martes, 18 de agosto de 2020

Sortides a l'espera de les tornades de vacances.

Dissabte 15 d’Agost:

Nova trobada a la Plaça Nova, on alguns ja hem gaudit d’uns curts dies de vacances, d’altres encara i són, i fins i tot alguns acaben de marxar per recórrer alguns trams del Camí de Sant Jaume. De fet, avui només serem en Pere C, Oscar E, Robert D i Salva B.

Mentre, els pedalaires del Camí de Sant Jaume ja són "peus a la obra".

Com casi sempre, nosaltres iniciem la sortida cap a l’Agility i riera amunt. Ben aviat decidim que la sortida d’avui serà la que anomenem “la patxanga”, així que rodem cap al bell Racó, per passar per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de Can Pins, per de seguida agafar sender a la dreta que ens enfilarà cap a les Malloles de Can Pins, de camí cap al Turó de Can Ribot.

Un cop a dalt, fem el corriol alternatiu que ens puja cap a les Planes, per seguir cap a la urbanització de Sant Carles. Ens deixem caure cap al restaurant, en busca dels corriols que ens han de portar a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Travessem la carretera, per entrar al corriol d’en Jordi Cid. El terreny està força sec, i hi ha trams amb pedres i xaragalls que ens fan baixar amb més cura de lo habitual. De totes maneres, aquest pràcticament 1,5 quilòmetres de baixada és sempre una molt bona opció a la zona.

Acabarem sortint al Polígon Industrial de Can Font de la Perera, que haurem de travessar per endinsar-nos al voral del Torrent del Mogent, encara que només seran uns metres. De seguida es converteix en un fangal que ens fa recular altre cop fins al polígon, amb lo que ens veiem obligats a travessar la carretera, per entrar més endavant, al Pla de la Parellada.

Seguim rodant cap a La Roca del Vallès, on entrarem altre cop en zona de corriols, aquest cop de pujada, en direcció cap al Bosc de Can Planes, encara que a l’arribar al trencall que ens hauria de pujar cap al corriol de la Creu, decidim triar la opció de baixar cap a Can Companys.

Un cop a baix, travessem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel, per enllaçar amb el que alguns coneixen com l’Star Wars, que farem tranquil·lament de pujada fins a sortir dalt del Pla de l’Espinal.

Seguirem rodant cap al Coll de Parpers, travessant la carretera, en direcció cap al que queda del Pessebre. La baixada final la farem pels trams que han quedat del corriol de la Mercé, fins a sortir a sota de Can Roviró.

Últims metres de baixada fins a la riera de Riudemeia, i tornada per la riera cap a Argentona, on ens espera l’esmorzar de rigor.

En Toni P, que s’ha agafat amb ganes el rol de líder, sembla ser que també aprofita el matí. Potser ens està buscant corriols nous?. Això sí, que pensi que alguns encara anem amb rígides, no tot han de ser pedrots.

Tot i el topònim de la sortida, una bona ruta per a iniciar el cap de setmana.


Diumenge 16 d’Agost:

Diumenge, poca resposta a la convocatòria. De fet a la Granja.com només  acudim en Joan B, Toni P i Salva B, una de les poques vegades que no hi ha ningú d’Argentona.

Tant se val, després d’un cafetó sense que ningú uns doni pressa, pugem a les bicis i anem cap a l’Agility, rodant riera amunt, cap a la riera de Riudemeia.

La primera enfilada del dia la fem cap a Can Roviró, on decidim pujar cap a l’antic Anti-29, per veure si hi ha alguna possibilitat d’obrir corriols a les restes que han quedat desprès de la destrossa provocada per les màquines en el treball de desforestació de la zona. Pujada feixuga per la pista, en la que ens ve al record les bones estones passades en aquesta zona, sobretot en les baixades finals de les nostres sortides. Avui hem tingut clar que de moment no és una opció per rodar-hi, hi ha molta feina a fer si volem tornar a tenir-hi algun corriol...i més tenint en compte que encara no hem arribat, ni de bon tros, al tarannà dels Avis Enginyers.

Així que fem tota la pista, fins a sortir al Coll de Parpers, onens deixarem caure uns metres per l’asfalt, abans d’entrar al corriol del Crani. Portem casi bé 8 quilòmetres i és el primer tram de baixada del dia. Corriol divertit, força més tancat en els seus trams inicials i que ens acaba baixant al Torrent de Sant Miquel, de camí cap a Can Companys, a la zona de La Roca del Vallés.

Un cop a baix, travessem la carretera i tornem a entrar en corriols de pujada, cap al Bosc de Can Planes, això sí, avui passant pel corriol de la Creu, on ens aturem per fer alguna foto.


Seguim enfilant-nos cap a la zona de la Roca Foradada, on farem el corriol Amagat cap al Turó Gros, on ens aturarem a menjar alguna cosa.


Els companys del Camí de Sant Jaume ja estan immersos en el seu segon dia de ruta.

Nosaltres reprenem la ruta entrant al corriol Gravetat Zero, que fa forces dies que teníem mig oblidat. De fet, els primers trams, degut a l’efecte de les pluges, estan força més pedregosos que les últimes vegades, però el recorregut és completament ciclable i el podem gaudir fins a sortir a baix de la carretera, al terme municipal de La Roca del Vallès.

Ara ens toca remuntar un tram de carretera, però de seguida tornem a entrar en corriols de pujada que ens han de portar fins a la sortida del corriol The Rock, encara que avui canviarem la sortida per entrada, doncs mirarem de fer el corriol a l’inrevés. Doncs apa, les primeres pedres les pugem empenyent, però a partir d’aquí, es fa tot dalt de la bici. Potser no és tan divertit com en el sentit habitual, però té el seu que fer-lo de pujada.

Un cop dalt, seguim enfilant-nos cap al Turó del Morro del Gall, fent corriols de baixada travessant el Bosc de Can Païssa, fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Fa xafogor i ens ve al cap fer ja tornada per a un “recovery” a la Plaça Nova. En principi descartem la opció de baixar pels corriols de Can Vinyamata i sembla ser que triarem la Via Romana, tot i que avui en Jordi S no és entre nosaltres per imbuir-nos la idea.

Doncs apa, rodem cap al Coll de Parpers, on de cop i volta, en Toni P es dona compte del desnivell de la sortida que portem i la opció de baixar, passa ja a un altre pla. Diu que no portem ni 800 metres+, i així no es pot tornar a casa!!!

Que hi farem , som només tres, i a l’edat que tenim, no queda gaire bé posar-nos a discutir enmig de l’asfalt amb la xafogor que fa. El seguirem, travessant la carretera per enfilar-nos per corriols i senders fins a sortir a la Urbanització de Sant Carles, amb fins i tot, algun petit tram travessant un tallafoc que no hi havíem passat mai. Uns 3 quilòmetres que ens han fet guanyar una mica de desnivell, de cara a, ara sí, la baixada per tornar cap a Argentona.

Travessant Sant Carles, arribem fins a les Planes de Can Ribot. Fem el corriol alternatiu pel turó i seguim de baixada per corriols travessant les Malloles de Can Pins, fins a sortir a baix del Xaragall de l’Espinal.

Feina feta. Baixem cap al Bell Racó i tornada per la riera per tancar la sortida entaulats amb el piscolabis recuperador post-sortida.

Al final ens ha quedat una sortida d’allò més divertida, a l’espera d’anar recuperant integrants del grup ,després del període vacacional.





No hay comentarios:

Publicar un comentario