sábado, 27 de agosto de 2022

Per vacances, el btt no s'atura!!!

Dissabte 06 d’Agost 2022:

Primer dissabte on la majoria ja estem de vacances. A més, estem immersos en plena Festa Major d’estiu d’Argentona, i tot i les ballarusques nocturnes, a part del Bicigaló  encara els quedaran ganes de matinar per trobar-nos a la Plaça Nova per a una nova sortida de btt.

Avui serem en Pere C, Pepe C, Robert D, Jordi S, i Salva B.  Tenim clar que no farem una sortida massa llarga, tot i que els de les ballarusques han estat previsors, i avui van ben calçats amb les seves e-bikes. De seguida surt la proposta d’anar cap a Burriac, i tot i algun intent, no ens en sortim de capgirar l’enteniment de la colla, així que deixarem la Plaça Nova rodant pels carrers d’Argentona en direcció a la Font Picant.

Primeres enfilades per corriols cap a les Roques Encantades, amb posterior tram de baixada que ens porta a sortir a la pista de Torre Amatller. Aquí tenim per davant el clàssic bucle que ens fa anar cap a la zona de Santa Elena d’Agell, abans de tornar a remuntar per tornar a la pista de Torre Ametller.

Uns metres amunt per la pista, i de seguida més corriols de pujada, passant pel Turó dels Oriols, que ens porten al Collet de Burriac, tot just al peu del castell.

Un cop a dalt, ens deixem caure un centenar de metres per pista, fins a trobar a la dreta, l’entrada del corriol que ens ha de portar cap a la Font Picant de Cabrera. Primers trams de baixada, amb algun petit punt entremig de pujada que és impossible de fer dalt de les bicis, tot i que les elèctriques s’hi atreveixen al tram final.

Aprofitarem per fer una breu aturada, i que en Jordi S faci un dels seus selfies, tot i que el resultat hagi estat més borrós que els ulls d’alguns després dels gintònics d'ahir a la nit a la Plaça Nova.


Reprenem la marxa, amb uns últims metres més o menys planers que ens porten a sortir a l’aparcament de la Font Picant.

Aquí decidim pujar per la pista cap a la Creu de l’Avellà, de camí al Rocar Més Alt. 2 quilòmetres de feixuga pujada, on alguns patirem més del compte. La xafogor, i potser la lluita mental amb les sortides per Burriac ja fa estona que ens juguen una mala passada. La baixada per pista cap al Coll de Gironella ens ajudarà a recuperar una mica l’esma.

Ja hem de buscar la manera de tornar, i decidim que el millor serà fer alguns trams de corriols per la zona de la Brolla de l’Abril, així que ens estarem ben poc a la pista, el primer corriol que trobem a l’esquerra ja hi som dins, i ara a xalar baixant!!!

Tenim pel davant uns 2,5 quilòmetres, pràcticament tot de baixada, que sense excessives dificultats anirem resseguint fins a acabar sortint a Can Raimí.

Un cop a baix, rodem per sender del Bosc d’en Cabot, tot vorejant la riera de Clarà, on en Jordi S encara li queden ganes de gresca, així que no tornarem per la riera, sinó que ens tornarem a enfilar per senders i corriols, fins a sortir al dipòsits d’aigua del Mal Pas.

Un cop a dalt, ara sí que ja tot serà baixada. Ens deixem caure per la zona de la Vinya d’en Serra, per entrar a Argentona pel corriol de les Caques, a tocar de Can Volard.

Com sempre, tanquem la sortida a la Plaça Nova, on tot i el força ambient que hi ha aquesta hora, encara trobarem una taula per gaudir de l’esmorzar Bicigaleru.

18,12 quilòmetres, amb 690 metres+ abans de fer les maletes per a les merescudes vacances, doncs diumenge per unes coses i altres, no hi haurà sortida dels Bttargentona...


La propera setmana, una mica de tot, mentre uns fem "panxing", les gravel, sembla ser que no fan ni vacances...


... i d'altres, tampoc es desempalleguen de les bicis ni estant lluny de casa!!! Tot i que les males llengües diuen que no han estat sols, de fet sembla que alguns no surten a les fotos per tal de no canviar el lema de "jo aquell dia no venia".

