jueves, 3 de septiembre de 2020

A finals d'Agost, per l'Amazones.

Dissabte 29 d’Agost:

Últim cap de setmana d’Agost, on en principi la majoria ja hem acabat les vacances, però dissabte pinta mal temps, així que la convocatòria dels Bicigaló queda deserta i a les 8 a la Plaça Nova no hi ha ningú.

Una estona més tard i veient que les previsions de pluja són per més avançat el matí, alguns encara decidim sortir.

En Toni P, a gaufir de l’espectacular estat  del terreny desprès de les pluges de les últims hores.....

.... i  pel que diu ha fet un corriol per la zona de Dosrius, que al Strava anomenen l’Amazones. Ves tu a saber si també l’hem fet algun cop i el coneixem d’alguna altra manera.

D’altres hem aprofitat per sortir a repetir la ruta de diumenge passat. És el que té adonar-te una setmana desprès de que has perdut el bidó porta-eines, i ets tan beneit, que encara tens esperances de trobar-lo. De totes maneres, tot i no tenir sort, hem pogut gaudir d’una bona estona de corriols per la banda de la riera d’Argentona... tot i mullar-nos una mica a última hora.


Per cert, si en alguna d’aquestes sortides mig clandestines, algú troba un bidó com aquest, però amb eines dins, penseu que no fa patxoca a les bicis dobles i e-bikes!!!!

En Jordi F, tot i d’amagatotis, també ha sortit una estona. A veure el Presi quan retorna al ramat, que ja toca!!!

Al final, també han sortit en Pepe C i l’Oscar, però com ja era a misses dites, són els que han tingut un final més feliç.



Diumenge 30 d’Agost:

Diumenge , els pronòstics del temps són millors i la pluja no serà un condicionant per no acudir a la convocatòria d’en Joan.

Més o menys puntuals, a la Granja.com ens trobem en Joan B, Francesc M, Toni P, Javier, Quim M i Salva B.

Desprès d’un cafetó ràpid, aviat ens posem d’acord que ens dirigirem cap a la Torrassa del Moro per comprovar quins sectors han malmès amb els treballs de desforestació que s’hi estan duent a terme.

 A primera hora, també són a la Plaça en Robert D, Pepe C, Oscar E i Manel V, amb lo que sortim tots junts cap a l’Agility i rodarem riera amunt una estona plegats, fins a arribar a l’alçada de Can Mosterós, on ens separem els dos grups.

Nosaltres seguim cap al Bell Racó, passant per sota del viaducte de la C60, enfilant-nos cap a la carretera de Parpers, on entrarem per la cadena, fent els senders i corriols clàssics que travessen les Malloles de Can Pins, de pujada cap al Turó de Can Ribot.

Un cop dalt, entrem al corriol alternatiu que puja cap a les planes, on seguint a en Toni P, ens endinsem al corriol que va fer ahir i que alguns anomenen l’Amazones. De fet, són els trams que ens va ensenyar en el seu dia en Joan V i que coneixem com els corriols del Pi Tort i del Pi Dret.

Tant se val, el topònim que els hi posem, ja som dins i ara toca veure en quin estat es troben després de tant de temps de no passar-hi. Pràcticament 2 quilòmetres, on els arbustos han tancat força el corriol i la baixada s’ha de fer pràcticament tota l’estona amb la roda endinsada dins del xaragall central, sense gaires opcions de maniobra per sortir-se’n, el que fa que s’hagi de baixar força més lent i amb més cura que temps enrere. Tot i això, sortim al Torrent de Rials de Dosrius amb bones sensacions. Hi haurem de passar més sovint.

Ara toca enfilar-nos fins a la carretera per entrar al Sot de Can Bosquets, per començar a enfilar-nos pel Dragon Khan. Els primers trams els fem de pujada tot xino-xano, a l’espera de veure on comencem a trobar els trams malmesos per les màquines. No haurem fet ni un quilòmetre quan el corriol deixa de ser-ho per convertir-se en tram de camí ample que han deixat les màquines. No ens queda més remei que rodar per aquests trams, enfilant-nos cap a la zona del Penjat del Garrofers, fins a trobar altre cop entrada de corriols que seguirem de pujada fins a sortir l Pla de la Bassa del Llop.

Aquí ens enfilem cap dalt de la Torrassa del Moro, on fem l’aturada per menjar alguna cosa, mentre descansen les bicis....


....i nosaltres fem la foto de rigor.... 5 Repicacorriols i 1 infiltrat????


Triguem poca estona en tornar a ser dalt de les bicis, per deixar-nos caure en busca de l’entrada dels corriols que farem de baixada, tot travessant la zona del Bosc de Can Bruniquer. Divertit enllaç de corriols, que ens baixarà fins al Torrent de Roques Altes, a la zona de Llinars.

I un cop a baix, no queda mes remei que remuntar. Doncs apa, uns primers metres per pista, per de seguida tornar a endinsar-nos en corriols que ens van pujant fins a sortir dalt de la pista que va altre cop cap al Pla de la Bassa del Llop, per tancar un bucle, aquest cop força gros, dalt de la Torrassa.

Com ja és el segon cop que hi passem, ara ja no ens aturem. Farem corriols de baixada, però avui en la seva variant més pel dret, amb un traçat més tècnic, que ens deixa la pista del Cami del Coll, al tram entre l’ermita i la Pedrera dels Dous.

Rodem per la pista, fins a deixar-nos caure cap a Ca l’Arumí, on tornarem a fer corriols, ara de pujada, travessant el Bosc de Can Poc, en direcció cap al Pla de l’Espinal. Ens deixarem caure cap al Coll de Parpers, per travessar la carretera i seguir cap al que queda de la zona del Pessebre. Estem de tornada i ho volem fer, com a les últimes sortides, pels trams que queden del corriol de la Mercé.

 Ens aturarem a mitja baixada, tot just abans d’arribar al trencall del Torrent del Fondo de la Gallega, doncs ens crida l’atenció la quantitat de cartutxos que hi ha pel terra. De fet, fa un parell de setmanes, mentre pujàvem pel que queda de l’Anti-29, se sentia un no parar de trets per la zona, com si a algun caçador li haguessin regalat capses de cartutxos  o tingués al  davant  una munió de faisans fent-li escarni per la seva mala punteria.

No tot s’hi val a la muntanya, i sembla ser que n’hi ha de més dolents que els ciclistes. Una foto d'unes poques de les relíquies deixades pel, o pels desaprensius de torn.


Seguim que es fa tard. Ja només ens queda deixar-nos caure cap a sota de Can Roviró, i baixada final cap a la riera de Riudemeia.

Tornada per la riera cap a Argentona, tancant la sortida, amb el més que guanyat piscolabis a la Plaça Nova.

Acabem el mes d’Agost amb una molt bona sortida d’encara no 35 quilòmetres,  amb uns 900 metres+ ....encara que a alguns els hi marca 1049. És el que té posar en marxa el gps quan encara ets dins del llit!!!







No hay comentarios:

Publicar un comentario