viernes, 30 de octubre de 2020

Cap de setmana Jordi style!!!

Dissabte 24 d’Octubre 2020:

Continuem amb les restriccions de la pandèmia del Covid-19, però de moment encara no tenim prohibides les sortides de btt, així que aquest dissabte, de nou trobada dels Bicigaló. Avui som en Pere C, Jordi T, Quim M, Jordi S, Xavi B, Pepe C, Oscar E, Manel V, Josep i Salva B.

Deixem la Plaça Nova rodant cap a l’Agility i rodarem per la riera en direcció a la riera de Riudemeia. La intenció d’avui és anar cap a la zona de la Roca del Vallès.

La primera enfilada del dia la farem pujant cap a Can Roviró, però avui no seguirem pels corriols que ens pujarien cap a Can Vinyamata. Agafem la pista que ha quedat desprès de la destrossa que van fer els treballs de desforestació a la zona, i que abans era el sender que fèiem cap a l’anti-29. Pujada sense pena ni glòria, fins al tram final, on s’ha obert una mena de corriol que t’acaba pujant fins a la pista de la Pedrera. Res a veure amb l’antic corriol, si aquell era divertit i revirat, aquest és dret com un titot, que només necessita baixar pinyons, apretar els ronyons i buidar la ment dels pensaments negatius que et van venint al cap tot pensant el que era i ja no és.

Un cop a dalt, seguirem per enfilar-nos pels corriols i senders mentre travessem el Bosc de Can Païssa, per acabar deixant-nos caure fins l’entrada del corriol de l’Amic Invisible. Aquí comença la part divertida de la sortida, amb el terreny en perfecte estat, ens hi endinsem i aviat ens trobem amb alguna variant que han obert als dos punts més complicats del tram, i que segur que ajuda a que més d’un no es vegi amb l’obligació de posar peu a terra. Primera baixada del dia que ens va posant a punt pel que ens espera en els següents trams.

Com sempre que fem aquesta zona, enllacem aquest corriol amb el the Rock, segon tram del dia que tot i fer-lo sovint, ens continua  fent xalar com el primer dia.

Un cop reagrupats a la sortida, continuarem cap a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes, per endinsar-nos dins del Corriol Amagat. En aquest tram tenim varies opcions, però avui ens decantem per fer-lo fins al Turó Gros, tot just a l’entrada del corriol Gravetat Zero, que avui no farem.

Aquí, en Jordi S agafarà el rol de líder, i ens portarà per corriols de baixada fins a sortir als dipòsits d’aigua de sobre de Can Planes de la Muntanya, i ja posats on som, fem un parell de corriols que ens acaben de baixar fins a la masia de Can Planes.

Seguim amb en Jordi de cap de grup, i després de fer un centenar de metres per pista, tornem a entrar en zona de corriols. Tram divertit i revirat, el grup no anem gaire junts i en el primer trencall ja perdem a la meitat d’integrants, el que ens obliga a aturar-nos i recular fins a poder-nos reagrupar de nou.  

Altre cop junts, continuem el tram de corriols seguint en Jordi S. Tot perfecte, s’està a punt de doctorar com a futur líder de les sortides.....fins que li entra un dels seus rampells, i ens porta a provar una enfilada que mica en mica es va fent impossible de continuar dalt de les bicis. Ens estem tornant a enfilar cap a Can Planes per un corriol de pujada que es va complicant per moments. Acabem posant peu a terra i desfent el camí. El millor serà reprendre trams de corriols ja clàssics de camí cap a Can Company, i ja posats fer alguna foto.




A l’arribar-hi, travessem la carretera i començarem la tornada cap a Argentona. Entrem al Torrent de Sant Miquel, que presenta  tot un munt de fulles caigudes al terra, donant-nos una esplèndida estampa de la tardor.

Avui farem els trams de pujada més clàssics que ens han d’acabar pujant fins al Pla de l’Espinal, que travessarem de camí al Coll de Parpers.

Un cop a la carretera de Parpers, ens dirigim cap a la zona que coneixem com el Pessebre, per fer els trams de baixada final pel corriol de la Mercè, fins a sortir a sota de Can Roviró.

Només ens queda la baixada final cap a la riera de Riudemeia, i tornada rodant tranquil·lament per la riera cap a Argentona, amb un bon regust de boca desprès de la sortida d’avui, tot i haver de deixar de banda l’esmorzar habitual del grup, degut a les restriccions d’aquest maleit Covid-19.



Diumenge 25 d’Octubre 2020:

La matinada de dissabte a diumenge, esperem que sigui ja definitivament l’últim cop que ho hagin de fer, retrocedeixen  una hora les manilles dels rellotges, amb lo que al menys alguns aprofitarem per dormir una hora més. Encara que no tots, ja que en Jordi S segueix “enlluernat” com ahir, i mentre la resta ens trèiem les lleganyes dels ulls, ell a les 7 ja s’enfila cap a Burriac.

La resta, tot i les baixes, ens trobarem a la Plaça Nova a les 8. Avui som en Francesc M, Javier, Quim M, Toni P, Salva B, i com no, en Jordi S que ha baixat de Burriac i ja està amb les cames escalfades.

A aquesta hora també ha quedat a la plaça part del grup Bicigaló, que avui compta amb la presència d’en Pere B, que comença a donar les primeres pedalades ja recuperat del Covid-19.

Ens posem en marxa, i davant la ventolera que s’ha aixecat a primera hora del matí, decidim buscar alguna zona on estar més arrecerats. De seguida en Jordi S  salta amb la seva cantarella de costum: “Anem cap a Burriac?“ tot i que hi acaba de voltar fa poca estona,  però ningú hi posa pegues., així que rodem travessant Argentona cap a la Font Picant.

