domingo, 12 de diciembre de 2021

Sortida a caçar birres, torrons i neules.

Diumenge 12 de Desembre 2021:

Després de l’enèsim dissabte que no podem acompanyar als Bicigaló a la seva sortida, mirarem de fer una convocatòria per diumenge als Bttargentona.

El Covid, i els “no puc” seran les causes que faran que la convocatòria tingui poc èxit, de fet només en Joan confirma amb un missatge poc aclaridor de “Demà zona Sant Bartomeu  amb piscolabis a les 11 amb en Lozano, Jordi Ruiz, etc”. Collons, no entenc res...la sortida serà per la zona de Sant Bartomeu? Quins corriols hi farem? A les 11 serem a la Plaça pel piscolabis amb en Lozano i companyia?. Sort dels missatges privats de whatsapp que ens ajudaran a posar les coses al seu lloc.

A Catalunya tenim la tradició d’anar a caçar el tió amb la quitxalla. Un tronc sec i vell que antigament obsequiava als infants amb llaminadures, alguna petita joguina, així com menjar i torrons que es farien servir pels dinars de Nadal i Sant Esteve.

Actualment la cosa ha variat força, a la majoria de llars el tió apareix al menjadors com obra d’encanteri, els  infants l’embafen a menjar per a que cagui força el dia de Nadal, i fins i tot alguns ja no tan infants també hi col·laborem, a veure si el proper 25 de Desembre tenim sort i obre una mica més l’esfínter, per cagar-nos una bici nova.

Així que, de moment, matinem com cada diumenge i cap a la Plaça Nova. En Piu i la colla de runners ja són a punt de començar la seva sortida s’avui, també hi ha l’Eloi I amb altres bikers que no ens són coneguts... i de la nostra colla, només en Toni P que està esperant-nos per fer el cafetó.

De seguida en Joan ens explica que en Francesc L, Jordi R, i en Dani Q ahir van amagar torrons i neules a la zona de Sant Bartomeu, i avui ens hem de trobar a les 11 a l’ermita per trobar-les i donar bon compte d’ells.

Doncs apa, deixem la Plaça Nova pel Carrer Gran , i com ja va sent un costum a les últimes sortides, sortirem de la vil.la pel Torrent de les Caques. Primeres enfilades cap al Rocar d’en Serra fins als dipòsits, però avui seguim de pujada cap a la Bandera. Un cop a dalt, corriols de baixada cap a la Font d’en Quico, on ens trobem amb en Pep F, Joan LL i alguns altres components dels Bicicorriols, amb lo que després d’una breu xerrada ens posarem a rodar tots junts una estona.

Ens anem enfilant, fent altre cop trams del corriol Xtrem de pujada fins a sortir a la pista del Camí del Mal Pas. Uns trams de corriol ens portaran cap al Pla dels Alemanys, on ens separem dels Biciorriols. En Toni P té dubtes d’on s’agafa un corriol que vam fer un cop de baixada cap a Can Ferreters, i l’anem a buscar. De seguida el trobem, però com no l’hem de fer, girarem cua altre cop cap a la pista.

Pugem per la pista cap a la zona del Pla dels Matxos, on en Joan ens porta a fer un tram de corriols que van fer a l’ultima Burriac Xtrem. Primers trams de baixada que ens enllaçarà amb el bucle que tan li agrada a en Francesc M, per al final, fer-nos remuntar per pista altre cop cap al Pla dels Alemanys.

Ja hi hem passat 3 cops, així que ja va sent hora de abandonar la zona. Tornem a pujar per la pista cap al Pla dels Matxos, entrant al corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres. Aquí agafa el rol de líder en Toni P, només entrar-hi, trenquem a la dreta, deixant-nos caure per corriols mentre travessem la Brolla de l’Abril. Baixada divertida, tot i que ja anem rumiant que això ens porta a remuntar altre cop per corriol cap al Coll de Gironella, on hi ha algun punt en que els xaragalls no et permeten pedalar i haurem de baixar de la bici. De fet, només serà en 2 petits punts, i acabarem enfilant-nos força decentment fins a sortir dalt de la pista.

