domingo, 22 de agosto de 2021

Restriccions, Camino de Santiago, Pedals de Foc, btt a prop de casa...això és un no parar!!!

Després d’uns primers caps de setmana d’Agost on hem pogut anar gaudint de diferents sortides pel nostre entorn, arribem a mitjans de mes, amb una forta onada de calor, que fa que les autoritats competents publiquin al DOGC  tot un reguitzell de mesures restrictives davant del Risc Extrem d’Incendis Forestals.  


Això ens obliga a quedar-nos a casa, i deixar de banda el btt per uns dies. Al menys a alguns, perquè d’altres sembla ser que el que es diu a casa, no hi són...

...d’altres tampoc, però al menys es vesteixen de ciclistes, mentre corriolegen per la Costa Brava.

Un cop passat el cap de setmana, sembla ser que les temperatures ja no són tan extremes, i decauen les restriccions, amb lo que tornem a la normalitat. Uns treballant, i d’altres encara de vacances, mentre aprofiten per fer btt pels nostres voltants...

...o traient a passejar les flaques cap al Montseny...

...també en tenim que aprofiten aquest dies per fer una segona tongada del Camino de Santiago...

...i en Magret gaudint i patint de la Pedals de Foc, que mereix una menció apart desprès de la seva ressenya visual de l’experiència viscuda aquest dies.

Ahhhh, i es últims que s’han fet un fart de buscar corriols, i no sabem si estan celebrant que els han trobat, o apaivagant les penes de no haver-ho aconseguit. 

Entre una cosa i l’altre, arribarem a un nou cap de setmana, on els que hem estat menys atrafegats, tornarem a trobar-nos per a fer una mica de corriols.


Divendres 20 d’Agost 2021:

Tot i ser divendres, matinarem per a una nova convocatòria dels Bicigaló. Avui som en Pere C, Robert D, Oscar E, Jordi F i Salva B.

Aviat decidim que farem un clàssic, sortida cap a la Torrassa del Moro. Doncs apa, deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, entrant a la riera, per rodar cap al Bell Recó. Passem per sota del viaducte de la C60, per pujar a la carretera de Parpers, i entrar per la cadena, enfilant-nos pels senders i corriols mentre travessem les Malloles de Can Pins, de camí cap al Turó de Can Ribot.

Un cop a dalt, fem el corriol alternatiu que ens puja fins les Planes, abans de deixar-nos caure cap a Sant Carles. Uns quants corriols pel Bosc de Can Poc, abans de baixar cap a Ca l’Arumí, on hem de travessar la carretera, per enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous, rodant per la pista fins passada l’Ermita de Sant Esteve del Coll.

Aquí tornem a entrar en corriols, que anirem enllaçant de pujada fins a sortir dalt de la Torrassa del Moro. El bar està tancat i barrat, estem sols, així que una foto ràpida, i a tornar-hi. 

Seguim per baixar cap al Pla de la Bassa del Llop, abans de endinsar-nos dins dels corriols que ens baixaran cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on aprofitarem els trams nous de corriols oberts fa uns mesos enmig del bosc desbrossat...


...per a la sortida, enllaçar amb el tram final del Dragon Khan que ens baixarà fins al Sot de Can Bosquets. Travessem la carretera, i seguim baixant fins a Dosrius.

Deixem Dosrius, enfilant-nos per buscar l’entrada de dalt de l’alternativa de la riera. Farem uns metres més de pujada per pista, però potser evitarem algun tram d’esbarzers de la part de sota. Els últims metres pel Torrent de la Feliua ens faran sortir al Torrent de Manyans.

Ara sí que ja només ens queda rodar tranquil·lament per la riera cap a Argentona, on farem un bon esmorzar per refer-nos dels 25,61 quilòmetres d’avui, amb els seus 562 metres+. Una bona posada a punt de cara al cap de setmana que tenim pel davant.



