viernes, 25 de febrero de 2022

Un clàssic en solitari, abans de l'encigalada de diumenge.

Dissabte 19 de Febrer 2022:

Divendres tanquem la jornada laboral tenint al cap que demà per fi tindrem una nova sortida en bici amb els Bicigaló, però un cop a casa, el rellotge va corrent, i la convocatòria de whatsapp no arriba.

Al final anirem al llit, decidint no matinar tant. Farem una sortida en solitari, amb tot un clàssic dels inicis al món de la bici de muntanya... sortida rodadora cap al Corredor.

Doncs apa, ben tocades les 8 sortirem de Mataró cap a les 5 Sènies de camí cap a Llavaneres. Pujarem per l’asfalt cap al poble, rodant tranquil·lament en direcció a la Hípica, per entrar a Santa Mònica, amb una breu aturada per fer una ullada al mòbil, aprofitant per fer una foto.

Aquest petit detall permetrà trobar-nos amb en Manel L que també ha sortit una estona a estirar cames. Doncs apa, ja som dos els que, mentre anem fent petar la xerrada,  ens enfilarem pel Tintorer curt fins  a sortir al Coll de Pallarès.

Ja posats, deixarem de banda la opció de pujar al Corredor, i farem una estona més de rodar en bona companyia, dirigint-nos cap a Can Bruguera. Un primer tram de corriols, un següent tram de pista, amb la posterior enfilada per corriol al Turó de LLorita. La baixada cap al Coll de Can Xerrac la farem pel corriol del Cabró.

Aquí ens enfilem per la pista, i de seguida ens separem. En Manel té pressa i se’n torna cap a Argentona, però estem a tocar d’un munt d’opcions per fer corriols, i les haurem d’aprofitar. Arqueòleg Xtrem, Lechón, Bisturí XL, Guineueta...tenim material per triar!!!

Ja que anem sols, millor anar al més assequible, així que ens decidim pel Guineueta, que enllaçarem amb el Ferrari. Tot baixada, passant per la Plana dels Xafa-rocs, o el que hi queda després de passar-hi les màquines, fins a sortir a la riera de Can Cabot de la Brolla.

Un centenar de metres de pujar per pista, i altre cop baixada per corriols que ens porten a sortir al Torrent dels Pixadors dels Ases.

Ara sí que no queda més remei que remuntada feixuga per la pista fins dalt del Collet de Can Bruguera.

Seguim de pujada cap dalt de la urbanització de La Cornisa, fins a trobar l’entrada del corriol de l’Incinerat. Baixada cap a la Plana del Pou de la Plata, de camí al Parc Forestal. Ens enfilarem al Turó d’en Dori, per baixar pels esglaons mentre travessem el parc.

Els corriols d’en Bellatriu, seran un bon colofó a la sortida d’avui, tot i que als trams finals ens trobem restes dels treballs de desboscament que ens impedeixen el pas...

...ens hi aturem, i en netegem un parell de punts. De totes maneres, n’hi ha per tot arreu, així que desistim, i baixarem de la bici per deixar-nos caure al camí de les Aigües.

Baixem cap a sobre de la Hípica de la Pujada, i el Torrent de Can Bellatriu ens deixarà a la riera.

Aprofitarem per treure el cap a la Plaça Nova, però no hi trobem cap conegut. Doncs apa, cap a casa, que la feina ja està feta.



Diumenge  20 de Febrer 2022:

Diumenge farem un gir de 180º. De moment, responent a una nova convocatòria d’en Joan B, tornarem a matinar per ser a les 8 a la Plaça Nova.

Avui som en Joan B, Francesc M, Javi F, Pere B, Toni P, Jordi S i Salva B.

Encara no hem fet la primera pedalada, i ja surt la opció de començar per Burriac, i pel que sembla ningú hi posarà cap pega. De totes maneres, remugar tampoc els hagués fet entrar en raó. Doncs apa, travessem Argentona de camí a la Font Picant, on fem els primers trams de corriol de pujada del dia.

