viernes, 23 de diciembre de 2022

Que no parin els corriols, ja arriba el Nadal!!!

Dimarts 06 de Desembre 2022:

Primer dels dies festius que tenim aquesta setmana. La celebració del dia de la Constitució ens permetrà llevar-nos d’hora per mirar de gaudir altre cop d’un bon matí de btt.

Avui ens trobem a les 8 a la Plaça Nova en Francesc M, Javi F, Quim M, Salva M, Jordi S, Joan S, i Salva B. Tasques a la llar deixen fora avui a en Joan B, amb lo que de seguida algú del grup aprofitarà per envalentonar-se i agafar el rol de líder. No direm nom, però el “fem un Burriac?” no deixa cap dubte de qui es tracta. Apa, ningú gosa a dir que no, mentre marxem de la Plaça Nova. Travessem Argentona de camí a la Font Picant, mentre algun cervell ja comença a patir certs símptomes de curtcircuit.

Un cop a la Font Picant, començarem a enfilar-nos pels corriols clàssics que ens pugen cap a les Roques Encantades. Tot i un pel humit, el terreny està en força bones condicions, de fet molt més que la ment que no para de remugar interiorment, mirant de no perdre gaire l’estela del grup. De fet, el gps també ha estat fent el ronso tota aquesta estona, i tot i haver-lo engegat al sortir de la plaça, no ha començat a gravar fins a ser dalt de les Encantades.

Un cop a dalt, primers metres de corriol de baixada fins a sortir a la pista de Torre Ametller, que només hem de travessar per seguir en direcció a la zona de Santa Elena d’Agell, amb uns primers trams on seguirem baixant, per de seguida tornar a enfilar-nos. Trams de pujada clàssics, que ens tornaran a portar a la pista de Torre Ametller, amb una petita encigalada final, mirant de pujar travessant el bosc, i que ens obligarà a acabar empentant les bicis.

Ja som dalt de la pista, però no ens hi estarem gens, en Jordi S ens fa entrar als corriols que ens pujaran cap al Turó dels Oriols, on farem una aturada per agafar una mica d’esma, i fer una foto de grup amb el Montseny de fons.


Altre cop dalt de les bicis, ara ens toca deixar-nos caure cap als peus de Burriac, on farem uns centenars de metres de baixada per la pista, abans de tornar a entrar en trams de corriols. Tot plegat, a excepció d’un petit punt, on ens és impossible pujar dalt de les bicis, una bon enllaçada corriolaire que ens deixa a l’aparcament de la Font Picant de Cabrera.

Travessarem la zona del restaurant, per enfilar-nos per la pista fins just a sobre de la urbanització de Can Tolrà, on trobarem l’entrada dels corriols que ens enfilaran cap dalt del Turó de la Creu de l’Avellà. Trams de pujada que avui farem pel dret, de fet, els primers metres d’arrels els fem més o menys bé, però al tram final ja arribes just de forces, i ens és complicat arribar dalt del turó sense fer una petita aturada prèvia.

Un cop a la creu, tenim pel davant una feixuga pujada per la pista, cap a la zona del Rocar Més Alt, on aprofitarem al ser al mirador, per reagrupar-nos, i aprofitant l’aturada fer una altra foto.


Apa, altre cop dalt de les bicis, i a continuar pujant, ara fins a ser a les Planes de Ca l’Abril, on per fi tornarem a baixar. Tenim corriols de baixada fins a sortir a la pista a tocar del Turó de Matacabres. Resseguirem la pista en direcció al Coll de Gironella, però quan ja hi som a tocar, tornarem a entrar en corriols de baixada, ara tot travessant la Brolla de l’Abril. Uns centenars de metres baixant, i al primer trencall que trobem, ja tornem a estar pujant, per acabar sortint al Pla dels Matxos.

En Francesc M i en Joan S ja ens han avisat de que a les 10 volen tornar cap a casa, i estan marejant la perdiu per la zona, amb la intenció de no allunyar-se gaire. De fet, encara els hi queden uns minuts, així que només sortir a la pista, busquem l’entrada del corriol que ens enfila  al Turó de l’Esquei d’en Ros, on farem els primers metres del corriol de l’Xtrem. Trams que fa un temps eren més tècnics, però a dia d’avui, s’han arreglat, o empitjorat, segons qui s’ho miri, el que ens permet un pas sense excessives complicacions.

Devem portar uns 14 quilòmetres de sortida, i ara sí que ens Francesc i en Joan ens deixen. La resta mirarem d’allargar una mica més. De moment, fent corriols travessant el Pla dels Alemanys, fins a sortir altre cop al Pla dels Matxos. Farem el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres, per acabar sortint altre cop a la pista, on ara sí, ens hi estarem fins a ser al Coll de Gironella.

Entrarem per la cadena, amb uns trams inicials de sender de baixada, amb la posterior remuntada per corriols cap al Laberint d’Òrrius, on avui en Jordi S no accepta la invitació de fer-hi una passejada meditativa, amb lo que no ens hi aturarem. Seguim cap a la Mútua, per acabar deixant-nos caure fins a les restes de Can Genís.

Ara ens toca rodar uns centenars de metres per la pista cap a Coll de Porc, on tornarem a resseguir corriols. Ara xalarem de divertida i ràpida baixada pel Bosc de Can Cardí, que ens acabarà baixant fins a Can Blanc.

Altre cop reagrupament al sortir a la pista, i a rodar-hi mentre decidim si anar a buscar les baixades per la zona de la Vinya del Truc, pel corriol de Roure, o pel de la Sandra. Al final, tenint en compte que algú del grup no el coneix, ens decantarem per la segona opció. Tot i ser més curta, també té el seu què, i acabarem sortint a tocar de Ca n’Altafulla amb bones sensacions.

Ja estem de tornada, i anem a buscar l’entrada del corriol tot juts passat Can Manyana, tot i saber que l’han tancada amb els troncs dels pins tallats a la zona. Aprofitarem la petita entrada oberta al marge, i ja hi som dins. Altre cop a baixar com si no hi hagués un demà, fins al xaragall final, on trobem que també han posat troncs tancant completament la sortida, amb lo que haurem de posar peu a terra per poder sortir a la pista. Si senyor, tot un treball d’enginyeria forestal que ens l’haurien d’explicar bé, a veure si en trèiem una mica l’entrellat.

Bé, deixem-ho córrer, que ara que ens ho estem passant bé, tampoc és hora d’emprenyar-nos. Seguim deixant-nos caure per la pista cap a Can Raimí, on voregem el Bosc d’en Cabot, pel sender a tocar de la riera de Clarà, abans de fer l’enfilada final, enllaçant corriols cap al Torrent de Can Manreset, amb la posterior pujada fins ser dalt del dipòsits d’aigua del mal Pas.

Ja som a tocar d’Argentona, només ens queda baixada cap al Torrent del Collell, entrant a la vila per Can Volard, Font de Sant Sebastià, i en res ja som asseguts a la Plaça Nova, amb el piscolabis al xino.

Tot plegat uns 29 quilòmetres amb 1029 metres+, on finalment el curtcircuit mental inicial s’ha solucionat amb un parell de bones baixades. Ara ja ho sabem per futures sortides.



8 de Desembre 2022:

Segon festiu d’aquesta setmana, on alguns haurem de treballar, i no podrem assistir a ninguna de les sortides que s’han previst.

En Francesc M, Javi F, Kiko P, Enric T i Joan S,  avui tenen sortida amb destinació al restaurant Sant Carles, per a gaudir d’un esmorzar pre-nadalenc amb excompanys de sortida.

Els Bicigaló tampoc se n’estaran de sortir. En Pere C, Jordi T, Josep, Oscar E, i Robert D també gaudiran de la seva sortida. Pel que sembla, avui han anat cap a la zona de Llinars per fer el corriol del Dofí.


I a en Joan B, que no ha aconseguit arrossegar a ningú en la seva convocatòria de whatsapp, li ha tocat rodar sol, amb el que diu que ha estat un estirament de cames, acostant-se fins al Santuari de Lourdes a Arenys de Munt. Res, poca cosa, 40 quilòmetres i 1294 metres+.



Diumenge 11 de Desembre 2022:

I per fi arriba el cap de setmana!!! De moment, dissabte seguim sense poder acompanyar als Bicigaló. De totes maneres, el grup no para, i avui en Pere C, Pepe C, Quim M, Oscar E, Manel V, i Quico S, tornaran a gaudir d’una bona matinal de btt. No en sabem gaire cosa, però sí que ens obsequiaran amb una imatge pre-nadalenca, tot aprofitant la tasca d’algun aprenent maresmenc d’en Bansky, "tunejant" els troncs apilats a la Plana del Fum.

ç

De diumenge ja en sabem més cosa. De moment, dissabte al vespre en Joan B penja una nova convocatòria, tot i que les respostes afirmatives són altre cop ben minses. De fet, només matinarem per ser a les 8 a la Plaça Nova, en Joan B, Pere C, Kiko P amb la nova e-bike, i Salva B.

Som pocs, i aviat ens posarem d’acord. Farem una sortida més o menys clàssica cap a la Torrassa. Doncs apa, marxem de la Plaça Nova cap a l’Agility, i a rodar per la riera. A primera hora la temperatura és baixa, però suportable. Rodem per la riera cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, entrant al Xaragall de l’Espinal.

Un cop hem passat per dins del túnel per sota de la carretera de Parpers, trencarem a la dreta, per fer corriols de pujada travessant les Malloles de Can Pins. Enfilada clàssica cap dalt del Turó de Can Ribot, per un cop ser a dalt, resseguir el corriol alternatiu que ens deixa dalt de les Planes.

D’aquí, en un tres i no res som a la urbanització de Sant Carles, que avui travessarem rodant per l’asfalt cap al Turó dels Castellans, on hem de tornar a entrar en trams de corriols, ara de baixada, tot travessant el Bosc de Can Poc.

Aprofitarem per passar pel corriol de la Pistola, abans de sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. Només l’hem de travessar, i ja tornem a baixar per corriols cap a Ca l’Arumí.

Un cop a baix, travessem la carretera, i enfilada per la pista fins a sobre de la Pedrera dels Dous, on entrem al corriol a tocar de les restes de Can Cames. A partir d’aquí, ja no deixarem d’enllaçar corriols de pujada fins a ser als peus de la Torrassa.

Fa estona que portem al cap no enfilar-nos encara fins dalt de la Torrassa, abans hem d’entrar el Kekomo. Tot i  no ser gaire llarg, el corriol de baixada està ben treballat, i el gaudirem fins a sortir a tocar de l’Ermita de Sant Esteve del Coll.

Si senyor, divertida baixada, però ara toca tornar a remuntar. Altre cop a pujar, ara sí, fins a ser dalt de la Torrassa, on farem una breu aturada. Menjarem alguna cosa, i mentre la fem petar, immortalitzarem la sortida.


Altre cop dalt de les bicis, busquem ja la tornada. Primers metres per deixar-nos caure cap al Pla de la Bassa del Llop, on anem a buscar l’entrada dels corriols que ens han de baixar cap al Penjat dels Garrofers. Divertits trams, que els anem fent a un ritme alegre.

Enllaçarem amb els nous trams oberts després de les tasques de desforestació que es van fer a la zona, i que a hores d’ara, tornen a resseguir trams que es feien anys enrere. Tot i ser enmig d’un bosc més obert, altre cop xalarem mentre resseguim aquests corriols, que al final ens portaran a enllaçar amb el tram final del Dragon Khan.

Aquí ja, com ja va sent habitual, campi qui pugui.... pulsacions amunt, a deixar córrer les bicis, mentre baixem fins a sortir al Sot de Can Bosquets, on ens reagruparem abans de travessar la carretera.

Altre cop junts, ens deixem caure cap a Dosrius, rodant ja tranquil·lament tot vorejant el Torrent dels Rials.  

A la sortida de Dosrius, anem a buscar l’entrada de l’alternativa de la riera. Bona opció de tornada, amb altre cop ràpida baixada al tram final per dins del canyer del Torrent de la Feliua, abans d’acabar sortint al Torrent de Manyans.

En un tres i no res rodant per la riera ja serem altre cop a Argentona, tancant la sortida a la Plaça Nova, que a aquesta hora està pràcticament buida. La temperatura i el cel força ennuvolat no engresca a estar-s’hi. Tot i això, ens entaularem i uns cafetons ens ajudaran a entrar en calor...

... i ja, un cop més escalfadets, l’esperit Bicigaló ens encerclarà, acabant la sortida de diumenge, amb uns entrepans, birres, i el que convingui!!!

Uns 29 quilòmetres i 784 metres+ que posen punt i final a aquesta setmana plena de festius.



18 de desembre 2022:

Ens acostem a Nadal, i aquest cap de setmana el protagonisme serà pels esmorzars de Nadal. De moment, dissabte els Bicigaló tenen sortida de btt a primera hora, amb un dinar nadalenc....


.. que s’allargarà fins ben entrada la tarda. Després de totes les sortides d’aquest any, l’ocasió s’ho mereix, i gaudiran d’un bon tiberi, bona companyia.

Diumenge, toca als bttargentona. La llista d’assistents ha anat creixent tota la setmana, i al final serem una vintena. Com sempre, la trobada és a les 8 davant la fleca Casas, i entre una cosa i l’altra, ens costa arrencar.

En principi portem mig pensada la sortida, però tenim taula a les 10 a Cal Tatano, amb lo que ens anirem adaptant per quadrar l’horari.

De moment, marxem de la Plaça Nova pel carrer Gran cap a la Plaça de Vendre, travessant Argentona per deixar la vila per Can Volard. Els primers metres de corriol ens baixen al Torrent del Collell, on farem la primera enfilada de la sortida. Corriols amunt per la zona del Rocar d’en Serra, fins a sortir dalt dels dipòsits del Mal Pas.

Un cop dalt, uns trams més planers, abans d’acabar baixant fins a sortir al cementiri de la Vall de Clarà, on hem de travessar la carretera per entrar al polígon.


Ara ens toca rodar cap al Bell Recó, passar per sota del viaducte de la C60, per anar a buscar els corriols de pujada per les Malloles de Can Pins. Som força gent, i anirem enfilant-nos, fent alguna aturada per anar-nos reagrupant.

Acabarem pujant dalt del Turó de Can Ribot, i d’aquí cap a la urbanització Sant Carles, que travessem cap al Turó dels Castellans.

Aquí farem corriols de baixada, passant per sota del Pla de l’Espinal que ens faran sortir al Coll de Parpers.

Travessem la carretera, i altre cop corriols que ens pugen dalt de la pista, a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels. Entre una cosa i l’altre, se’ns està fent tard, ja són 2/4 de 10, així que hem de deixar de banda la idea de fer corriols cap a Sant Bartomeu, per seguir cap a la Mútua, i deixar-nos caure desprès cap a Òrrius. Això, avui ens portaria massa estona, així que anirem pel dret, que la sortida només és una bona excusa per a l’esmorzar.

Doncs apa, ens dividim en 2 grups, el capdavanter que vagi fent via cap al restaurant, i vagin fent presència fins que arribem la resta. En principi rodem per la pista, i abans d’arribar a la pedrera de la Pedra Blava tenim el dubte de si els de davant s’han enfilat pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa cap a Sant Bartomeu. En Francesc L, i en Jordi S s’hi enfilaran, no fos cas que la resta del grup també ho hagi fet, i ens esperi més amunt.

La resta, seguim per la pista fins a l’entrada de la pedrera, on trenquem a l’esquerra, deixant-nos caure per la pista. Uns centenars de metres baixant, per cert, trams que alguns no havíem trepitjat mai, i que en res es convertiran en trams de pujada que ens deixaran a la carretera, ja a tocar d’Òrrius.

Ens deixarem caure per la carretera, i en res ja som al restaurant. Al final, la resta del grup també ha fet el mateix recorregut, i ja ens estan esperant, així com en Pepe C i en Toni P que també hi són, tot i no poder-nos acompanyar en la sortida.

En breu, arribaran en Jordi i en Francesc, i ara sí tots junts, gaudirem d’aquesta estona entaulats, amb un bon esmorzar, però sobretot amb una excel·lent companyia.

Bona teca, rialles i xerinola, ens han tingut entaulats una bona estona, però és hora de que els economistes del grup posin fil a l’agulla abans de marxar.

Una foto de grup al pati, abans d'agafar les bicis posarà punt i final a l'esmorzar. Per cert, algú no ha pensat en compartir-la, potser pensant que amb el temps valdrà el seu pes en or? Jajaja

Per tornar, tenim diferents opcions. Deixem de banda baixar pel Burro, massa pista!!! Al final, al grup no els desagrada l’idea de baixar pels corriols de la Brolla de Riudemeia, així que marxem del restaurant, i ens enfilem per la carretera cap a Can Guineu, on entrem en trams de corriols.

Primer, corriols que ens han de pujar cap dalt del Turó d’Aquença, i d'aquí baixem cap a la Pedra de la Fada. Continuem cap al dipòsit de sobre les Ginesteres, i a partir d’aquí, ràpida i divertida baixada, que ens baixa fins a tocar de Can Riudemeia. Bona manera d’anar posant a lloc les viandes dins de l’estomac.

Un cop a baix, ja només hem de rodar cap a al riera, i tornant tranquil·lament cap a Argentona, tancant la sortida a la Plaça Nova.

Avui, ja no toca piscolabis al xino. Ens acomiadem fins la propera, que tal i com cauen les festes aquest any, podria haver estat la última sortida de diumenge d’aquest any.

Avui hem estat una bona colla, tot i algunes baixes que s’han trobat a faltar. Ja mirarem de fer una calçotada en breu per mirar de ser-hi tots.

Sigui o no la última sortida d’aquest 2022... cadascú som d’un pare i una mare, però senyors és tot un plaer rodar amb aquesta colla setmana rera setmana!!!

Que passeu un Bon Nadal, i que tinguem un 2023 ple de salut i corriols!!!!






No hay comentarios:

Publicar un comentario