sábado, 11 de diciembre de 2021

Comencem Desembre amb el llarg pont de la Puríssima.

Comencem Desembre, i tenim per davant 5 dies festius, aprofitant el Pont de la Puríssima. Tot i això, les sortides no seran com ens podriem imaginar d'un principi.

De moment, comencem dissabte sense convocatòries, ni missatges de whatsapp dels Bicigaló, ni els Bttargentona, així que ens quedem amb el dubte si hi ha hagut sortida, o no.

Diumenge tornarem a la normalitat. La convocatòria dissabte a mitja tarda ja fa presagiar que hi ha ganes de bici.

Com sempre ens toca matinar, i aprofitant que arribem d’hora, en Joan B, Miquel Àngel i Salva B farem un cafetó, mentre va arribant la resta del grup. En Francesc M, Pere C, Pepe C, Salva M, Quim M, Pere B i Jordi S ens reclamen per iniciar la sortida. El que no sé és a que venen tantes presses , quan hi ha algú que s’ha deixat el casc a casa, i ve mig disfressat de castanyera. Menys mal que som comprensius amb la canalla, i començarem a rodar pel Carrer Gran, per a que torni a guarnir-se com un bon ciclista, i deixarem Argentona pel carrer Sant Narcís, entrant al Torrent de les Caques.

Baixem cap al Torrent del Collell, i la primera enfilada del dia serà cap al Rocar d’en Serra, fins als dipòsits. Uns trams més planers, ens portaran a la baixada per corriol fins a sortir al Cementiri de la Vall de Clarà.

Travessem la carretera, entrant al polígon industrial. Ara ens toca rodar cap a la riera de Riudemeia, entrant al corriol de la Nevera, abans de tornar a enfilar-nos cap a Can Roviró. Aquí ens endinsem dins dels corriols que ens aniran pujant cap a Can Vinyamata, amb tram final fins a sortir a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Uns centenars de metres per la pista, i altre cop pujada per corriols tot travessant el Bosc de Can Païssa. Anem a buscar el primer corriol de baixada del dia, que serà el de la Lola, però abans deixarem que en Salva M ens faci de líder en una divertida variant just per sobre de la Pedrera, i que ens acabarà portant cap a l’entrada de la Lola.

Ja hi som dins, amb un parell de punts que a alguns se’ns atravessen a l’inici, fins i tot posant peu a terra que no cal fer-nos mal. La resta del corriol ja el fem sense problemes. Trams divertits que anem fent a un bon ritme. Avui no el farem sencer, deixarem els trams finals per a un altre dia, i farem una petita enfilada per corriol que ens portarà a l’entrada de l’Amic Invisible.

Un cop tots reagrupats hi entrarem, però ja que el terreny està espectacular, avui aprofitarem per fer La Vacuna. Trams amb algun punt més tècnic, però que amb una mica de cura farem dalt de les bicis.

Sense aturades, anirem travessant el Bosc de Ca l’Argent enllaçant corriols, i el proper serà el The Rock. Corriol que farem a un ritme ràpid, aprofitant també que algun biker es decanta per deixar-nos pas.

A la sortida, tenim el corriol que anomenen “Aquí Perdí el Hacha", però en Jordi S ens ha de deixar, el seu "bono-bici"d'avui s'està esgotant. La resta, cap dins!!! No es perd ni un moment resseguint el seu traçat, que ens portarà al Torrent de Can Santpere, per reagrupar-nos al sortir a la carretera que baixa d’Òrrius a La Roca del Vallès.

Ara tenim un centenar de metres d’asfalt, abans de tornar a entrar en corriols de pujada que ens portaran fins a la sortida del The Rock. Un cop a dalt farem una breu aturada, que aprofitem per fer alguna foto...


...mentre alguns mengen alguna cosa, i d'altres s'ho miren.

 

 Continuem pujant, passant a tocar de les restes de Can Ronses de camí a l’entrada del Gusiluz. Segon cop que el fem tot sencer, i avui el gaudim més que la passada anterior. Tot i això, només en Miquel Àngel es deixarà caure pel baixadó final que surt al Torrent de Can Companys, part final del conegut com a CDR. La resta farem una petita alternativa a la dreta que l’evita. Si no el tornen a tancar, segur que serà un pas obligat a les nostres sortides per la zona.

En un tres i no res ja som a la carretera de Parpers. Uns metres per l’asfalt, i de seguida ja tornem a ser dins de corriols. Ara ens toca remuntar pels trams clàssics que ens tornen a portar cap a la zona del Bosc de Can Planes, passant pel corriol de la Creu, i fent un petit tram del Calipso a l’inrevés.

Un cop a la Pedra Foradada de Can Planes, ens endinsarem dins del corriol Amagat que resseguirem cap al Turó Gros. Tornarem a dirigir-nos cap al Bosc de Ca l’Argent, passant altre cop a tocar de les restes de Can Ronses, mentre ens enfilem, ja de tornada, cap al Turó del Morro del Gall.

Anem de pujada pel Bosc de Can Païssa, passant a tocar d’on d’aquí pocs dies muntaran el pessebre. Anirem fent corriols fins a sortir a la pista a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

La tornada la fem pel corriol de la Mercé, on avui tornem a baixar a un molt bon ritme, tot i haver-nos d’aturar en un punt per evitar un pi caigut que ens barra el pas.

Sortim just per sota de Can Roviró, i avabem deixant-nos caure altre cop fins a la riera de Riudemeia.

Ja només ens queda rodar més o menys tranquils cap a la Plaça Nova, tancant la sortida amb un piscolabis, mentre fem petar la xerrada, el que ens tindrà entaulats més estona de l’habitual.

 Cap problema, i més quan estàs en bona companyia desprès d’haver gaudit d’una més que bona sortida.


Força més allunyats estan en Josep, Robert D, Oscar E, que avui han aprofitat per fer la travessa Vic-Argentona.


I mentre aquí gaudim d’una temperatura més o menys agradable,  i segur que força més baixa a Vic...en Tino LL fa els corriols de Fontanera d’una manera força diferent a quan hi vam estar a l’estiu.


Dilluns 6 de Desembre, dia de la Constitució no hi ha hagut convocatòries. Tot i això, en Francesc M, Kiko P i Jordi S han aprofitat la festivitat per fer una volta...

...i en Miquel Àngel, tampoc s’ha pogut estar quiet a casa.


Dimarts, alguns fan pont, així que part dels Bigicaló ho aprofitaran per sortir una estona.

I dimecres, últim dia festiu, on fins i tot sembla que han fet festa les convocatòries de whatsapp, el que ens tranquil·litza als que no hem tingut festa aquests dies... fins que en Joan B no se n’ha pogut estar de fer-nos dentetes amb la sortida que s’ha marcat , fins i tot amb un tram de corriol nou.

 

Així tanquem aquest llarg pont, a l’espera del que ens depararan els propers 3 caps de setmana que queden del 2021.




 




No hay comentarios:

Publicar un comentario