                                    

Potser hauriem d'aprendre dels més assenyats, que sempre tenen un corriol amagat sota la màniga!!!




Diumenge 14 d’Agost 2022:

Després d’uns pocs dies de vacances, tornem a estar per Argentona. Dissabte no hi va haver sortida dels Bicigaló, però no passarem per alt la de diumenge.

Matinem, i més o menys puntuals a les 8, ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Francesc M, Quim M, i Salva B.

També toca platja amb la família, però aprofitarem les primeres hores del matí per fer una sortida no gaire llarga que ens tregui una mica el mono de btt.

Mirarem de no allunyar-nos gaire, així que fem les primeres pedalades cap a l’Agility, travessem la carretera, i de dret ja som dins del Torrent de Can Bellatriu. Ens hi estarem fins tot just passada la Hípica de Can Salvat. A partir d’aquí trams més o menys planers cap al Torrent de la Reimina, que travessarem per continuar per corriols per sobre de Can Cabanyes, abans d’enfilar-nos fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Hi rodarem un centenar de metres, per tornar a entrar en trams de corriols. Ara farem de baixada el maleit corriol d’en Quim M, per enllaçar amb els que passen per sobre de Can Castells, que ens enfilaran altre cop al Camí de les Aigües.

Aquí ens tocarà pujar per les arrels de Can Bagot, cap dalt dels Porcs. Seguim per senders per la zona e l'Esbarzer Gran, amb últims trams de corriols de pujada cap al Turó de les Rovires. Últims metres enfilant-nos per trams de pista oberta pels treballs de desforestació que s’han fet  la zona, fins a sortir dalt de la caseta del caçadors.

Un cop a dalt, ens deixem caure per la pista cap a l’Oasi, on tornarem a buscar corriols de pujada, que passant pel Turó de Can Gaspar, ens portaran a sortir dalt de les Planes de Can Nogueres.

Una breu aturada per a fer un mos, abans de reprendre la marxa. Ara, corriols de pujada cap al repetidor del Turó de Can Barraquer, punt més alt de la sortida d’avui.

Uns 10 quilòmetres de sortida, i hem d’anar buscant la tornada. A partir d’aquí, una bona enllaçada de corriols, ara amunt, ara avall, que ens porten a la Plana del Pou de la Plata, creuament de pistes del Parc Forestal, i Can Bruguera.

Qualsevol altre sortida haguéssim anat cap al Parc Forestal, per fer els últims trams de baixada pels corriols d’en Bellatriu, però en Joan B ens té preparat un final diferent, però malgrat tot, també final feliç!!!

Anem a buscar l’antic corriol de la Nevera, que avui toca fer de baixada. Trams que es poden fer força ràpids, tot i que el terreny està excessivament sec. Acabarem sortint altre cop al Camí de les Aigües, on desfarem corriols que hem fet a primera hora del matí, i que ens baixen altre cop cap a la Hípica de Can Salvat.

Torrent de Can Bellatriu, i en un tres i no res som a la riera. 17,25 quilòmetres, i no són les 10, així que encara tenim temps de tancar la sortida a la Plaça Nova, i fer un petit piscolabis recuperador.

Sortida exprés, on no hem tingut temps ni de treure el mòbil per fer una foto, però tant se val, "que nos quiten lo bailao!!!". Cap de setmana de btt enllestit, i cap a la platja que hi falta gent!!!



Diumenge 21 d’Agost 2022:

Doncs apa, sense donar-nos casi bé compte, ja hem passat una nova setmana. Què ràpid passen els dies quan estàs de vacances!!!

De totes maneres, alguns no paren ni entre setmana, encara que si van en gravel, això no compte.


De moment, dissabte altre cop no hi ha convocatòria dels Bicigaló, alguns escampats per tot arreu gaudint de les vacances, d’altres immersos de nou en el Camino de Santiago...


... i alguns, gaudint del btt, alhora que fan manteniment dels corriols d’Enduroland de cara a una nova edició al 2023.

Que tinguem constància en imatges, només en Jordi S, i en Francesc M han estat per la labor, i han sortit a fer una volta per l’entorn de Burriac.