La primera enfilada del dia serà cap a la zona de les Encantades, i mentre pugem ens creuem amb algun runner que ha matinat més que nosaltres i ja està de baixada.El tram no és gaire ample i ens veiem obligats fins i tot a deixar que passin, amb lo que en Toni es queda mal aturat en un petit xaragall, però amb la e-bike no tindrà problemes per agafar-nos a la resta que no ens hem aturat.

Bé, no tindrà problemes si en el primer trencall no agafa el corriol de la dreta, quan la resta hem tirat a l'esquerra. Ens anem enfilant i no ens atrapa, alguna cosa no rutlla, així que abans d'arribar a la Barca ens aturem, i veient que no ve, deixem que en Jordi S i en Javier girin cua i mirin de trobar-lo. Desprès de quatre crits, una trucada de teléfon i uns 10 minuts aturats, aconseguim reagrupar-nos de nou. Ja podem continuar amb la sortida.

Seguim fins a sortir a la pista de Torre Ametller, i ja posats on som que menys que fer el bucle que ja és un clàssic de la zona, però quan estem a punt d’endinsar-nos al corriol, sona la segona cantarella d’en Jordi: “i si el fem del revés?”, doncs apa, ningú li torna a portar la contraria. Girem cua i fem uns metres de pujada per la pista, per entrar al corriol a l’inrevés, el que tenim clar que ens comportarà haver d’empentar la bici en un parell de trams que  en aquest sentit seran de pujada i no tenim cames per a fer-los damunt la bici.

Els primers trams és un petit puja-baixa, cap a Santa Elena d’Agell per continuar remuntant fins a sortir altre cop a la pista de Torre Ametller. Ja hem fet el bucle, però tenim clar que avui no hem fet la opció bona. Diuen que les coses s’han de provar al menys un cop a la vida, i ja ho hem fet.

Ara remuntem un centenar de metres per pista, i a l’igual que dissabte passat, tornem a seguir a en Jordi quan s’enfila altre cop per corriols cap al Turó dels Oriols. No està malament la pujada, encara que a força exigent, no en va és un tram d’uns 500 metres amb un desnivell de 80 metres+.

          

Un cop a dalt, ens deixem caure cap al Collet de Burriac, on encara remuntem uns metres més per la pista, fins als peus del castell. Aquí, en Jordi S ja té la feina feta i ens deixa. La resta ja podem continuar fent una sortida com cal, així que ens deixarem caure cap a la Font Picant de Cabrera, on remuntarem cap a la part  de sobre de la urbanització de Can Tolrà, per entrar altre cop en corriols de pujada fins a sortir a la Creu de l’Avellà.

Ara ens toca remuntar per pista cap a la zona del Turó de la Cirera, punt més alt de la sortida d’avui.

          

Un cop a dalt,  ens esperen trams de corriols de baixada que ens han de portar a sortir a la pista que puja cap al Coll de Gironella. Tram de baixada amb dues variants, que fem dividint-nos el grup, però cadascuna en més mal estat. Xaragalls per tot arreu, que en algun punt ens obliguen a parar doncs ens és impossible fer-ho dalt de la bici.

Al sortir a la pista, només en queda rodar tranquil·lament fins al Coll de Gironella. A la cadena, agafem sender de baixada, per fer una petita enllaçada de corriols mentre travessem la Brolla de l’Abril.

Continuem, pujant cap al Laberint del Bosc de Cabrils, on no ens donarà temps per a gaire meditació, doncs avui ni ens hi aturarem. Continuem cap a la Mútua, deixant-nos caure fins a Can Genís.

Aquí tornem a entrar en corriols, però amb una variant nova a l’inici que ens ensenyarà en Javier. Variant divertida, amb un parell de baixadors que avui alguns ens els hem mirat massa....

...però que segur que a la propera ocasió tindrem ocasió de fer-los ja sobre les bicis. Avui no tocava!!!

Aquesta variant ens deixa a la clàssica baixada cap a Can Blanc, i aprofitarem per aturar-nos a comentar les impressions, i com no, posar-nos-hi bé per a la foto.

Reprenem la sortida i en un tres i no res ja som  a baix de Can Blanc. Ara ens toca rodar per la pista fins a l’entrada del corriol del Roure i avall que fa baixada. Divertida i ràpida baixada travessant la zona de la Vinya del Truc, fins a sortir a baix de Ca n’Altafulla.

Ara ens dirigirem per la pista cap a Òrrius, per enfilar-nos cap a Can Guineu. Sembla que la opció triada és la variant de les esses que ens pujarà cap al Turó d’Aquença, o això entenem de la mena d’explicació que ens fa en Francesc M mentre el seguim, però res més allunyat de la realitat, ens deixem caure cap a la riera d’Òrrius, per un cop a baix, entrar al corriol que puja cap a la Pedra de la Fada.

Ja no recordo els anys que fa que no entràvem a aquest corriol, i un cop a dalt creiem recordar el perquè, aquí guanyarem 100 metres+ en 800 metres de corriol. De totes maneres, a excepció d’un parell de trams més exigents, encara es fa prou bé, sent el 100% ciclable, tot i tenir ja les cames força carregades.



Ja som dalt, i ja només ens queda baixar. Seguim cap al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres, i farem la baixada travessant la Brolla de Riudemeia fins a sortir a Can Boringues de Baix.

La sortida ja està llesta, rodem per la riera de Riudemeia, on ens deixarà en Toni P. Encara allargarà una mica més la sortida per gastar les tres últimes ratlletes de bateria de tornada cap a casa.

La resta rodem tranquil·lament cap a Argentona. Avui, els bars continuen tancats, ens quedem sense piscolabis de recovery, així que tancarem el gps a la riera i cap a casa.







No hay comentarios:

Publicar un comentario