sábado, 11 de junio de 2022

Voltant per La Roca del Vallès i els voltants de la Torrassa del Moro...que no "gravelejant".

Dissabte 28 de Maig 2022:

Últim cap de setmana de Maig, i no desaprofitarem la ocasió per tornar a gaudir dels corriols que ens envolten. De moment, dissabte, nova trobada dels Bicigaló. Aquest cop, puntuals a les 8 a la Plaça Nova ens trobem en Pepe C, Manel V, Oscar E, Robert D, Josep, Quico S i Salva B.

Deixarem la Plaça Nova altre cop sense una idea predeterminada de cap a on dirigir la sortida. Tan se val, mentre anem rodant, alguna cosa se’ns acudirà. De moment, travessarem la carretera cap a l’Agility, començant a rodar per la riera.

Mentre rodem tranquil·lament, aviat decidim que anirem a fer algun corriol per la zona de La Roca del Vallès, així que a l’arribar al Bell Recó, passarem per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal. Passem pel pont per sota de la carretera de Parpers, on farem la primera enfilada de la sortida. Avui ho farem pel sender del Xaragall de Can Pins, Sí senyor, tirem pel dret, a augmentar pulsacions i cap amunt!!

No deixarem de pujar fins a sortir al Turó de Can Ribot. De totes maneres, als últims metres ens veurem obligats a aturar-nos per problemes mecànics a la bici de l’Oscar. La roda del darrera gira tort, té un radi trencat, i el millor serà que giri cua. El proper cap de setmana tenim la sortida a Enduroland, i les bicis han d’estar en bones condicions.

La resta continuarem enfilant-nos per corriol fins dalt de les Planes. Ara hem d’anar cap al Coll de Parpers, i avui ho farem per trams menys clàssics. Primer ens deixarem caure per corriol cap a la part de sota del Turó dels Castellans, amb un següent tram de pista de baixada, abans de tornar a pujar per sender en direcció al Pla de l’Espinal. Abans d’arribar-hi, tornem a resseguir trams de corriols, que ara sí ens portaran a sortir al Coll de Parpers, amb una breu aturada a l’antiga benzinera del Jabalí de Oro, on aprofitarem per acomiadar-nos d’en Quico S que ja té tard, i ens ha de deixar.

Reprendrem la marxa, deixant-nos caure un centenar de metres per l’asfalt, i en res ja tornem a ser dins de corriols. A l’inici, un arbre caigut ens barra el pas, però de seguida tornem a estar dins del corriol, i ja no tindrem cap més obstacle per gaudir d’aquests trams de divertida baixada, fins a sortir al Torrent de Sant Miquel, a tocar de Can Companys.

Ja som a La Roca del Vallès, i ara, acabats de baixar, ens toca remuntar. Doncs apa, travessem la carretera, i comencem a resseguir corriols de pujada, que anirem enllaçant cap al Bosc de Can Planes, passant pel corriol de La Creu. Farem un petit tram del Calipso de pujada, passem per sobre de la Pedra Forada, i seguim de pujada, passant a tocar de les restes de Can Ronses, de camí al Turó del Morro del Gall.

D’aquí, en poques pedalades ja som travessant el Bosc de Can Païssa, amb un puja-baixa de trams de corriols i pista, per acabar sortint a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava.

Quarts d’onze, estem de tornada, i ja només ens queda baixar. Triem els corriols de Can Vinyamata. Trams de baixada que fem a un bon ritme, gaudint del seu divertit traçat...

...amb  els trams finals que ens fan sortir a Can Roviró. 


Últims metres de baixada fins a la riera de Riudemeia, i ja amb la feina feta tornem tranquil·lament cap a Argentona.

Tanquem la sortida altre cop a la Plaça Nova, on encara tenim temps de gaudir de l’esmorzar Bicigaló, acompanyats d’en Toni P que ens farà la presentació de la seva companya de sortides, una gravel Specialized. Hem perdut un integrant de les sortides de diumenge dels Bttargentona?

La setmana vinent els Bicigaló estarem ebtre Castelló i Terol, tastant els tracks d'Endurolanr, però això es mereix una crònica apart.



Diumenge 29 de Maig 2022:

Dissabte al vespre, una no-convocatòria d’en Joan B, dient sense escarafalls que ens farà el salt. Tot i això, alguns matinarem per ser a les 8 a la Plaça Nova. Al final, més o menys puntuals serem en Francesc M, Salva M, Jordi S, Pere B, i Salva B.

També s'acosten a la plaça en Toni P, i en Pepe C, que avui sortirant a fer carretera, o fins i tot algun tram de pista per provar les sensacions de la gravel.