Dissabte al vespre ja hi haurà una nova convocatòria d’en Joan pels Bttargentona, tot i que amb minses respostes. De fet, només matinarem per ser a les 8 a la Plaça Nova, en Joan B, Francesc M, Jordi F i Salva B.

A aquesta hora també hi són en Joan Rubí, amb 2 companys més que estan mirant de solucionar una pèrdua d’aire a la roda d’una de les seves e-bikes, i que més tard se’ns uniran al grup.

Així que, entre unes coses i altres, comencem a rodar amb una mica de retard, deixant la Plaça Nova cap a l’Agility. Ja hem decidit que anirem a fer corriols cap a la Torrassa del Moro, així que travessem la carretera, i comencem a rodar per la riera cap al Bell Recó.

Passem per sota del viaducte de la C60, entrem al Xaragall de l’Espinal, per passar per dins del túnel per sota carretera de Parpers. A la sortida, agafem trencall a la dreta per resseguir de pujada els senders i corriols que travessen les Malloles de Can Pins, i que ens enfilen cap al Turó de Can Ribot.

En Joan R i companyia, s’han enfilat pel dret pel Xaragall de Can Pins, i ens atrapen tot just a l’arribar dalt de les Planes de Can Ribot.

Ara travessarem la urbanització cap a la zona del Turó dels Castellans, on enllaçarem diferents trams de corriols, passant pel corriol de la Pistola, que ens porten a sortir a la carretera que baixa de Sant Carles, cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Travessarem la carretera, i altre cop corriols de baixada que ens portaran a Ca l’Arumí, on només travessar la carretera, començarem a enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous.

Avui farem el corriol de pujada que hi ha tot just passada la pedrera, passem a tocar de les restes de Can Cames, i seguim enllaçant divertits trams de pujada fins a sortir als peus de la Torrassa.

Hi som casi bé a tocar, però encara no ens hi enfilarem. Primer farem el Kemomo de baixada, doncs molts encara no l’han tastat mai. Doncs apa, cap dins!!! El terreny està en prou bones condicions, i no hi ha trams excessivament tècnics, així que podem dir que tots han xalat resseguint-lo.

Acabem sortints a tocar de l’ermita de Sant Esteve del Coll, on en Jordi F decideix que per avui ja n’ha tingut prou, i se’n torna cap a Argentona. A la resta ens tocarà remuntar, i ara sí, ens anirem enfilant fins a sortir dalt de la Torrassa, on farem una breu aturada.


Abans de reprendre la sortida, hem de decidir com iniciar la tornada. Primers dubtes de si fer un Dragon Khan més o menys clàssic, però de seguida guanya la opció d’abans fer corriols cap a Can Bordoi. Doncs apa, comencem a pedalar, deixant-nos caure cap al Pla de la Bassa del Llop, on entrarem altre cop en corriols de baixada que ens porten cap a la zona del Penjat dels Garrofers, i d’aquí continuem corriolejant de baixada fins a sortir a la carretera de Can Bordoi. Trams nous per en Jordi R i companyia, que avui estan descobrint forces corriols que sembla ser que són del seu agrat.

A la sortida no ens queda més remei que rodar uns centenars de metres per l’asfalt, abans de tornar a entrar en un curt tram de sender de pujada que enllaçarà amb la part final del Dragon Khan. Aquí sí que no hi ha ja miraments, com sempre divertida i ràpida baixada fins a sortir al Sot de Can Bosquets.

Un cop a baix, un petit re-agrupament abans de travessar la carretera, per baixar cap a Dosrius tot vorejant el Torrent dels Rials.

A la sortida de Dosrius anirem a buscar l’entrada del corriol de l’alternativa de la riera, que resseguirem fent els últims metres pel canyer del Torrent de la Feliua, fins a sortir al Torrent de Manyans.

Ara sí que tot el peix és al cova, només ens queda rodar tranquil·lament per la riera cap a Argentona, on tancarem la sortida de nou a la Plaça Nova.

30,46 quilòmetres amb 769 metres+, i tot just són les 11, així que encara ens dona temps a un piscolabis recuperador abans d’acabar el matí de diumenge fent el llangardaix a la platja.





No hay comentarios:

Publicar un comentario