jueves, 30 de junio de 2022

Cap de setmana de forquilla i ganivet, amb un final per Burriac.

Dissabte 18 de Juny 2022:

Si és dissabte, toca sortida dels Bicigaló, però avui serà un pel diferent. Podríem dir que tindrà un final feliç, o al menys força més feliç que a les sortides normals. Avui, en Pepe C ens convida a un esmorzar de forquilla i ganivet al restaurant del Balís.

Però comencem pel principi, tot i les baixes, algunes d’última hora, a les 8 ens trobem a la Plaça Nova en Pepe C, Manel V, Robert D, Jordi T, Pau LL, i Salva B.

Abans d'iniciar la sortida, una foto amb en Jordi S, que fa setmanes que per unes coses i altres no ens pot acompanyar, però s'ha acostat a la Plaça Nova per veure'ns, i posar en pràctica un dels seus ja famosos selfies.

Hem de buscar algun recorregut que ens acabi deixant a Llavaneres, així que en principi deixarem la Plaça Nova en direcció a l’Agility, per travessar la carretera, entrant de dret al Torrent de Can Bellatriu.

Hi rodarem fins passada la Hípica de Can Salvat, on trencarem a l’esquerra per començar a fer trams de corriols més o menys planers cap al Torrent de la Reimina. Seguirem passant per sobre de Can Cabanyes, mentre ens anem enfilant fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Un centenar de metres per la pista, i ja tornem a ser enfilant-nos per corriols cap a la zona de les Sureres de la Bofarulla, on tindrem uns trams més feixucs de pujada per senders més amples, fins a enllaçar amb el corriol de la Nevera...

...anirem reagrupant-nos, mentre sembla que alguns van força més sobrats de forma física.

No deixarem de pujar fins a sortir al creuament de camins del Pla del Pou de la Plata. Aquí tenim l’opció de fer el corriol de l’Incinerat, però el deixarem per a un altre dia. Tenim taula reservada, i hem d’anar de cara a la feina, així que rodarem per trams més planers, en direcció cap a la zona dels Boscos de Can Gel.

Aquí farem els primers trams de baixada de la sortida, amb l’enllaçada clàssica de corriols que passen per la Font de Ca n’Oms, i la Font de la Moreneta. 

Continuem de pujada pels corriols de sota la Plana dels Brucs, fins a sortir al Coll de Can Xerrac.

Els propers trams seran de senders cap al Turó de la Llorita, i mai més ben dit, doncs els treballs de desforestació que s’han fet a la zona fins i tot han malmès l’antic corriol del Cabró. Un cop dalt del turó, ens deixarem caure cap a la pista del Camí Ral, que hem de resseguir fins a sortir al Coll Pallarés.

Ara ens toca baixar cap a Llavaneres, i ho fem pels senders del Tintorer. Baixada en que, tot i ser estrany, no ens creuem amb cap biker, per acabar sortint a baix de Santa Mònica.

Casi bé tres quarts d’onze, anem bé de temps. Baixarem cap a Llavaneres pels trams asfaltats, tot i que just passada l’entrada de Can Rogent, farem un petit tram de corriol vorejant el Torrent de Lloreda. Tram força tancat, on hi passa poca gent, tot i estar segmentat a l’Strava com a “selva amazònica”.

Acabarem sortint a la Font de la Llorita, i ara sí que només ens queda travessar la vila, deixant-nos caure pel carril bici fins al Port Balís.

Falten un parell de minuts per les onze. Hem aconseguit fer una sortida força decent, i hem quadrat l’horari.

Mentre prenem alguna cosa que ens ajudi a refrescar la gola, van arribant en Pere C, Oscar E, Josep i Quico S.

L’entaulament serà llarg, les viandes i la companyia bé s’ho mereixen.


De totes maneres, tot arriba al seu final, i abans de marxar, aprofitarem per fer una foto de grup.

Els que hem arribat en bici, ehaurem de tornar a pedalar. Desprès d’acomiadar-nos de la resta, travessarem el Port Balís de camí al Barri de Sant Pere, on ens acomiadarem d’en Robert, que per un dia s’evitarà de la feixuga tornada després de la sortida.

La resta, seguim de pujada cap a la zona industrial de Llavaneres, on enllaçarem amb la pista de les 5 Sènies, que haurem de resseguir fins a sortir a la riera de Sant Simó, ja a Mataró.

Rodem per l’asfalt en direcció al Parc Central, on el grup acomiada a en Salva B. La resta, en un tres i no res ja seran a Argentona...tot i que a casa, a alguns encara els hauran d’esperar una estona més. El tarannà Bicigaleru no té límit!!!!


