viernes, 2 de octubre de 2020

Últimes sortides per tancar Setembre.

Dissabte 19 de Setembre 2020:

Un altre dissabte amb sortida del grup Bicigaló, tot i que el temps ha estat a punt de fer-nos la guitza. A primera hora del matí i quan ja estem a punt d’agafar les bicis per dirigir-nos cap a la Plaça Nova, comença a ploure....

....converses de whatsapp, doncs sembla que durarà poca estona. Dit i fet, haurem de quedar mitja hora més tard, però tot sigui per gaudir d’una bona matinal de btt.

Per unes coses i d’altres tenim forces baixes. Avui som en Manel V, Robert D, Jordi S, Tino LL, Josep i Salva B.

Iniciem la sortida cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la riera de Riudemeia, per fer la primera enfilada del dia cap a Can Roviró, enllaçant amb els corriols que ens pujaran cap a Can Vinyamata, de camí a dalt de la pista de la Pedrera.

Seguim de pujada pels corriols i senders del Bosc de Can Païssa, cap a la Pedra Lliscant, per acabar sortint al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera i tot just passada l’ermita, ens tornem a endinsar en corriols fins a sortir a Can Tarascó, on hem de recular uns metres per la pista cap al Mas de Céllecs. Pretenem baixar cap a Òrrius i la millor opció és fer els divertits corriols de baixada per la zona de les Palomeres, que ens deixen a baix de la zona esportiva.

Ara ens toca remuntar un tram d’asfalt, cap a Can Guineu, i tornem a fer alguns corriols que ens acabaran pujant cap a la zona del Turó d’Aquença.

A partir d’aquí, ja tot baixada. Seguim cap la Pedra de la Fada, de camí al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres. Els últims trams de baixada els fem pels corriols que travessen la Brolla de Riudemeia, fins a sortir a la pista a tocar de Can Boringues de Baix.

La sortida ja està pràcticament enllestida, només ens queda rodar tranquil·lament per la riera fins a Argentona, on gaudirem de l’esmorzar de rigor dels dissabtes.

De totes maneres, part dels Bicigaló tampoc perdonen l’esmorzar, tot i estar per altres menesters pels Pirineus.

Tot i la pluja de primera hora, ens ha quedat una bona sortida.



Diumenge 20 de Setembre 2020:

Diumenge també poques respostes a la convocatòria de sortida. A les 8 a la Granja.com només ens trobem en Francesc M, Javier, Pere B, Jordi S, Enric T i Salva B.

A la Plaça Nova també hi ha en Robert D, Josep, Manel V i Jordi T, però que no ens acompanyaran. Sembla ser que volen fer la ruta que coneixem com "la Patxanga", així que mentre nosaltres ens acabem el cafetó matiner, ells ja arrenquen.

Nosaltres, ja un cop sobre les bicis, sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap al Bell Racó, per passar per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal. Farem els primers trams de pujada d’avui pel Xaragall de Can Pins, de camí cap a Can Ribot, tot i saber que hi ha un parell de punts on haurem de posar peu a terra per passar uns arbres caiguts. Tant se val, la resta de pujada es fa força bé, i és més divertida que pujar per la pista.

Un cop a dalt del Turó de Can Ribot, com sempre, fem el corriol alternatiu que ens evita passar arran de la casa i que ens deixa dalt de les Planes.

Seguim cap a Sant Carles, però no ens deixarem caure cap al restaurant, sinó que fem un tram d’asfalt de la urbanització cap al Turó dels Castellans, per fer algun corriol de baixada per la zona del Bosc de Can Poc, tram on ens deixarà l’Enric que ha de ser d’hora a casa.

La resta seguim en busca de l’entrada del corriol d’en Jordi Cid, però abans aprofitarem l’avinentesa per endinsar-nos en el corriol de la Pistola.

La baixada pel corriol d’en Cid, divertida com sempre, tot i haver-la de fer amb més cura que en els seus inicis, doncs hi ha trams aixaragallats que ens poden donar algun ensurt si no anem fins. Acabem sortint al Polígon de Can Font de la Perera.

Un cop a baix, rodem un tram de pista vorejant el Mogent, cap a la Urbanització de El Coll. Aquí ens toca anar cap al Torrent Fosc, per enfilar-nos travessant el Bosc de Can Pellisser, fins a sortir dalt de Ca l’Arumí.

La sortida del grup Bicigaló, si al final han fet “la Patxanga”, també haurien de passar per part d’aquests trams, però no ens els hem trobat. Segur que també estan gaudint del magnífic estat del terreny....

