lunes, 14 de septiembre de 2020

Sortides per la Torrasa i la Roca del Vallès.

Divendres 11 de Setembre 2020:

Entrem en un cap de setmana llarg, degut a que avui divendres és festiu per la Diada. La pandèmia del Covid-19 obliga a reformular aquest Onze de Setembre no permetent manifestacions multitudinàries. Per a nosaltres, ens és igual, a la trobada del grup Bicigaló, per unes coses o d’altres no serem gaires.    Amb puntualitat argentonina ens trobem en Pere C, Jordi T, Pepe C, Manel V i Salva B, encara que a última hora també se’ns afegiran en Joan S i l’Abel M.

Sortirem cap a l’Agility i rodarem riera amunt. La intenció d’avui és acostar-nos fins a la Torrassa del Moro, per comprovar com segueixen les destrosses de corriols a la zona. Així que, riera cap al Bell Racó, passar per sota del Viaducte de la C60 i enfilar-nos a la carretera de Parpers, per entrar per la cadena on ens enfilem tot xino-xano per les Malloles de Can Pins cap al Turó de Can Ribot.

Un cop a dalt, corriol alternatiu fins dalt de les Planes, per continuar cap a Sant Carles, encara que avui no baixarem cap al restaurant, ho allargarem una mica tot trepitjant l’asfalt fins dalt del Turó dels Castellans, on farem el primer tram de corriol de baixada cap al Bosc de Can Poc.

Seguim fent corriols clàssics en direcció a Ca l’Arumí, deixant de banda possibles alternatives, com el corriol de la Pistola...el deixarem per una altra ocasió.

Un cop a la carretera, pugem cap a la Pedrera dels Dous i rodem per la pista cap a l’Ermita de Sant Esteve del Coll. Aquí començarem a enfilar-nos per corriols fins dalt de la  Torrassa, on avui ja hi ha força ambient i la flaire a brasa és considerable.

Nosaltres ens hi aturarem una estona, mentre fem un petit mos recuperador i ens hi posem bé per la foto.

Altre cop dalt de les bicis i a baixar cap a la Pla de la Bassa del Llop, per entrar als corriols que ens baixaran cap a la zona del Penjat dels Garrofers, punt on ja trobarem la trinxada important de corriols que hi han fet amb els treballs de desforestació, a més, convertit en un fangal desprès de les últimes pluges.

Desolador trobar altres grups que estan igual que nosaltres, amunt i avall, a la recerca d’algun petit vestigi dels antics corriols. Res de res, la zona està perduda i ens veiem obligats a deixar-nos caure per una de les pistes que han obert les màquines, fins a retrobar-nos amb  els últims trams del Dragon Khan, que per sort,  encara segueixen intactes.

La baixada ens deixa a la sortida del Sot de Can Bosquets, on un cop reagrupats, travessem la carretera i ens deixem caure cap a Dosrius, vorejant el Torrent dels Rials.

A Dosrius, en Joan i l’Abel ens deixen, van tard i tornaran per carretera. La resta anem a fer l’alternativa a la riera. Tot el que sigui evitar la sorra de la riera és benvingut, tot i saber que l’alternativa no estarà en les millors condicions i hi haurà un parell de punts que els arbres caiguts ens faran la guitza. Fins i tot ens aturarem al Torrent de la Feliua, on podrem observar la perícia d’alguns amb les seves motos d’enduro al circuit que han fet dins la Plana de Can Jaumí. Una bona idea que segur que treu algunes motos dels corriols del nostre entorn.

Seguim fins al Torrent de Manyans i ja tornada per la riera cap a Argentona, tancant la sortida altre cop a la Plaça Nova entaulats amb l’esmorzar, avui a la Granja.com, mentre en Tino LL ens segueix buscant tracks a l'espectacular Cerdanya.

Bona sortida, a l’espera de que a les properes setmanes ja tinguem més efectius al grup... i on hem tingut el plaer de compartir una estona de sortida amb l’Abel, tot un “manetes” amb la mecànica i que de ben segur serà una opció per a futurs manteniments de les nostres bicis.



Diumenge 13 de Setembre 2020:

Dissabte ens l’agafem com  a festiu de veritat i tant al Bicigaló, com al Bttargentona no hi ha ni intent de convocatòria. La família també es mereix atenció, desprès de tants caps de setmana seguits de sortides en bici. Diumenge ja serà un altre cantar!!!

Dit i fet, dissabte convocatòria d’en Joan B, amb algunes confirmacions, però molt minses. De totes maneres, també hi ha feina bruta pel darrera del whatsapp mirant d’engrescar a algú a última hora.

Diumenge, a matiner per ser puntuals a la Granja.com. Poc abans de les vuit ja hi som en Joan B, Francesc M i Salva B....però en poca estona comença a arribar companys per tot arreu.... en Quim M, Jordi T, Pere B, Toni P, Jordi S, Salva M, Jordi R, Javier, Eloi I i Valentin Y. Les previsions era de ser poca gent i al final som 13.

Feia molt de temps que no érem tanta colla i això fa que s’allargui una mica més la xerrada, amb lo que no sortirem puntuals. És igual, la companyia bé s’ho val.

La promesa engrescadora per avui d’algú, era fer una sortida divertida i suau. Ja veurem com acaba tot.

Hem dit d’anar a fer els divertits corriols de la zona de la Roca del Vallès, així que sortim cap a l’Agility, i a rodar cap.....cap al Torrent d’en Bellatriu!!! En Francesc s’ha posat al capdavant i ens assegura que anem bé per anar cap a la riera de Riudemeia. Doncs apa, a seguir al cap de colla.

Farem un petit puja-baixa de corriols, passant per sobre de Can Cabanyes, sortint a la pista del camí de les Aigües, tornem a fer corriols baixant cap a la zona de Can Castells, per tornar-nos a enfilar cap a sota de les arrels de Can Bagot. Volem acabar baixant altre cop cap a la riera, on ens trobarem un petit tram tallat per culpa d’un “projecte okupa” que s’ha instal·lat al bell mig del bosc....

...de totes maneres, potser es tracta d’un “projecte” que deixa molt que desitjat per part de l’enginyer de torn!!!


D’una manera o d’altre acabem baixant cap a la riera i ara sí a rodar cap a la riera de Riudemeia, per entrar al Fondo de la Gallega i començar-nos a enfilar per la Via Romana. El que havia de ser una sortida suau i divertida se’ns està complicant per moments. Els trams inicials de la via Romana són un continu pedregam que ens fa força feixuga la pujada, sort que la cosa millora al tram final...


...de totes maneres que vagin esperant-se un cop dalt del Coll de Parpers, que ens hi farem la foto de grup.

De les bicis altre cop, ens dirigim a enfilar-nos cap a l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels i rodem per la pista fins dalt de la sortida de l’antiga anti-29, on l’Eloi ens haurà de deixar per compromisos familiars.

La resta tornarem a fer corriols de pujada tot travessant el Bosc de Can Païssa, de camí a la zona de Ca l’Argent, on començarem a gaudir dels corriols que eren el destí de la sortida d’avui, començant per l’Amic invisible, on s’hi ha fet alguna petita variant per evitar alguna baixada més tècnica. Enllaçarem amb el corriol The Rock, que està en un estat espectacular.

A la sortida, continuarem cap a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes, on ens endinsarem al corriol Amagat, que ens anirà enfilant cap dalt del Turó Gros. Aquí, reagrupament i entrada al corriol Gravetat Zero que ens baixarà fins l’entrada de La Roca del Vallès.

Una enllaçada de 4 corriols de la zona que ens deixen un bon regust de boca. Ara toca remuntar uns metres per asfalt, abans de tornar-nos a enfilar per corriol fins a la sortida del corriol de la llosa, tot tancant el primer bucle de la sortida.

Continuem altre cop cap a la zona de la Pedra Foradada, en busca de nous corriols, aquest cop de baixada, tot travessant la Pedrera de Can Planes. Zona més tècnica, que menys avesats amb la tècnica del btt, ens obliga a ajudar-nos d’algun peu en algun punt. La sortida la fem enllaçant amb la part de sobre del corriol de la Creu, tot sortint altre cop a la pista, de camí de nou cap a la Pedra Foradada...i aquí tenim un nou bucle.

Deixarem la zona del Bosc de can Planes, deixant-nos caure pel divertit corriols dels tobogans, que ens baixaran  al Torrent de Can Companys, per sortir a la carretera, que travessarem per ficar-nos al Torrent de Sant Martí, on farem la pujada clàssica fins dalt del Pla de l’Espinal.

Un cop a dalt, continuem cap al Coll de Parpers, travessem la carretera i ens dirigim cap al Pessebre. La tornada la farem baixant pel corriol de la Mercè, on ara sí que és un campi qui pugui. Uns baixen més ràpid... altres ens aturem per esperar a la resta del grup... els Jordis es perden en un trencall.... apa, ja som tots grans i segur que sabrem trobar el camí de tornada.

Sortim a sota de Can Roviró i baixada cap a la riera de Riudemeia. Tornada per la riera cap a Argentona on ens anem retrobant parcialment, i els que no, o ja són asseguts a la Plaça Nova o s’hi presenten una estona més tard.

Poc més de 3 hores de sortida, que ha servit pel retrobament post-vacances de la colla i on hem gaudit d’un bon grapat dels millors corriols del nostre entorn.










No hay comentarios:

Publicar un comentario