martes, 12 de octubre de 2021

Sortides per Òrrius, La Pedra de les Orenetes , La Roca del Vallès....

Dissabte 09 d’Octubre 2021:

A la sortida d’aquesta setmana, per unes coses i altres, el grup Bicigaló segueix tenint forces baixes. De fet, només serem en Pere C, Pepe C, Jordi T, Quico S, Jordi S i Salva B.

Sense una ruta clara d’un inici, començarem com casi sempre deixant la Plaça Nova en direcció a l’Agility, i ens endinsem a la riera. Rodarem cap a la riera de Riudemeia, mentre fem cas a en Pepe que ens proposa anar cap a la zona d’Òrrius.

Doncs apa, rodem cap a la riera de Riudemeia, fins passat Can Boringues de Baix, on farem els primers trams de corriols de la sortida. Enfilada clàssica per la Brolla de Riudemeia, alternant corriols amb algun tram de pista, que ens ha de dur fins a sobre de la depuradora d’Òrrius.

Aquí ens trobem amb el sender que ens ha de pujar cap a Can Guineu, encara que abans d’arribar-hi, i com ja va sent habitual quan ens movem per la zona, anirem a fer el Songoku de pujada que ens portarà fins dalt del Turó d’Aquença. Tot i un parell de petits ensurts, un cop a dalt, ja sí que farem corriol de baixada fins a sortir a Can Guineu.

Continuem deixant-nos caure per la carretera cap a la zona esportiva, on buscarem tornar a remuntar pels corriols de la zona de les Palomeres, fins a sortir dalt de la pista a tocar del Mas de Cèllecs. A la sortida ens trobarem amb en Xavi B i l’Ernest que també han sortit i es dirigeixen cap a la Pedra de les Orenetes. No podrem deixar passar la ocasió per fer una foto.


Una breu xerrada, i continuem la sortida. Ara rodarem per la pista cap a Cal Camat Vell, de camí a Coll de Porc. Aquí tornarem a fer corriols, aquest cop de baixada pels trams més clàssics, travessant el Bosc de Can Cardí, i que ens baixen fins a Can Blanc.

Un cop a baix, uns metres de rodar tranquil·lament per la pista, mentre aprofitem per decidir com buscar la tornada. No costa gaire de convèncer a la colla per anar fins al corriol del Roure, endinsant-nos-hi sense aturades. Ràpida baixada fins a trobar el primer trencall, on agafarem l’alternativa de la dreta, per enfilar-nos cap al Coll de Gironella. Al tram final veiem l’entrada del corriol d’en Cata que es veu prou neta, però ho deixarem per a una altra ocasió, avui en tenim una altra al cap.

Sortim a la pista del Camí del Mal Pas, i hi  rodarem uns centenars de metres....

...de camí al Pla dels Matxos, encara que abans aprofitarem per passar pel corriol que voreja el Turó de Matacabres, amb lo que evitarem un petit tram de pista.

Hem arribat a l’entrada de l’Xtrem, i ja estem preparats per gaudir del seu divertit traçat, però abans en Jordi S ens deixarà, que ja va tard, i tornarà cap a Argentona pel corriol de les Figueres de Moro.

La resta reprenem la sortida, endinsant-nos dins del corriol, i cap a avall que fa baixada. Divertida i ràpida enllaçada de corriols, passant per la Font dels Castanyers i la Font del Gavatx, fins a sortir a Can Raimí.

Un cop a baix, ja només ens queda rodar per la riera de Clarà cap a la gossera. Travessem la carretera i rodem pel polígon amb la feina ja feta.

Com sempre, el gps es tanca a la Plaça Nova amb un bon esmorzar desprès de la bona sortida d’avui. 25,82 quilòmetres amb 647 metres+, que avui en Jordi T ens ha resumit magistralment!!!




Diumenge 10 d’Octubre 2021:

Dissabte al vespre, nova convocatòria d’en Joan B pels bttargentona. Tenim pendent la visita a la Pedra de les Orenetes, i demà no la podem deixar passar altre cop.

Matinem, i cap a la Plaça Nova. Avui serem en Joan B, Francesc M, Salva M, Javier F, Manel L, Pere B, Marc G, i Salva B.

Bé, aquests som els que estàvem tot just abans de començar la sortida, perquè a última hora també arriba en Joan V, que avui ens tornarà a acompanyar.

