jueves, 1 de septiembre de 2022

Ultims cops de pedal d'Agost.

28 d’Agost 2022:

Estem a punt d’enllestir Agost, alguns encara gaudint dels últims dies de vacances, aprofitant per fer alguna sortideta. En Francesc M, amb la posta a punt per la propera edició de la Isard Atac, farà una escapadeta entre setmana fins al Pla de la Calma...

...d’altres continuen rodant per Enduroland...

...aprofitant per continuar amb la neteja dels senders de cara a una futura nova visita.


La resta, qui més qui menys ja estem a la feina, esperant a que passi ja divendres.

I arribem a dissabte, on no hi ha convocatòria dels Bicigaló, així que no matinarem per acostar-nos a la Plaça Nova. Aprofitarem per dormir una estona més, i fer una mica de bici diferent.

Tot i això, sembla ser que alguns han aprofitat també per fer sortida en carretera. Els de la gravel tampoc s’han estat a casa, i van amunt i avall rellegint tots els cartells que troben pel camí...

... i en Francesc M, i en Kiko P, s’uneixen a en Rafael F i una bona colla de Burriac Bikers, per fer una senyora sortida per la Torrassa, El Corredor, i tot el que se’ls hi posi pel davant.


Sort que dissabte passa ràpid, i al vespre en Joan B torna a posar en solfa als Bttargentona amb una nova convocatòria per demà. Com les últimes setmanes, respostes minses, només dues. De totes maneres, esperem que a última hora algú més es desempallegui de les lleganyes, i s’acosti a la Plaça Nova.

Dit i fet, matinem, i a les 8 som davant de la Fleca Casas. El primer, en Joan B, després anem arribant en Salva B, Quim M, Jordi F, Francesc M, Salva M i Javier F. Deu ni do, al final serem una bona colla, tot i que alguns han vingut amb la promesa de fer un parell d'hores de bici, i 3 hores de bar.

Després d’una breu xerrada, ens posarem en marxa. En Joan porta al cap anar cap a la zona de la Pedra de les Orenetes, i a la resta no ens sembla mala idea, així que comencem a pedalar pel carrer Gran, cap a la Plaça de Vendre, per deixar la vila d’Argentona per Can Volard.

Trams de corriols cap al Torrent del Collell, on farem els primers trams de pujada de la sortida. Ens anirem enfilant per corriols i senders cap al Rocar d’en Serra, fins a sortir dalt dels dipòsits del Mal Pas.

Més trams de corriols, ara més planers per sota de la Bandera, fins al Torrent de Can Manreset, on ens tocarà enfilar-nos de nou per senders cap a la Font d’en Quico. A partir d’aquí, uns 2 quilòmetres de pujada, enllaçant trams de pista, senders i algun corriol, que ens portaran a sortir a la pista del Camí del Mal Pas.

Rodarem per la pista uns centenars de metres cap al Pla dels Matxos, on farem de pujada el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres. Un cop tornem a sortir a la pista, ja no la deixarem fins a arribar al Coll de Gironella. Entrarem per la cadena per fer un breu tram de corriols de baixada, que de seguida agafaran desnivell positiu per fer-nos pujar cap al Laberint del Bosc de Cabrils. Avui, com no hi ha en Jordi S, tampoc ens hi aturarem. Continuem cap a la Mútua per acabar deixant-nos caure a la pista, a tocar de les restes de Can Genís.

Ara ens toca rodar una estona per la pista, mentre passem de pujada per Coll de Porc, fins a arribar al creuament de Cal Camat Vell. Uns centenars de metres de ràpida baixada per la pista en direcció a la Plana del Fum, tot i que avui no hi arribarem. A la que trobem l’entrada del corriol de les Abelles, ja hi som dins. El resseguirem fins a sortir a la pista per sota de Ca la Mort, on tornarem a fer corriols de pujada, aquest cop amb algun punt més enrevessat, que ens porten a tocar del Mas de Cèllecs, on farem una breu aturada, aprofitant l’avinentesa de trobar-nos amb en Martí Montserrat, Pep Famades i algun altre dels Bicicorriols. En un moment també hi arriben l’Angel M, i amb algun altre Burriac Bike.

Una estoneta fent petar la xerrada, on alguns aprofiten mentre fan anar la boca, per menjar alguna cosa. Desprès d’acomiadar-nos, cada grup reprendrà la seva sortida, uns a esmorzar al Tatano d’Òrrius, altres per la pista cap a Sant Bartomeu... i en Jordi F, que hi veu la seva, diu que per avui ja s’ho ha passat prou bé, i se’n torna cap a casa.

A la resta, ens toca continuar pujant. Senders amunt fins a tocar de la Cabana del Moro, per sobre de Sant Bartomeu.

Desprès de poc més de 13 quilòmetres, pràcticament tot pujada, per fi tenim pel davant els trams de baixada objectiu de la sortida d’avui. A partir d’aquí, corriols amb xaragalls. arrels, pedres, mentre travessem el Bosc de Ruscalleda.


 Trams divertits, que exigeixen que hi posem tots els sentits per no tenir cap ensurt. Farem alguna aturada per reagrupar-nos, i a les cares només hi ha símptomes de divertiment.


Reprendrem la sortida, i tot i alguna petita variant, continuem baixant per acabar sortint a la Pedra de les Orenetes, on avui ni ens hi aturem. Collons, i els que no hem menjat res abans, pensant que ho faríem aquí? Doncs calla, i pedala, si no vols perdre l’estela del grup, que al capdavant ja tornen a estar de pujada!!! 

Menys mal que els trams de pujada que tenim pel davant són força amens de fer. Un quilòmetre de corriols, abans de ser dalt de la pista, on de seguida tornem a tenir corriols que ens baixaran cap a la zona del Bosc Màgic d’Òrrius. Passem per sota de la Pedra de l’Elefant, abans de sortir a la carretera que baixa cap a La Roca del Vallès.

Només travessar la carretera, tornem a estar enfilant-nos per corriols, passant a tocar de la sortida del The Rock, de camí cap a la zona del Bosc de Can Planes. Passarem a tocar de les restes de Can Ronses, i amunt cap al Turó del Morro del Gall.

Ens anem enfilant cap al Bosc de Can Païssa, per finalment deixar-nos caure fins a sortir a la pista a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

La baixada final la farem pel corriol de la Mercè. Ràpida baixada, amb en Francesc M al capdavant, on alguns avui potser arrisquem més del que és habitual. Tot i això, arribarem sans i estalvi a tocar de Can Roviró, i en un tres i no res ja serem baix de la riera de Riudemeia.

La tornada cap a Argentona rodant força més tranquils, amb bones sensacions, desprès d’una sortida exigent, però molt divertida.

Com sempre, tancarem la sortida a la Plaça Nova, amb un més que merescut piscolabis. La promesa d’en Molist ha estat a l’inrevés, 3 hores de pedalar i no crec que tinguem temps de 2 hores de bar.

Uns 30 quilòmetres amb 925 metres+, amb els que alguns donem per tancat el btt pel mes d’agost...


...tot i que n‘hi ha que mai en tenen prou!!!





 





No hay comentarios:

Publicar un comentario