viernes, 30 de diciembre de 2022

Corriols de Nadal.

26 de Desembre 2022:

Com aquell qui no vol la cosa, ja estem enllestint un altre any. Penúltim cap de setmana, en el que per unes coses i altres, les sortides seran menys nombroses. De fet dissabte, hi haurà sortida dels Bicigaló, amb forces baixes, tot i que en Pepe C, Manel V, Quico S, i Jordi F no se n’estaran de sortir una estona.


Diumenge, diada de Nadal, farem cas a la dita popular: “Per Nadal, cada ovella al seu corral”. És dia de celebració en família, i les preparacions dels àpats, i guarniment de les taules ens són incompatibles amb una sortida de btt. Ja tindrem temps demà, que també és festiu.

Si senyor, dilluns 26, diada de Sant Esteve, en que la dita resa alguna cosa com “Per Sant Esteve, cadascú a casa seva.”. Altre cop, amb àpats de família, però desprès dels entaulaments dels últims dies, hem de fer alguna cosa per començar a cremar els torrons. I quina millor opció que una estona fent corriols amunt i avall???

Doncs apa, toca matinar, agafar les bicis, i cap a la Plaça Nova, amb una nova trobada dels Bttargentona. Avui som en Joan B, Francesc M, Javi F, Quim M, Jordi S, i Salva B.

Tenim poc més d’un parell d’horetes, així que no perdem temps, marxem de la plaça, en direcció a l’Agility, per entrar a la riera.  Hem decidit anar a fer alguns corriols per La Roca del Vallès, així que rodem cap a la riera de Riudemeia, per fer la primera enfilada cap a Can Roviró, on entrarem als corriols que ens pugen cap a can Vinyamata, amb els senders finals que ens deixen dalt de la pista de la Pedrera Blava. Enfilada a bon ritme, que ens ha fet entrar en calor, alhora que pujar força les pulsacions.

Un cop a la pista, hi rodarem un centenar de metres, i ja tornem a fer corriols de pujada, tot travessant el Bosc de Can Païssa. Anem a resseguir corriols per la zona del Bosc de Ca l’Argent, i l’inici serà el corriol de la Lola. Abans farem el petit bucle clàssic just per sobre de la pedrera de la Pedra Blava, per un cop arribats a l’entrada, deixar passar al capdavant a en Quim i en Francesc, per la resta anar seguint la seva estela. Avui també el farem tot dalt de les bicis, i és que l’ajut d’en Miquel Àngel de fa unes setmanes enrere, ha valgut la pena.

Com ja és habitual, no el farem sencer. Aprofitarem a mitja baixada, per fer una breu enfilada que ens ha de portar a l’entrada de l’Amic Invisible. A partir d’aquí, a xalar baixant, enllaçant amb el The Rock. Tot plegat, 2 quilòmetres de corriols, que per moltes vegades que hi passem, mai ens deixen indiferents.

A la sortida del The Rock, ens toca rodar cap a la zona del Bosc de Can Planes, per un cop a sobre de la Pedra Foradada, entrar al corriol Amagat. Uns pocs metres de pujada, i ja som dins del Calipso. Altre cop a baixar, amb uns primers metres més tècnics.

Al sortir a la pista, anem a buscar el corriol de la Creu, on farem els seus primers trams de baixada, per continuar seguint l’estela d’en Joan B, mentre anem corriolejant, tot baixant fins a la zona de la Vinya d’en Tomàs. Trams gens complicats, però on gaudim resseguint el seu revirat traçat.

Per ara, ja hem baixat prou, ara toca buscar la tornada, i no tenim més remei que començar a pujar. Els trams que tenim pel davant, ja són tot un clàssic quan visitem la zona, i ens acabaran portant a la carretera de la Roca, a tocar de Can Companys.

Travessem la carretera, i entrem al Torrent de Sant Miquel, on aprofitarem per fer una breu aturada, per fer unes fotos, menjar alguna cosa, i fins i tot llençar les pells d'una mandarina aprofitant que en Piu no ens veu.

 Avui tornarem a deixar de banda l’Star Wars, i ens enfilarem cap al Coll de Parpers per corriols. Pujada més curta, alhora que més exigent. Llàstima que tenim clar que al tram final ens veurem obligats a baixar de les bicis, tot i que només sigui uns pocs metres.

Sortim a la carretera, a tocar de l’antic “Jabalí de Oro”. Rodem un centenar de metres per l’asfalt, que de seguida deixarem, per fer els últims metres de pujada de la sortida. Ens enfilem per corriols cap a sota del Pla de l’Espinal, on anem a buscar ja els trams de baixada que ens han de portar al Koala.

Els primers metres de baixada ens porten a la carretera que puja cap al Coll de Parpers, on farem un breu reagrupament abans de la baixada final. 

Reprenem la sortida, i amb en Javi al capdavant, a gaudir com la quitxalla d’aquests trams de corriols. Corba cap aquí, corba cap allà, unes arrels, quatre pedres, més corbes, i amb el xaragall final, en un no res ja som a baix, amb un somriure d’orella a orella.

La feina ja està feta, ara només tenim que rodar tranquil.lament cap al Bell Recó, i d’aquí a la riera de camí altre cop a Argentona, on els que avui anem de convidats, encara tindrem temps d’entaular-nos una estona a la Plaça Nova amb un petit piscolabis.

26 quilòmetres amb 717 metres+ , que posen punt i final a l’últim diumenge de btt d’aquest 2022.

La propera setmana, última sortida de l’any, tot i que a hores d’ara, mentre tanquem la crònica, encara ens remou la “sana” enveja de les sortides que han tingut la sort de gaudir alguns entre setmana... les que no sabem, i les que sí, que parlen de la Balena, el Dofí, i no sé quants animals marins més... a veure si ho hauran somiat, imaginant-se  estar dins de l’Aquarium de Barcelona???



No hay comentarios:

Publicar un comentario