viernes, 15 de julio de 2022

Si dissabte fem clàssics, diumenge ens deixem liar per la gravel.

Dissabte 09 de Juliol 2022:

Un nou cap de setmana, i dissabte nova trobada dels Bicigaló. Tot i algunes absències, avui serem alguns més els que matinarem cridats per la convocatòria de l’Oscar. Més o menys puntuals, a les 8 ens trobarem l’Oscar E, Robert D, Josep, Manel V, Quico S, Jordi T, i Salva B.

De primeres, com ja va sent normal, no tenim ni idea de cap a on anar. Tenim clar que la temperatura ja és alta a primera hora del matí, i hem de mirar de no allargar gaire la sortida, i amb aquesta intenció deixarem la Plaça Nova, mentre rodem cap a l’Agility.

Sembla ser que en Josep té rumiat alguna cosa, doncs apa, li deixarem el rol de líder, i de ben segur que en sortirà alguna cosa divertida.

Entrarem a la riera, i comencem a pedalar tranquil·lament en direcció al Bell Recó. Passem per sota del viaducte de la C60, voregem el Xaragall de l’Espinal, i en res ja som passant pel túnel per sota de la carretera de Parpers. Tot just al sortir al Xaragall de Can Pins, trencarem a la dreta, per enfilar-nos cap a les Malloles de Can Pins. Pujada clàssica cap dalt del Turó de Can Ribot, on farem el corriol alternatiu que ens enfila cap a les Planes.

Ja fa una estona que portem al cap deixar-nos caure cap a Dosrius, i ara que som aquí, una bona opció serà fer trams de baixada enllaçant els corriols del Pi Tort i el Pi Dret. Trams que fa uns anys eren tot un clàssic a les nostres sortides, però que ja fa temps que tenim oblidats. Doncs apa, cap avall que fa baixada!!! Primers metres pel corriol del Pi Tort, abans de trobar el trencall del Pi Dret, o com també el coneixem, la baixada del Litos... o segmentat a l’Strava com l’Amazones II. Tant se val el topònim, el que realment importa, és que hem estat més d’un quilòmetre xalant d’aquests divertits i ràpids corriols, que ens baixen fins al Torrent dels Rials.

Un cop a baix, i ja reagrupats, rodem cap a Dosrius, de camí cap a l’alternativa a la riera, tot i que avui no hi entrarem. Ens enfilarem cap dalt del Turó de Jofre, resseguint trams que també fa molt de temps que no trepitjàvem, tot i que normalment els fèiem de baixada.

Un cop dalt del turó, ens deixarem caure cap al Coll de la Creueta, on seguirem baixant per pista cap a Ca n’Oms. Aquí tornarem a enfilar-nos per senders cap als peus del Turó de la Gola. A partir d’aquí, altre cop a corriolejar de pujada. Estem passant per sobre de l’Oasi, de camí al Turó de Can Gaspar, amb els últims metres que ens porten a les Planes de Can Nogueres.

Estem buscant ja tornada, i anirem rodant per pista i senders cap als peus del Turó de Tarau, on tenim l’entrada del corriol de l’Incinerat. Ja hi som dins, i ara a resseguir el seu revirat traçat, mentre anem baixant fins a sortir al creuament de camins de la Plana del Pou de la Plata.

Estem a prop del Parc Forestal, però abans encara ens queda un petit tram de corriols que no ens perdrem. I el que tampoc perdrem, serà l’avinentesa per a que en Jordi T tregui la seva eina per immortalitzar el moment...

...com sempre una foto excel·lent que treu el bo i millor del que portem dins i fora.

Reprenem la sortida per dirigir-nos al Turó d’en Dori, on travessarem pel dret el Parc Forestal. A la urbanització de Can Vilardell, anirem a buscar l’entrada del corriol d’en Bellatriu. Aquesta enllaçada de corriols és una excepcional manera d’acabar una sortida, baixant-nos fins a la Hípica de Can Salvat. Últims metres rodant pel Torrent de Can Bellatriu, i ja som a la riera.

Tres quarts d’onze, i tanquem la sortida a la Plaça Nova, amb un nou esmorzar Bicigaleru, avui més “amanit” del compte, potser degut a les altes temperatures a aquesta hora?


Com aquell qui no vol la cosa, en Josep ens ha preparat poc més de 23 quilòmetres de brillant sortida amb els seus 765 metres+.  



Diumenge 10 de Juliol 2022:

Dissabte al vespre, nova convocatòria pels Bttargentona d’en Joan B. De respostes poques, de fet només una... bé, si no volem faltar a la veritat, seran dues. A la matinada, en Francesc M tot i respondre,  no assegura res, feina tenia a fer servir el mòbil, sense enlluernar gaire a la munió de gent que participaven a una nova edició del “Sopar en Blanc” que aquest any se celebra al Patí de la Presó de Mataró...tots blanquets, tan monos ells!!!


Però deixem a l’argentoní que gaudeixi entre la munió de capgrossos, i tornem a la sortida. Puntuals a les 8, prenent un cafetó a la fleca Casas, som en Joan B, i Salva B. Passat uns minuts arriba també en Toni P amb la gravel, i... si senyor... en Francesc M també treu el cap a la Plaça Nova. Ha tingut temps a deixar la indumentària d’home de blanc, i s’ha tornat a mudar amb l’equipació de Repicacorriols.

Avui la xafogor també serà companya de sortida. No volem tornar molt tard, i mirarem de fer un mixt de ruta, apte per a tots. De moment sortim cap a l’Agility, travessem la carretera, i ja som dins la riera.

