lunes, 22 de agosto de 2022

Últimes sortides abans de vacances.

30 de Juliol 2022:

A punt per tancar Juliol, però encara tenim pel davant 2 dies de btt. Comencem dissabte amb una nova trobada dels Bicigaló. Avui som en Pere C, Robert D, Oscar E, Josep, Quico S i Salva B.

Més o menys puntuals, a les 8, eixarem la Plaça Nova en direcció a l’Agility, entrant a la riera, començant a rodar en direcció al Bell Recó. Mentre fem les primeres pedalades, aviat ens posem d’acord per dirigir la sortida cap a la Torrassa del Moro, i quan hi siguem ja veurem si ens quedaran ganes de resseguir el corriol del Senglar, que la majoria del grup no ha fet mai.

Doncs apa, passarem per sota del viaducte de la C60, entrem al Xaragall de l’Espinal, i tot just acabat de passar per sota del pont de la carretera de Parpers, seguirem a la e-bike d’en Robert començant a enfilar-nos pel Xaragall de Can Pins. Primera escalfada de cames de la sortida, on les pulsacions ja van en augment.

Un copa dalt, i posats a mantenir pulsacions, enllaçarem amb el corriol de l’alternativa de la Font de Javà, que ens portarà fins dalt del Turó de Can Ribot, on encara farem un parell de corriols fins dalt de les Planes.

Continuem cap a Sant Carles, deixant-nos caure cap a la urbanització, on tot just passat el restaurant, farem sender de baixada fins a sortir a Ca l’Arumí.

Ara només hem de travessar la carretera, i ja tornem a estar enfilant-nos cap a la Pedrera dels Dous. Avui seguirem pujant per la pista, passant a tocar de les restes de Can Puigverd. Uns centenars de metres més amunt, trencarem a la dreta, per tornar a entrar en trams de corriols. Tornem a estra enfilant-nos, passant per sota de la ermita de Sant Sebastià, per desprès d’una divertida enllaçada corriolaire, acabar sortint al Pla de la Bassa del Llop.

Ja posats on som, fem uns darrers metres per pujar fins dalt de la Torrassa, on avui no hi haurà ni foto. Anem bé de temps, així que és dia de fer el Senglar. Doncs apali, ens deixarem caure fins a trobar l’entrada, i cap dins!!!

Primers metres nous per a la majoria, sense excessives complicacions tècniques, fins que fem el primer reagrupament abans d’entrar als trams més tècnics. El terreny està força sec, i hi ha una sèrie de baixades on no serà fàcil fer cas al “deixa-la caure” de rigor. En Pere C, una mica més agosarat que la resta ho gaudirà una mica més...

... la resta, posaran peu a terra en els punts més complicats. Potser la propera vegada, coneixent ja una mica els trams, podran atrevir-s’hi una mica més.

Acabarem sortint a la pista del Camí del Coll, on hi hem de rodar uns pocs metres, abans de tornar a entrar en corriols de baixada, ara sí, força més assequibles, que ens deixen al Mogent.

Ara ens tocarà fer una mica d’asfalt, fins a la urbanització del Coll, on entrem al Torrent Fosc, per tornar a pujar. Senders amunt mentre travessem el Bosc de Can Pellisser, que ens tornen a portar a Ca l’Arumí.

Aquí, decidim que ja és hora d’anar tornant cap a Argentona, i mirarem de fer-ho de la manera menys exigent, així que ens deixarem caure per la carretera de la Breinco fins passat Can Saules, on ens endinsarem en un tram de corriol que fèiem anys enrere, i que ens acaba baixant fins al Sot de Can Bosquets, a la sortida del Dragon Khan.

Travessarem la carretera, i tot vorejant el Torrent dels Rials, anirem rodant fins a  Dosrius. Anirem a buscar l’alternativa de la riera, tot i que ho farem per la variant de més amunt.

Els últims metres pel Torrent de la Feliua ens portaran al Torrent de Manyans, i ja som a la riera.

Només ens queda rodar tranquil·lament cap a Argentona, on encara tindrem temps de gaudir de l’esmorzar Bigicaleru de rigor.

Bona manera de començar el cap de setmana amb 30,83 quilòmetres i 733 metres+.



31 de Juliol 2022:

Els Bttargentona també tanquem Juliol dalt de les bicis, i aquest diumenge ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Francesc M, Salva M, Manel L, i Salva B.

De bon principi ens posem d’acord que a la sortida d’avui anirem cap a la zona de la Roca del Vallès. Continuem en plena onada de calor, i aquesta zona del Vallès sempre és una mica més agraïda, i si li afegim que hi ha els millors corriols dels entorns, la cosa ja no té color!!!

Doncs apa, com no ve ningú més, marxem de la Plaça Nova en direcció a l’Agility, travessem la carretera, i comencem a rodar per la riera en direcció a la riera de Riudemeia. Entrem al Fondo de la Gallega, fem el tram de corriol de la Nevera, i comencem els primers metres de pujada de la sortida per la pista cap a Can Roviró.

Aquí entrarem als corriols que ens aniran enfilant cap a Can Vinyamata, per acabar sortint a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava. Un centenar de metres per la pista, i ja tornem a estar dins de corriols de pujada, mentre travessem el Bosc de Can Païssa, fins atrobar l’entrada del corriol de La Lola.