Entre pitus i flautes, tiberis, limencellos i demés... 29 quilòmetres i 720 metres+.



Diumenge 19 de Juny 2022:

Dissabte al vespre, una nova no convocatòria d’en Joan B, que demà ens fa el salt per anar a la platja. Com sempre, respostes afirmatives minses, tot i això, diumenge matinarem per ser a les 8 a la Plaça Nova, amb l’esperança de que al final s’apunti algú més.

Doncs no, al final només serem en Francesc M, Jordi S i Salva B. De seguida ens posarem d’acord, o més ben dit, es posaran d’acord per dirigir la sortida cap a Burriac. A aquesta hora a la Plaça estem a 23ºC, però diuen que avui no fa calor...ja t’ho explicaran d’aquí una estona.

Doncs apa, deixem la Plaça Nova mentre travessem la vila en direcció a la Font Picant, per  començar a enfilar-nos per corriols cap dalt de les Roques Encantades, on fem els primers trams de baixada que ens porten a la pista de Torre Ametller. Només travessem la pista, i ja tornem a estar baixant per corriols, travessant la zona dels Esqueis, per tornar a pujar un cop som a sobre de Santa Elena d’Agell.

Puja-baixa de corriols, fins a tornar a sortir a la pista de Torre Ametller, tancant un bucle que ja és tot un clàssic de la zona. Uns metres de remuntada per la pista, i de seguida ja tornem a estar enfilant-nos per corriols cap dalt del Turó dels Oriols, abans de deixar-nos caure cap al Collet de Burriac.

Aquí farem un centenar de metres de baixada per pista, on trobarem entrada de corriol a la dreta, que hem de resseguir, mentre baixem cap a la Font Picant de Cabrera. Trams divertits, a excepció d’algun petit punt no ciclable, on fins i tot, en Francesc M es veurà obligat a empènyer la bici. No estem acostumats a aquestes imatges, així que immortalitzarem el moment, per si hi ha algú que no ens creu.

Un cop a la Font Picant, travessarem l’àrea de pícnic, per fer la feixuga pujada per la pista que ens porta a sobre de la urbanització de Can Tolrà de Cabrils. Un cop aquí, avui aprofitarem per fer una visita a la Creu de Montcabrer. Els primers trams es fan força bé, però poc a poc la cosa es complica. Primer, trams d’arrels que ens van acabant l’esma, i ens faran baixar de la bici en algun punt. I més a dalt, errem el camí, mirant d’enfilar-nos per un pas impossible fins dalt del Turó de l’Infern. Topònim que li ve com anell al dit, doncs arribar-hi empenyent les bicis és una petita odissea.

Ara, sortim a la pista que ens enfila cap al repetidor. Ja som a tocar de la creu, tot i que tornarem a fer a peu els trams de rocam que ens hi separen.

Petita aturada per menjar alguna cosa, i fer un parell de fotos, abans de reprendre la marxa.



Ara ens toca desfer el camí, i si d’anada em hagut d’empènyer les bicis, de tornada no serà diferent.

Acabarem baixant altre cop cap a sobre de la Font Picant, on tornem a entrar en tram de corriols. A tornar a perdre l’esma, mentre ens enfilem cap a la Creu de l’Avellà.  12 quilòmetres de sortida, i els meteoròlegs del grup que vaticinaven la fresca d’avui, l’han errat del tot. La xafogor que fa, i el fet de que hem de ser d’hora a casa, fa que busquem ja la tornada.

Ens deixarem caure uns metres per la pista, abans de remuntar altre cop cap als peus del Castell de Burriac, on ens tornem a enfilar cap al Turó dels Oriols, de camí altre cop a les Roques Encantades.

A partir d’aquí ja tot serà baixar, i la cosa es va animant. La intenció és fer els trams de corriols que ens han de portar a sortir a Madà. Ràpida i divertida baixada, treballant de valent pels passos de xaragalls i arrels, però amb tant xalar, a algun trencall hem badat. Cap problema, tots els corriols de la zona són divertits, i els anem resseguint fins a sortir al Torrent de Can Riera, a tocar de la llar d’infants del Bosquet.

Bon lloc per tancar la sortida, doncs tot i patir durant força part del matí, hem acabat xalant com la quitxalla.

Avui, no hi ha piscolabis. 2 hores de bici, 15,87 quilòmetres i 656 metres+ donen el punt i final a un nou cap de setmana de btt.






No hay comentarios:

Publicar un comentario