Un cop al Coll de Gironella, entrem a la cadena amb primers trams de baixada, per acabar enfilant-nos altre cop fins a sortir al Laberint del Bosc de Cabrils, on avui no havent-hi en Jordi S, l’aturada serà tan breu que casi bé no dona temps a fer cap foto.


D’aquí en un tres i no res, rodant per la pista, anem cap a la Mútua, deixant-nos caure cap a Can Genís, de camí a Coll de Porc. Ara tenim per davant corriols de baixada travessant el Bosc de Can Cardí, i avui ho farem pels trams que a Strava anomenen el Down Blanc. El terreny continua estant en perfecte estat, tot i això, el pendent als trams més tècnics del corriol ens obliga a alguna petita derrapada. Aprofitarem també una petita aturada per fer la foto del mini-grup. 


Reprenem al marxa, deixant-nos caure fins a sortir a Can Blanc. Uns metres per la pista per anar a buscar la baixada cap a Òrrius. Tenim la opció de fer el corriol del Roure, però en triarem una altra. A Strava s’hi posa uns noms de corriols força estranys, “aquí perdí el hacha”, “aquí conocí a tu prima”, doncs als trams de corriols que farem ara els podríem anomenar “aquí vaig rebentar el disc de fre de darrera”. Divertida i ràpida baixada travessant la zona de la Vinya del Truc, que ens acaba baixant fins a Ca n’Altafulla.

Ara rodem cap a Òrrius, amb una petita encigalada d’en Toni P per la zona del cementiri, abans de baixar per l’asfalt cap a la zona esportiva.

Són dos quarts d’onze i hem d’anar pujant cap a Sant Bartomeu. Ho farem pels corriols de la zona de les Palomeres que ens pujaran fins dalt de la pista a tocar del Mas de Cèllecs. Al tram final, unes e-bikes ens empenten per darrera, fent-nos augmentar el ritme, però els hem de perdonar doncs a elles les empenta en Jordi R, Francesc L, Dani Q i en Ricard.

Un cop dalt tots junts, ens enfilem als corriols que ens portaran ja cap a Sant Bartomeu tot vorejant la pista.

No ens costarà pas gaire trobar les viandes amagades, els senglars no les han trobat, així que en breu seran nostres. Torrons, neules i còctel de fruits secs, que ajudarem a baixar amb unes cerveses... el que amb  el temps pot arribar a ser una nova tradició nadalenca del món del btt.

Mentre estem atrafegats en aquesta dura tasca, arriben a l’ermita en Kueka, i l’Uri Noe que estan posant al límit les seves bicis per la zona.

Aprofitarem també per fer la foto de grup abans de recollir trastos i preparar la tornada.



Pugem dalt de les bicis, i entrem als corriols per sobre de la pista que resseguirem fins a sortir s Can Tarascó. A partir d’aquí, pista fins al creuament de Cal Camat Vell, de camí a Coll de Porc, on tornem a fer corriols de baixada, altre cop travessant el Bosc de Can Cardí fins a sortir a Can Blanc.

Rodem per la pista cap a l’entrada del corriol del Roure, i cap dins. Uns centenars de metres més avall, trencarem a l’esquerra per enllaçar amb el corriol de baixada cap a Ca n’Altafulla que hem fet una estona abans.

Continuarem uns metres per la pista, per entrar al corriol que ens ha de baixar cap Can Raimí, amb algun crit i més xerinola de l’habitual, provocat probablement per les neules i torrons que acabem de menjar.

Un cop a Can Raimí, corriol vorejant la riera de Clarà, amb enfilada final cap als dipòsits d’aigua per acabar baixant a Argentona per la Vinya d’en Serra.

El que a primera hora tenia pinta de ser una mitja “patxanga”, s’ha acabat convertint en poc més de 31 quilòmetres de molt bona i exigent sortida, amb 1100 metres+, amb piscolabis Nadalenc inclòs.

Donar les gràcies a en Jordi R, Francesc L, Dani Q i Ricard per la convidada Nadalenca. Haurem de tenir en compta aquestes caceres Nadalenques per a als anys futurs.






No hay comentarios:

Publicar un comentario