A l’igual que ahir, rodarem cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, voregem el Xaragall de l’Espinal, passem per dins del túnel de sota la carretera de Parpers, per començar a pujar cap a les Malloles de Can Pins, i en un tres i no res serem dalt del Turó de Can Ribot. La gravel d’en Toni es comporta força bé en aquestes trams, de fet, hem de pujar pulsacions per a seguir el seu ritme.

Dalt del Turó, tornarem a resseguir el corriol alternatiu que ens enfila cap a les Planes, però avui continuarem cap a Sant Carles. Volem posar a prova a en Toni amb la seva nova màquina, fent una Torrassa. Doncs apa, ens deixarem caure cap a sobre del restaurant, i tot juts passat, entrarem en senders de baixada cap a Ca l’Arumí.

Un cop a baix, travessarem la carretera, enfilant-nos per l’asfalt cap a la Pedrera dels Dous,  resseguirem la pista fins passada l’Ermita de Sant Esteve del Coll, on tornarem a entrar en corriols de pujada. L’enllaç de corriols clàssic d’aquí, fins dalt de la Torrassa, serà una bona prova del comportament de la gravel, o millor dit del biker que la fa anar. Els punt més tècnics no són els més adients per aquests tipus de bicis, i en Toni haurà de donar el màxim per sortir-se’n, però hem de dir que tot i no ser el medi natural per aquests tipus de bicis, ho solventarà prou bé. De fet, només ha fet peu en un parell de punts més tècnics.

Un cop dalt de la Torrassa, farem una breu aturada, per a un parell de fotos, i menjar alguna cosa.


De seguida reprenem la marxa, per deixar-nos caure cap al Pla de la Bassa del Llop. En principi volíem veure en acció a la gravel baixant pel Dragon Khan, però en Toni ens convenç per seguir-lo en uns trams que diu tenir en ment. Doncs apa, rodem per la pista de baixada cap a la zona del Pla dels Garrofers, on les btt mirarem de fer algun petit tram de corriol i arrels de baixada, per reagrupar-nos uns metres més avall. Continuem per senders fins a la masia de Can Bordoi, on sortirem a la carretera.

Ara hem de fer asfalt? “No us preocupeu, que ja som a baix”, deixa anar en Toni. A qui vol enredar, no som carreteros, però encara arribem a saber que som dalt del Collet de Can Bordoi. Doncs apa, a mirar de seguir-lo de baixada per l’asfalt. Poc més de 2 quilòmetres de ràpida baixada que ens deixaran a tocar del Pont Blau de Llinars del Vallès.

Ara ens tocarà rodar vorejant el Mogent, passant pels polígons industrials de Llinars i Cardedeu. Més endavant ens creuarem amb dos Limoncellos, un d’ells, en Joan Sanchez, que se’n fa creus de veure’ns trepitjant asfalt. Una breu aturada per fer-la petar, i a seguir gastant tacs de les rodes, ara tot vorejant l’AP7. Fins i tot ens hem incorporat a la rotonda de la Roca Village, on ja posats que ara és gratuïta ens hem rumiat de no fer un tram d’autopista.

Un tram més d’asfalt, i ja posats que som a tocar de Santa Agnès de Malanyanes, aprofitarem per fer una visita a en Salva M. Fa temps que no podem coincidir a les sortides, i tot i que ja no arribarem d’hora a casa, l’aturada ben bé ha valgut la pena.


Hi ha una dita de “fer una visita de metge”, la nostra haurà estat d’especialista, doncs s’ha allargat força, però ja se sap que quan s'està a gust, el temps passa volant. De totes maneres, hem de tornar, així que desprès de reomplir el bidons d’aigua, ens acomiadem d’en Salva, i a seguir la gravel altre cop.

La tornada la farem pel que coneixem com el Conill, primer deixem la vila de Santa Agnès, fent  trams de senders pel Bosc de Can Lledó, passem a tocar de l’ermita de Santa Maria de Malanyanes, on entrarem al Torrent de les Teixoneres. Tenim pel davant trams de pujada no excessivament exigents, que ens enfilen cap a la zona del Bosc de Can Poc, fins a sortir al peus del Turó dels Castellans de la urbanització de Sant Carles.

En poc més d’un quilòmetre serem al Pla de l’Espinal, on hem de buscar la baixada final, però ja n’hi ha prou de seguir a en Toni. És hora de tornar-lo a posar a prova, així que passem a tocar de les restes de Ca l’Espinal, baixem pel sender, on agafarem el segon trencall a la dreta, per entrar als trams de corriols que ens baixaran fins a sortir a la carretera que puja al Coll de Parpers. Trams que com vam veure la setmana passada, estan força bé, però torna ser terreny advers per la gravel. Aquí els btt xalem com la canalla, i d’altres patiran una mica més.

Ens reagrupem al travessar la carretera, i ara de cap cap al Koala. Quina manera de gaudir baixant, per un cop a la sortida, a tocar altre cop del viaducte de la C60, esperar una estoneta a en Toni que baixa remugant no sé quins set sous d’un kom amb gravel.

Deixem que remugui, i ara ja sí, tornem cap a Argentona, on encara ens quedaran forces per a una última “apretada” per la riera per gastar els últims watts que queden a les cames.

Tot i ser passades ja les 12 del migdia, farem un piscolabis a la Placa Nova. Al final què més dóna, si de totes maneres ja arribem tard a casa!!!

Una sortida força diferent al que estem acostumats. 38,22 quilòmetres amb 724 metres+ amb una mica de tot, corriol, senders, pista, asfalt....





 





No hay comentarios:

Publicar un comentario