viernes, 24 de junio de 2022

Sortides amb el caloret per la Torrassa i Can Bruguera.

Dissabte 11 de Juny 2022:

Enduroland ja s’ha acabat, i els Bicigaló tornem a la normalitat. Dissabte, així que després de la convocatòria d’en Manel V, tornarem a trobar-nos  les 8 a la Plaça Nova. Avui som en Pere C, Pepe C, Oscar E, Robert D, Jordi T, Manel V, i Salva B.

El dia comença amb temperatures força altes, i en principi, la sortida d’avui no pot allargar-se gaire, així que deixarem la Plaça Nova cap a l’Agility, per entrar a la riera on fem les primeres pedalades mentre anem rumiant com planifiquem la sortida.

En principi decidim anar cap a Sant Carles, així que rodarem per la riera cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, entrem al Xaragall de l’Espinal, i passem per sota de la carretera de Parpers. La primera enfilada la fem pujant pel dret pel Xaragall de Can Pins, opció més exigent, però que la farem sense gaires complicacions.

Com sempre, no pararem de pujar fins a sortir al Turó de Can Ribot, i farem el corriol alternatiu que ens puja a les Planes. Un cop a dalt, el timing és prou bó, així que sembla ser que ens donarà temps a fer una Torrassa. Doncs apa, continuem cap a Sant Carles, deixant-nos caure cap a sobre del restaurant.

Aquí tenim diverses opcions, però anirem per feina. Tot just passat el restaurant, entrarem en sender de baixada que ens portarà a Ca l’Arumí. Només tenim que travessar la carretera, i ja tornem a estar enfilant-nos cap a la Perera dels Dous, on farem uns centenars de metres rodant per la pista fins passada l’ermita de Sant esteve del Coll.

Ara toca tornar a fer corriols. Pujada que ja és tot un clàssic, i que avui fem a un bon ritme pressionat per la e-bike d’en Manel V. Més amunt farem un re-agrupament, per ja tots junts fer els últims metres que ens porten fins dalt de la Torrassa del Moro.

Una petita aturada, amb la fot de rigor, abans de tornar a pujar a les bicis.



Reprenem al sortida, que ja estem de tornada. Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, i començarem a fer corriols de baixada cap al Penjat dels Garrofers. Aquí volem enllaçar amb els corriols que es van obrir despès dels treballs de desforestació de la zona, però en Robert, l’Oscar i en Manel decideixen estalviar-s’ho baixant per la pista. La resta, ja hi som dins, i malgrat que el terreny està excessivament sec, i amb alguns xaragalls força marcats en alguns punts, gaudirem d’aquest tram, i els esperarem a la sortida.

A partir d’aquí, la només ens queda xalar de la ràpida baixada pel tram final del Dragon Khan, baixada cadascú al seu ritme que no defrauda mai, i on gaudim com a nens petits, fins a sortir a baix del Sot de Can Bosquets.

Altre cop tots junts, travessem la carretera per deixar-nos caure cap a Dosrius, tot vorejant el Torrents dels Rials.

A la sortida de Dosrius, anirem a buscar l’alternativa de la riera, però avui ho farem pujant un tram més de pista, buscant l’entrada de més amunt. Seran el últims metres de corriol de la sortida amb el torrent de la Feliua, que ens portarà a sortir al Torrent de  Manyans, abans d’entrar a la riera.

Ja només ens queda rodar per la riera cap a Argentona, on tancarem la sortida altre cop a la Plaça Nova. Poc més de 2/4 de 11, hem clavat el timing previst, i encara tenim temps per l’esmorzar bicigaleru.

24,67 quilòmetres amb 610 metres+ que donen el tret de sortida a un nou cap de setmana de btt.



Diumenge 12 de Juny 2022:

I si és diumenge, i dissabte hi ha hagut una nova convocatòria d’en Joan V, tot i el calor, toca matinar per ser a les 8 a la Plaça Nova per una nova trobada dels Bttrgentona.

Avui som en Joan B, Francesc M, Javi F, Salva M, Pere B, Jordi S, Jordi F, i Salva B. A la Plaça també hi ha en Francesc L, i l’Eloi V, jovenalla que avui s’unirà al grup.

Dubtes a l’inici de cap a on anar, però ningú posa pegues a l’idea de anar a corriolejar per la zona de Can Bruguera. Doncs apa, marxem de la plaça cap a l’Agility, entrem a la riera, i directes a entrar al Torrent de Can Bellatriu, on rodem fins passada la Hípica de Can Salvat. Comencem a fer corriol cap al Torrent de la Reimina, passem per sobre de Can Cabanyes, pim-pam, pim-pam fins a sortir dalt de la pista del Camí de les Aigües.  Hi rodem uns centenars de metres, i ja tornem a ser dins de corriols, aquest cop deixant-nos caure cap al Torrent de Can Martí. Passem per sobre de Can Castells, i en no res ja tornem a ser dalt del camí de les Aigües.

