agility, riera cap al Bell Racó, Xaragall de l’Espinal, pujada per les Malloles de Can Pins, amunt fins a les Planes de can Ribot, i cap a la urbanització de Sant Carles.

Un cop a dalt, la sortida ja pren un nou tarannà, fent corriols que fa algun temps que tenim mig abandonats i que ens porten cap al Pla de l’Espinal.

Continuem baixant cap al Coll de Parpers. Travessem la carretera.....i aquí ens deixarà en Francesc M que les vacances li escurcen la durada del "bono-bici" d'avui. Aprofitem de totes maneres per immortalitzar el moment.

Reprenem la sortida, i ens enfilem cap a l’Àrea Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, pel que fa un temps era un corriol, fins que hi van passar les màquines.

Fem tram de pista, abans de seguir enfilant-nos per corriols de la zona del Bosc de Can Païssa, de camí al Coll de Sant Bartomeu, on travessem la carretera i fem un tram de pista fins passada l’ermita, on tornem a endinsar-nos en corriols, que seguirem fins a sortir a Can Tarascó.

Un altre cop a la pista, seguirem rodant cap al creuament de Cal Camat Vell, on continuem cap a Ca l’Arcís, de pujada per la pista fins al Turó d’en Banus. Aquí aprofitem el corriol de baixada que ens porta a sortir al restaurant de Cal Senyor.

Seguim fins a La Roca d’en Toni, on entrem altre cop en corriols que hem fet altres cops cap a la Roca de la Granota, però de cop i volta la cosa canvia. Entrem en un tram de bosc pràcticament verge, on de seguida veiem que en Toni s’hi troba com a peix dins l’aigua. Esquerra, dreta, compte amb aquest arbre, ara unes arrel de baixada, tomba cap aquí.... un divertit traçat en direcció a cap a la zona de Can Boquet, on enllaçarem amb altres corriols de baixada cap a Cabrils.

El primer tram de baixada de poc més de mig quilòmetre, amb uns corriols amb algun punt tècnic, però 100% ciclable, on en Toni s’ha coronat com a un líder sòlid. Aprofitem aquí per aturar-nos a menjar alguna cosa, mentre comentem la jugada.

Reprenem la sortida, i ara ens toca resseguir un corriol amb un pendent moderat de pujada fins a sortir a la pista que baixa de Can Boquet cap a Vilassar, on tornarem a entrar en divertits corriols de baixada que ens han d’acabar baixant fins a Cabrils. Segon tram que potser hem fet algun altre cop, però amb un tram final un pel improvisat, altre cop trepitjant bosc força verge.

Rodem uns metres per Cabrils fins al Parc La Llobatera, on aprofitem per aturar-nos a la font per omplir els bidons, tot i que l’aigua que surt no és gaire fresca.

Reprenem la sortida, travessant el Polígon Industrial, entrant al Torrent de Can Xinxa, on ara sí, tornem a fer corriols de pujada cap a la Mútua, fent els últims metres de pujada cap al Coll de Gironella per la pista. Abans d’arribar dalt, ens aturem a la font, per reomplir els bidons, aquest cop amb aigua una mica més fresca.

Un cop dalt, la xafogor ja ens està passant factura i decidim escurçar la ruta, no baixant cap a Òrrius. Rodarem per la pista de baixada cap al Pla dels Matxos, fent abans el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres.

La baixada cap a Argentona la fem pel corriol de la Figuera de Moro, enllaçant amb el tram dels 900 Euros, fins a sortir al Dalipa. Un cop aquí, corriols de baixada per la zona de la Vinya d’en Serra i en un tres i no res ja som entaulats a la Plaça Nova, on ens refarem de l’esforç amb un petit piscolabis, acompanyats d’en Fafael F.

Una bona sortida, que encara que no ha arribat als 1000 metres+ com volia en Toni, ha tancat un gran cap de setmana de btt.



No hay comentarios:

Publicar un comentario