Nosaltres, avui no tenim líder, però tampoc ningú que posi pegues a qualsevol tipus de sortida, així que deixem la Plaça Nova en direcció a l’Agility, mentre de seguida ens posem d’acord per dirigir-nos cap a la zona de la Torrassa del Moro, així que l'inici de ruta serà com el d'ahir.

Rodarem per la riera cap al Bell Recó, passem per sota del Viaducte de la C60, Xaragall de l’Espinal, per tot just acabar de passar pel túnel per sota de la carretera de Parpers trencar a la dreta, i començar a enfilar-nos pels senders clàssics que travessen les Malloles de Can Pins.

Pujada cap al Turó de Can Ribot, corriol alternatiu que ens enfila cap dalt de les Planes, abans de dirigir-nos cap a Sant Carles, on travessarem la urbanització per l’asfalt cap al Turó dels Castellans. Aquí començarem a fer corriols pel Bosc de Can Poc, fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Travessem la carretera, i altre cop a corriolejar de baixada fins a sortir a Ca l’Arumí. Ara ens toca enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous, on rodarem per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, on tornarem a fer corriols, ara de pujada.

Ens comencem a enfilar, amb en Jordi S al capdavant, i a la que trobem el primer trencall a l’esquerra ja  és dins. Fa molt temps hi vam entrar seguint a en Jordi Roure, i va estar prou bé. Ara falta que encertem amb l’enllaç de corriols que vam fer aquell dia.

De moment comencem amb una divertida baixada per corriol travessant el Bosc de Can Suari. Ens hi estarem un quilòmetre baixant, fins passat Can Casavella, ja a tocar de la riera del Mogent. Però el que té baixar, que desprès sempre toca remuntar. Doncs apa, cap amunt, i comencen els dubtes de si hem aconseguit enllaçar bé els corriols.

Ara ens estarem pràcticament un quilòmetre pujant, amb algun tram més exigent. Farem una breu aturada, per menjar alguna cosa i agafar una mica d’esma, abans de prosseguir amb la sortida.


Tornarem a baixar una mica, fins a prop altre cop del Mogent. Uns trams més de pujada, i al final sortim a la meitat dels tobogans a tocar del Torrent de les Roques Altes.

Ja en tenim prou de moure’ns pels voltants de Llinars. Ara ja som en zona coneguda, i començarem a enfilar-nos en direcció a la Torrassa del Moro. Primers metres que alguns fem per pista, mentre d’altres aprofiten qualsevol corriol alternatiu, per continuar per corriols fins a sortir al Pla dels Garrofers.

Uns metres més de pista, abans de mirar d’enfilar-nos per un tram d’arrels que ens puja cap al Pla de la Bassa del Llop, no sense la majoria veure’ns obligats a posar peu a terra, mentre traiem el fetge per la boca.

A partir d’aquí, tenim pel davant la baixada per corriol cap a la zona del Penjat dels Garrofers, la consegüent enllaçada amb els trams oberts enmig del bosc desbrossat, on trobem el terreny excessivament sec, i aixaragallat, tot i que el podrem fer sense problemes dalt de la bici.

La baixada final pel Dragon Kahn, ens deixarà a baix del Sot de Can Bosquets., on només travessar la carretera, ja serem a tocar de Dosrius vorejant el Torrent dels Rials. 

A partir d’aquí, tenim pel davant la baixada per corriol cap a la zona del Penjat dels Garrofers, la consegüent enllaçada amb els trams oberts enmig del bosc desbrossat, on trobem el terreny excessivament sec, i aixaragallat, tot i que el podrem fer sense problemes dalt de la bici.

La baixada final pel Dragon Kahn, ens deixarà a baix del Sot de Can Bosquets., on només travessar la carretera, ja serem a tocar de Dosrius vorejant el Torrent dels Rials.

Al sortir de Dosrius anirem a buscar l’alternativa de la riera, on farem els últims trams de corriols de la sortida, acabant pel Torrent de la Feliua.

Al sortir al Torrent de Manyans, ja estarem a tocar de la riera, on ja amb la feina feta, rodarem més o menys tranquil·lament cap a Argentona, per tancar la sortida altre cop a la Plaça Nova.

Desprès dels poc més de 30m quilòmetres i 877 metres+, el piscolabis final ens ajudarà a refer-nos de l’esforç i de les altes temperatures d’avui.


...i amb tot això, en Pepe C i en Toni P, a més de fer una bona sortida, també ha tingut temps per fer una bona obra de caritat, potser salvant-li la vida a un petit gat que estava voltant tot sol al voral de la carretera, al portar-lo fins a la protectora d’animals d’Argentona.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario