lunes, 9 de agosto de 2021

Dissabte d'avaries, diumenge...els 3 mosquebtters!!!

Dissabte 07 d’Agost 2021:

Divendres vespre convocatòria de l’Oscar per whatsapp, i tot i ser primer dissabte d’Agost, on la gent ja té vacances, encara hi ha forces confirmacions. Així que com cada dissabte, a matinar i cap a la Plaça Nova.

Els primers en arribar, en Quico S i Salva B. Poc a poc va arribant en Pere C, Quim M, i Jordi F. L’Oscar avisa per whatsapp que serà baixa per problemes amb la roda de la bici, tot i que al final té solució, i l’esperarem.  

En Josep i en Robert tenen altres problemes, i seran baixa definitivament. Així, entre una cosa i l’altre començarem la sortida a quarts de 9. Tampoc podem tornar gaire tard, el que ens deixa poques possibilitats de ruta.

De moment anem cap a l’Agility, i decidim mirar de fer una Torrasa. Entrem a la riera, i rodem cap al Bell Recó. Abans d’arribar-hi, nou problema mecànic. El trencament d’un radi, deixa la roda d’en Quim sense ni una gota d’aire. Doncs apa, a arremangar-se i posar una càmera. 

  

Solucionat el problema, tocar continuar cap al Bell Recó, passar per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal. A l’igual que diumenge passat, passarem per sota del pont de la carretera de Parpers, i farem els primers metres de pujada d’avui pel Xaragall de l’Espinal, cap al Turó de Can Ribot, on tornarem a fer el corriol alternatiu que ens puja cap dalt de les Planes, evitant així el tram de pista que passa arran de les restes de la masia.

Un cop a dalt, seguim cap a sant Carles travessant la urbanització de baixada, fins passat el restaurant on farem el sender que ens baixarà fins a Ca l’Arumí.

Aquí en Quico i l’Oscar volen anar ja de tornada, amb lo que decidim no trencar el grup. Deixarem la Torrassa per a un altre dia. Entrem al corriol de sobre Ca l’Arumí, que farem de pujada fins a sortir a la carretera que baixa de Sant Carles cap a Santa Agnès de Malanyanes. Travessem la carretera, i a fer corriols travessant el Bosc de Can Poc cap al Pla de l’Espinal, i d’aquí, baixada fins al Coll de Parpers.

Un cop a la carretera, ara sí que en Quico i l’Oscar ens deixen, tornant per la carretera. La resta seguirem una estona més, encara ens enfilarem cap dalt de la pista a tocar de l’àrea de pícnic de Nostra Senyora dels Àngels. Rodem uns centenars de metres per la pista, fins a trobar l’entrada del corriol de Can Vinyamata.

A partir d’aquí, ràpida baixada per aquests divertits trams de corriols, que ens baixaran cap a Can Roviró sense més complicació, tret d’alguna esgarrinyada als braços d’algun esbarzer malagraït que no està content amb la nostra presència.

Un cop a can Roviró, baixada fins a la riera de Riudemeia, amb els últims metre pel corriol de la Nevera, on cada cop has de passar més ajagut, arribarà un moment que potser fins i tot haurem de baixar les tijes.

Feina feta, tornada per la riera, tancant la sortida a la Plaça del Molí, on encara tindrem temps de coincidir amb en Quico i l'Oscar. Una estoneta entaulats amb l'esmorzar de rigor, acompanyats també d'en Josep i en Robert que al final també han pogut sortir una estona.

Avui les avaries i d’altres problemes aliens al btt, han fet que fos un dia estrany. Fins i tot se’ns ha oblidat posar en marxa el gps, però tant se val, tot i ser una sortida curta i sense gaire desnivell, la companyia ben bé val la pena. 


Diumenge  08 d’Agost 2021:

Dissabte al vespre, convocatòria d’en Joan B sense pena ni gloria. Tothom de vacances o enfeinats. Al final haurem de confirmar, pobre es passa tota la setmana treballant, i un dia que no ha d’anar a la platja, no ens veiem amb cor de deixar-lo abandonat... ell mai ho faria... a més, no tenim ganes de tornar a fer una crònica virtual.

Així que matinem, i a primera hora tenim també la confirmació d’un “bonobici express” d’en Jordi S. Anem cap a la Plaça Nova, amb l’esperança que a última hora es despengi algú més.