Doncs apa, deixem la Plaça Nova cap a l’Agility. Entrem a la riera, i a l’igual que ahir, rodarem cap a la riera de Riudemeia, per fer la primera enfilada del dia tot just passat Can Boringues de Baix, pels corriols que travessen la Brolla de Riudemeia. De totes maneres, avui farem els trams de pujada que ens pugen pel dret fins la part de dalt de les Gineteres. Pujada exigent que anem fent a un bon ritme, per continuar sense aturades cap al Turó d’Aquença, passant per la Pedra de la Fada.

Un cop a dalt, baixada cap a Can Guineu, i trams d’asfalt fins a la zona esportiva d’Òrrius.

Repetirem la pujada d’ahir pels corriols de la zona de les Palomeres, amb alguna petita variant tornant a sortir dalt de la pista a tocar del Mas de Céllecs. Només travessem la pista, i ja tornem a enfilar-nos per corriols cap a la zona de la Cabana del Moro.

A partir d’aquí ja ens trobarem els trams de baixada cap a la Pedra de les Orenetes. Tot just entrar-hi tenim un petit ensurt amb una caiguda d’en Joan V, sense conseqüències. S’aixeca, una espolsada i a seguir, com si fos un jovencell.  

Tenim per davant 2’5 quilòmetres de baixada, travessant el Bosc de Ruscalleda, amb trams força aixaragallats, pedres i arrels que ens faran treballar de valent. Tot i això, veient les cares un cop a baix, sembla que s’ha xalat força.


Aprofitarem també per fer un petit mos abans de continuar, i com no, fer la foto de grup.


Desprès de l’aturada, ens tocarà remuntar, i ho fem pel corriol que tenim a tocar, i que ja és un clàssic. Ens permet una pujada força assequible, tot evitant trams de pista. Un cop a dalt, tenim la opció de continuar enfilant-nos per la pista cap a Sant Bartomeu, o seguir a en Joan B que ens guiarà per una divertida enllaçada de corriols per la zona del Bosc Màgic de La Roca del Vallès.

Passarem per sota de la Pedra de l’Elefant, fins a sortir a la carretera que puja de La Roca cap a Òrrius. Travessem la carretera, i altre cop corriols de pujada cap a la zona de Can Planes, passant per la sortida del corriol The Rock.

Rodarem cap a sobre de la Pedra Foradada, per endinsar-nos dins del corriol Amagat, fins a trobar l’entrada de l’Slalom. Avui tampoc el farem, però sí la variant de la dreta que ens baixarà cap al corriol de la Creu, que haurem de fer de baixada.

Continuem enllaçant un corriol rera l’altre, mentre baixem cap a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys. Ja hem de buscar la tornada, així que entrem al torrent de Sant Miquel, aprofitant l’Star Wars que haurem de remuntar fins a sortir dalt del Pla de l’Espinal.

Un cop a dalt, passarem a tocar de les runes de la masia, baixant pel sender, amb un posterior tram de corriol, en direcció al corriol de la Font del Llorer. Hi passarem a tocar de l’entrada, però no ens hi endinsem. Continuarem pel sender que ens porta a sortir a la pista que puja cap a Sant Carles, on farem els últims metres de pujada de la sortida per anar cap a les Planes de Can Ribot.

Busquem l’alternativa de la Font de Javà, on podrem gaudir d’una divertida i ràpida baixada, que ens baixarà cap al Bell Recó. En aquests trams, cadascú ha baixat al seu ritme i el grup s’ha trencat. De fet, el proper reagrupament ja serà a la Plaça Nova.

Tanquem el cap de setmana, amb una molt bona sortida, de 34,63 quilòmetres, altre cop ratllant els 1000 metres+, que culminem amb un petit piscolabis. Uns refrigeris, amb quatre patates i olives. Avui no hi ha croquetes, més que res perquè algú ja les ha tastat fa una estona al Torrent de Sant Miquel!!!

I encara ens queda el proper dimarts, que és festiu!!!


Dimarts 12 d’Octubre 2021:

Diada de la Hispanitat, per tant festiu. Mentre a Madrid es fa la desfilada de les Forces Armades, nosaltres tenim la convocatòria d’en Quim M per sortir a desfilar pels corriols dels nostres voltants.

Avui serem ben pocs, de fet només matinarem en Quim M, Salva M i Salva B. A primera hora a la Plaça Nova també hi és en Rafael F, però no ens acompanyarà. Ja té altre colla que volen fer una sortida més rodadora.

