miércoles, 22 de diciembre de 2021

Corriols evitant la Transcorredor-Christmas Bike

Diumenge 19 de Desembre 2021:

L’any està arribant a la seva fi, i aquest pot haver estat l’últim cap de setmana de btt del 2021. El proper cap de setmana és Nadal i Sant Esteve, fet que per a molts ens farà canviar la bici pel àpats familiars d’aquets dies, i el següent cap de setmana ja entrem al 2022.

De moment aquest cap de setmana no ha començat gaire bé, per una caiguda d’en Quim M a l’inici de la sortida, de les que anomenem “tontes”, i que moltes vegades solen ser les pitjors. El grup s’entornarà cap a Argentona, i en Quim cap a l’hospital a que li facin un cop d’ull a l’espatlla. A hores d’ara ja sabem que haurà de passar per quiròfan, el que el mantindrà allunyat de les sortides per a una temporada. Molts ànims Quim, i a cuidar-se per a poder retornar com l’au Fènix... això sí, amb la Yeti!!!

Diumenge se celebra una nova edició de la Christmas Bike, que aquest any l’han fusionat amb la Transcorredor, així que la zona entre Mataró, Argentona i Dosrius estarà atapeïda de bicis. De fet, entre elles estarà la d’en Francesc M, i ves a saber si alguna més.

Tot i això, dissabte al vespre nova convocatòria d’en Joan B per trobar-nos a les 8 a la Plaça Nova. Diumenge els més matiners serem en Joan B, Toni P, i Salva B. Mentre estem fent el cafetó, arriben en Pere B, Jordi S, Javier F, i Eloi I.

Tenim clar cap a quina banda no podem anar, així que en principi decidim anar cap a la zona de la Roca del Vallés. Doncs apa, a pedalar!!! Com les últimes sortides, deixem la Plaça Nova anant cap a la Plaça de Vendre. Sortim d’Argentona pel Torrent de les Caques, per fer els primers corriols cap al Torrent del Collell.

A partir d’aquí ens comencem a enfilar cap al Rocar d’en Serra, mentre anem resseguint les cintes que han col·locat la gent del Grup de Muntanya d’Argentona. Aquesta colla no saben estar-se quiets, i avui han planificat una caminada solidària per a la Marató de TV3, que aquest any va per a la Salut Mental.

Altres dies fem corriols que ens baixen cap al cementiri de la Vall de Clarà, cosa que en un principi  seria raonable per anar cap a la zona de La Roca, però avui continuem seguint les cintes de la caminada, el que ens portarà de pujada cap a la zona de la Bandera, amb algun petit tram on no tindrem prou esma, i haurem d’empentar la bici uns metres.

Un cop a dalt, fem corriols més o menys planers, per acabar deixant-nos caure cap a la Font d’en Quico. I quan estem aquí, ja tenim el “déjà vu” de sempre, primers metres de corriol per anar a buscar el corriol Xtrem de pujada... quins collons de fer-lo a l’inrevés, amb lo divertit que és de baixada!!!

Un cop a dalt, uns metres de pista cap al Pla dels Matxos, on farem uns dels trams més divertits de la sortida. Aquí, com la setmana passada, entrarem als corriols de baixada que travessen la Brolla de l’Abril, però avui, a mitja baixada no remuntarem cap al Coll de Gironella, seguirem de baixada cap a Can Raimí. Trams que feia molt de temps que no hi passàvem, potser des del dia en el que vam trobar a un biker mig perdut, i que desprès de demanar-li que ens fes una foto, se’ns ha enganxat com una paparra. Baixada molt divertida, sense punts excessivament tècnics, que de ben segur tornarem a fer ben aviat, i que utilitzant la toponímia de Strava, a partir d’ara anomenarem “aquí conocí a Miquel Ângel”.

Ja som a tocar de Can Raimí, i ara ens toca remuntar. Ho fem amb uns primer metres de pista, per de seguida entrar en trams de corriols que ens portaran fins a dalt de Ca n’Altafilla a tocar d’Òrrius... o millor, com diu en Pere B, a tocar de Can Manyana, i té tota la raó, per a un cop que se sap situar!!! Jajajaja

Un  cop dalt de la pista, encara farem un petit tram de corriol a tocar de Ca n’Altafulla, que ens evitarà uns metres de pista. Continuem cap a Òrrius, on a tocar de la carretera hi han deixat un tió ben maco, i on no ens hi podrem estar d’aturar-nos per fer-nos-hi una foto.


Uns minuts, uns plàtans i unes barretes més tard, reprenem la sortida, deixant-nos caure per la carretera cap a la zona esportiva, on ens començarem a enfilar pels corriols de la zona de les Palomeres. Trams que fem assíduament a les nostres sortides per la zona, encara que avui, al tram final abans de sortir a la pista, en Jordi S agafarà el rol de líder. El seguirem mentre ens porta per sota de Ca La Mort, enllaçant amb altres trams de corriols que la majoria no havíem fet mai, i que ens ha d’acabar pujant fins a la pista que va cap a Cal Camat Vell. Fins i tot aprofitarà per fer-nos alguna foto als atmosfèrics...

...mentre les e-bikes surten força més il.luminats.


Un cop sortim a la pista, reculem i ens tornem a endinsar dins del corriol per fer-lo ara de baixada, altre cop cap a Ca La Mort, on després d’un petit intent d’investigar un tram de corriol que només ens porta a fer un bucle, continuarem per enfilar-nos, ara sí, fins a sortir dalt de la pista que va a Sant Bartomeu.

L’anar a La Roca del Vallès, ja fa estona que sabem que només ha quedat en una quimera. Hem de buscar tornada, i com avui no ens acompanya en Miquel Àngel, la opció de Can Vinyamata queda descartada. Decidim enfilar-nos uns metres, i fer els corriols alternatius a la pista fins a sortir a Can Tarascó.

Ara ens tocarà rodar per la pista fins al creuament de Cal Camat Vell, de camí a Coll de Porc, per a deixar-nos caure fins a les restes de Can Genís. Ens enfilarem cap a la Mútua, amb baixada final per corriol que ens porta al Coll de Gironella.

Rodem per la pista, fins al corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres. L’enllaçarem amb el que ens enfila al Turó de l’Esquei del Ros, on ens trobem amb alguns caminaries que estan seguint el track del GMA.

Ens hem enfilat dalt del Turó per, ara sí per fi, poder gaudir del corriol Xtrem de baixada. Al tram inicial haurem d’aturar-nos al trobar a dues motos que estan provant a fer-lo de pujada sense gaire traça. A partir d’aquí, tot i alguns punts força malmesos per les motos, ens deixarem caure en ràpida i divertida baixada, passant a tocar de la Font dels Castanyers i la Font del Gavatx, fins acabar sortint a Can Raimí.

Ja no ens complicarem més, tornem per la riera de Clarà cap al cementiri, travessant la carretera per entrar al polígon, on ja no ens queda més feina que rodar tranquil.lament fins a la Grumbe.

Avui no hi ha gaire pressa, i la temperatura és més agradable que setmanes passades, així que tanquem la sortida a la Plaça Nova amb un petit piscolabis.


28,38 quilòmetres, ratllant altre cop els 1000 metres+, que potser han estat els darrers del 2021... a no ser que per Sant Esteve fem alguna escapadeta per cremar els torrons.









No hay comentarios:

Publicar un comentario