viernes, 18 de febrero de 2022

Corriols amunt i avall per Òrrius i la Torrassa.

Dissabte 12 de Febrer 2022:

Desprès del cap de setmana passat, on per unes coses i altres, de quilòmetres en bici en vam fer ben pocs, aquest tornarem a la normalitat, i de moment comencem dissabte amb una nova trobada dels Bicigaló.

Aquests dies la temperatura ha pujat força, i a les 8 a la Plaça Nova el termòmetre marca 9ºC. Avui serem en Pere C, Pepe C, Oscar E, Robert D, Josep, Quico S, Manel V i Salva B.

Ja hi som tots, doncs apa, marxem de la Plaça Nova cap a l’Agility, deixant als operaris de la brigada municipal que segueixin amb el soroll eixordador dels seus bufadors.  

Tot just entrar a la riera decidim que podríem dirigir la sortida cap a la zona d’Òrrius, així que rodarem cap a la riera de Riudemia per, tot just passat can Boringues de Baix, fer els primers trams de corriols de pujada per la Brolla de Riudemeia. No ens enfilarem cap dalt del dipòsit de sobre les Ginesteres, farem un petit puja-baixa acabant per sobre de la depuradora d’Òrrius, on ara sí, que farem la remuntada final fins a sortir a Can Guineu.

Ja som a Òrrius, i ens deixem caure per l’asfalt cap a la zona poliesportiva. Aquí tornarem a fer trams de pujada, resseguint els corriols de la zona de les Palomeres.

Avui no acabarem pujant a la pista a tocar del Mas de Cèllecs, abans agafarem trencall a l'esquerra que ens portarà a sortir a la pista, just per sota de Ca la Mort, encara que només ens hi estarem uns pocs metres. De seguida tornem a endinsar-nos en corriols durant casi bé un quilòmetre. Bona manera d’evitar la pista, amb trams força amens, tot i ser de certa pujada. Això sí, un cop a la sortida no tindrem més remei que rodar per la pista cap a Cal Camat Vell.

D’aquí, anem cap a Coll de Porc, però primer rodarem per la pista cap a Ca l’Arcís, per enfilar-nos al Pla de les Garses, on podrem fer algun petit tram de corriol de baixada.

Un cop a Coll de Porc farem la primera baixada amb cara i ulls de la sortida. Corriols travessant el Bosc de Can Cardí, fins a sortir a Can Blanc. Divertits trams de baixada, que avui fem més lent de lo habitual fent el trenet darrera un altre grup de bikers.

Ara en un tres i no res, rodant per la pista, ens plantem a l’entrada del corriol del Roure, i apa cap dins!!! Tenim per davant una ràpida i divertida baixada per la zona del Vinya del Truc, que ens potarà a sortir a tocar de Ca n’Altafulla.

Ja estem de tornada, i aprofitarem per fer els últims trams de corriol de la sortida mentre baixem cap a Can Raimí.

Un cop a la urbanització, rodem pel Bosc d’en Cabot, fent els últims metres per la riera de Clarà, fins a sortir al cementiri de la Vall de Clarà.

Travessem la carretera, i rodem pel polígon cap a Argentona, tancant la sortida altre cop a la Plaça Nova.

Tot i estar mig ennuvolat, no deixarem perdre l’esmorzar Bicigaleru. Ha estat una bona sortida, i una bona estona d’entaulament, tant, que ni hem pensat en fer cap foto... això, o que avui en Magret no ens ha pogut acompanyar... ens té massa ben acostumats a fer de paparazzi del grup!!!



Diumenge 13 de Febrer 2022:

No hi ha respir, dissabte al vespre nova convocatòria d’en Joan B que ens farà matinar altre cop per ser a les 8 a la Plaça Nova.

Aquest diumenge som en Joan B, Francesc M, Toni P, Javi F, Miquel Àngel, Pere B, Jordi S i Salva B.

Ja a la Plaça Nova decidim que avui anirem cap a la Torrassa del Moro, i amb aquesta intenció comencem a rodar cap a l’Agility, entrant a la riera, rodant cap al Bell Recó. Passarem per sota del viaducte de la C60, per entrar al Xaragall de l’Espinal, i un cop passem pel pont per sota de la carretera de Parpers, tenim la primera enfilada del dia pel Xaragall de Can Pins.

Trams de pujada a bon ritme, potser massa i tot, tenint en compte que encara tenim molta sortida pel davant. Enllaçarem amb l’alternativa de la Font de Javà, mentre continuem de pujada cap Can Ribot.


El capdavant del grup ha pujat a un ritme intens, mentre alguns afluixem per anar fent a la nostra, mentre anem pensant si fem bé canviant a una nova atmosfèrica, amb l’assortit d’e-bikes que hi ha al mercat.