No ens hi estarem gaire, tenim clar que no vindrà ningú més, així que engeguem la sortida rodant cap a l’Agility, i ja som dins la riera. Per anar bé, a les 11 hauríem de ser a casa, així que la sortida no pot ser gaire llarga. Dubtem de si anar cap a la zona de Can Bruguera per no allunyar-nos gaire, però sembla ser que a en Quim li fa gràcia anar cap a la Roca del Vallès. Fa algunes setmanes que no ens pot acompanyar, així que, cap a La Roca s’ha dit.

Rodem cap a la riera de Riudemeia, entrant al Fondo de la Gallega, per fer els primers metres de corriol per la Nevera, tot i la fresca que fa a aquesta hora. Ja anirem escalfant-nos a mesura que ens enfilem cap a Can Roviró, per continuar pels corriols que ens pugen cap  Can Vinyamata, amb últims metres de sender fins a sortir a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Uns metres per la pista, i altre cop pujada per corriol tot travessant el Bosc de Can Païssa, de camí al Bosc de Ca l’Argent, fins a trobar l’entrada de l’Amic Invisible. En aquests trams ens trobem amb dos coneguts d’en Salva M que ens acompanyaran una estona. De fet, els seguirem a ells, doncs volen fer el corriol de la Vacuna. Fa dies que no hi passem, i avui podrem comprovar en quin estat es troba. Fa dies que el terreny està força millor, i el podrem resseguir tot dalt de les bicis sense gaires problemes, tot i algun punt força tècnic.

L’enllaçarem amb el The Rock, on el grup es va animant, i costa seguir el ritme del capdavant. A la sortida, ens dirigim cap al Bosc de Can Planes, entrant al corriol Amagat, que avui  enllaçarem amb el Cagando Blando, deixant-nos ja a tocar de la Roca del Vallès.

Haurem de fer uns metres per la pista cap a la Masia de Can Planes, on els dos nouvinguts ens deixaran. Volien fer el corriol de la Lola, i aprofitem per indicar-los on poden trobar l’entrada.

Nosaltres continuem per la clàssica enllaçada de corriols d’en Salva M per la zona. 

Volem variar la tornada respecte a anteriors sortides, així que  remuntarem pel corriol de la Creu, fins a sortir altre cop a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes.

Anem pujant, passant a tocar de les runes de Can Ronses, cap a sobre de Ca l’Argent, on ens espera un tram de torrent exigent ple de rocam que ens portarà cap a Can Segal. Aquí és difícil no posar peu a terra en algun punt, sort que només són uns pocs metres.

Continuem de pujada fins a sortir al Coll de Sant Bartomeu. Travessem la carretera, i tot just passada l’ermita tornarem a fer corriols que ens portaran a sortir a Can Tarascó.

Haurem de recular uns metres per la pista cap al mas de Céllecs. Aquí ens trobem amb en Toni P, que també ha sortit una estona. Ens comenta que hi ha un corriol també de baixada cap a la Pedra de les Orenetes, i que potser encara no hem fet. L'ha de acabar d'investigar, així que per properes sortides, a veure si torna al ramat i ens hi porta.

Seguim amb la sortida fins a trobar l’entrada dels corriols que haurem d’enllaçar travessant de baixada la zona de les Palomeres. Ràpida i divertida baixada fins a sortir a la zona esportiva d’Òrrius.

Continuem de pujada per l’asfalt de la carretera, en direcció a Can Guineu. Volem enfilar-nos cap al Turó d’Aquença, però ho farem aprofitant el corriol del Songoku. Potser estem allargant una mica la ruta, però la pujada és força més amena.

Un cop dalt del turó, ja només ens queda baixar. Primer cap a la Pedra de la fada, continuant cap al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres, amb divertits i ràpids corriols finals mentre travessem la Brolla de Riudemeia.

Un cop a baix, trencament a la cadena de la bici d’en Salva M, que s’haurà de reparar posant-hi una tanca ràpida.

Són ja dos quarts de 12. Ja fa una estona que hauríem de ser a casa, així que deixo a en Salva M a les bones mans d’en Quim M, per solucionar l’avaria, que de ben segur han pogut fer en un tres i no res....o això espero!!!!

Al final ha sortit una volta força maca. 33,42 quilòmetres i uns 900 metres+. Llàstima de les moltes baixes d’avui, però segur que ja ho recuperarem el proper cap de setmana.







No hay comentarios:

Publicar un comentario