Ara ens toca enfilar-nos per les arrels de Can Bagot. Corriol amunt cap als Porcs, seguint pel sender que travessa la zona de l’Esbarzer Gran, amb de nou últims metres per corriol que ens portaran a sortir al Turó de les Rovires. Aquí, en Jordi F diu que ja en té prou per avui, ens deixarà per anar cap a la Font del Sot de Dosrius, proper punt de visita de les sortides en família que organitza el Grup de Muntanya d’Argentona. Un que acaba ja el patiment per avui.

La resta seguim de pujada cap a la caseta dels caçadors, pels trams oberts per les màquines després dels treballs de desforestació que s’hi ha fet fa uns mesos.

D’aquí, petita baixada cap a l’Oasi, on trencarem a la dreta per anar a buscar el corriol de l’Amazones. Corriol de pujada, que resseguim fins a la Plana d’en Vilardell, on tenim per davant el curt però exigent tram de pujada del tallafocs. No parem de pujar fins a sortir a la pista de sota del Turó de Tarau.

El proper corriol serà el Wally, curt, amb els últims metres de baixada aixaragallats, on posem a prova els frens de les bicis. Continuem pels corriols clàssics de la zona que ens porten cap a la zona de Can Bruguera. Passem a tocar de la Font de n’Oms, continuem cap a la Font de la Moreneta. Uns tram més o menys planers, abans d’enfilar-nos pels corriols de sota de la Plana dels Brucs, fins a sortir a l’esplanada de la caseta dels caçadors, on tenim a tocar ja l’entrada del tram conegut com el Mistral.

Aprofitarem aquí per fer una petita aturada, menjar alguna cosa, i posar-nos-hi bé la foto...






...calla, que en falta un!!!


Continuem la sortida, anant a buscar l’entrada del Guineueta, on com sempre, intentarem xalar el màxim possible del seu divertit i revirat traçat. Cap dins, amb la jovenalla al darrera, corba de dretes, corba d’esquerres, petit baixadó, i en un no res ja som a l’entrada de l’Amaito. Aprofitem que la majoria ja es coneix aquests trams per no aturar-nos, i cap avall que fa baixada. El terreny està força sec, però això no treu que xalem com la canalla, i sense adonar-nos ja som baix del Sot de la Salamandra.

La resta triga massa estona, alguna cosa deu haver passat. Uns minuts més tard apareixen amb en Pere B una mica arrebossat de pols per un “front flip” al tram del Guineueta...

...i en Javi F que també ha tingut els seus més i menys amb alguns matolls del tram final de baixada de l’Amaito.

Haurem de fer una petita aturada tècnica, on en Joan B mirarà de posar en ordre la maneta del fre de la bici d’en Pere desprès de la caiguda, mentre la resta comentem la jugada, i agafem esma per la remuntada que tenim ara pel davant.   

Reprenem la marxa, enfilant-nos cap a la Bassa d’en Noè, i seguim enfilant-nos per les arrels, mentre travessem el Bosc de la Vendrella, fins a sortir dalt del pla del Repòs de Sant Bernat. Rodem cap a Can Flaquer, per tot just a sota de l’ermita de Sant Martí de Mata, entrar al torrent de les travesses de tren. No deixarem de pujar fins a sortir altre cop dalt de la caseta dels caçadors, amb l’ull posat en el Pere B, no sigui que als últims trams faci un “jo aquells dia no venia”, i torni a deixar-se caure cap a Mataró.

Un cop a dalt, ja fa força calor i hem d’anar ja de tornada, així que anem a buscar els corriols de la zona de la Plana dels Brucs, fins a sortir a Can Bruguera. Ens enfilem per la pista, cap dalt de la urbanització de la Cornisa, on aprofitarem per agafar una mica d’aigua a la font.

Farem de baixada els trams del corriol de l’Incinerat, fins a sortir al creuament de pistes del Pla del Pou de la Plata. Uns trams més de corriols ens portaran fins dalt del Turó d’en Dori, per deixar-nos caure travessant el Parc Forestal.

La millor opció que tenim ara, és la divertida enllaçada dels corriols d’en Bellatriu. Doncs apa, ja hi som dins. Com sempre, corriols ràpids i divertits, que ens baixen altre cop al Camí de les Aigües, on farem l’últim re-agrupament, abans de fer l’últim  tram de baixada, que ens porta de nou a la Hípica de Can Salvat. Torrent de Can Bellatriu, i ja som a la riera.

Tres quarts d’onze i ja som a la Plaça Nova, on alguns encara tenim temps de l’entaulament pel piscolabis recuperador.

Tanquem el cap de setmana de btt, amb aquests 23,94 quilòmetres i 929 metres+.  





 

No hay comentarios:

Publicar un comentario