Però tant se val, ja som dalt del Turó de Can Ribot, i estem a tocar de Sant Carles, però dalt de les planes tornarem a la realitat del que serà la sortida d’avui. Agafem trencall a la dreta, i farem els corriols del Pi Tort i el Pi Dret per deixar-nos caure a Dosrius. Trams que abans havien estat tot un clàssic a les nostres sortides, però que tenim oblidats des de fa molts mesos. Si pujant el ritme ha estat intens, de baixada no serà menys, per molt que t'esforcis, no hi ha manera d’enllaçar amb els de davant. Tants se val, gaudim d’aquets divertits trams de baixada, i ja ens reagruparem a la sortida al Torrent dels Rials.

No hi ha temps a perdre, rodem per enfilar-nos cap a la carretera que puja cap a la Breinco. Només la travessem, entrant al Sot de Can Bosquets, i ara a fer el Dragon Khan a l’inrevés. Amunt que fa pujada, i el ritme que no afluixa, amb lo que el grup s’estira força. Ens creuem amb alguns bikers més sensats que nosaltres, que estan de baixada, i s’aturen per no destorbar-nos en ple esforç.

Sortirem a la zona del Penjat dels Garrofers, on en Jordi S, que ha de ser d’hora a casa, girarà cua. La resta, encara seguirem fent corriols per la zona, això sí, tota l’estona al revés del sentit habitual. Les cames ens pesen mentre anem remugant per dins tot pensant amb lo divertits que són aquests trams de baixada... tot i això, davant d'una foto tots posem bona cara.

  
  
  

Tot plegat acabarem sortint al Pla de la Bassa del Llop. Al tram final ens creuarem amb en Robert D, Pep i l’Oscar que ja baixen de la Torrassa.

Un cop dalt de la Torrassa, aturada per a menjar alguna cosa, i agafar una mica d’esma, i farem bé tenint en compte el que ens queda encara per davant.


Ara, per a pair una mica, buscarem corriols de baixada. Diversió durant 2’5 quilòmetres, travessant el Bosc de Can Bruniquer, amb el tram final dels tobogans, que ens deixaran al Torrent de Roques Altes, ja a tocar de Llinars del Vallès.

Però desprès de xalar baixant no tenim més remei que patir remuntant. Ja ho tenim clar, uns primers centenars de metres de pujada per pista, i anirem enllaçant corriols i senders que ens tornaran a portar a la zona del Penjat dels Garrofers. Sort que el ritme ha afluixat una  mica. Més d’un ja té les cames com a pals, i d’altres van enrampats tot i no anar amb e-bike.

Portem 21 quilòmetres de sortida, i estem a tocar del Dragon Khan, però encara hi ha ganes de gresca, així que abans farem trams de corriols que ens baixaran fins a sortir a la carretera de Can Bordoi.

Ens tocarà rodar una petita estona per l’asfalt, per fer la última remuntada fins a trobar el tram final del Dragon Khan, i ara sí que no hi ha seny. Aquests trams els tenim més que apamats, amb lo que la baixada és divertida com sempre, però cada cop s’arrisca una mica més. De totes maneres, arribem sans i estalvis altre cop al Sot de Can Bosquets.

Travessem la carretera, i baixada cap a Dosrius vorejant el Torrent dels Rials.

Com sempre, per evitar la riera farem l’alternativa, i aquí ja costa seguir al grup. Cap problema, ja ens reagruparem a la sortida del Torrent de la Feliua.

Ja som a la riera, així que podem rodar tranquil·lament cap a Argentona per tancar l’excel·lent sortida. Doncs no!!! A en Miquel Àngel li va agradar la tornada per Coll de Bocs de fa unes setmanes, i no costarà gaire convèncer  a la resta del grup. Que més dona uns metres més de pujada, si ja hem tornat a superar els 1000 metres+?. Ja mirarem de fer-li pagar amb escreix a la tornada cap a Mataró.

Apa, deixem la riera per començar a rodar pel Torrent de Coll de Bocs, fins a l’alçada de la mina, on girem a l’esquerra per entrar als trams de corriols que ens pujaran cap al Nutrisport.

Ja s’han acabat les pujades, només ens queda rodar per la pista, travessant Can Bagot, de camí a les arrels. La baixada final per la zona del Rovell de l’Ou, fins a sortir al canyer de Can Comalada.

Dos quarts de dotze, i avui la majoria tenim compromisos familiars, amb lo que no farem el piscolabis de rigor, i això que avui ens l’havíem ben guanyat. Cap problema, ja ho recuperarem el proper diumenge.






 



No hay comentarios:

Publicar un comentario