Ens anem enfilant fins dalt de les Roques Encantades, on mentre alguns anem amb la llengua fora, d’altres encara tenen temps d’entretenir-se amb el rocam.


Ja ens agafarà, la resta seguim enfilant-nos. Quilòmetre 3 i ja estem al Turó dels Oriols, on ara ens toca deixar-nos caure al Collet de Burriac.  Uns metres de corriol fins a sortir a la Plana del Passarell, i ara sí tenim pel davant una bona estona de pista. Uns primers metres de baixada, per remuntar cap a la Creu de l’Avellà. Continuem pista amunt passant pel Rocar més Alt, amb enfilada final fins dalt de les Planes de Ca l’Abril.

Aquí a algú se li obrirà la vena d’investigador corriolaire, el que ens portarà a acabar empentant les bicis fins dalt del Turó de Cirerà... i si els runners no s’ho creuen, aquí va una foto.


És un camí sense sortida, així que hem de girar cua, tornant al bon camí. Ara farem trams divertits de corriols de baixada mentre travessem la zona de la Brolla d’en Nadal. Passem per la sortida de la Bestia, amb una breu aturada abans de sortir a la pista a tocar del Turó de Matacabres.

Rodarem per la pista de camí al Coll de Gironella, encara que abans d’arribar-hi tornarem a buscar corriols de baixada. Aprofitarem els divertits trams de la zona de la Brolla de l’Abril que ens han de baixar fins a la urbanització de Can Raimí.

Un cop a baix, mentre dubtem si tornar a remuntar cap a Òrrius, en Francesc M ens deixarà doncs el “bono-bici” d’avui és de curta durada. La resta decidim seguir-lo uns metres, i fent cas a en Jordi S, fer els trams de corriols de l’Xtrem de pujada. Tenim clar que tard o d’hora ens veurem obligats a baixar de les bicis, però ho farem amb més dignitat del pensat, ja que a tocar de la Font del Gavatx ens trobem a en Pere C i en Pepe C que estan de baixada. Ens han barrat la pujada, tot i que ja no ens quedava ni una gota d’esma.

La farem petar una estona, i ja ens acompanyaran la resta de la sortida. Doncs apa, que girin cua i a continuar remuntant. Hi ha trams de l'Xtrem que és impossible fer de pujada, així que farem algun tros de pista, i ja hi tornarem a entrar als trams finals.

Pugem cap al Pla dels Alemanys, de camí al Pla dels Matxos. Aquí perdrem la companyia d'en Jordi S que també està esgotant el "bono-bici". La resta continuem, fent el corriol alternatiu al Turó de Matacabres, i ja tornem a ser on erem fa una estona. Ens toca rodar altre cop per la pista del Camí del Mal Pas, ara sí.fins al Coll de Gironella, on només passar la cadena entrarem de nou en trams de corriols.

Altre cop travessarem la Brolla de l'Abril de baixada, però aquest cop pel corriol d'en Cata. El terreny encara està força sec, i a més ens creuem amb algun caminaire, el que no treurà que xalem força d'aquests divertits trams. Tot ciclable fins a sortir a baix del torrent.



Un cop al torrent toca reagrupar-nos, aprofitant per fer una foto...

... abans de continuar cap a Can Raimí, tot i que al torrent en alguns punts encara hi queden arbres caiguts que ens barren el pas, fent-nos baixar de les bicis.

Deixem Can Raimí rodant pels senders del Bosc de Can Cabot. Encara ens tocarà remuntar una mica més per evitar passar per la riera. Senders i corriols de pujada cap als dipòsits d’aigua, enfilant-nos una mica més fins al Dalipà. Evitable, potser sí, però avui volem entrar triomfalment a Argentona, i la millor opció és el divertit corriol d’en Magret.

Si senyor, ultima xalada de la sortida que ens deixa al Torrent del Collell, amb els últims metres per la Vinya d’en Serra i el torrent de les Caques.

El piscolabis a la Plaça Nova, tancarà aquesta bona sortida de 22,56 quilòmetres i 950 metres+.








No hay comentarios:

Publicar un comentario