Ara tenim per davant una espectacular enllaçada de corriols pels entorns del Bosc de Ca l’Argent. L’iniciem amb el corriol de La Lola, el que no farem sencer, doncs aprofitarem per fer un petit tram de pujada, fins a trobar l’entrada de l’Amic Invisible. No hi ha temps per aturades, ja hi som dins, gaudint mentre baixem fins a trobar l’entrada del The Rock. Cap dins, i a resseguir el seu divertit traçat, que ens portarà a enllaçar amb el corriol on ves a saber qui hi va perdre la Destral, per sense deixar de baixar, i de salivar, acabarem sortint al Torrent de Can Sentpere, que ens deixarà a la carretera que baixa de Sant Bartomeu a La Roca del Vallès.

Aquí fem una breu aturada per menjar alguna cosa, abans de tornar a pujar a les bicis, per enfilar-nos un centenar de metres per l’asfalt, abans de tornar a entrar en corriols que ens pugen cap a la zona del Bosc de Can Planes, passant abans  tocar de la sortida del The Rock.

Anem cap a sobre de la Pedra Foradada de Can Planes, on entrem als primers trams del Corriol Amagat. De seguida en sortirem, per fer trams de baixada, passant pel corriol de La Creu, amb un següent enllaç de corriols espectacular. Poc més de 1,5 quilòmetres de divertits trams de baixada, que ens portaran inevitablement a haver de remuntar.

Ho fem altre cop, seguint a en Joan B, que ens porta a resseguir el bo i millor de la zona. Passem  altre cop pel corriol de la Creu, ara de pujada, fins a sortir a la pista. Ara anem a fer els corriols de la zona de la Pedrera de les Planes, per acabar baixant a la carretera de Parpers, a tocar de Can Companys.

Travessem la carretera, entrant al Torrent de Sant Miquel, on avui farem el tram més clàssic, l’Star Wars. Senders mentre ens enfilem fins a sortir dalt del Pla de l’Espinal.

Un cop a dalt, passem a tocar de les runes de Ca l’Espinal, on anem a buscar corriols de baixada que ens porten a la carretera de Parpers, que només hem de travessar per anar a buscar el corriol del Koala. Feia anys que el teníem oblidat, i ara que ja tenim clar que torna a ser ciclable, és una perfecte opció de tornada cap a Argentona.

A la sortida, només ens queda passar per sota derl viaducte de la C60, i anar a buscra la riera per tornar cap a Argentona, on tancarem la sortida a la Plaça Nova,. Amb un breu piscolabis, que ens ajudarà a refer-nos de l’esforç de la sortida.

Per cert, ara que hi penso, avui hem estat tan distrets, que ni fotos hem fet!!!

28,78 quilòmetres de sortida i 837 metres+ posen punt i final a les sortides del mes de Juliol.


01 d’Agost 2022:

Fa molt de temps que anem dient de fer una sortida nocturna. Més aviat una bona excusa per fer una mica de corriols, posant a prova els focus que la majoria tenim agafant pols al fons de l’armari, amb un ressopó final en bona companyia.

Doncs, després de moltes vegades de parlar-ne, ha arribat el dia. Com alguns encara no tenim vacances, hem quedat a 2/4 de 9 a la Plaça Nova. Serà una sortida curta, doncs a les 10 tenim hora per sopar.

Al final serem una bona colla, entre una cosa l l’altre, 14 bikers, fins i tot un mig despistat amb una gravel!!!


Després de la foto de rigor, deixem la Plaça Nova cap a l’Agility. Travessem la carretera, i de cap ens endinsem dins del Torrent de Can Bellatriu.

Hi rodem fins passada la Hípica de Can Salvat, on comencem a fer els primers trams de corriol. Ens anem enfilant fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües, on hem de fer el primer reagrupament. Som molts, els ritmes són diferents, i això serà la tònica de tota la sortida, cosa que ja tenim clar des d’un bon principi. Avui l’important és passar una estona en bona companyia.

Reprenem la sortida, resseguint trams dels corriols d‘en Bellatriu a l’inreves. Amunt i amunt, cap a la zona de la vinya d’en Rouaix. Mentre ens anem enfilant, no se sent el piular de cap ocell, ni el grunyit de cap senglar, només si pares bé l’orella, podràs sentir l’esbufec d’algun biker mirant de no perdre l’estela del grup.

Anirem enllaçant corriols fins a sortir al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell. 4,5 quilòmetres de sortida, i ja se’ns està fent fosc. Engeguem els llums, mentre travessem el Parc Forestal.

Al sortir a la pista, ja són pràcticament 2/4 de 10. No tenim temps per a gaire cosa més, així que decidim que el millor serà buscar algun tram divertit de baixada per tornar cap a Argentona.

Doncs apa, uns breus minuts de deliberació, i aviat ens posem d’acord per enfilar-nos al Turó d’en Dori, per tornar a travessar el Parc Forestal, ara de baixada pel dret.

Anem a buscar l’entrada del corriol d’en Bellatriu, on farem totes les possibles variants. Aquests trams sempre són una bona opció, però el fet de fer-los de nit ha estat espectacular. Deunidó el ritme de baixada per ser de nit!!!

Acabem sortint altre cop a la pista del Camí de les Aigües, on fem l’últim reagrupament.

Els últims metres seran per deixar-nos caure altre cop cap al Torrent de Can Bellatriu, per sortir a la riera.

Després de poc més de 9 quilòmetres tornem a ser a la Plaça Nova, on ja tenim taula parada per al sopar. L’entaulament serà força més llarg que la sortida, però la companyia ben bé s’ho val.

No solem fer sortides nocturnes, però no estaria malament fer-ne alguna més sovint. Serà qüestió de tant en tant anar engrescant el vesper.





No hay comentarios:

Publicar un comentario