jueves, 8 de octubre de 2020

Comencem Octubre per la Torrassa i Burriac.

03 d’Octubre 2020:

Podíem pensar que entrats ja a l’Octubre i donades per acabades les vacances, ja seríem un grup més nombrós a les sortides, però per unes coses i d’altres, al grup Bicigaló tornem a tenir baixes. De fet aquest dissabte a la Plaça Nova només som en Robert D, Quico S, Manel V, Oscar E, Jordi S, Josep i Salva B.

Aviat ens posem d’acord que farem una sortida clàssica. Anirem cap a la Torrassa del Moro. Així que engeguem la ruta cap a l’Agility i a rodar per la riera cap al Bell Racó. Passarem per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal. Ens fiquem dins del túnel, passant per sota de la carretera de Parpers, per tot just entrar al Xaragall de Can Pins, trencar a la dreta per enfilar-nos pel senders que travessen les Malloles de Can Pins, de pujada cap al Turó de Can Ribot.

Un cop a dalt, part del grup ens endinsem al corriol alternatiu que evita passar arran de la casa, mentre la resta ho fan per la pista, retrobant-nos de nou dalt de les Planes de Can Ribot.

D’aquí, anem cap a la urbanització de Sant Carles, deixant-nos caure fins al restaurant, per tot just passat, entrar als senders que ens acabaran baixant fins a Ca l’Arumí.

Ara travessem la carretera i ens enfilem cap a Can Dous, mentre passem a tocar de la vacada de Can Martí, que ens mira amb displicència mentre ens anem enfilant. 

Els primers trams d’asfalt deixen pas a la sorra, de camí a les restes de Can Puigverd. Encara ens enfilem uns metres més, abans de trobar l’esplanada on ens toca tornar a endinsar-nos en corriols que ens aniran portant cap a la part de sota de les runes de l’ermita de Sant Sebastià. Seguirem enllaçant corriols, amb algun punt més tècnic i exigent que ens acabaran portant fins dalt del Pla de la Bassa del Llop.

Un cop dalt, ja som a tocar de la Torrassa i no deixarem d’enfilar-nos-hi, encara que només sigui per a que en Jordi S ens faci la foto de la sortida.

De seguida tornem a ser dalt de les bicis per començar el camí de tornada, i ho fem anant en busca dels divertits corriols que ens han d’acabar baixant fins a l’ermita de Sant Esteve del Coll.

Un cop a baix, com sempre, en Jordi S ja ens té que deixar, així que s’acomiada i torna a la seva. Ves tu a saber, si ho fa per carretera o per corriols.

La resta, esperem a la sortida del corriol per a reagrupar-nos. i rodar tot xino-xano altre cop cap a Ca l’Arumí.

Aquí, ens separarem en 2 grups. L’esmorzar espera, i alguns volen tornar desfent el camí fet de pujada, així que s’enfilaran altre cop cap a Sant Carles, de camí a Can Ribot, per tornar a travessar les Malloles de Can Pins, aquest cop de baixada.

En Robert D i Salva B, decidim fer un recorregut uns quilòmetres més llarg. Així que agafarem el corriol de Ca l’Arumí que ens enfila fins dalt de la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. Travessem la carretera i fem corriols travessant el Bosc de Can Poc, de camí cap a sota del Turó dels Castellans, on hem de deixar-nos caure cap al Pla de l’Espinal.

D’aquí, seguim cap al Coll de Parpers, per travessar la carretera i dirigir-nos cap a l’antic Pessebre, doncs anem en busca de les restes del corriol de la Mercé, que farem de baixada fins a sortir a sota de Can Roviró.

Un cop a baix, uns metres més de baixada cap a la riera de Riudemeia, i tornada per la riera cap a Argentona, on tot i haver portat un ritme força ràpid, la resta del grup ja acaba d’arribar-hi. La sortida ja està llesta i l’esmorzar a punt!!!

A veure si la propera setmana els Bicigalons que faltaven, ja estan operatius per a una nova sortida.



04 d’Octubre 2020:

I diumenge, altre cop trobada del grup Bttargentona, aquest cop sense poder gaudir del cafetó matiner, ja que la Granja.com ja fa horari d’hivern i el diumenge no obre.

Avui també hi ha forces baixes, de fet només som en Francesc M, Toni P, amb les seves e-bikes i Quim M, Jordi S i Salva B amb les atmosfèriques.

A la Plaça Nova també hi ha part del grup Bicigaló. En Manel V, Quico S,  Oscar E, Jordi T, i en Robert D amb 2 companys. Avui tampoc ens acompanyaran. Pel que sembla es dirigiran cap a la zona d’Òrrius.

