viernes, 28 de agosto de 2020

Cap de setmana de sortides nostàlgiques.

Dissabte 22 d’Agost:

Alguns ja hem tornat a la mal anomenada “nova normalitat laboral”, però el que encara està lluny de tornar a la normalitat és el retrobament de bona part del grup Bicigaló a les sortides.

Els pedalaires del Camí de Sant Jaume, continuen el seu periple per les terres de Castella-Lleó.




Mentrestant, a la convocatòria d’en Robert, només la resposta afirmativa de l’Oscar, la resta o són fora, o decidirem a última hora que fer.

Dit i fet, dissabte al matí ningú diu res, així que aprofitarem per llevar-nos una mica més tard i fer una sortida rodadora fins al Corredor. Com canvia el matí, no només pel fet de dormir una estona més, si no pel fet d’esmorzar algun mos tranquil·lament abans de sortir al carrer.

La sortida, al menys força part dels primers quilòmetres,  és tot un clàssic. Travessar Mataró, rodar per les Cinc Sènies fins a Llavaneres, pujar cap a la Hípica fins a Santa Mónica, ens evoca als inicis en el món de la bici.



La pujada pels trams del tintorer es fa tranquil·lament, i més si no hi ha ningú que et forci a pujar de pulsacions. Passarem pel Tintorer curt, mentre ens anem trobant amb alguns altres bikers que també estan de pujada.

Un cop dalt del creuament del Coll de Pallarés, toca rodar per la pista cap a la pujada de l’Aspirina fins dalt del Turó d’en Palletes, per seguir cap a la Font del Malpàs, que per cert està ben seca. Així que ens aturem per fer-li una foto i ensenyar-li a en Toni P, perquè la tregui del seu llistat de punts de possibles avituallaments.



Feina feta!! Seguim cap a la Creu de Rupit  i amunt que fa pujada ja no ens aturem fins dalt del Santuari del Corredor, on ja hi ha una munió de gent esmorzant, i ara, amb el distanciament social que ens obliga el Covid-19, fins i tot hi ha taules al patí interior. Tot i això, farem una foto vertical per a que no surti cap plat de galtes o botifarra amb seques, que trenquin l’encant del campanar del santuari.



Altre cop dalt de la bici toca desfer el camí cap a la Creu de Rupit, la Font del Malpàs, fins altre cop al Coll de Pallarès. A partir d’aquí, la ruta deixarà de ser un clàssic i començarem a fer corriols. Els primers trams per evitar uns metres de rodar per la pista, enllaçant amb la zona del corriol del Cabró per acabar sortint al Coll de Can Xerrac.



Un cop aquí, la opció corriolaire és seguir fins a enllaçar amb el corriol de l’Arqueòleg, quer s’haurà de remuntar en el seu tram final, fins a sortir a l’esplanada, on al menys les restes dels troncs tallats, ens serviran per arrepenjar la bici per fer una foto.


Ara ens toca fer els corriols travessant la zona de la Plana dels Brucs, cap al Coll de Can Bruguera, i posats on som, no podem deixar de fer el corriol del Covid-19. Així que pugem cap dalt de la urbanització fins l’entrada del corriol. El terreny està força sec i això fa que la bici no tingui gens d’adherència, amb lo que tenim que tocar més fre del degut i la baixada no serà tan fluida i divertida com les darreres vegades. Tot i això, segueix sent 100% ciclable i una molt bona opció quan et trobes a la zona.

Un cop a baix, dubtes de seguir cap a la Font del 3 Raigs o pujar per la pista cap al Parc Forestal, guanyant sense saber ben bé com, aquesta última.

Uns minuts de pujada i a travessar el Parc Forestal, en busca dels trams finals de la sortida que serà els corriols d’en Bellatriu, amb la seva nova variant final, per acabar baixant a la riera d’Argentona.