A nosaltres ens toca travessar la carretera, de pujada cap a la Pedrera dels Dous, rodem per la pista del Camí del Coll fins passada d’ermita on ens esperen els corriols de pujada cap a la Torrassa del Moro.  Bé, ens esperen, però no a tots. En Jordi S també ens ha de deixar, aprofitant per fer una foto mentre fem petar la xerrada amb un grup de bikers que sembla que tenen problemes amb una de les seves e-bikes.


Reprenem la sortida i anem enllaçant els corriols clàssics que ens deixaran dalt de la Torrassa, on a hores d’ara ja és ple de gent. Tot i la flaire a brasa que impregna tot el paratge, només ens hi aturarem una estona per menjar alguna barreta, immortalitzant el moment.


A no molts quilòmetres d’aquí, l’estampa pinta força més bé....

Altre cop dalt de les bicis, ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, enllaçant amb els corriols que ens porten cap al Penjat dels Garrofers, al menys els trams que encara no han quedat malmesos pels treballs de desforestació que s’estan duent a  terme a la zona.

Ens veiem obligats a fer uns metres per les pistes que han quedat desprès del pas de les màquines, però de seguida trobem l’entrada dels corriols que ens porten a travessar el Bosc de Can Bordoi.  Divertit enllaç de corriols que ens portaran a sortir a la carretera que baixa cap a Dosrius. Pràcticament tot han estat trams de baixada, excepte algun petit punt de pujada, on alguns demostren el seu bon saber fer sobre la bici.


Un cop a la carretera, ens veiem obligats a fer uns metres d’asfalt abans de tornar a entrar en un corriol que ens puja fins a enllaçar amb la part final del Dragon Khan, tot just a tocar dels trams que encara es mantenen intactes, amb lo que podrem gaudir de la divertida i ràpida baixada fins a baix del Sot de Can Bosquets.

Travessarem la carretera i ens deixem caure cap a Dosrius vorejant el Torrent dels Rials. La tornada la fem pels corriols de l’alternativa a la riera, acabant pel Torrent de la Feliua.

Del Torrent de Manyans fins a Argentona ja no ens queda res més que rodar per la riera. Avui tenim compromisos familiars i no podem tancar el gps a la Plaça Nova i menys entaular-nos pel piscolabis que ens hem guanyat. Ho haurem de deixar per a una altra ocasió.

Al final ens ha quedat una bona sortida d’encara no 32 quilòmetres...

...de tota manera molt allunyada dels 1000m+ que tanta fal·lera té últimament en Toni P. Tant se val, com avui no ens ha acompanyat, cap problema!!! Per cert, diuen que l'han vist voltant com ànima en pena seguint unes veus.

...i mentrestant, els companys dels Pirineus, sembla ser que ja han enllestit la feina!!!



Dissabte 26 de Setembre 2020:

Un nou cap de setmana, on aquest cop alguns tenim obligacions ineludibles  que ens obliguen a deixar de banda la bici, malgrat costi de creure.

Pel que sembla, el grup Bicigaló poc a poc va recuperant efectius i dissabte tornen a trobar-se a la Plaça Nova. Aquesta setmana fins i tot l’Eloi ha deixat  Collserola i ha tornat a venir al Maresme, amb lo que ha pogut gaudir de l’espectacle dels corriols de la zona de la Roca del Vallès.

Poca cosa més podem explicar, encara que queda tot dit, només veient les seves cares de felicitat.




Diumenge  27 de Setembre 2020:

I diumenge toca trobada dels Bttargentona. Pel que es veu, la convocatòria d’en Joan B ha estat més fructífera que setmanes anteriors.

Joan B, Salva M, Francesc M, Javier, Eloi I, Pere B, Jordi S, i en Toni P acompanyat de....bé deixe-m’ho córrer!!!


Segons es diu, la sortida ha anat cap a la banda de la riera, fent una bona enllaçada de corriols de pujada cap al Parc Forestal. Corriolada per la zona de Can Bruguera, entre ells el Covid-19 i pel que s’intueix al track, passant fins i tot per la Font dels 3 Raigs.

Sense poder explicar poca cosa més, amanirem la crònica amb alguna foto.


             


El que encara no s’acaba d’entendre és com es pot tenir més cara de felicitat anant amb “atmosfèrica” que amb una e-bike. De totes maneres, Toni, millor que fer el senyal de “V”, la propera posa un dit més i fes el de  “W” de Wattsssssss!!!!


No sabem del segur si la ruta es tanca amb un piscolabis, però el que sí tenim clar que per tornar a casa, algú no ha agafat el camí més curt.....imagineu de qui es tracta???


Apa, hem enllestit Setembre i anem a veure que ens depara l’Octubre.



































No hay comentarios:

Publicar un comentario