Dissabte 21 d’Agost 2021:

Si és dissabte, tan se val que haguem sortit ahir, els Bicigaló no s’aturen. Així que, altre cop a matinar i cap a la Plaça Nova.

Avui serem en Pere C, Robert D, Oscar E, Jordi S, Francesc M i Salva B.

Deixarem la Plaça Nova amb dubtes de cap a on anar. De moment, cap a l’Agility, entrant a la riera i mentre rodem anem rumiant. Aviat surt la idea d’anar cap a Òrrius. Doncs apa, rodem cap a la riera de Riudemeia, fins passat Can Boringues de Baix, on farem la primera enfilada del dia, enllaçant corriols i trams de pista tot travessant la Brolla de Riudemeia.

A l’arribar per sobre dels dipòsits d’aigua d’Òrrius, ens enfilarem pel sender que ens puja cap a Can Guineu, tot i que abans d’arribar-hi, a en Robert no li costarà pas gaire enredar-nos per fer el Songoku de pujada fins dalt del Turó d’Aquença. Un cop dalt, ara sí ens deixem caure cap a Can Guineu, per fer un tram d’asfalt mentre baixem fins a la zona esportiva d’Òrrius.

Ara tornarem a fer corriols de pujada, aquest cop per la zona de les Palomeres, fins a sortir dalt de la pista, a tocar del Mas de Cèllecs. Aquí, uns trien ser més conservadors i rodar per la pista cap a la Plana del Fum, mentre d’altres ens enfilem una mica, per fer el corriol alternatiu a la pista fins a sortir a Can Tarascó.

Ens reagrupem a la Plana del Fum, aprofitant per fer la foto de la sortida.

Continuarem rodant per la pista cap a Cal Camat Vell. Fem un corriol alternatiu a la pista cap a Coll de Porc, on tornarem a fer corriols de baixada travessant el Bosc de Can Cardí, fins a sortir a Can Blanc.

Uns centenars de metres per la pista, abans d’endinsar-nos al corriol del Roure. Un curt tram de baixada, fins a trobar el primer trencall que aprofitarem per fer la última enfilada de la sortida cap al Coll de Gironella.

Un cop a dalt, altre cop a rodar per la pista, fent el tram alternatiu que voreja el Turó de Matacabres, abans de sortir al Pla dels Matxos. Anem a buscar l’entrada del DH, o l’Xtrem com l’anomenen alguns, i avall que fa baixada. Passarem per la Font dels Castanyers, la Font del Gavatx, per acabar sortint a Can Raimí.

Ara ens toca rodar pel mig de la riera de Clarà, cap al cementiri, tornant pel polígon, per entrar a Argentona per la Grumbe, on alguns encara tindrem temps d’entaular-nos una estona a la Plaça Nova, per gaudir de l’esmorzar de rigor. Avui ens ha quedat una altra bona sortida de 25,77 quilòmetres amb 662 metres+.



Diumenge 22 d’Agost 2021:

I arribem a diumenge. Nova convocatòria d’en Joan B al grup Bttargentona, amb lo que alguns tornem a matinar i cap a la Plaça Nova altra vegada.

Avui som en Joan B, Francesc M. Kiko P, Pere B i Salva B. Desprès de fer petar la xerrada, mentre alguns ens acabem el cafetó que ens ajuda a desempallegar-nos de les lleganyes, iniciem la sortida. Avui en Joan té ganes d’anar cap a la Torrassa del Moro. Tot i haver-hi anat divendres, cap problema, segur que el recorregut serà ben diferent.

Doncs apa, altre cop cap a l’Agility, entrant a la riera. Avui rodarem cap a la riera de Dosrius, fins al Torrent de Manyans, on busquem l’entrada al Torrent de la Feliua per fer l’alternativa a la riera de l’inrevés. Un darrera l’altre, anem resseguint el torrent, fins a arribar al petit pujadó que hi ha a la meitat del torrent, on en Pere  s’ha entossudit en donar espectacle a la sortida, inventant-se un “back flip”, que al Jocs Olímpics hagués estat mereixedor de la medalla d’or sense cap mena de dubte. És el que té mirar de treure la cala del cantó on no pots fer peu dalt d’una pujada. Per sort, res greu, una recepció perfecte amb tot el costellam, un cop amb el casc a terra, el mallot que canvia a color marró, i els vidres de les ulleres que tornarem a muntar en un tres i no res. Un showman en tota regla, i per anar al darrera del grup, hem tingut una visió privilegiada... i gràtis!!!