Tot i anar sol, tanquem el track a la Plaça Nova. 37,59 quilòmetres amb 932 metres + que es mereixen un petit refrigeri mentre rumiem que ens depararà la sortida de demà....tot sol com un mussol, a l’igual que tota l’estona dins dels corriols, on sembla ser que els bikers de la zona últimament no s’hi troben bé. Ja fa temps que no ens creuem amb casi bé ningú en zona de corriols.....el món del btt està canviant!!!



Diumenge 23 d’Agost:

I com si fos un “déjà vu”, a la convocatòria d’en Joan B també són minses les respostes, i a les 8 a la Granja.com només som en Joan B, Francesc M i Salva B. Avui dues atmosfèriques i una e-bike, sort que la sortida ha de ser curta sí o sí, i no anirem amb la llengua fora molta estona.

A primera hora també s’acosten a la Plaça en Robert i l’Oscar, però no ens acompanyaran.

Com el bono-bici és curt, la sortida serà per la banda de la riera amb lo que no ens alllunyarem gaire. Així que sortim cap a l’Agility, travessem la riera i ja som dins del Torrent d’en Bellatriu.

Amunt per corriols cap al Camí de les Aigües, que hem de travessar abans d’enllaçar tot un seguit de puja-baixa de corriols per la zona, entre ells el que coneixem com dels Avis Enginyers. Fins i tot, amb un petit bucle inclòs, ja tot un clàssic quan ens movem per aquesta zona.

Com sempre, aquest sector no et deixa ni una mica de respir i això que segons diuen no es passarà de les 120 pulsacions.

Aquest 5 primers quilòmetres acaben amb un tram de pujada que ens deixa a la zona de la Vinya d’en  Rouaix, tot juts per sota de la urbanització de Can Vilardell, però no sembla ser que ens hi enfilem. Primer mirarem de fer una incursió en un corriol per les Sureres de la Bofarulla, però de seguida ens veurem obligats a recular, doncs a la zona s’hi estan fent treballs de desforestació i les restes d’arbres tallats barren per complet el pas pel corriol en diferents punts.

Doncs apa, ara sí que trepitjarem la urbanització, entrant a l’asfalt de la rotonda que és coneix com del Pi Gros, enfilant-nos uns metres més, abans de deixar-nos caure fins a la Plana Sita on farem el primer tram de corriol que ens baixa altre cop cap a la Vinya d'en Rouaix...segon bucle de la sortida.

 Ara, anirem enllaçant corriols i senders cap a Can Martí de la pujada, on remuntarem un tram de pista fins a l’entrada del corriol dels Romanins, on farem l’aturada per menjar alguna cosa .


Mentre, n’hi ha que també aprofiten per aturar-se. En Quim M i en Xavi B estan força lluny de les nostres contrades,  passejant les seves flaques entre la Cerdanya i el Berguedà.

I els pedalaires del Camí de Sant Jaume, seguint amb el seu tram final del periple per les espanyes.

Nosaltres ja anem tard, així que altre cop dalt de les bicis, farem un petit tram del Romanins fins que trobem un tram tallat, amb lo que anem en busca dels corriols de baixada que ens han de portar fins a les arrels de Can Bagot. Aquest tram final, es troba en força mal estat, amb arbres caiguts a diferents punts que fan impossible passar-hi sense baixar de les bicis. Zona que necessita feina logística i que algun  dia ens hi hauríem de posar per tornar a poder gaudir-la com temps enrere.

Els últims metres de baixada, ja ni farem el tram que travessava el Rovell de l’Ou. Baixarem pel dret, que ja són les 10. Ja no esperem ni a tancar el track a la Plaça Nova. Ens acomiadem a la riera i cadascú cap a casa.

Així tanquem cap de setmana, a l'espera de que el proper, que serà l'últim d'Agost, ens retrobem de nou amb tots els companys absents per unes coses o d'altres. Ahhhh, i més ara que alguns sembla ser que per aquest any, ja tenen la feina feta.


Sortida curta, d’encara no 14 quilòmetres amb 500 metres+, on no ens hem trobat ni un biker en tot el matí. Al final serà veritat el dit de “els corriols seran sempre nostres!!!”.












No hay comentarios:

Publicar un comentario