Nosaltres triguem una estona més en sortir, mentre decidim cap a on anar. De seguida ho esbrinarem, entre en Jordi S i les e-bikes ens engresquen a dirigir-nos cap a Burriac. Així que, apa, dalt de les bicis i a travessar Argentona cap a la Font Picant. Els primers metres els fem pel torrent de pujada cap a les Encantades. Trams que malgrat el desnivell anem fent encara amb l’esma sencera.

Un cop dalt, trobem trams de corriol de baixada fins a sortir a la pista que va a Torre Ametller. De seguida tornem a entrar en corriols de baixada cap a Santa Elena d’Agell, abans de tornar a remuntar altre cop fins dalt de la pista de Torre Ametller. Divertit bucle de corriols que ja és tot un clàssic quan ens movem per aquesta zona.

Ara ens toca remuntar per pista cap a la Pedrera d’en Serra, on trobarem l’entrada de corriols que hem de fer cap a la Font Picant de Cabrera. Els primers trams de baixada són força divertits, amb xaragalls que li donen un punt tècnic, però on ens veurem abocats a aturar-nos per un arbre caigut que ens barra el pas. 

Aprofitarem per mirar de netejar el pas tant com puguem, malgrat no tenir eines per obrir-lo del tot, però al menys que es pugui passar sense haver d’esforçar-nos a aixecar les bicis.

Un cop reprenem la marxa, seguim de baixada cap a la Font Picant de Cabrera, encara que a mig camí en Jordi S ens ha de deixar. Altre cop els compromisos familiars el reclamen.

La resta, un cop a Cabrera, ens enfilarem, primer per la pista, i desprès per corriol fins la Creu de l’Avellà. A partir d’aquí, altre cop pista de pujada, cap a la zona del Rocar més Alt, on tenim a l’esquerra una fabulosa vista de Cabrils, que per cert ni veurem, doncs els cap de grup no tenen a bé ni de parar-s’hi un moment per gaudir de les vistes.

Portem un bon inici de ruta, ja tenim un desnivell d’uns 500 m+ i encara no portem ni 10 quilòmetres. De totes maneres, un  cop a dalt, baixem per la pista cap al Coll de Gironella.

A la cadena, ens deixarem caure cap al bosc de la Brolla de l’Abril, on farem un divertit puja-baixa de corriols que ens portaran fins al Laberint del Bosc de Cabrils....

...zona que es diu que és lloc de meditació, però nosaltres l’aprofitem per només descansar, menjar alguna cosa, refent esma pels trams que ens esperen.

Reprenem la sortida en direcció cap a la Mútua, deixant-nos caure per corriol fins a les runes de Can Genís, on haurem de fer un petit tram de pista fins a Coll de Porcs. Aquí ens tornem a endinsar en corriols.

A partir d'ara, ràpida i divertida baixada pels corriols que travessen el Bosc de Can Cardí, fins a acabar sortint a Can Blanc. En aquests trams la e-bike d’en Toni comença a tenir problemes. Els que tenim més edat encara recordem els problemes a les motos  quan es deia que les bujies feien “la perla”. Doncs a les e-bikes d’avui en dia els hi passa alguna cosa similar quan el sensor de velocitat fa “la perla” i els hi atura el motor quan no toca!!! A la pista de Can Blanc ens aturarem a veure si traient les piles, fem un reset del sistema i la cosa es posa al seu lloc.

Una estoneta aturats fent-la petar, mentre en Toni fa de mecànic improvisat, sense gaire sort. Així que millor seguir, doncs ara ens ve baixada, i potser amb quatre sotracs la cosa s’arregla sola, jajaja.

La baixada cap a Òrrius la fem pel corriol del Roure. Ràpida baixada travessant la zona de la Vinya del Truc, que ens deixa a baix, a tocar de Ca n’Altafulla, on rodarem per la pista fins a sortir a la carretera d’Òrrius.

La travessem i ens enfilem cap a Can Guineu, per tornar a fer una bona enllaçada de corriols que ens acaben pujant fins dalt del Turó d’Aquença. Un cop dalt, toca deixar-nos caure cap a la Pedra de la Fada, seguint cap al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres, per fer la última baixada del dia, pels corriols que travessen la Brolla de Riudemeia.

Acabem sortint a la riera, a tocar de Can Boringues de Baix, on ara sí, només ens queda rodar tranquil·lament cap a Argentona, tancant la sortida altre cop a la Plaça Nova.

Tot i que avui no s’ha portat del tot bé, no per això podem dir que no es maca!!!!

 I com anem bé de temps, encara ens ha quedat una estoneta d’entaulament pel piscolabis de “recovery”, després d’aquesta bona sortida de 26 quilòmetres amb uns 850 metres+.















No hay comentarios:

Publicar un comentario