Un cafetó matiner mentre es fan les 8, i al final només serem els 3. En Jordi F està llest per una nova sortida amb els Burriac runers, però abans encara té temps de recordar-nos algunes nocions bàsiques dels bons ciclistes.

Doncs apa, encetem la sortida cap a l’Agility, per travessar la riera i entrar al Torrent de Can Bellatriu. Primers senders cap a sobre de Can Marfà, amb enfilada per les arrels fins dalt del Camí de les Aigües. Travessem la pista, i altre cop corriols de pujada enmig del sotabosc cremat en l’incendi de a unes setmanes, cap a les roques de Sant Jaume de Traià.

Continuarem pels Avis Enginyers, uns trams de puja-baixa corriolaire, amb pujada final cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. D’aquí anirem cap a Can Vilardell, amb els últims metres enfilant-nos per dins del torrent, fins a sortir al Pi Gros.

Asfalt de pujada cap al Parc Forestal, i tot just passat el bar, a fer corriols de baixada fins a la Font dels 3 Raigs. Un cop a baix, a remuntar per la pista del Torrent Lluscà, fins a la sortida del Covid19, on ens hi endinsarem uns metres abans de tornar a sortir a la pista que ens pujarà cap a la urbanització de La Cornisa. Un altre cop uns centenars de metres d’asfalt, per acabar enfilant-nos per pista fins al Coll de Can Bruguera.

El “bonobici” d’en Jordi ja toca a la seva fi. Sembla que tornarem a estar unes setmanes sense compartir sortides, així que avui més que mai té sentit un dels seus selfies.

Apa, a partir d’ara ja només quedem dos. Continuarem la sortida per entrar als corriols de la zona de la Plana dels Brucs, que anirem enllaçant cap a Can Xerrac, mirant de fer alguna variant de baixada que ens acabarà portant a la Fonts dels Avellaners. Aquests trams ja els havíem fet fa uns mesos amb l’Ernest guiant als Bicigaló, i per sortir del sot vam haver de remuntar un tram de corriol empentant les bicis. Avui no serà diferent, pocs metres, però peu a terra, sí o sí.

Tornem a sortir a tocar de Can Xerrac, i ara mirarem d’investigar un tram de baixada que no recordem haver fet mai. Veient el track, passem altre cop molt a prop de la Font dels Avellaners, potser hagués estat bé mirar si hi havia alguna opció d’enllaçar-ho des de baix. Serà pràcticament mig quilòmetre de corriols de baixada per acabar sortint a una pista que ens és del tot desconeguda. No podem estar gaire allunyats de Canyamars, així que anem baixant per la pista, passem a tocar de Can Guitard. Uns metres més avall acabarem sortint davant la Hípica de Can Rimbles.

Aquí a la Vall de Can Rimbles, la temperatura és força agradable, però no ens hi quedarem gaire estona, només un centenar de metres per l’asfalt, i tornem a enfilar-nos cap dalt de Can Bruguera. Uns primers metres per pista, ebçvitant-la el màxim que puguem, fent alguns trams de corriols alternatius de pujada. Anem enfilant-nos cap al Turó d’en Rimbles, i a la part de dalt aprofitarem per passar per la Font de la Moreneta. No ens hi aturem, seguim cap a la Font de n’Oms, per anar fent els corriols clàssics que fem a moltes sortides per la zona, però avui a l’inrevés.

Acabem sortint a la zona dels Boscos de Can Gel. Tenim a tocar el corriol del Mossèn, el Wally, però no allargarem més la sortida. Seguirem enllaçant senders i corriols fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata. Uns trams més de corriols cap al Parc Forestal, enfilant-nos al Turó d’en Dori. Un cop dalt ja hem fet tot el desnivell positiu per avui, travessem pel dret el parc, i anem a buscar l’entrada dels corriols d’en Bellatriu.

En un pim-pam farem les diferents alternatives d’aquests divertits corriols, fins a sortir altre cop al Torrent de Can Bellatriu, tancant la sortida a la Plaça Nova.

Tot i les moltes absències hem gaudit d’una molt bona sortida... i encara no són les 11, així que tenim temps per a un piscolabis ràpid.

23,54 quilòmetres, amb els seus 1000 metres de desnivell+ al sac. Cap de setmana enllestit, a l’espera de que passi la setmana ràpid, i arribi el proper...que consti que no volem fotre pressa als que esteu de vacances!!!








 

No hay comentarios:

Publicar un comentario