 Com només ha estat un petit ensurt, continuem la sortida fins a sortir a Dosrius, on entrem al torrent dels Rials, que resseguirem fins a travessar la carretera per entrar al Sot de Can Bosquets. Avui farem el Dragon Kahn de pujada cap a la zona del Penjat dels Garrofers, per seguir fent corriols fins dalt de la Torrassa del Moro.

Aprofitarem per menjar alguna cosa, mentre fem petar la xerrada. Avui sembla que ens hagin donat llengua, i entre una cosa i l’altra, estarem força estona aturats.

Un cop dalt de les bicis, seguint a en Joan farem una divertida enllaçada de corriols travessant el Bosc de Can Bruniquer, per acabar pels tobogans que ens baixen al Torrent de les  Roques Altes, ja a tocar de Llinars. De fet, el tram dels tobogans li hauríem de canviar el nom, doncs està en força mal estat, molt aixaragallat i amb algunes pedres que fan que el pas ja no sigui tant fluït.

A l’arribar a baix, en Joan i en Francesc s’intercanvien les bicis, abans de començar la remuntada de tornada. Uns centenars de metres de pujada per la pista, abans de tornar a entrar en corriols. Al capdavant en Joan amb la turbo Levo, seguit d’en Kiko, i al darrera en Francesc, que amb l’ajuda d’una pedra amagada sota la fullaraca ens ha demostrat com es fa un “front flip” casi bé en parat. Ostres, per un moment en Pere s’ha vist desmereixedor de la medalla d’or que porta penjada al coll desde primera hora de la sortida. Però que no pateixi, els de darrera hem tornat a gaudir gratuïtament de l’espectacle, però la plasticitat del moviment no ha estat tan espectacular com el seu, així que amb una medalla d’argent va que se les pela!!!

Com la sang no ha arribat ni al torrent, continuem amb la sortida, i ja no deixarem d’enfilar-nos per corriols fins sortir altre cop a la zona del Penjat dels Garrofers, on encara tindrem temps de resseguir corriols de baixada que ens portaran a sortir a la carretera de Can Bordoi.

Farem uns metres d’asfalt, abans d’enfilar-nos per poder trobar l’entrada del tram final del Dragon Khan, que ara ens tocarà fer de baixada. Abans deixarem passar a una parella en bici, on al noi, veient les tonalitats del mallot d’alguns, se li escapa un “¡¡Vaya revolcón!!”...observadors que són alguns!!!

Esperem un breu lapsus de temps, i cap dins. Ràpida baixada, on la parella tindrà a bé decantar-se i deixar-nos pas. Sense cap més incident, acabarem sortint al Sot de Can Bosquets, travessant la carretera, per baixar cap a Dosrius.

Avui farem l’alternativa clàssica a la riera, amb en Pere B tancant el grup, amb l’esperança de veure una mica d’espectacle, encara que estiguem al final de la sortida. No ha tingut sort, els pallassos han sortit a primera hora, i les actuacions finals han estat a càrrec de malabaristes professionals. Haurà d’esperar a una propera funció. Jajajaja

Un cop sortim al Torrent de Manyans, ja tenim tot el peix al cove. Només ens queda rodar tranquil·lament cap a la Plaça Nova, on tancarem els gps, i farem un més que merescut piscolabis per refer-nos dels 28,63 quilòmetres i 711 metres+ d’avui, acompanyats d’en Javier F... ahh, i per fi, en Joan deixarà la Turbo Levo, que ja va sent hora!!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario