martes, 18 de octubre de 2022

Carretera, corriols, aniversaris i avaries....

Dimecres 12 d’Octubre de 2022:

Les setmanes passen volant, i aquesta encara més amb dimecres festiu. 12 d’Octubre, dia de la Hispanitat, on no hi ha gaire quòrum per a les sortides.

Uns aprofiten el dia per fer país fent una visita a la Moreneta, d’altres en moto a cremar benzina. L’Oscar i en Josep en btt, seran a les 8 a la Plaça Nova per la convocatòria d’en Jordi S, i sortiran al menys una estona acompanyats d’en Rafael F, l’Angel M i la Susanna C, tot un mixt Bicigaló-Burriac Bikers. En Pere C, Pepe C i Salva B avui els hi farem el salt. També serem a les 8 a la Plaça Nova, però avui sortim amb les flaques, ja va sent hora de que alguns fem les primeres pedalades sobre una bici de carretera!!!

Poca cosa més a explicar, la carretera no entra dins del temari del Bttargentona, així que ho tancarem amb una foto que deixi constància que la pèrdua de la virginitat sobre  l’asfalt, no ha estat tant malament... fins i tot, segur que ho repetirem.


Dissabte 15 d’Octubre de 2022:

Ara sí que sí, divendres al vespre en Jordi T està ansiós per sortir en bici, i no es podrà estar de fer la convocatòria dels Bicigaló.

Toca matinar, per ser puntuals a les 8 a la Plaça Nova. El més puntual, en Manel V i poc a poc anirà arribant la resta. Jordi T, Pere C, Quico S, Jordi F, i Salva B.

Avui també són a la plaça en Rafael F, l’Àngel M, i la Susanna C, que com dimecres, s’afegiran a la sortida.

També hi ha en Francesc M, Kiko P, i Joan S, però tot i que faran una ruta molt similar a la nostra, avui aniran a la seva.

Doncs apa, mentre els deixem que facin un cafetó matiner, nosaltres comencem a pedalar cap a l’Agility. Sembla ser que ningú ha pensat cap a on anar, però bé, un cop a la riera ja ho decidirem. Anem rodant tranquil·lament, tot fent petar la xerrada, mentre decidim que potser serà un bon dia per fer alguns corriols per la la Torrasa.

Així, toca rodar cap al Bell Recó, passarem per sota del viaducte de la C60, per entrar al Xaragall de l’Espinal. Tot just acabem de passar per sota del pont de la carretera de Parpers, trencarem a la dreta, per començar a enfilar-nos cap a les Malloles de Can Pins.

Pujada clàssica que ens ha de dur fins dalt del Turó de Can Ribot. Aquest tram, avui està atapeït de bikers, entre ells en Tolo, amb el que rodarem una estona tot fent-la petar.

Un cop dalt del turó, fem el corriol alternatiu que ens enfila fins dalt de les Planes, per continuar cap a Sant Carles. Avui no ens deixem caure cap al restaurant, no sigui que en Jordi T se’ns hi torni a entaular com fa unes setmanes amb la colla que va portar d’Igualada.

Rodarem uns metres per l’asfalt, travessant la urbanització cap al Turó dels Castellans, on tornem a entrar en corriols, per travessant el Bosc de can Poc, anar a resseguir el corriol de la Pistola, abans de sortir a la carretera que baixa cap a santa Agnès de Malanyanes.

Només travessar la carretera, farem altre cop un tram de corriol que ens baixa fins a Ca l’Arumí.

Ara hem de pujar cap a la Pedrera dels Dous, per rodar per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, per tornar a corriolejar, ara de pujada, fins dalt de la Torrassa del Moro, on farem una breu aturada, per agafar una mica d’esma, si algú vol fer un mos, mentre aprofitem per a què ens facin la foto de grup.


Un cop desats els telèfons, tornem a pujar dalt de les bicis, que ara és hora de xalar baixant. Comencem a pedalar per deixar-nos caure cap al Pla de la Bassa del Llop, i d’aquí en un no res ja som dins dels corriols que resseguirem de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers. Aquí ens separarem en dos grups, uns baixant per la pista, i la resta farem el tram de corriols oberts fa un temps desprès dels treballs de desforestació que es van fer a la zona. Trams força secs, amb els primers metres força malmesos, amb algun xaragall important, però tot i el seu mal estat, ho aconseguirem passar sense excessives dificultats. El següents trams força més ciclables, tot i que una mica de pluja aniria d’allò més bé.

A la sortida ens tornarem a reagrupar, per poder fer la baixada pel tram final de Dragon Khan, i com aquí ja no hi ha pèrdua, campi qui pugui!!! Aquest tram el tenim més que apamat, així que cada cop arrisquem una mica més, i com no pot ser de cap més manera, el gaudim com el primer dia.

Un cop a baix del Sot de Can Bosquets, nova aturada mentre esperem que vagi arribant tothom. Es va fent tard, i comença a haver-hi gana, així que avui la proposta de pujar pel Gorro, no toca. Doncs apa, només travessar la carretera, ens deixem caure cap a Dosrius, rodant tot vorejant el Torrent del Rials.

Aquí ens creuem amb en Toni P, que segueix voltant amunt i avall amb la gravel. Aviat, en Willy Fog serà un mindundi al seu costat!!!

A la sortida de Dosrius, anem a buscar els corriols de l’alternativa de la riera. Primer enfilant-nos pel segment d’Strava de la Ratonera Up, per un cop a la bassa de la zona de la Vinya d’en Santos, deixar-nos caure cap al Torrent de la Feliua, fent ràpida baixada pel mig del canyer, abans de sortir al Torrent de Manyans.

Ja n’hi ha prou de corriols per avui, ja només ens queda tornar tranquil·lament per la riera cap a Argentona, amb la sensació d’haver gaudit d’una molt bona sortida, tot i ser un clàssic que hem fet ja un munt de cops.

A la Plaça Nova ens espera en Pepe C, per a acompanyar-nos a l’esmorzar Bicigaleru, que posarà punt i final a la sortida d’avui, tot i que encara queda una petita sorpresa. Avui en Manel fa anys, i què millor que un “pastís” de xuxos de Can Moré. Se’ns fa gran, però encara conserva aquella tendresa de la jovenalla, i més des de que l’acompanya la seva inseparable e-bike.


Amb aquests 27,6 quilòmetres i 677 metres+, encetem el cap de setmana de btt a l’espera del que ens depararà la sortida de diumenge.




Diumenge 16 d’Octubre 2022:

Avui toca matinar de nou per ser presents a la crida després de la convocatòria d’en Joan B.

Més o menys puntuals, a les 8, serem a la Plaça Nova en Francesc M, Javier F, Pepe C, Pere B, Eloi I, Oriol T, i Salva B, tot esperant a en Joan B que ha avisat que arriba una mica tard. S’haurà  quedat entortolligat entre el llençols sota els efectes de Morfeo?? Doncs no, la cursa de moto GP ha tingut més força que el cafetó de primera hora del matí a la Fleca Casas. Tant se val, ja el tenim aquí, ja ho pagarà...però per això encara queda una estona.

Apa, que ja són quarts de 9, comencem a pedalar cap a l’Agility, mentre decidim que tornarem a anar cap a la zona de Llavaneres, així que només entrar a la riera, ens fiquem de dret al Torrent de Can Bellatriu. 

Hi rodem fins passada la Hípica de Can Salvat, per trencar a l’esquerra fent un primer tram de corriol que ens enfila fins dalt de la pista del Camí de les Aigües. Només ens hi estarem uns metres, abans de tornar a fer corriols de pujada, mentre anem enfilant-nos cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Aquí tindrem el primer corriol de baixada, abans de seguir enfilant-nos. Avui anem per feina, encara no 5 quilòmetres, i ja som al Pi Gros de la urbanització de can Vilardell.

Anem pujant per l’asfalt de la urbanització de camí al Parc Forestal, que travessarem vorejant el Turó d’en Dori. A la sortida enllaçarem altre cop amb trams de corriols, que ens han de pujar fins al creuament de  pistes de la Plana del Pou de la Plata.

Estem a tocar de l’entrada del corriol de l’Incinerat, així que cap dins. Corriol divertit, alhora que exigent, i més si el fas a un bon ritme. Un cop als peus del Turó de Tarau, decidim no perdre temps, així que ens deixarem caurem per la pista de la urbanització de La Cornisa fins a Can Bruguera.

Aquí tornarem a corriolejar una mica, mentre travessem la zona de la Plana dels Brucs, de camí al Coll de can Xerrac. Seguirem per anar a buscar el que ha quedat del corriol del Cabró, desprès dels treballs de desforestació de la zona, fins a ser dalt del Turó de Llorita, amb la posterior baixada que ens porta a la pista del Camí Ral.

Ara ens toca rodar uns centenars de metres per la pista, abans de tornar a fer un petit tram de corriol que ens porta al Coll de Pallarés, creuament de la pista que puja cap a la Font del Mal Pas, amb la sortida del Tintorer.

Avui, ens enfilarem un tram de la pista que puja cap al Coll de la Ferradura, però no ens hi estarem gaire. A la primera que puguem ja tornarem a ser dins de corriols, amb uns primers trans de pujada fins als peus del Roc de l’Avi, que es converteixen en trams de baixada, fins a sortir a un sender que ens acabarà baixant fins a la Hípica de Llavaneres.

Un cop a baix, l’Eloi i l’Oriol dubten si girar cua, i tornar-se’n cap a Argentona, però al final decidiran acompanyar-nos una estona més, així que apa, ara toca remuntar per la pista cap dalt de la Plana d’en Marc. Portem 16 quilòmetres, estem més o menys a l’equador de la sortida, però encara ens queda enfilar-nos una mica més, i ara ho fem per corriols que ens pujaran fins als Rocs d’en Magí, a la urbanització de La Roca de La Nao, passant abans a tocar de la roca d’en Pere B, que segueix al seu lloc tan cofoia com sempre, com si no hagués malmès mai cap esquena.

Un cop a la urbanització, encara ens queda un centenar de metres d’asfalt fins dalt del Turó de l’Oriola, on ja estarem en el tram de corriols objectiu de la sortida d’avui.

Ara tenim pel davant, una divertida enllaçada de corriols per la zona de Sant Vicenç de Montalt. No perdem temps, cap dins, tot i que els primes metres els hem de fer amb cura. També hi han arribat les màquines en el seu treball de desforestació, i haurem de passar per sobre del brancatge deixat per tot arreu. De seguida serem dins del corriol, començant a gaudir d’aquests trams de baixada revirats, i ben treballats. Sortirem a una pista, i haurem de fer uns pocs metres de remuntada exigent fins dalt del Turó d’en Bosc, on trobem l’entrada del Topping.

Comencem a baixar... i només uns metres més avall, haurem d’aturar-nos per avaria a la bici d’en Francesc. Ha trencat el canvi de l’e-bike!!! Mala peça al teler. Farem recular a en  Joan B, que ja xalava com un nen de la baixada, per a que es posi mans a la feina. Així farà una mica de penitència, després de fer-nos esperar a primera hora del matí.


La cosa s’allarga més del compte, es mira d’escurçar la cadena per deixar-la fixa en un pinyó, per a que al menys pugui pedalar, però tot i fer algun invent estil MacGyver, no ens en sortim. L’Eloi i l’Oriol, ara sí que ens deixen, se’ls hi està fent massa tard. Al final, caldrà treure la cadena, per baixar una mica, fins a trobar la primera pista. Aquí, en Francesc es podrà deixar caure cap a Sant Vicenç de Montalt, on el podran recollir.

Entre una cosa i l’altre se’ns està fent tard, així que decidim deixar la resta de corriols de la zona per a un altre dia, i remuntar de nou cap dalt del Turó de l’Oriola. Un cop dalt, podrem fer una bona enllaçada de trams de corriols, que ens baixaran altre cop fins a la Plana d’en Marc, on hi tenim l’entrada del Glory, que mirarem de gaudir tan com puguem, tot i un punt massa tècnic, on com sempre, baixarem de les bicis. La sortida ens deixa a tocar de la Hípica de Llavaneres, i en res ja som a Santa Mònica. 

Mentrestant, en Francesc ja està esperant el cotxe escombra.


A nosaltres ara ens toca remuntar pel Tintorer fins a sortir altre cop dalt del Coll de Pallarès, on haurem de desfer el camí fet a primera hora del matí. Pista del Camí del Mal Pas, Turó de Llorita, corriol del Cabró, corriols de la Plana dels Brucs, Can Bruguera, corriol de l’Incinerat, Turó d’en Dori, Parc Forestal... per un cop ser a la urbanització Can Vilardell, buscar l’entrada dels corriols d’en Bellatriu.

Aquesta divertida i ràpida enllaçada de corriols, ens portarà cap al Torrent de Can Bellatrix, abans de sortir a la riera,  posant punt i final a la sortida d’avui.

A la Plaça Nova ja fa una estona que ens espera en Francesc M, amb en Jordi R i en Dani Q, amb els que compartirem el piscolabis que ens refaci una mica de l’esforç de la sortida.

 

34,13 quilòmetres amb 1236 metres+, on no hem fet tot el que portàvem al cap, però ja en tindrem ocasió un altre dia. De moment, per avui ja n’hem tingut més que suficient.




No hay comentarios:

Publicar un comentario